- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
alamuszi #147 üzenetére
Inkább potosíts, lassan fejlesztenek Linux- Win közti elérhetőséget. Azért azt is be kell látni, hogy nemm inden cégnek kell Linux és Win szerver közt kapcsolat, főleg ahol csak Lin-t használnak. Többi fejlesztésbewn nincs elmaradva a Linux, ahogy írta Tomtyi USB 3 is már támogatott, meg jópár dolog. Amúgy is nem vállalati szektornak fejlesztenek, ez inkább desktop szoftver otthonra vagy notebook változat hordozható PC-kre. Vállalatoknak vannak jobb megoldások.
Azt sem értem minek megy itt állandóan a vita, hogy miylen a Windows. Kit érdekel? Az Ubuntu kezdőbb vagy lustább felhasználóknak van akik Linuxot akarnak használni és nem akarnak mókolni. Az is tény, hogy egy átlagfelhasználónak bőven elég amit stabilan nyújt. Internet, zene, msn, videó működik vele és kész. Cserébe van pár előnye: nincs vírus, kisebb a rendszerigénye*. Akinek karcsú amit nyújt az Ubuntu úgyis profibb Linuxot fog feltelepíteni. Nekem szeély szerint több OS van fent.
*Már csak a 3rd party tűzfal és vírusírtó gépigányét is meg lehet spórolni.
Egyébként feltelepítettem tegnap a 10.04 LTS és semi gond nincs eddig vele, az ablakgombok sem zavarnak. A bootidő tényleg gyorsult az kipipálva, leállítás így is gyorsabb volt, mint W7-nel.
-
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Egyébként azért van bal oldalt a gomb, mert általában a bal oldalon több dolgot is csinál az ember ott van a menüsor is. Az, hogy az iskolában sok ember Windows alatt megszokta, hogy jobb oldalt van egyéni szoc. probléma. Nekem érdekes módon rohadtul mindegy. Amikor XP-t használtam anno akkor a Luna (XP alap skinje) csoda helyett WindowsBlind-dal használtam sok témát ahol bal oldalt voltak a gombok és nem haltam bele.
"a hardcore réteg bottal sem piszkálja meg."
Azt csak hiszed. Nem egy Ubuntu-fork van ami jóval hc-bb, mint az alap. Nem is hasonlít miből jött ki. Meglepődnél ha látnád a Crunchbang-et például, meg sem mondanád miből lett.
Amúgy is nem egy ember van akinek nem egy vagy 2 OS van fent, hanem több, GRUB elbír velük, szóval elfér ez az LTS is a Debian mellett, nálam is úgy lesz. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Kedves kákán is csomót keresők, nem kell fikázni ha nem tetszik!
Az ablakoknál lévő gombok bal oldali helyénél nagyobb gond ne legyen, mellesleg sem kell balfaszkodni Gnome-ot eléggé szét lehet konfigurálni, át lehet állítani, ha nem jön be egyébként is olcsó panasz, mivel rohadt sok téma van hozzá, és a win 7-tel ellentétben nem kell patch-elni semmiféle rendszerfájlt ha eltérő témát akarsz.Buggal jönni is baromság. Ez egy Debian-fork nem maga a Debian, a friss csomagoknak az az ára, hogy nem 100%-ig bugmentes az OS, de akit ez zavar kb. 1-1,5 hónap múlva szedje lesz addigra lesznek már foltok majd mindenre, vagy használjon valami hc-bb Linuxot (Slackware, Debian, Frugalware stb.)
Az utánozás is baromság, egymástól lopnak ötletet az OS-ek, ezzel az erővel az első Mac-en volt ikonos asztali környezet tálcával (köszi Xerox) és onnan lopta mindenki, és az Apple is lopta. KDE sokkal többet merít a Win-től (pl. KDE 4.4 és 7 kapcsolata.) de lényegi eltérések vannak, és sokkal jobban testre szabható az összes ablakkezelő, mint bármelyik Aero Glass "csoda".
Az, hogy hasonlít az Apple megoldására nem csoda, elég jó az ergonómiája az OS X-nek, telefonoknál is mindenki iPhone-tól lopja az ötleteket. Nekem személy szerint bejön akinek nem, rakjon fel egy másik skint azt kész. Ez is csak külsőség, a kernel és a programok fontosabbak...
Azt sem kell elfelejteni, hogy az Ubuntu alapvetően kezdő Linux-szal ismerkedőkenek készül, nem hardcore rétegnek, és a kezdőkenke fontosak azok amiket megléptek a 10.04-nél. (facebook, twitter biszbasz, új tetszetőebb design stb.) Hardcore réteg úgyis szét fogja konfigurálni magának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest