Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Úgy látom kevésbé aktív ez a téma.
Jelenleg 11 pro max-ot használok. Akkor szoktam telefont cserélni, amikor a mindennapi (első sorban munka) használat során már kezd összezavarodni, lassul, stb. Sajnos 1-2 hónapja érzem, hogy nem az igazi, sokszor kifagy néhány app, nem tudok váltani, vagy épp nem nyit meg valamit. Persze kibírható, de elgondolkodtam a cserén ismét (amúgy a kamerája sötétben teljesen kuka. Már az első pillanattól fogva. A vaku szintén. Semmilyen fókuszpontot nem talál, a vaku pedig kisüti a képet. Ezt mástól is hallottam. Tudok vele élni, de téli szezonban extrán bosszantó egy ilyen komoly készülék esetén.
Szóval 3 éve használom ezt a modellt (biztosítás terhére, már kétszer cserélt, így mondhatni mindig megújítom). Azt hittem csak pro max van ismét, viszont megláttam a Plust. Árban még belemennék, mert a jelenlegi ér kb 200-at etc.
Csupán arra vagyok kíváncsi, hogy jól szuperál-e a 14 plus. Vagy a 13-asokhoz képest alig volt változás, így érdemes lehet várni még egy évet. Jövőre gondolom már mindegyik notch-os lesz(majd megszokjuk ezt is…)
A kevés újítást pedig csak az érzi, aki 13-ról váltana .(?) -
Viper26
nagyúr
Screen protector méret a 14 és 14 pro esetében teljesen egyezik?
-
Viper26
nagyúr
Yettel-es 14 pro esetén az eSIM foglalat független?
Már ha kétezik ilyen. -
kerobi
senior tag
Az hogy a világ legjobb telója, ezzel nem értek egyet. Olyan bugjai vannak, amik máshol nem. A legújabb rendszer van rajta és pl olyat csinál hogy amikor felehuzod a képernyot és tartod ott vannak az appok és pörögnek mint állat jobbrol balra ugy hogy hozzá sem nyulsz.
Valamikor nem reagál a felhuzásra. Képernyo kikapcs majd ujra be. -
kerobi
senior tag
Itt sem UK ben, 2 hónap használat után esett 200 fontot használtan. Ugy sem kell a kutyának sem. A kukli is ott cseszte el, hogy nem egy idoben hozza le eventjét az appleval. Egy hét után tudtam volna melyiket vegyem az influienszereknek köszönhetoen de igy sokat kellett várni és megszivtam.
És egy kérdés már akkor: a swipe down search-öt miert nem lehet kikapcsolni? Rohadtul balesetveszelyes vezetés közben
2 A billentyuzet alatti 2 centis sávot amelyen a globe es a mikrofon van, hogy lehet eltuntetni? 2 centit levesz a hasznos képernyobol.
Haaaa? Fehér hajú ID-tlen...? ID-tlen időket élunk (copyrighted) -
Ricardo
titán
válasz
7Heads Drago #1853 üzenetére
"1 hete vok ios-on "
És már úgy fogalmazol hogy "vok".
Rossz hatással van rád
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Hallosz #1882 üzenetére
Spanyolországban (is) lakom. Bármelyik üzletbe bemegyek Martorell-ben, ott állnak "halomba" az ájfonok, lényegében olyan érzésem van, hogy a kutyát se érdeklik ezek a készülékek, vagy rengeteget berendeltek... Martorell-ben és Barcelona-ban (ahol gyakran vagyok) ez csak egy telefon, semmilyen státusz szarságot nem képvisel.
-
Hallosz
senior tag
2022.09.07 "Érdeklődve várom a hazai eladási statisztikákat. Nem lepődnék meg, ha a közeli jövőben elkezdenék az akciózást."
Nem is kellett sokat várni a szeptember 7-i debütálás után szűk 2 hónappal.
450.000 Fthelyett, 399.000 Ft a fekete pénteken.És még így is megéri a cégnek. Úgy tűnik, nagy a marketing hatAlma
(az ár-rése meg pláne nagyobb) -
kerobi
senior tag
Pc-vel összekötve megjelenik a DCIM. Onnan le tudok másolni adatokat, de nem tudok mappát létrehozni és írni a tárra. Tudtok erre megoldást?
-
Titan3344
tag
válasz
Bathorypeter #1876 üzenetére
-
choco01
addikt
válasz
Bathorypeter #1873 üzenetére
Redditen is láttam, hogy jelezték, gondolom javítják majd.
-
Baca
csendes tag
Sziasztok!
Aki Yettelnél vett 14 pro-t,az meg tudná nekem mondani,hogy hálózat függő,vagy megy másik kártyával is? -
kerobi
senior tag
válasz
zenit73 #1857 üzenetére
A személyeskedésed hagyd meg anyukádnak.
Gondolom android csucstelefonról beszélsz. Nem az számit hány app van feltelepitve, hanem hogy mennyi fut egyidejuleg. Nekem volt 70 program és mind kellett, nem volt vele probléma. Használtam 3-at egyidejuleg csak épp nem maradt memoriában. mire váltottam, ujratöltött.Iphoneon van kb 60 amibol 5 nem lényeges. PL calculátort is vennem kellett, mert a scientific modot nem sikerult előcsalni belőle.
Pár bug mivel nem vagy fejlesztő ezért felesleges körmölnöm:
Nem ad hangértesítést bejövő üzenetnél, de a lockscreenen felbukkan.
Nem reagál hangvezérlsre:
- pl single tap, el kell mondani 5x
- swipe right (elem neve) nem reagál
- A custom beallitásokrol már ne is álmodjAmi idegesitő a lag mindenhol scrollozáskor.
-
Régebben, egy másik gyártó csúcs telefon topikjában volt egy hasonlóan érthetetlen ember, ment a fikázás 1000er, én sem értettem amiket írkált, abszolút messze voltak a valóságtól.
Aztán hosszas faggatás után kiderült, hogy az 1 napos telefonra telepített kb. 100 appot, másnap ebből 50-et törölt, harmadnap még telepitett 70-et, negyednap újra törölt 30-at.
5. napon írt a fórumba, hogy ez a telefon egy használhatatlan, ... Ja, így már értettük. -
kerobi
senior tag
válasz
7Heads Drago #1853 üzenetére
Én is egy hete használom a 14 pro-t. Vannak szerethető dolgai, ahogy kiismeri az ember egyre jobban rálát a rendszerre, ez ok. De az egész valami istenverte bughalmaz. Nameg laghegyek. Én munkára használom a telót nyuzva van rendesen és sokszor kiakaszt. Pl. hangvezérlés (nem a siri), a siri az jó, jó a diktálás, és jó az ügyfélszolgálat de az nagyon!
Imádom a fizetést vele és a face ID klafa!
A hotspot amint nincs kliens, lekapcsol... De miért?? Csak felmászok 2 emeletet a kliens teloval és mire visszamegyek még csak ujra sem párosit.
Megvárom a pixel 7 pro-t és nagyon elgondolkodok a visszaadáson, pedig jó teló lenne, csak olyan sokmindent akartak belesuriteni, hogy nincs kiforrva. Ennyi erővel veszek egy 13 mini-t , feleáru. -
7Heads Drago
veterán
1 hete vok ios-on de ezek az állítások még nekem is meredeken hangzanak. Pedig régebben kizártnak tartottam hogy valaha iPhone tulaj legyek. Most meg itt van előttem és elvagyok vele. Komolyabb véleményt inkább később írnák majd.
Az meg hogy nincs ujjlenyomat olvasó az nem vehető hátrányként a telonál. Ezt akkor is tudtad amikor vetted. Ez a telo face id-t használ. Ez meg droidon nincs. -
7Heads Drago
veterán
A beállítások keresésével én is küzdők. Én pénteken vettem egy 11-et. De szokás kérdése.
Meg ha egyszer be van állítva rendesen az 1 év múlva is ugyanott marad. Droidnál pl hiába istenítik a készülék költöztetést, sztem egy kalap szar az egész. Ettől itt pl nem félek. Minden telo csere 1 hét állítgatás droidon.
A billentyűt a bal alsóban a kis gömbre klikkelve állítod át. -
kerobi
senior tag
válasz
Jakob.rabbi #1846 üzenetére
Szerinted Snowden is csak rosszat álmodott.
-
Az apple pay mellett ugyan mi a jófenének kéne google pay
A Teslában is hiányolod a V6-os motorblokkot mert azt szoktad meg az autóban? Nem érted minek kellet neked iphone ha folyamatosan a droidos dolgokat keresed, szereted szívatni magad vagy valami más?
Jakob.rabbi: persze sokkal biztonságosabb egy 20-ad rangú csingcsung gyártó droidos készülékén megadni a banki adataid, nem tudtad?
-
kerobi
senior tag
válasz
Jakob.rabbi #1844 üzenetére
Biztos, hogy tudja, csak nem akartam minden telógyártónak kiadni az adatokat.
-
kerobi
senior tag
Pontosan! Akkor csak nem vagyok idióta! Vagy többen is vagyunk...
Ha valaki meg azt mondja hogy milyen gyors meg nem laggol,.... Akkor telepítse fel a google mapsot s mozgassa az ujjaval. De ilyen pl az uber maps-a is. Szerintem ilyen árfekvésnél a telefonnak kv-t kellene fozni konkrétan.
Ok lehet mondani ott a apple maps, ami jó is addig mig rá nem kerestem a mcdonaldsra és mellette más gyorséttermek is mcdonaldsok lettek.
A billentyűzet tényleg nem jó, mert extra leütések kellenek. Sajnos google play nincs.
A 2000 nit meg olyan, hogy mellérakom a 800 nites androidot és ugyanolyan erejű. -
janeszgol
félisten
válasz
Fritz Teufel #1832 üzenetére
Ezt tanúsítom. Két "gyártónak" volt eddig halálosan pontos billentyűzete: Apple iPhone (bármelyik, meg iPod Touch-csok), illetve MS Lumia.
-
choco01
addikt
Én részben megértelek, volt ilyen az ismerősi körökben, tehát nem egyedi eset.(viszont pár hét után ez a vélemény azért megfordult)
De nekem anno 2-3 nap volt droidról ios-re átállás, nagymamámnak is kellet 4-5 nap mire minden megértett, de napi max 1 órát foglalkoztam vele. Szerintem ezek minde ízlések kérdése, nem tudnak minden generációt lefedeni tökéletesen.
Tudtommal a corning gyártja ide is az üveget. -
Jakob.rabbi
tag
Egyet mondok én: WalletApp.
iOS változatból rengeteg funkció hiányzik az Androidoshoz képest. De ez egyáltalán nem a rendszert hibája, hanem a fejlesztőé.
Két külön app, amit nem párhuzamosan fejlesztenek.
Apró, és teljesen érthetetlen különbség, hogy a Gboard billentyűzeten nincs normális ő csak õ.
Viszont a szó ajánlatok messze a Gboardban a legjobban, legpontosabbak. -
Imi1981
veterán
válasz
Fritz Teufel #1833 üzenetére
Lehetséges. Amúgy tetszik mert tényleg szuper gördülékeny és tökéletesek az átmenetek és a kicsit lassúnak mondott animációk nekem különösen tetszenek! Csak azért van még egy két dolog ami nem tetszik ahogy van. De két év sok idő és lehet úgy hozzá szokok, hogy maradok iPhone-on.
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem a gyári billentyűzet nagyon bejött, kevesebbet gépelek félte mint a Samun használt gyárin. Meg kellett szokni nem mondom, de pozitívan álltam hozzá és egy hét alatt természetessé vált.
-
-
Imi1981
veterán
Böngészők úgy kb mind, shiftkey és Gboard billentyűzet sokkal jobb droidon, Fájlkezelő bár azt találtam egy elég jót , Microsoft remote desktop ez majdnem ugya olyan de droidon jobban illeszkedik a kijelzőhöz így jobb a megjelités. Most más nem jut eszembe hirtelen. De használat közben sokszor felfigyelek ilyenekre.Van azért jópár alkalmazás ami tök ugyan olyan!
Ami a legjobban zavar a böngésző és a billentyűzet! Többi jó nagyjából így is ahogy van.
De ez megszokás kérdése is ! Én még azért szokom a rendszert így két és fél hét után. Lehet egy év múlva más lesz a véleményem de most még ez a véleményem. -
Gubu0101
veterán
Szivesen lefotozom neked a 12 Prom,hogy mar milyen mikrokarcos(+par nagyobb) a kijelzo,igy 2 ev elteltevel.Pedig nincs kulcs a zsebemben,csak a porszemcse ami belekerul.Soha nem volt elejtve.
De en is megerositem,hogy van egy erdekes hangja a kijelzonek,mikor megkocogtatom,hasonlit a muanyaghoz,nem az az “uveghang”.
Amugy ra lehet keresni tiktokon a Techvideo-ra.Ott mar van font egy video a karcos 14 kijelzorol.Karcos iPhone 14-re ra kell keresni. -
Gicz
addikt
válasz
Imi1981 #1821 üzenetére
Érdekes, hogy a gyári billt mindenki fikázza. Szerintem full megszokás kérdése. 2009 óta iphoneozok, munka miatt viszonylag sokat nyomkodok minden más telót is.
Én pl messze messze a gyári billen írok a legkevesebb elütéssel, és az áll kézre is. Néha próbálgaton a swift meg gboard meg mindenféle keyboardot, és 1-2 nap alatt mindig azt veszem észre, hogy visszakapcsolom a gyárit. Lehet h egy swift jobb ha már megszokom, de 10+ év után, én már nem akarok más megszokásával vesződniVan aki swipe-olva ír villámgyorsan, próbáltam, de egy 3 betűs szóval is komoly problémáim voltak vele
tudom megszokás kell ahhoz is, de ez ilyen.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Sokat számít, hogy érkezik. Ha egyből pofára akkor kisebb a valószínűsége, hogy törik. Ha az oldalára akkor általában annyi.Ezért jó a tok. Ez 2. iPhone amit összetörtem. Nagyon régen még egy iPhone 4-es volt ami szintén pókhálós lett. Mondanom se kell, hogy egyiken sem volt tok. Amiken volt és leestek azok közül egyiknek sem lett kutya baja.
-
Imi1981
veterán
válasz
Fritz Teufel #1818 üzenetére
Én is tájékozódtam YouTube videókból és tesztekből de azért így is ért meglepetés . Engem legfőképp az zavar , hogy ugyan azok az alkalmazások 80 %-ban droidon jobbak mint ios-en! Meg a gesztusvezérlés sem az igazi iOS-en. Na meg a billentyűzet! Amúgy tetszik meg tényleg jó Mobil de szerintem nem maradok itt és 2 év múlva megyek vissza droidra.
Ami a lényeg, hogy nem fikázom egyik rendszert sem mert mindkettő jó csak másképp! Itt már az dönt hogy hosszú távon melyik kényelmesebb a felhasználóknak és ez ugye tök egyén függő. -
Metal213
tag
1 hét IOS-en azt mondom, hogy:
Androidon eltöltött kiba sok év után, természetesen van pár idiótaság, de az egész cucc nagyon össze van rakva. Nagyon. Gyors az egész, nincs lagg, minden úgy és akkor történik amikor megnyomom a gombot. Szép és gyors animokkal tele egy kiváló ökoszisztéma, minőségi cucc van a kezemben.Egy hátránya van, de az nagyon nagy!
S8+ után most jött elő ismét az a szindróma, hogy olyan prémium cucc van a kezemben, hogy mindig "akarom" használni. Bármi van, már nyúlok is érte... Sajnos emiatt komoly függőség alakulhat ki.Örülök, hogy most váltottam, mert ilyen usdhuf árak mellett jövőre már 800e körül lehet majd a pro max 128gb.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
icecave #1813 üzenetére
Amikor megvettem tavaly a 13 pro max-ot, és az egyik (svéd) hölgy ismerősöm meglátta a kezemben, hogy ilyen gyönyörű telefon neki is kell (sierra blue), rohant megvenni, másnap vitte vissza, mert lófaxt nem tudott az IOS-ről, és előtte Samsug note-t használt. Mindent tőlem kérdezett, hogy ez meg az hol van és megőrjíti a készülék és/vagy a rendszer, ami neki droid-on természetes volt.
Szóval, sok droid-ot használó "ugrik" egyből az Apple mélyvizébe, mindenféle tudás nélkül.
Utána meg az Ios ilyen meg olyan szar.
Az Apple (zárt) ökoszisztémája teljesen másról szól, mint az android, vagy a windows.
Ha "beszippant" - lényegében - az egyszerűségével, hogy minden azonnal és mindig simán működik mindennel, többé nem lehet nagyon szabadulni belőle. -
Fritz Teufel
addikt
Androidot használtam a megjelenése óta. A14PM-mel váltottam az iOS-re. Semmi meglepetés nem ért. Előtte tajékozódtam, másrészt meg fogtam egy papírt és két részre osztottam. Előnyök-hátrányok, elengedhetetlen-kompromisszum. Az jött ki, hogy az elengedhetetlenek nincsenek. Minden más meg kompromisszumos lehet. Előnyök meg elnyomták a hátrányokat. Megkaptam, két napig mérgelődtem, hogy minek kellett nekem váltani. Aztán kaptam segítséget, konkrétabban utána tudtam olvasni és problémát megoldani. Most ott tartok, hogy jó döntés volt, elvágok minden utat visszafelé.
A kijelző tényleg fura egy Galaxy S20+-hoz viszonyítva is, de lehet hogy emiatt is nem olyan törékeny. Amíg ezt nem olvastam fel sem tűnt sőt, jobbnak érződik. Anyagminőség is jobb, és a súly miatt masszívabb benyomást kelt.
A paraméterezhetőség meg… ahhoz már öreg vagyok, csak működjön, tegye a dolgát. Samsungokon is mindent gyárinak hagytam S2-óta.
Ha össze-vissza állítgatni akarnék valamit, az iPhon lenne az utolsó amit vennék. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #1814 üzenetére
A 11 Pro max-ot nem "sikerült" leejtenem
, de az xs -max-ot egyszer igen, bár szőnyegre esett.
Szóval nem tudom, de a 13 pro max-on már én csodálkoztam, mikor harmadszorra is pofára ejtettem, legutoljára betonra, biztos voltam benne, hogy eltört, de még erős napfényben sem látszott rajta semmi. -
FіkuszKukіsz
őstag
Hát a 11 PM-ban még nem volt ilyen jó. Múlt héten sikerült pókhálósra törni a céges PM-ot. Mivel még nem jött meg a 14 PM saját zsebből fizettem a kijelző cserét, hogy legyen telóm. Mivel nem hivatalos szervizben csináltattam, most pofázik az iOS, hogy nem eredeti a kijelző. Ez remélem pár nap múlva eltűnik.
-
"Na meg mi az hogy nem parametrizálható a végletekig? Fejlesztői beallitasok?"
Gondolom, mielőtt kiadtál egy rakás pénzt egy iOS-es eszközre, utánanéztél annak, hogy ez miért van így, miért zárt a rendszer egy droidhoz képest. Minden, amit írtál, előzetes rövid utánajárással kideríthető lett volna pusztán pár videó megnézésével, így már előre tudtad volna, hogy ezek neked dealbreakerek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ugy kopog a kijelző, mint egy muanyag doboz.
-------------------------
"rohaggyakmeghaértem"Az iPhone-kon van az egyik legdurvább kijelző védelem, tudom mert párszor pofára (KI)ejtettem a promax 13--at (beton, csempe parketta...etc) és még egy mikrokarc sem lett rajta és te azzal vagy elfoglalva, hogy kopogatod és ez műanyag hanghoz hasonlót produkál? Vagy mi van? Csilingelnie kellene?
-
ha ezekre van szukseged akkor vegyel pixel 6-ot vegytiszta droid aztan ugy hekkeled szet ahogy akarod, ezeket alman ne keresd, cserebe nem lesznek mindenfele szutykos appok az aruhazban. 1 nap utan a droidot se latod at ha meg nem hasznaltad szoval ez igy nem tul relevans velemeny
-
kerobi
senior tag
Nem. Currys PC UK-ben. Persze nyilván még ismerkedni kell a rendszerrel. De egy operációs rendszernek könnyen tanulhatónak kell lenni. Belemegyek a beállításokba és a szemem kettéáll. Na meg mi az hogy nem parametrizálható a végletekig? Fejlesztői beallitasok?
Miért a jobb felső sarokbol kell huzni a gyorsbeallitasokhoz, aminél nincs ott a beallitasok?? Csak ikonban elérhető. Számsor a billentyuzet felett? Gboard nem elérhető hiába van telepitve nem az bukkan fel, hanem a kotu gyári.
Ugy kopog a kijelző, mint egy muanyag doboz. Hasonlitsd össze a gorilla glass-al. Szép lila keret, hátlap fingerprint magnet.
Uber driver maps kb 20 fps
Viszont a face ID szuper. -
Imi1981
veterán
Én is tapasztalok sok hátrányt (azért előnyt is)androidhoz képest de hogy kopogós műanyag érzetű a kijelző és olcsó érzetű az egész telefon az nagyon nem igaz! Szerintem külsőleg nagyon minőségi az anyaghasználat és súly is társul hozzá! Nálam laggnak nyoma sincs (kivéve néha Facebookon).
Őszintén én is valószínűleg vissza váltok droidra 2 év múlva mert számomra egyszerűen jobb/kényelmesebb de addig is használom az iPhone-t. Megszoktam már a kezelését és a fura dolgokat és összessegében egy jó mobil de én is vissza vágyom egy jó androidos mobilra. -
kerobi
senior tag
Sziasztok megjött a 14 pro melylila.
Én mindig droidos voltam, de a melóhoz kell az ifone s még sohasem használtam. Hadd írjam le a tapasztalataimat egy nap után.
Előnyök:
- memóriakezelés
- kommunikáció de ezt meg tesztelem
- Magsafe
- Jó makró, auto váltás a módok között.Hátrányok
- Kopogós műanyag érzetű kijelző
- Lagging, nyoma sincs a 120 herznek
- Lassu animacio
- Nincs app drawer
- A visszalépés eggyel még mindig nem tiszta.
- tulélesitett képek
- Nincs fingerprint
- átláthatatlan appbeállitások
- Az egész egy olcsó érzetű babafone a Galaxy S20 utánkonklúzió:
Ha a pixel 7 pro összekapja magát memóriakezelést illetően, kézzel lábbal adnám el az Iphone-t
Vettem car chargert és magsafe tokot majd küldök képeket és linket -
Kevin8997
tag
Csak az applenek lett igaza, jol eltalaltak a forint arfolyamot, meg lehet, hogy par het es olcso is lesz a 450-480as dollar arfolyamhoz kepest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Négy új modell, változatlan amerikai árakkal és műholdas kommunikációval. Meg félig-meddig eltűnt szenzorszigettel.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest