- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
Zjunior #1768 üzenetére
kérdés mi lesz a fonttal.. Nézem hogy hogy van az hogy 420 a dollár közben meg 458 a font. hát úgy hogy nézze meg mindenki a GBPUSD árfolyamot. a baj hogy 100 font ide vagy oda az itt éppenséggel mindegy de ezzel párhuzamosan van még száz és száz dolog ami szintén változik, nem csak az ájfón lesz 100 fonttal drágább..
-
kchris78
veterán
eloszor megvan az emberben a motivacio az ujdonsag hatasa amig notit telefont stb cserel. Aztan amikor majd ujabb generaciora kell cserelgetni a kulonfele eszkozoket akkor mar alabb hagy az emberben a motivacio
. vagy csak szimplan a kerdes az hogy akar e az ember a sajat tulajdonaban tartani pl egy 1Ms notit es veszitse az erteket negyedevrol negyedevre, ha nem hasznot hozo eszkoz. En a notit vissza akarom valtani apple-re de kicsit okosabban mint anno: tobbezer dollarert megveszek egy rMBP-t ujonnan raadasul just for fun, mert a fo ceges gepem nem is ez.. Viszont x86 gepet mar szerintem nem szabad venni... M1 minimum, és a 16GB is megfontolando.
Sok Tab, sok gagyi elektronos app ami sajat bongeszo motort hasznal mind viszi a memoriat, es ilyeneket normal userel is inditanak: slack messenger bongeszo tabol excel spoti egyszerre futtatva x86-on kb 12GB RAM ehhez akahogyis szamolok hatekonysagot a 8 keves.. 16 meg igazabol sok.. Engem halalra idegesitene ha latnam folyamatosan a swap hasznalatat ugyhogy biztos 16 mellett dontenek. (ami erdekes hogy a tesztekben sincs leirva feheren feketen hogy mikor mar 20 appot megnyitott akkor mennyi is az annyi csak belassult e attol hogy halalra swappeli e mar magat a rendszer vagy sem, es ha gyors az ssd akkor "nincs is problema"). -
kchris78
veterán
válasz
zenit73 #1566 üzenetére
Nem veletlen hogy a samu megcsinálta a 85% töltést, illetve az apple az optimalizált töltést. De a 100% is egy feszültség tartomány: rendesen feltöltve majd használva egy jó ideig tanyázik 100-on aztán elindul lefele... máskor meg szinte azonnal ugrik is le 99-re. Megtömi először, aztán ha töltésen marad akkor szerintem leválasztja teljesen pl de nem tartja feltétlen a maximum maximumán: 100-ról elkezdve meríteni egy picit majd visszadugva nem fogja tölteni. Van egy kis hiszterézis itt.
-
-
kchris78
veterán
9to5mac: vote: 22% legjobb uj ficsor a dynamic island...
-
kchris78
veterán
. Ha 10 évvel ezelőtti fejemmel gondolkodnék én is simán beáldoznám a 13pmot
. De azóta tech mellett autóbuzi is lettem
, és az is csere lett. S21U-t beáldoztam, iphone kellett.
Viszont: nektek mennyire hangsúlyos az UW? Es a portre? Nekem abszolút nincs jelentősége de a teszteken annyira kiemelik...
-
kchris78
veterán
ugyanolyan frissites ez, mint s21u helyett az s22u. ugyanezek a velemenyek! akkumlator, fotozas... 48mp nem raw modban, annak a reszletessegevel nagy dobas lett volna ami az s21u-mon volt pl... 12mpben nincs az a finom reszletezettseg ami kijon kirakva a kepet egy nagyfelbontasu monitorra es hirtelen belenagyitva egy picit.
-
kchris78
veterán
válasz
totopad #1304 üzenetére
igen, az insta get feeling az abszolut a marketing pszichologiarol szol mar jo ideje... de mukodik. eleve az hogy ilyen kis lepesek vannak de muszaj a gepezetet mukodtetni. Az elejen az volt meg hogy itt az uj modell tegyunk bele mindent elkeszul amikorra elkeszul de nagyot szoljon.. ma mar meg van elore a fejlesztesi vonal es tenyleg patika merlegen adagoljak az ujdonsagokat hogy mindig legyen benne valamennyi de ne tul sok. de annak viszont el kell keszulnie hataridore.. Anno nem lehetett elore tudni azt se mikor lesz uj modell.
-
kchris78
veterán
Talán lesz jobb. S22U esetén is volt észrevehető előrelépés az sw frissítésekkel.
-
kchris78
veterán
válasz
AsakuraDave #1244 üzenetére
mikroszálas törlőkendő?
-
kchris78
veterán
viszont végre vannak foto tesztek.. én többet vártam a nagy hűhó alapján.
-
kchris78
veterán
mi tortent itt? 10 hsz kimaradt... kicsit nem olvasom es mi tortenik
.
-
kchris78
veterán
Index cikk ihulyeseg azzal hogy ez presztizs beruhazas. Akik itt vagyunk azoknak pont hogy nem az... Mindenkinek mashol van a limit ami sajat lehetosegei es neveltetesebol kovetkezik, semmi mast nem kell moge gondolni.
-
kchris78
veterán
Valahogy így... S21U használtan bő egy éve 400 volt. Most ha 200 fölött elmegy akkor már szerencséje van az embernek.. Plusz ha tartom akkor is van még 1-2 Android főverzió frissítés és kész. Akkor aztán tényleg semmit se fog érni.
Lehet most nagy a szakadék a 13-14 között de én remélem azért 400 dollár nem fog 500ra romlani és akkor ugyanaz lesz az árszint mint most..
-
kchris78
veterán
"Az egyen sajat ertekrendjenek a fuggvenye, hogy mit van ertelme megvenni es mit nem.
Raadasul ehhez se nekem, se neked nincs semmi kozod."
Azert kellene egyfajta tarsadalmi szolidaritas 1-2 dologban szerintem. Pl hiaba van valakinek penze olyan dolgokra amibol keves van, ha csak azert is hasznalja ezeket a dolgokat foloslegesen pl energia akkor mindenkinek IS dragabb lesz.. Pl kavet latom ilyesminek, az emberek egy resze csak felvagasbol issza es igazabol koffein kivonatot is ihatna mert nem erdekli csak hogy usson es barmilyen barna lottyot meginna .. Igy sokkal tobb kavera van igeny ami viszont feljebb hajszolja az arakat igy dragabb lesz mindenkinek. Nyilvan jogilag nem tamadhato hogy az ember mire kolti el a sajat penzet, erkolcsileg sok esetben megkerdojelezheto."De ez nem ezzel van a baj hogy leírod hogy miből mit mennyit veszel csak hogy véletlen se hagynád ki belőle hogy mennyi pénzért teszed "
Szerintem el kellene engedni ezt a vonalat. Par eve voltam az USA-ban exem nagynenjenel es olyan buszke volt hogy az ottani exem unokatesoi mit ertek el ott, o neki is feltetlen muszaj volt hozzatenni hogy X haz Y auto dehogyaz mennyi dollar is volt... Megjegyzem magyarul _NEM_ sikerult mar oket megtanitania (ok ott szulettek) de semennyire sem, ez szomorubb volt... oke hogy ott elnek, de megis edesanyakent.. nekem fura volt. -
kchris78
veterán
HA-n micsoda forgalom indult be... 13promaxosok lenyomtak egymasnak az arat 350-re eladasi oldalon.. nem gondoltam volna. Ha valaki akar most vegyen
.
-
kchris78
veterán
válasz
thunder940 #747 üzenetére
az előző prot nem most először veszi le az Apple. A fotókészítés lehet hangsúlyos újítás, de ezt csak a tesztek után fogjuk megtudni hogy mit gurított a mostani szériával...
-
kchris78
veterán
jól látod, pontatlan voltam a kilövésben mert persze RAM-ban megmarad, de:
"- a hatterben levo appok ne ebresszek fel a rendszert (az iOS ebben szigorubb)"
itt a lényeg. Az android alapvetően nem tesz mélyaltatásba appot, míg az iOS esetében a default ez, a nem aktív app nem futhat. Aztán jön az pl hogy a messenger túl sokszor ébreszti fel a rendszert, az android nem tud mit tenni elaltatja aztán jön az hogy késve jönnek meg az üzenetek.. Vagy másik app miatt battery monitoring program mutatja a felébresztések számát amit vagy ADB-s megoldással direkt lehet látni hogy mi okozza vagy kikalkulálja az ember hogy mit telepített ami miatt ez történik.. Régen az iOS nagyon vaskalapos volt ebben már lazább jóval. Az Android meg próbál visszavenni, a gyártók is módosítgatják ezt, mérik a felébresztéseket gondolom és tippeket adnak hogy mit kellene mélyaltatásba tenni, mi zabálja az áramot.. -
kchris78
veterán
szerintem van ráció benne. Egy évvel ezelőttig iPhone-t használtam (sokféle, bezárólag 11pm). Utána áttértem S21U-ra és most vissza 13pm-ra. Hát annak jó aksija volt de közelébe sem érhet egy bionic SoC + iOS kombóhoz... Az hogy mélyaltatni kell biztos ami biztos alapon az alkalmazásokat meg a rendszer része az hogy figyelni kell őket hogy nem e futnak túl gyakran az elég necces szerintem. iOSnek sokkal jobb volt az elgondolása, az oprendszer nem engedi futni az appokat csak nagyon szűk keretek között háttérben és kész, nincs apelláta, ki van lőve ha nincs jogosultság.. E nélkül elképzelhetetlen a hatékony energia menedzsment egy _mobil_ eszközön. Oké hogy a linux mindenen is elfut... Pár éve az iOS lazítgat ezen, az android meg szigorít persze..
-
kchris78
veterán
viszont ez meg nem azon fog mulni hogy huuu ilyen olyan a szenzor meg 48MP meg photonic engine hanem egyszeruen hangoltak egy kicsit az aperturan
.
Amugy anyagilag nem egy rossz lepes nagyon reg ota cserelgetni a telefont evente mert egy eves avulas uj vasarlas honapra szamitott koltsege egy vallalhato osszeg (volt eddig).
1 ev garis telefonert 1-2 evesen mar erezhetoen kevesebbet adnak vagy nehezebb eladni szerintem mert anyagilag kockazat hogy mi tortenik ha elszall a telefon. -
kchris78
veterán
mindenestre nagyon asszertíven megfogalmazva: az egyén optimális viselkedése szerintem nem biztos hogy egybeesik egy nagyobb társadalmi csoport (országrész, etc) optimális jövőjével.. Ausztriában is ez van, síeléskor mondják a szállásadók kb mindenhol hogy idősebbek ott vannak a hegyekben, fiatalok meg elhúztak a városokba/más országba akárhova.
-
kchris78
veterán
Önmagában a 20-25 éves autó nem lenne gond.. Egy E46-os BMW kb 20 éves konstrukció mennyivel tartósabb mint egy F vagy G30-asnál.. A probléma az hogy nincsenek karbantartva szervizelve... Magasak az árak mert mindenki is akar valami leaggott gazdaságilag totálkáros autót (de máshol is drágák) - aztán szervízelni meg nemhogy nincsen pénze de akarni sem nagyon akarja.. Úgyhogy nem rosszindulatból de inkább vegyenek minél kevesebb ilyen szar autót amiknek igazából a bontóba kellene kerülniük nem pedig az utakra.
A társadalmi rétegek mintavétele elég meghatározó ki mivel találkozik. Itthon Moszkva- Széll K. tér 4-6 villamoson a Nyugatiig páromnak teljesen más élmény mint nekem a Déli-Mom park között. Pedig fizikailag annyi hogy a másik irányba indulunk el ugyanarról a pontról...
-
kchris78
veterán
mindenhol gond az erős dollár... volt egy cikk amiben részben ez volt taglalva hogy az egész fejlődő országcsoportot elég keményen érinti a dolog mert mindent is dollárban mérnek. valoszinuleg az arany ára is ezért nem nő mert ahol vesznek dollar elszamolas van és a lokál valuta szerint drágul az arany.
-
kchris78
veterán
válasz
Essentials #583 üzenetére
ami sz.r az Exynosban az a modem. Olyan térerő problémákat irtak egyesek S21U S22Uval is talán hogy a legszivesebben a falhoz verték volna a telefonjukat... S22U ki nem csöng pedig mutat térerőt, S21U meg gyenge térerő... Ennél a Qualcomm stabilabb (meg az IOS-sel főleg).
-
kchris78
veterán
hivatalos forgalmazoknal van beszamitas? MMrol tudok...
-
kchris78
veterán
Hat en nagyon kivancsi leszek a valos tapasztalatokra. Kamera teren foleg hogy epp most fikazzak a 13pm kamerajat az ottani topicban
. En S21Urol valtottam de engem most lenyugoz hogy ujra iphone jellegu a szinhasznalat (nincs az azonnali elokeszites instara/facebookra
), es sotetben valo mukodes is sokkal jobb.
-
kchris78
veterán
válasz
Essentials #483 üzenetére
.
-
kchris78
veterán
az meg a másik hogy függetlenül az USD emelkedésétől a hivatalos KSH statisztika szerint reálértékben növekedtek a bérek (a mediánról most ne beszéljünk) évről évre. Nem 50,000Ft a minimálbér sem mint 1x éve mint amikor 220volt a dollár. Szerintem mindenkinek vannak rémtörténetei arról hogy milyen munkabérrel dolgoznak egyes szakmában mert össze tudja hasonlítani a "régi bérekhez" - míg 10 éve lepattintott szakmák voltak alig munkával, most imádkoznak nekik hogy féléven belülre vegye fel őket a listára. Nekik sem okoz gondot egy 14pm megvétele...
Az hogy a Telekom vagy bármilyen szerver lerohad nem a sok embert jelenti hanem azt hogy a kevesebb ember folyamatosan nyomja a reloadot... -
kchris78
veterán
hát igen. én is írtam már egy hasonló hozzászólást hogy ez a photonic engine szerintem úgy kamu ahogy van. Vagy szoftveres a dolog... Bármi amit a sima 14 tud azt a 13p/pm is simán megkaphatná az IOS16-al. (oké a nagyobb pixelsűrűséget nem, de a képfeldolgozást mindenképpen)
amúgy ha kint akarja megvenni az ember egyszerű rápattintani Revolutra a vételárat és kint azzal megvenni direkt EUR-kártyával. Középárfolyamon megvan hozzá a pénz
.
-
kchris78
veterán
egy aprosag amugy hogy miert mozog ide oda a forint: en programoztam forexen usd-eur arfolyamra kis robotocskat evekkel ezelott. nekem mindegy volt mi az amire raultettem.. a lenyeg a volatilitas.. huf most hogy igy ugral ide-oda el tudom kepzelni hogy ilyenek rangatjak. van olyan hogy nem tortenik semmi es megis hol erosodik hol gyengul.. amennyi millio dollar van amit erre siman raultetnek siman rangatja a forintot. nyilvan nem ez az egy dolog de ez is resze a nagy egesznek ami miatt csak nezunk neha hogy hova megy latszolag ok nelkul az arfolyam. Egyszer az MNB kozepfelso vezetoje mondott is egy penzosszeget amit feltettek a forint ellen amikor eloszor felment majdnem 420-ra.. Az nem a politikai szint volt, szerintem nem dicsertek meg hogy ilyet nyilvanossagra hozott.
-
kchris78
veterán
válasz
janeszgol #343 üzenetére
na ez amit nem hiszek - ha megszokták az emberek az árat és van fogyás és azzal elégedett a cég akkor "csak úgy" nem gondolom hogy olcsóbb lesz. Konkrét sztori volt kovidos cég esetén hogy drágább lett a cucc, az emberek megfelelően viszik drágábban is, cég meg úgy áll hozzá hogy minek indítson újra a működö 2-3 mellett egy leállított üzemet, a nyereség igyis megvan mert a mennyiség kevesebb de drágább, kevesebb üzem kevesebb ember, kevesebb macera...
-
kchris78
veterán
hát nincs sok szokás
, összevissza használom, igazából csak headsetnek vettem amin telefonálok és nem zenélek, a fülem állapota sajnos nem olyan hogy még ezzel terheljem. Azért vettem airpodsot mert egyszerűen a Hx chip annyira meg van csinálva hogy működjön egyszerre cellular óra telefon... Még ha windows géphez van csatlakozva akkor is mutatja a töltöttséget a telefon.
-
kchris78
veterán
igen nagyon jó dolgokat találtak ki, szerintem a 12-13 között nem volt ekkora változás pedig azt volt az érzés hogy aztán most még ehhez képest is kevesebb lett a változás és 13s lehetne a név.
A dynamic island meg egy abszolút eye candy dolog mégis ez fog szerintem egy csomó embert megfogni hogy áhhhh mégis cserélje le mert ez olyan aranyos ficsor...
AirPods is nagyon jó de nem vagyok hajlandó egy ténylegesen aksival egybeépített valamit megvenni 50ezer fölött ami nem tart tovább mint a picike aksi. -RÁADÁSUL nem is lehet takarékoskodni vele berakod azt máris feltolja 100%-ra, ami a legrosszabb egy LiIonnak a tárolásra... Nem berakva meg merül
. Üzembe helyezés előtti állapotra kellene beállítani, direkt néztem mikor beindítottam 85%-on voltak a fülesek, nem 100-on.
-
kchris78
veterán
en amugy azt javasolom: ha szar a forint akkor vegyetek telefont AFA mentes helyen (en ceg ahol dolgozok pl), ha eros a forint akkor vegyetek hirtelen 1-2000 eurt vagy frankot es kint megvenni.
Szakmeberek sincsenek egy velemenyen hogy merre tovabb.
-
kchris78
veterán
igaz
. KSH mutatta évről évre hogy mennyi a reálbér emelkedés (lehet nem egyenletes volt az eloszlás). Benne volt a hírekben hogy: lidlis meg hasonló alkalmazottak mennyit keresnek, meg a mosogatók meg pincérek, mindenféle építő szakemberek , stb... Lehet nekik sok pénzt adni az emberhiány miatt (szerintem mindenki tudja milyen elszállt bérekkel dolgoztak az épitőiparban, és ráadásul trehány munkát végeznek legtöbbször), de ha az nem valós mert a mögöttes termelés azt nem támasztja alá akkor az ország szinten visszakorrigál(t)...
-
kchris78
veterán
sokan meg fogják venni a sima 14-et is. Akinek 7-8-X esetleg Xr vagy hasonló készüléke van még annak az is előrelépés.
Ami szerintem necces még az az AirPods Pro 2: Na annál van az hogy van 2-3-4 év, ha használod kevesebb ha nem több, és utána kuka. Ott nincs az hogy oké, még 3 évesen is ér valamit.. Már csak higiéniai okok miatt sem. Megveszi az ember és annyi. Így én egy airpods esetében a mediamarktos airpods2 40e-t voltam hajlandó megvenni, mert akárhogy is de az airpodsoknak lehet tudni hogy JÓ a mikrofonja és rendesen együttműködik az Iphone-al.
-
kchris78
veterán
az meg a másik hogy itt akkora pánik van hogy hihetetlen. kettő pont:
- benzin - ahelyett hogy kicsit visszafogtuk volna magunkat, mert macerás az előállitás ( ausztriában is macera van vele, meg itthon is jórészt _technikai_ okok miatt), mindenki tolta ezerrel az autókázást, tankolást főleg.
- pénzváltás: banki kapcsolattartó mondta hogy jöttek és jönnek az emberek abszolút nem racionális érvek mentén váltották át a százmilliós nagyságrendű vagyonokat dollárra, euróra. (banki árfolyam szerintetek milyen eladási árfolyammal dolgozik? 400 körüli középárfolyamon biztosan elvesztette a vagyonának egy érzékelhető részét arról nem beszélve hogy ilyenkor kiszállni mélyponton levő befektetésekből..) de meg lehet nézni a gáz árát is: pénteken még 30%-ot esett az árfolyam mert AZT HITTÉK hogy szombaton indul az áramlat egy. Utána vissza.. Minden mozgatja az árakat csak a racionalitás nem... a rettegés az aggódás, utána meg vissza az egész..másik hogy a kereskedőket se kell félteni. felment egyszer 417-re az árfolyam? Oké feltoltom hogy még 430-nál is megérje és ha visszamegy? Hát a hülyéje megveszi a 430-as árfolyamon akkor hülye leszek csökkenteni legalább jön egy kis extra nyereség.. Aztán ez átgyűrűzik mindenen is.
EUR - USD:
2021 június 1: 1,21
2022 szept 8: 1,00
Itt is volt azért 'némi' korrekció... -
kchris78
veterán
Amugy elarultak magukat: ez a photonic engine egy szoftveres cucc, hogy van a 14esben benne ha abban A15 van csak.. ezt az uto processzalast a 13p-kra is siman at lehetne ultetni. AoDt is talan, lehet nem lenne annyira energia-hatekony de mukodhetne, ott is le lehet vinni a frissitesi frekvenciat.
-
kchris78
veterán
ha nem lenne szarban a vilag jo nagy resze nem akarna mindenki menekulo penznek venni a dollart, nem lenne ilyen eros.. kicsit visszaallna a dolog ugy veszitene 10-20%ot... pedig mennyit nyomtattak a dollarbol.. meg persze a forintbol (szja visszaterites). amugy meg: ezt az inflaciot mi magunk is generaltuk. nezzetek meg egy kiskereskedelmi forgalom novekedes statot par evre visszamenoleg! ugy vasarolt magyarorszag mintha nem lenne holnap, barmilyen aremeles mindegy volt mindent vittek, ettermek stb... ez generalja meg jobban az inflaciot..
amugy a 200e ftos dollart ne hasonlitsuk a mostanihoz mert inflacio is volt de ki keres annyit mint 10 eve? elegge masok voltak az arak. Illetve amikor 200ft volt a dollar akkor sem a forint volt eros hanem a dollar volt sz.r..
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négy új modell, változatlan amerikai árakkal és műholdas kommunikációval. Meg félig-meddig eltűnt szenzorszigettel.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest