- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Kapok egy törött iPhone 14 pro - t.
Ha kicseréltetem a kijelzőt tudom használni vagy az előző tulajnak van még tennivalója? Kilépni a telefonból vagy valami hasonló. Még nem volt iPhone -m.
Köszönöm, ha tud valaki segíteni. -
lacuska74
tag
Betört, pókhálósodott a telefonom 14 plus hátlapja.
Hová érdemes elküldeni javításra,tudtok valakit ajánlani? -
Gyufaaa
veterán
Ha valaki tokot szeretne ezt a típust tudom ajánlani. Igazán jól áll a telón! Színe pedig a lilához fullra megegyező! [kép]
-
a.t.t.i.
senior tag
Sziasztok!Új iphonosként volna pár kérdésem.
Első pont a gyártói gari,hogyan lehet érvényesiteni,árukeresős webshopban vettem?
Másik:amzafit órám van,és az óra programjának futnia kell a telefonon hogy megkapjá rá
az értesítéseket.Azok nem jönnek,mert úgy tünik a teló kilövi a progit,mert ahányszor rányomok a progira elölről indul.Erre valami ötlet,androidnál lehet kivételt képezni,mit ne lőjön ki a rendszer. -
-
sgeza
veterán
Az iPhone esetén is kaphatók szürkeimportos készülékek, amelyeknél a garancia nem gyártói? Vagy simán vehetem akár az Alzánál vagy egyéb más boltban is? Van valamilyen régiós különbség esetleg? Köszi!
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
ricsike_p20 #1950 üzenetére
Köszi,már csak el kell adnom az s22+t
-
ricsike_p20
tag
válasz
a.t.t.i. #1942 üzenetére
Ezek mind (viszonylag) könnyen megoldható dolgok. A megszokott saját csengőhangról én sem tudok lemondani, első dolgom volt feltenni. A zenéket, amiket utazás, ingázás közben hallgatok, szintén. iTunes kell neked ilyesmire.
Huawei P8-9-10-20_____ Galaxy S10e,.. S20 FE 5G,.. S21FE - i13mini - i14.
-
sgeza
veterán
Köszi! Azért kérdezem, mert van kimondottan magsafe tok ugyanazon listában, mindegyik 14-hez. Arra gondoltam, hogy esetleg nagyot gyengül a tokkal a tartóereje, és autóban már nem elegendő a megtartásához, ezért van szükség kimondottan ilyen tokra. Ilyen tapasztalat van esetleg? Tartja megfelelően tokkal is?
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Meg tudnátok mondani, hogy egy sima tok esetén működik-e a magsafe? Köszi!
-
válasz
a.t.t.i. #1942 üzenetére
Én biztos nem
nem használom ezeket
nekem tökéletes a gyári csengőhang, zajos környezetben melózók csak az óra rezgését veszem észre
zenét nem hallgatok, csak podcastet youtube-ról musi appal korlátlan nettel
zene fájl átvitel 3utools-sal windowsról [link][ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
válasz
a.t.t.i. #1940 üzenetére
Minden megoldható csak nem olyan egyszerűen mint droidon
ez egy zártabb rendszer
mint a reklámban tisztább szárazabb érzés
talán a zene a legmacerásabb, mondjuk az nekem nem létkérdésaztán ez valakinek bejön valakinek nem
ha ilyen nagyon módolós vagy akkor inkább droid, ha csak használni akarod kisebb kompromisszumokkal akkor jó lehet az iosén lehet néznék használtan egy 11prót ha nem jön be árában eltudod adni, szinte ugyan azt tudja mint a 14 pro
[ Szerkesztve ]
-
a.t.t.i.
senior tag
Sziasztok!
Kérlek adjatok tanácsot.
Sosem volt még iphonom,de szemezgetek egy 14pro-val.Samsung s22+ról váltanék.
Mi az amiben nem tudja azt mint egy androidos telefon?
Pl számitógépes fájl átvitel,zene rátöltés ingyen...youtube használat mennyiben más?
Gondolom viberen vagy messengeren fájlküldés megy... -
tookie
tag
Sziasztok! Lenne valaki olyan kedves, hogy megméri nekem a 14 plus hátlapi kamerájának az átmérőjét? Előre is köszönöm a fáradozást.
-
Gyufaaa
veterán
itt a 16.5 😁
-
Gyufaaa
veterán
Itt a 16.4.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Orient84 #1934 üzenetére
A 7-es után mindenképp nagy lesz a változás. Szoftveresen is. Szerintem megéri. Az, hogy pro vagy sima, pénztárca kérdése főleg. Ha megteheted a pro szériát válaszd szvsz.
muszi0521: kényelem a függvénye. Ha elfér a kezedben a nagyobb kijelző jobb lehet. Függhet a használt appoktól és tárolási kényelemtől is a választás. Ez mind egyéne válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
muszi0521
aktív tag
14 Plus : javaslat , ellen javaslat ergo éri vagy nem éri !! Köszi !
-
Orient84
aktív tag
Sziasztok,
érdemes sima 14et venni, vagy inkább adjon ki az ember kicsivel többet a prora?
Baromira visszatart az a majd 600ezres ár egy telefonért, de másik amitkinéztem, az a Sony, de az is ezaz árkategória, így akkor már inkább Iphone. Hetesem van -
Menslee
tag
válasz
coolmpi #1931 üzenetére
+ 1 az előttem szólóhoz.
Én is az EZ Fit-et használom már sokadik telefonomon, hibátlan.
Kamera védő is van, de az elég drága. Ilyesmivel is meg tudod oldani.Tokból spigen, uag, stb mind szuperek.
Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
coolmpi #1931 üzenetére
Vegyél spigen EzFit-et, én azt raktam a feleségem 14-ére. Otthon, tök egyszerűen felteszed, nem lesz levegős meg ferde, ugyanis egy segédkeretben van a fólia, azzal teszed fel. Tokban is vannak jók a Spigennél
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
coolmpi
aktív tag
válasz
zenit73 #1930 üzenetére
Sziasztok!
Hamarosan érkezik a 14 PRO-ja a feleségemnek, és fontos lenne, hogy jó védelme legyen. Fólia előre, kamerára + valamilyen védős tok. (kisgyerek, és kutya mellett előfordulhat baleset, leejtés)
Olyan helyet keresnék, ahol korrek jó minőségű fóliát adnak, és fel is raknak "buborék mentesen".
Valamint milyen tok-ot ajánlanátok, ami valamennyire ütésálló, weboldal / bolt?Előre is köszönöm,
CM -
-
Az én tapasztalatom az amit leírtam, 3,6V környéke, pont lemerülőben van a laptopom, ha nem felejtem el akkor berakom ide egy képernyőfotót az adatokról, de a win es laptopom is hasonló feszültségértékeket mutat - és már sok készüléknél csekkoltam ezt. Azért is kell, hogy így legyen, mert így tudják megvédeni az akkut a nemtörödöm felhasználóktól, ha 3V körül kapcsol ki, és úgy hagyja pár hónapra, akkor abból lehetnek nem kívánatos dolgok, ha 3,6V környékén kikapcsol akkor még sokáig lehet fiókban tárolni.
Egy érdekesség, ezen kikerekedett a szemem
, Nokia 8210, anno egy ideig birizgáltam az akkuját, hogy ne menjen tönkre, aztán ráuntam. 5-6 éve nem nyúltam hozzá, nemrég a kezembe került, rádugtam töltőre (beleraktam a mosogatóba tűzveszély miatt), de biztos voltam benne, hogy nem kezdi el tölteni. Egy idő után (5-10 perc) elkezdte, feltöltötte, raktam bele sim-et, és 3 napig megy egy töltéssel, beleraktam több ciklust
-
Gicz
addikt
válasz
zenit73 #1927 üzenetére
Ha megnézed, hogy mennyi van rányomtatva az akku hátujára kapacitás, majd lognból, vagy 3utoolsal kiszeded, hogy mennyit használ abból a telefon, abból nekem az jön le, hogy egyáltalán nem áll meg 3,6-nál, az még jó 30%-os állapot. Szabvány szerint lipo akksinál 3.0v -> full töltés közötti érték a teljes kapacitás, ez van rányomtatva is.
Amíg még volt jailbreak, telón belül rendesen hozzá lehetett férni az akksi adatokhoz, és 3,1v körül kapcsolt ki emlékeim szerint.Ettől függetlenül teljesen igazad van, ami megy a topikban, hogy veszek 400-600 ezerért telót, majd azon aggódok, hogy lehet, majd 3 év múlva úristen 30k-ért akksit kell cseréltetni....kb kitérdekel kategória. Battery anxiety, pszichológusra lenne már szükség sokaknál. Gondolom ők az egérrel is meggondoltan kattintanak, mert bizony nem bír végtelen ciklust a mikrokapcsoló, vagy kitekerikk az egyik izzót a nappaliban este ha elég kevesebb fény is, hiszen én vagyok az izóért, nem fordítva.
-
válasz
zenit73 #1926 üzenetére
Reggel idő hiányában kapkodnom kellett, de most kiegészítem, bár az ilyen írásaimra nem nagyon van reakció, ha van az arról szól, hogy nincs igazam rosszul tudom.
A 20-80-ig fórumtársak (van aki 30-70-ig, és kétségbe esett mert 29-ig merítette és biztos most tönkrement
) elgondolkodtak már azon, hogy az új készüléke csak a 60% üzemidőt tud mint az én ugyanolyan készülékem, én kihasználom a hosszú üzemidőt (M1 laptop), ő szívatja magát mert az új készülékének annyi az üzemideje mint majd az én 5-6 éves, természetes úton degradálódott akkujú készülékemé, ráadásul az övé 5-6 éves korában ugyanolyan állapotban lesz mint az enyém, ha nem rosszabban. Ugye anno technika órán elmondta a tanár, hogy a fűrészlap minden fogát kifizettük, ne csak a közepén levőket használjuk. Ez igaz az akkuban levő vegyi masszára is, használni kell az egészet, nem csak a 60%-át, ha próbálom nagyon egyszerűsítve leírni.
Tényleg el kellene engednem ezt az akku témát, csak olvasva a fórumokat néha nem bírom tovább, pedig tudom, hogy semmi értelme nincs leírni ezeket a mondatokat.
-
Ezt már többször leírtad, az nem stimmel, hogy a heli akkunál valós értékeket látsz (mert feltételezik, hogy hozzáértő vagy), a telefonnál nem, vagyis a telefon-óra-laptop-füles... amikor azt mutatja, hogy 1%, akkor 3,6V/cella magasságában van. Ez szerinted te van merülve? Te pontosan tudod, hogy Li-Po-nál 3,85V, Li-Ion-nál 3,75V a tároló feszültség, az a 3,6V alig van alatta. Ezeket az eszközöket nyugodtan lehet 1-100-ig használni (csak nem hagyjuk 100-on állni) mert benne van a SW-ben a biztonsági tartalék. Samsung S6-om 7,5 éves, még céges telefonnak használom gyári akkuval, 1-100-ig töltöm/merítem, semmi baja.
De komolyan mondom, nem írom le ezt többet, mert süket fülekre talál, mindenki nyomja ezt a 20-80%-ot (ezt Te nem) és már kész vagyok tőle.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
lajos75 #1922 üzenetére
Ez az egész százalékosdi kijelzés, kb arra jó, hogy vagy nehezebben, vagy ár alatt add el a telefont. Már sok fórumon írták az Apple-nek, szedje ki a francba, mert semmi értelme és valóban nincs értelme. Ha 80%-ra esik a telefon, kb fél naponta töltheted, 70% alatt meg kb cserés, szóval baromság az egész. 60-70%-kon, ha az valós érték lenne, a telefonnak simán kellene hoznia 1 nap üzemidőt, vagy többet.
-
Gubu0101
veterán
válasz
icecave #1921 üzenetére
Mondjuk ez erdekes,mert valtoztattam a szokasomon,nem hanyagoltam el es odafigyelek a toltesre igy nem latok csokkenest a %-on.Nem ugy mint a 12-nel aminel tenyleg nem foglalkoztam semmivel az rommlott is.1 evesen mar 85%-ra esett amit tartott is,amig el nem adtam 5-6 honap kb.
Az teny vegul is,hogy ez csak tajekoztato jelleg,kerdeses a mogotte allo szoftver is ami kezeli ezt.Egy muszerel biztos pontosan kimerheto lenne.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
válasz
lajos75 #1922 üzenetére
Persze, hogy nem, sőt. Nem is lehet ebből következtetni az akku állapotára, csak fenntartásokkal. Mint régebben írtam, én is vettem egy egy éves 12PM-et annó (azt hiszem az volt), 96%-os akkuval, mégis szokatlanul gyorsan merült. Kiderült,hogy fejlesztői felefon volt, egy éven át folyamatosan töltőn volt....
-
Tegyük hozzá., hogy egy évesen 100%-os kondíció is minden, csak nem valós. Csak rá kell rakni cocnutbattery-re, aztán kiírja a valóságot.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
En vettem kb 3 eve egy 20W noname toltot.Megjelenes ota azzal toltom a telefont.100%-os meg az akkumlator.Az optimalizalt toltes be van kapcsolva kb mindig egy idoben rakom este toltore meg veszem is le reggel,minden nap toltom.100%-ra van toltve viszon merulni max 50%- szokott.Ennyi ido itan a 12 Prom mar 95% kapacitasnal jart,ott nem foglalkoztam a toltessel se azzal,hogy meddig merul.Pro max-nal mar figyelek
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
lajos75
senior tag
Akkor mit rontottam el, hogy már romlott 1%??. Nem töltöm össze vissza, sosem merülök le 40-50% alá álltalában, este rádugom reggel leveszem. És be van kapcsolva az optimizált töltés is.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz
lajos75 #1914 üzenetére
14 pro max, megjelenés óta van, összevissza töltöm vezeték nélkülivel is, gyorstöltővel is, 90%nál is rádugom hogy 100-zal menjek el otthonról stb.
100% a battery health. 13 pro maxot is így használtam, egy évesen, pont eladás előtt 2 héttel ment le 99-re.
Az a baj, ha sosem engeded fullon lemerülni és fullon feltölteni, sose méri meg rendesen az akku kapacitását, rosszul tippeli azt a 99%-ot.A 20-80% nem urban legend, modellezek, 12 cellás 5000mah-s lipo akksikat használok heliben, 10kW-tos motort hajtanak, 15 perc alatt töltök 30%-ról 100-ra, aztán 100-200 amperrel 3-4 perc alatt merítek 30%-ra.
Ha 0-100% között használod 50 ciklus alatt kukázod, ha 30-100% között használod 3-400 ciklusig bírja. Ha feltöltve elrakod 1-2 hétre szekrénybe magától megpuffad.
Nyilván ezek brutál áram errőségre optimalizált kémiák jó drágán, egy telefon akksi jobban bírja ezt a nyúzást, de a fizika ott is ugyanígy működik.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
lajos75 #1914 üzenetére
A megjelenése óta 100% és mindig összevissza töltöm. A gyári töltőjét ki sem bontottam és tudom, hogy ennyivel nem tudja tölteni (még mielőtt valaki beírná), de a mac book pro-m m1 max 140Wattos töltőjével töltöm mindig.
De ugyanez volt a pro max 13, 1 évesen 100%-on adtam el. És soha nem érdekelt ez a 20-80%-os szabály, vagy inkább urband legend.
Feltöltöm 100%-ra, vagy el is feledkezem róla. Ha autóba vagyok, akkor is tölti rögtön az autó.[ Szerkesztve ]
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Kinek hogyan alakul az akku állapota? nekem "14Plus" 2.hónaposan már eset -1% azaz 99% már. Az első perctől kezdve nem töltöm gyorstöltővel. Van egy sima 14-es is a családban az is szintén 2. hónaposan -1% már
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lajos75 #1904 üzenetére
Nem sima ébresztőt kell beállítani hanem alvás-ébresztést
Az akku brutális vagy inkább az optimalizálás nagyon jó
Hasonló használattal mint az 5000 mAh akkus A33 legalább 20% több marad az akkuban pedig ebben csak 3280 mAh van (i14)[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Hello mikor osszekotom a iphone 14 prot a macbook airrel vegre mar latok nemi konyvtarstrukturat. Csinaltam az iphone fokonyvtaraba egy music mappat es masoltam bele mp3 akat. De a music mappaban nincs semmi. Abban sem vagyok biztos hogy ez egyaltalan ugyanaz a music mappa. Pc-n meg ennyit sem tudtam megtenni. Jo lenne mar kiprobalni a zenelejatszokat ha lenne mivel.
-
Besituta
csendes újonc
Sziasztok akinek 14 pro van annak milyen üzemidő hozott ki belőle elmegy pl egy napot simán meg hogy van megelégedve a telefonal pro kontra jó rossz?
Előre köszönöm a válaszokat -
lajos75
senior tag
válasz
muszi0521 #1902 üzenetére
Én Honor20-ról váltottam, akku idő szerintem nagyon jó.Legutóbb 2napot bírt úgy hogy 13,5óra kijelző időt sikerült kihoznom.
Mint telefon nagyon jó de mivel mindig is Anroidos voltam nekem ez most egyenlőre Kínai az egész telefon
Nyilván meg kell szokni és jó lessz. De részemről vannak bosszantó dolgok Pl: nem tudok külön az ébresztőre hangerőt be állítani, azaz ugyanazon a hangerővel ébreszt mint a csengő hang
Esetleg ha valaki tud rá megoldást megírhatná nekem
-
Gicz
addikt
-
muszi0521
aktív tag
14-plus .Érdekelne miről váltottatok , benyomások , elégedettség ? Köszi!!!
-
umfrider
senior tag
válasz
umfrider #1900 üzenetére
szerk:
ami mondjuk picit aggaszt, hogy apple.hu-n 499.000,- az ára, viszont itt, hardveraprón 350.000,- től indulnak a 256gb-os verziók. Egy hátrányuk van, hogy biztosítás nem köthető rá. Ennek ellenére úgy tűnik, mintha kevésbé értéktartó/álló modellel állnánk szembe.
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négy új modell, változatlan amerikai árakkal és műholdas kommunikációval. Meg félig-meddig eltűnt szenzorszigettel.
- Motoros topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- Lightyear - befektetési app
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával