Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• illjo

senior tag

válasz 7Heads Drago #308 üzenetére

Provokálnak csak, várják a ki ..tiltásomat?. Hálisten a fórum adminjai helyesen tudják értelmezni a szólásszabadságot. A mennyiség nem büntetendő. Még mindig.. minden egyesz hsz em reakció volt valamire.Ha bárki ideidéz bármelyikből fórumszabákyzatot megszegőt, magam fogom feljelenteni magamat a modkerben.
    Szerk: Nem tudom értelmezni hogy visszatértem volna a másik acc omhoz. Miért kellene másik? Jól elvagyok ezzel az egyel is. Meg mire írtam volna, mikor úgy nézett ki, hálisten lenyugodtak a kedélyek.

• illjo

senior tag

válasz S e t h #304 üzenetére

Hát, én is úgy tettem fel a kérdést, hogy 'reményeid szerint'. Mivel a kontextus alapján vélelmezhető nemcsak a leírt eredmény, azaz a takarítás tudomásul vétele, amennyiben bekövetkezik, hanem az eredmény kívánása is a részéről. Ezért bátorkodtam a mindennapi életben használatos 'reményeid szerint szóösszetételt használni.
    Még egyet? Miért ne?😃 Ja, közben itt a jó időben a kutyámnak rugdosom a labdát😃Univerzális vagyok, mondhatni kompatibils a jó idővel. :))

• illjo

senior tag

válasz k-adi #302 üzenetére

Azt megkérdezhetem, kikre értetted, hogy reményeid szerint kik lesznek innen takarítás keretében ki..téve? Honnan is?Fórumból is esetleg? És mindkét 'fél' 'ovisai'? Csak hogy tisztán lássak.

• illjo

senior tag

válasz Lami66 #300 üzenetére

Nincs is lelkiismeretfurdalásom.Minden vád ellenére szerintem igyekeztem, nem személyes visszavagdalkozással, hanem érvek mentén vitázni, még akkor is, amikor jöttek rám a jelzők dögivel.

• illjo

senior tag

válasz 7Heads Drago #298 üzenetére

Hát, a linkelés nem jött be, de mindegy is. Részemről körbejártam, leírtam, lereagáltam mindent is sztem😃Az, hogy tobzódásnak tűnhetett, mert legtöbbször az én nevem volt látható pár emberen kívül, pl tieden, stb. csak abból adódik, hogy a hozzánk képest másként gondolkodók (a béke jegyében direkt tartózkodom az 'ellentábor' kifejezéstől) egyszerűen többen, több hsz el voltak jelen. Én meg lereagáltam mind. Sosem állítottam olyant, hogy a huawei topikok vagy bármely más topikok csak az adott eszköz felhasználóinak állnak nyitva, ott más nem kívánatos. Soha! A véletlen, vagy tudatos félreértelmezésekkel nem tudok mit kezdeni, azok már csak az önmagáért való vitára jók. De adassék meg a szabadság szerintem ne csak arra, hogy bármely topikban bárki véleményt fogalmazzon meg arra is, hogy adott topikban bárki, elítélés nélkül annyi reakciót adhasson, ahányat csak szeretne. Ha úgy érzi, hogy reagálnia kell.

• illjo

senior tag

válasz 7Heads Drago #296 üzenetére

Szerintem itt sem a termék leszólásával volt a gond. Legalábbis nekem nem.

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #291 üzenetére

Hát ja, címzés szerint nem, csak a nagy része rám vonatkozott.Gondolom én vagyok a szájhős. De csak odatettem a többi jelzője mellé porosodni. Kár, hogy a kérdéseimre nem.válaszol, az érveim isválasz nélkül. Csak az,üres jelzős puffogtatás. Ha öszeszámoljuk ki hány negatív jelzős szerkezetet használt, megszemélyesítve a másikat, abban biztos nem én győznék. Attól hogy valaki belelövöldözi a gyűlöletét a levegőbe, attól még a másik nem olyan. Azt elismerem, hogy idegesítő lehet, hogy.mindent is lereagálok. 😃

• illjo

senior tag

válasz doooo #289 üzenetére

Már megbocsáss, de ez már annyira üres szócséplés volt, vagy talán 'nyúlom' a kedvenc szavad: vergődés, hogy igazából csak untat.Szóra sem érdemes. Ennél még a jelzőid, a 'funkcionális analfabéta', meg az elmeállapotom megkérdőjelezése is jobb volt.
    Persze megint késtél egy ütemet. Nyilván direkt. Megint pont mikor kicsit lenyugodtak a kedélyek és pár normális szó is elhangzott. De ha folytatnád, kérlek, erőltesd meg magad intellektuálisan, ha mindenáron vitázni akarsz velem. Persze ha elhallgattatni, akkor untass nyugodtan, úgy győztél, ha annak tekinted.

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #280 üzenetére

Na, jön a régi-új hittétel újabb érvként: a térítő huaweiesek.Én itt olyanokat olvasok, hogy igen, kompromissszimus a rendszer, mindenki más miatt használja, valóban a nagy átlag elretten tőle, esnek az eladások, de majd meglátjuk mi lesz stb stb. Egyébként ez egy huawei telefon topikja, tehát mondjuk ha huaweiesek mint a huawei KÖZÖSSÉG (jaja szekta) pár tagja ide is írta volna mint belső, célzott topikba hogy úúúú de jóó jön az újabb hms csoda, ahh elélvezek, nekem eddig is hms volt, de ez még királyabb hms lesz és még több böngészőt rakok rá, hogy minden is fusson azok alól. Plusz még azt is ide írták volna, hogy uhhh az idióták akiknek nem lesz ilyenje, sose' tudják meg mi a jó élet, mert ez a hms egyszerűen orgazmikus, és gyertek térjetek át erre, akkor megérteném, talán. De hát én ilyen nem olvasok. Külső, nem huawei topikokban sem. Mndehol csak azt olvasom, még a xiaomi megjelenésnél is (nálam, bocsánat, kína rajongóként ez kötelességem, hogy olvassam) hogy ez sz..r, aki használja és aki kicsit is védi a többieket az általánosítástól, bélyegtől, az meg hülye, térítő szektás ökölbe szorult kezű, izzadó vérbeforgó szemű izéke.. És nézzük meg az első hszt akár itt. De az még csak elmegy, mert a telefonról szólt de a flame-hez megadta jól az alaphangot.

• illjo

senior tag

válasz k-adi #278 üzenetére

Hát ha csak erről menne a vita, akkor semmi gond nem lenne. Hanem a gond azzal van, hogy akik ilyeneket használnak, azokat itt (is) b..gatják agyba főbe. Írht itt bárki bármit, a cd-t berakták oszt' forog. Valahogy az az elképzelés, hogy álljon ki minden ilyen telefont használó a nyilvánosság elé és vallja meg : igen, nagyon hülye voltam, hogy ilyent vettem. Szánom-bánom hogy ennyi pénzt elköltöttem erre, mikr mindenki tudja, mennyire sz--r. Azonnal el kell hogy adjam a nyomott árán. Mert olyan biztos nem létezik, hogy ha mérlegre teszi az egyéb képességeit a telefonjának, akkor még úgyis megérte. Ha nem, akkor meg úgy járt. De hogy ez miatt mindenki hülye? Nem is használt soha a legtöbb személyeskedő acsarkodó ilyen telefont. Ha valakinek nem fontos az nfc fizetés, ami valóban nem megy (még) és az adott személy soha nem is akarta használni. Akkor minden mást meg tud oldani máshogyan, mert olyanokat használ. Vagy ha nem, mérlegre tette jó esetben mit nyer, mit veszít a hms telefonnal. Vagy próbálja leplezni hogy hülye volt. De nem fog bemenni más topikokba reklmozni, mint a legendák szólnak, csak esetleg próbálja leplezni a hülyeségét és azt mondani jó ez..Mikor rászállnak.. Annyi féle ember van... De attól mi mind ilyenek vagyunk?? Én nem akartam megoldani, megoldottam úgy, hogy minden is menjen. Mondjuk nekem csak egy sz..r lite om van, de akkor is. Most pocskondiázzam azokat akik megveszik a legújabb iphone okat, samsungokat 500k ért mikor a seggük kilóg a gatyájukból? Kit érdekel...

• illjo

senior tag

válasz Aryon87 #273 üzenetére

Engem kétszer égetnek el, mert nem vagyok HMS fan, akárhogy is akarják. De lehet a végén még elhiszem, ha ennyit sulykolják, hogy az vagyok :) Undorítónak látom már a chrome-ot amin írok. Ha még egy mailem jön a gmail appon, kidobom ezt a sz-rt az ablakon :D

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #271 üzenetére

telefonokról????? Itt????? Hát főleg nem sajnos. Mint írtam, de mégegyszer, ha néha néha telefonokról is, ha nektek nem tetsző viszontválaszt kaptok TELEFONRÓL, már a személyt, meg úgy unblock a huawei telefon tulajdonosokat támadjátok. Vagy én más topikot olvasok? Nem hiszem.

• illjo

senior tag

válasz Aryon87 #266 üzenetére

Mottójuk: "ilyenek ezek mind".. Vedd az egyedit, tedd általánossá, csinálj belőle propagandát és már kész is az előítélet. Gyűlöletkeltésre fel! Ismerős valahonnan, jól bevált módszerek ezek.

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #261 üzenetére

Aki idecsődült, azok nem mi vagyunk. És csődíteni sem kellett. Mivel NEKÜNK Huawei telefonjaink vannak, nyilván érdekel a téma és elolvassuk a huawei ről szóló cikkeket. Majd titeket látunk itt tobzódni. Hogy ti gyűlölködni jöttetek azt bármilyen objektív kívülálló láthatja. A legmesszebbmenőkig nem vagyok hms fan, külön topikom van GMS ről, még ha ez most olaj is a tűzre és majd átvált más téma mentén pocskondiázásba. Mármint a személyemet persze. De jól el vagyok a KÖZÖSSÉGÜNKBEN azokkal is, akik nem igénylik a gms t, pedig simán megtehetnék, megvan hozzá mindenük ami kell. Ha akkora gyilkos szektások lennének már kicsináltak volna biztos mint a hms elárulóját. De nem. Szépen megtaláljuk a közös pontokat. Próbáltam én itt veletek is, de reménytelen.

• illjo

senior tag

válasz S e t h #257 üzenetére

Tényleg? komolyan? Ez jött át? Szavakba kapaszkodsz? Egy közösség csak szekta lehet? Most tényleg? Harc? Mindenáron ezt sulykolod, sulykoljátok? Miért???? Matematika, halmazelmélet: a logout fórum a nagy halmaz, az is egy közösség, mi itt KÖZÖSEN fórumozunk. Aztán szépen eljutunk a részhalmazokig, a topikokig. Azok is közösségek valami KÖZÖS téma mentén. Aztán vannak ezeknek a halmazoknak metszetei is amikor egy egy fórumtag esetleg ide is és oda is tartozik. Nem tudom, hogy miért ne hívhatnám őket közösségeknek, de azt pláne nem tudom, hogy ez nálad nálatok miért szinonímája a közös harcnak. Nyilván, ha valaki azt modja, hogy mind kommunisták, kína imádók vagyunk, vagy te azt mondod, egy HMS huawei telefonnal rendelkező csak frusztrált lehet, a közösség pár tagja lehet, kiáll a többiekért és megpróbálja elmagyarázni nektek a lehetetlent, hogy nem, mi nem mind csak ilyenek, vagy olyanok vagyunk. De ha nem egyesével, hanem ránk húzva egy sablont mégiscsak kikiáltanak valamennyiünket ilyennek vagy olyannak, akkor lesznek közülünk páran, akik kiállnak ezért a NEM HOMOGÉN, hanem HETEROGÉN közösségért. Ahol biztos vannak frusztráltak, nem frusztráltak, szegények, gazdagok, okosak, idióták stb stb. De igenis tiltakozunk az ellen, hogy idejöjjetek és az arcunkba toljátok a legendáitokat, az általános katyvaszotokat. Én is kénytelen vagyok ismételni magam újra és újra sajnos. Nem akarjátok megérteni. Nem és nem. Ha a fene fenét eszik, akkkor sem. A kulcs az utolsó mondatodban van. De már ezt is leírtam párszor. Sz..om le, hogy te mit írsz rosszat a huaweiről. Abszolút nem érdekel...Használom amit használok akinek nem tetszik az a cucc, hát istenem. De nézd már meg, hogy te a 249 hsz-ben hány szót ejtettél készülékről, hms-ről gms ről kameráról bármiről. Én csak prolizást látok, meg frusztrált, bezuhant árú huaweiektől görcsös, verítékező (nyilván ez miatt büdös), ökölbe aszorult kezű (nyilván bárkit megütni képes), agresszív huawei telefontulajdonosokról szóló víziót. Bármelyik hszt elolvasom a ti részetekről az személyekről szól szinte kivétel nélkül. Ha telefonokról esik szó is véletlenül és van köztünk olyan (én nem ) aki próbál ellenérveket felhozni, akkor arra jön az acsarkodás, személyeskedés. A végén mindig az embereknél köttök ki, nem a tárgyak védelmében megírt hsz-ek tárgyilagos cáfolatában. Magadnak mondasz ellent, mikor azt kéred számon tőlem, hogy én mit veszek magamra, ha valaki dehonesztálót ír egy termékre, gyártóra. Mert te pont nem a huaweit, vagy a telefonjait proliztad, meg agresszív idegbetegnek állítottad be, ha jól látom.

• illjo

senior tag

válasz Aryon87 #254 üzenetére

Óóóó engem azért annyira nem könnyű kicsinálni. Anno a bokszedzőm is azt mondta, ütésálló vagyok. Mondjuk ez inkább az ő véleménye volt, de igyekszem azért beképzelni a biztatását intelkektuális szinten is😃
    De köszi a kedves szavakat!

• illjo

senior tag

válasz S e t h #252 üzenetére

Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, mert bár részt veszek a huawei közösség különböző platformjain (mint ahogy sokan mások a saját eszközeik platformjain, gondolom ez nem "bűn"), természetesen nem vagyunk egy homogén, csak azonos elvek mentén, azonos motivációkkal, attitüdökkel rendelkező társaság. Mint ahogy nyilván más telefonos csoportok sem. Bármennyire is ránk akarjátok erőltetni a sablonokat. Csak szólok, már te is a "proli vircsaft" része lettél. Mondjuk nem tudom miért pont proli. A prolin azt az egzisztenciálisan, és szellemileg lecsúszott, műveletlen, max félművelt réteget érted, akik ezek szerint itt vircsaftolnak? Én nem tartom odatartozónak magam.
    Te is csak idejöttél és elkezdtél frusztrált huawei fanokról regélni. Biztos vannak olyanok is, amilyeneket te említesz. De miért lenne mind olyan. Miért ne lehetne elégedett az is, aki drágán vette. Jó a kamerája, jó a kijelző, akksi mittudomén mi. Nem érdeklik a google appok annyira, elvan, örül. Aztán van olyan, aki már azon a bizonyos lecsúszott áron vette meg. Nincs rajta google és? Tesz rá. Mókol. Húúúúúú...Eretnek, az ördöggel cimborál... Vagy hagyja úgy. Mindegy van egy flagshipje jó áron. Nem tudja jóáron eladni? Nem. És? ÁLtalában mindenki tart tartalételefont. Arra évekig jó lesz. Aztán vesz egy huaweit vagy egy iphone t vagy egy xiaomit. Kit érdekel? Az a baj, hogy ahogy beszédültök egy huawei topikba, nem az eszközökről esik szó, hanem a barom huaweiesekről. Így szépen egyöntetűen. Mer' mind olyan. Fanok. Meg HMS térítők. Provokáltok itt minket, aztán meg ha jönnek reakciók nem tetszik. Minden huaweies frusztrált.. Ja..biztos. Ha te mondod..

• illjo

senior tag

válasz doooo #248 üzenetére

Gondolkodtam, hogy érdemes-e válaszolni. Mert ugye van az a mondás, hogy kikkel nem érdemes vitatkozni, hiszen könnyen megeshet, hogy lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
    A mentális egészségemre vonatkozó, bár láthatóan nem aggódó, annál inkább szokásosan degradáló, személyeskedő kérdésedre a válaszom: kösz, megvagyok..A fejemben zajló folyamatokra adott reakciók közül is azt az elvet veszem figyelembe, hogy: nem azt kell nézni mit mondanak, hanem hogy KI mondja. Most sem tagadtad meg a szokásos stílusod. Talán te is ismered a mondást: "A stílus maga az ember."
    A sarkos, azaz szélsőséges fogalmazást még funkcionális analfabétaként sem keverem össze azzal hogy valaki a Huawei telefonokkal rendelkezőket és azok mellett érvelőket gyűlöletkeltési szándékkal "lazán" elhelyez a diktatorikus elveket valló (proletárdiktatúra, ki is mondták szépen), népirtó kommunisták közé akik vagy tevőlegesen, vagy hallgatólagosan, tűrve az elvtársaik tevékenységét, vagy vállalva azok szellemi örökségét, bűnösök mindörökké. Mert minden félreértés elkerülése érdekében, nemcsak a nácik hoztak létre haláltáborokat, ahol emberek millióit irtották ki, nemcsak ők öltek meg válogatás nélkül mindenkit, akit az ellenségüknek tartottak, hanem a kommunisták is hasonló módon jártak el. Bár sok közöd nincs hozzá, a jobb megértés érdekében, két felmenőmet is ezek kínoztak meg és öltek meg több ezer társukkal egyetemben, hogy sikeresen konszolidálhassák a hatalmukat és létrehozhassák a gulyáskommunizmust. Nem tudom, hogy átjön-e, de az között a sarkos fogalmazás, hogy "frusztrált ijúzerek és önjelölt prohardveres amerikakapitányok" és a " frusztrált hithű kommunista, Kína imádók" között mély szakadék tátong a sarkosság tekintetében. Szóval ez a válasz arra, hogy csak tudnád mit kérek ki magamnak. Fórumtársunk aki leírta, max annyit tehetne, hogy azt mondaná, bocs, persze nem úgy gondoltam,. Nyilván erre nem fog sor kerülni, az maga lenne a csoda. Helyette kaptalak téged mint öntudatos, nagyon magabiztos, az intellektuális fölényében (????????) bízó acsarkodót. Egyébként, ha valóban annyira mocskolódó is lett volna a leírásom, ahogy te állítod, csak szólok, egyik mocskolódás nem oltja ki a másikat, mindig mindegyik létezik egymástól függetlenül. Mindig felelősséggel tartozunk érte. Én ezt írtam: "(túl azokon, akik a nyomorult életük felvidításának eszközeként mások bajain szórakoznak)....." Nem tudom, funkcionális analfabétaként van-e egyáltalán jogom nyelvtanilag elemezni ezt a mondatot, de teszek egy próbát. Szerintem, tekintsünk el az állítmány, tárgy stb megállapításától, maradjunk az egyszerűség kedvéért az alanynál, ami itt, a teljes mondatban határozatlan alanyként szerepel, de meghatározva egyes csoportját a "túl azokon" kifejezéssel. Tehát CSOPORTJÁT! Nem egy személyt, pl ahogy te engem, vagy más neked nem tetsző hozzászólót. Hol látsz tehát te itt egyeseket? Hol személyes mocskolódás ez?? Főleg hol van itt az a súly amivel te ellátod? Hogy ér ez fel a te és tettestársaid szokásos személyes, degradáló kezdeteiben és válaszaiban? Pláne úgy, hogy egyébként annak a mondatnak a második része lett főként nektek szánva. Csak hogy értsd, leírom kevésbé differenciáltan, hogy értettem: "A túl azokon" zárójeles rész azt jelenti: HACSAK VALAKIK NEM AZÉRT AKARNAK KÖTÖZKÖDNI, HOGY A NYOMORÚSÁGOS ÉLETÜKET FELVIDÍTSÁK.... Sajnálom, ha magdra vetted é lelki közösséget vállaltál azokkal ezek szerint.
    Gyerekes vagdalózás? Hát nem tudom.. Eddig itt egy emberrel tudtam normális diskurzust kialakítani, aki az "ellentáborba" tartozónak mondható. Inkább a te és hasonszőrűek acsarkodásait tartom a gyerekes vagdalkozás kategóriájába méltónak.
    Miben érzed hiányosnak a tudásom, tájékozottságom, azok alapján, amiket írtam? Miért tartasz büszkének, és miért alaptalan? Egyébként is mi a baj a büszkeséggel? Mik az átlátszó képmutatásom kritériumai? És ezek opciók amit kikérhetek magamnak?? Ne már, ez értelmetlen. Ha ezek tényleg hibák és az én hibáim, amit másokra vetítettem, akkor nem nekem kell kikérni, hanem annak, aki az elszenvedője :) Nem tőled kérdezem, költői a kérdés, mert más úgysem fog rá válaszolni, de: Nem ezek az indulatból jött szó odavágások, értelmetlen végkövetkeztetés tűnik inkább gyerekes vagdalkozásnak? :)

• illjo

senior tag

válasz trebrona #236 üzenetére

Szerintem, ha követted, próbáltam konszolidálni a helyzetet, megkeresni a közös pontokat, már már azt hittem, sikerült. Erre kapjuk ezt az ostoba kommunistázást pl. Nyilván nagyvonalúan, mint sok számos sz..rságon ezen is át lehetne lépni. Meg azon is, hogy nyikhaj gyerekek telepofával, tele
    önbizalommal lehazugozzanak. Nem elsősorban azért állok sorba a következő pofonért, hogy őket megváltoztassam. Azért teszem, hogy aki esetleg jobb érzésű ember, akármilyen táborból is jött, minél biztosabban meg tudja őket ítélni és ennek fényében kezelni őket.

• illjo

senior tag

válasz Lami66 #234 üzenetére

Majd BIZTOS megcáfolnak, meg le is írtam már ezt, csak esetleg másképp: talán arról lehet szó sok esetben (túl azokon, akik a nyomorult életük felvidításának eszközeként mások bajain szórakoznak), hogy amíg a huawei ereje teljében egyre jobb és jobb telefonokat adott ki elérhető áron (jó, az utóbbi időkben velük is kezdett elszaladni a ló, de MÉG ott NEM tartottak, hogy parasztvakításos fícsöröket innovatív újdoságként nyomtak le a fanok torkán, újabb súlyos százezrektől megszabadítva őket ) túl sok fogást nem lehetett találni. Volt gms, jó kamerák, megbízható szoftver stb stb. Egy megbízható vas viszonylag jó áron. Nyilván aki más márkákra esküszik, azt ez frusztrálja, mert versenytárs lát az imádott telefonjának. És bár vannak, akár lehetnek is jogosan érvei a saját márkája mellett (hiszen sok ember sokféle okból, sokféleképpen használ telefonokat), bosszantja, hogy már nem olyan menő a telefonja, mert esetleg egy huawei telefon jobban megérné az ő szempontjai alapján is.De kitart. És dühös.Aztán jön a krach a huaweimél. Na innentől lehet örömtáncot járni, turnézni. Nyilván a korrektség jegyében el kell mondani, a huawei telefon tulajok sem mind angyalok és áldozatai ennek a turnézó vándorcirkusznak. De ismétlem a bunyó akkor sem úgy kezdődik, hogy a huawei fanok visszaütnek. Illetve pont úgy..VISSZA..

• illjo

senior tag

válasz 7Heads Drago #232 üzenetére

Te is néha tudatos provokációra gysnakodsz? Az én tapasztalataim szerint néhányan körbeturnézzák a fórumot, rugdosva a KÜLSŐ okok miatt gyengélkedő huaweit, majd amikor a provokációkra természetesen jönnek a védések, kikiáltják őket hms fanoknak, kommunistának, kína barátnak, véresszájú térítőnek. Sosem láttam olyan kommentet nem huawei topikban, hogy miért ezt a gms es hulkadékot akarjátok ti sík hülye komcsik, nácik mittudiménmik, miért nem a jó kis hms es huaweit. Az ellenkezőjét huawei és nem huawei topikokban (!)akár burkoltan célozgatva, de ezzel az értelemmel, vagy akár (lásd itt lejebb) szó szerint kimondva annál többször. Járják röhögcsélve a haláltáncot egyesek. De a halott még él! Még..És kultúrember nem mások problémáin, vélt vagy valós hülyeségén örömködik.

• illjo

senior tag

válasz joey04 #229 üzenetére

Ideböfögöd, hogy a huaweit szeretők hithű kommunisták, Kína imádók, majd utána azon siránkozol, hogy a politiika behálózta a huaweihez köthető híreket? Kikérem magamnak ezt a lealjasító rágalmazást! És kikérhetem szerintem azok nevében is, akik még szeretik, vagy valaha szerették a huawei telefonokat. Nyilván a kínai, hithű kommunisták kivételével. Gondolkodj már el kicsit légy szíves, hogy milyen szint alá nem érdemes menni. Remélem, senki nem gondolja, hogy kommunistázni bocsánatosabb,mint mondjuk nácizni.

• illjo

senior tag

válasz Fall-N #223 üzenetére

Ööö..Bocs, ezt nem tudtam kibogozni, lehet elszoktam az 500 km es vezetésektől

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #220 üzenetére

Az is tény, ha valaki követte az ezzel kapcsolatos cikkeket, hogy érdekes módon, mikor lehoztak egy hírt ezzel kapcsolatban több magyar médiumban is, aminek a forrása egy Reuters cikk volt, fura(?) módon azt harsogták, hogy felülvizsgálják a huawei elleni szankciókat. A pcworldnek egyenesen sikerült a többiek burkolt 'reménykeltése' helyett azt a címet adni, hogy 'Eltörölheti a Huawei elleni szankciókat az új amerikai kormány'. Úgy, hogy az eredeti cikkben leírták, Gina Raimondo új kereskedelmi miniszter név szerint is megemlítette a Huaweit, mint nemzetbiztonsági kockázatot és a szövetségeseikkel fellépnek a kínai befolyás ellen. Szóval itt a független magyar média megint kitett magáért, de azok is akik csak a felülvizsgálat szót használták sokan.Ugyanis ha a Reuters cikket valóban objektíven interpretálták volna, akkor inkább a 'szigoríthatják' szót kellett volna használni. Dehát örömmámorban lehetett még egy utolsót trumpozni, a kommentekben persze szó szerint is. Nem mintha bírnám azt a bohócot (sem). A nemtudomhogyhívják kínai pártfőtitkárt sem😃. Nem vitaalapnak szántam, csak érdekességként írtam le.

• illjo

senior tag

válasz Fall-N #217 üzenetére

Csak az usa bármikor bármelyik kínai céget ugyanazzal az indokkal taccsra tehet. Xiaominak sem áll túl jól a szénája.Ez már nyílt gazdasági háború. Kíváncsi leszek az ellencsapásra.

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #215 üzenetére

Mondjuk úgy, felettéb valószínű😃Csak nem került, hanem a konteo szerint mindig is ott volt. Mint minden kínai cég.Aztán már nemcsak huawei, xiaomi lesz fekere s ..ű

• illjo

senior tag

válasz 7Heads Drago #213 üzenetére

Húúú, nem tudom mire gondoltál, hogy evidens e. A konteom? Amúgy semmi sem evidens. Bármi lehet és az ellenkezője is.
    Ja, de bocs egy sarkalatos evidencia van: minden is megy! Csak mert vacsi time van😃

• illjo

senior tag

Az én konteom szerint, meg sztem sokan másoké szerint is, a Honor eladása a huawei mobilüzletágának átmentése. Én annyira nem veszem be, hogy egy államilag vezérelt országban, bármennyire is a külvilág felé ezt akarják mutatni, szabad, önálló cégek vannak. Kína, miután a pénzéhes és piacéhes vezetó nyugati hatalmak beengedték a piacaikra, elkezdte magát kapitalistának álcázni és az említettek ezt nagyon el akarták hinni, hogy így van.Most kezdenek csak 'rájönni' főleg az usa, miután külső sávban, index nélkül előzni kezdtek, hogy hohó ezek kommunisták, kémek stb stb
    Én nem lennék ellenére bármitől függetlenül, ha a pl honor a huawei örökségeként jó telefonokat gyártana, nem szállna be a túlárazási versenybe. Gms el ellátva😃
    Vagy üsse kavics, hms el, de akkor az aztán olyan legyen, hogy könyörögjön a pórnép, hogy azt akarja ő is, mert olyan tudású apookat, szolgáltatásokat ad, hogy a google beadja az ipart😃 Szóval legyen sokkal jobb. Ez nyilván egyelőre utópia. De nem lenne baj, ha valaki végre megversenyeztetné a googlet, az egészséges tud lenni.

• illjo

senior tag

válasz Fall-N #204 üzenetére

Az AOSP szerű romot ők úgy hívják hongmeng, nekünk meg Harmony OS ként mutatták be. Bár tulajdonképpen a hms készülékek 'androidja' is aosp. Csak objektív megjegyzés volt, figyelem, nem tartalmaz értékítéletet😃

• illjo

senior tag

válasz .Szaki. #191 üzenetére

Az a helyzet, hogy megírtam egy szintén hosszú választ, de elszállt. Hiába, nem tudom magam rávenni, hogy mielőtt a küldésre nyomok, csináljak egy másolást, mert állandóan, amíg írok laptopról, kilépked közben. Én már ezt nem fogom rekonstruálni, de lehet a sors keze, nem is kell :)

• illjo

senior tag

válasz .Szaki. #189 üzenetére

Rendben, csak az én szövegem volt, hogy azok a legendás alakok (a hms fanok, térítők, akik titokban gms-ért vuduznak) nem léteznek :) Gondoltam, erre reflektáltál, de akkor ezek szerint nem.
    A mobilpiaci visszaesés tény, ezen nincs mit szépíteni. Értesítették a beszállítóikat, hogy 60% -al kevesebb lesz a megrendelésük. Az 5G hálózatból is szorítják ki őket rendesen. De azért az edddigi részesedésüket mindkét területen elbagattelizálni ugyanúgy felesleges, ahogy megkérdőjelezni a visszaesést is. Nyilván a rövid ideig tartó elsőségük a mobilpiacon az eladott db számra vonatkozott főként, amiben benne voltak a középkategóriás (alsó-felső) telefonok is, amelyek népszerűek, de ugyanez a népszerűség elmondható a felső kategóriás telefonjaikra is. Még ha mondjuk google szolgáltatás valamilyen okból megmaradt volna, "csak" a többi szankció sújtaná őket, akkor is elég lehetetlen helyzetben lennének, hiszen azok a nem amerikai gyártóknak is tilos a kereskedés velük, aki amerikai liszenszű terméket gyártanak. De így hardveresen és szoftveresen a mobil üzletágukra nézve ez katasztrófa.
    Az 5G "tényeket" ahogy láthattad, kicsit módosítottam. De egyébként semmi jelentősége nincs, csak az objektivitás kedvéért tettem. A lényeg, hogy a mobilpiachoz hasonlóan a hálózatépítésben is bukdácsolni fognak a nyugati piacokon a tiltások miatt. Kanada, Ausztrália, Japán és az Egyesült Királyság is az amerikaiakhoz hasonlóan teljes mértékben nemkívánatosnak minősítették őket. Amerikában eddig a Nokia volt a nyerő, de már az előtt, hogy a Samsung kapta meg az amerikai 5G piacot, elkezdtek visszaesni.
    Hogy mi lesz a sorsuk, az majd kiderül.
    Csak azért írtam korábban, hogy nem értem, minek odáig eljutni, hogy valaki a huaweit védje körömszakadtáig, a másik fél pedig azt próbálja bebizonyítani minden lehetséges eszközzel, hogy a huawei nemcsak napjainkban, hanem korábban sem volt túlságosan meghatározó tényező. Nem teljesen mindegy bárkinek is, hogy van aki ragaszkodik a márkához, ezért próbál márkahű maradni és esetleg úgy gondolja, hogy jól is teszi, mert neki jó úgy ahogy van? Hogy tényleg így van e vagy hazudik kicsit magának, nem tudjuk kívülről eldönteni. Tudom, most jön az, ok, mindenki azt használ amit akar, de legalább ne terjessze a "hülyeségeit". Azért ismételgettem sokszor hogy nem léteznek ezek, mert ez a legenda lett az alapja annak, hogy fel kell lépni a huaweit használók ellen. Nyilván ha valakit b--gatnak, hogy miért használod azt a sz--rt, védekezni fog, de attól még nem lehet rá ujjal mutogatni, hogy na megmondtam itt egy hms térítő. És ez az említett ideológiai alap elégnek látszik arra, hogy kialakuljon egy ilyen idióta ovódás adok kapok..Te huaweies vagy, te samsungos vagy te iphone-os vagy te xiaomis vagy... eddig is létező egymásnak feszülések mintájára. MINEK???? És eljutunk odáig a bizonyításban, hogy kinek mekkor a bevétele, mlyen a piaci részesedése..Nonszensz...

• illjo

senior tag

Nem értem, minek bármelyik oldalról számháborúba bocsátkozni. Ki a jobb 5g építő, ki a legnagyobb mobilgyártó.. Nem teljesen mindegy? Az usa (eddig) sikeresen megfúrta a huaweit. Pont. Én meg sajnálom, hogy az a telefon márka, aminek a modelljeivel a p7 óta meg voltam elégedve, ki fog esni a választható telefonok közül.Most még megvettem, mert megérte még gms nélkül is (rátettem én). Vélhetően mikor kb váltásra kerül a sor, a dolgok jelen állása szerint nem fogom, a mókolás már nem lehetséges a legújabb modelleken De ki tudja addig mi lesz.

• illjo

senior tag

válasz .Szaki. #182 üzenetére

Az utolsót neked szántam, csak írás közben kiléptetett mobiladatra váltás miatt

• illjo

senior tag

Bocs, de kilépett közben, én le nem írom még egyszer😃 Remélem, így is érthető.
    Leírtam az objektív, valódi tényeket lejjebb az 5g ről. Kis tájékozódássalb valóban képbe lehetvkerülni.
    Nem értem, kire, kikre írtad, hogy előkerültek azok a fórumlakók, akik nem léteznek.Ha ez reakció arra, amiket én írtam, kik nem léteznek, akkor én még mindig
    csak az utóbbi jó pár hsz ben arról látok vitát, hogy ki a nagyobb mobilgyártó, ki a nagyobb 5g építő. Azok, akikre írtam, hogy nem léteznek, még mindig nincsenek itt.

• illjo

senior tag

válasz doooo #181 üzenetére

A Samsung az usa ban a legnagyobb nyertes, mielőtt ezt az üzletet megszerezte a nokia előtt, csak ázsiában volt piaci szereplő, jellemzően a saját országában, ahol példaértékűen épült ki az 5g.Az usa üzlet előtt nyugati piacokon 5g építésben szinte semmi jelentősége nem volt. Nyugaton a huawei, nokia és ericsson voltak a meghatározó tényezők, akiket meg sem említesz.

• illjo

senior tag

Én abban a hsz-ben, amire te ezt reagáltad,semmiféle konteot nem olvastam.5g hálózatokról 6g hálózatról (de minek) beszélt a fórumtárs, köze nem volt a mobilpiaci részesedéshez.

• illjo

senior tag

Engedjétek meg nekem (vagy ha nem akkor is..), hogy többrészes "védőbeszédem" záró akkordjaként, ismét hosszú litániában, mintegy összegezve az álláspontom, ismertessem a hozzászólásaim esszenciáját, rávilágítva arra, miért is pocsékoltam el oly sok bitet erre a topikra. Néha sajnos kissé méltatlan helyzetekbe sodródva és igen, sajnos előidézve is azokat. Emberi gyengeségemnek tudható be, hogy sajnos néha élveztem is az adok-kapokot és szórakoztatott... Nyilván egy fecske nem csinál nyarat és szélmalomharcom ellenére a trollok trollok maradnak, embertársaink nyílt vagy burkolt megbélyegzése, gúnyolása stb stb pedig ugyanolyan trend marad ahogy eddig is. De legalább megpróbálom néha, és akiben a kellő intellektus párosul némi empátiával, ha addig rejtve is, reménykedem, hogy ha minimum egy ember legalább elgondolkodik rajta, akkor már megérte. Ha az eddigiekből nem világlott ki kellő súllyal az, amit itt majd elővezetek, elnézést kérek, hisz' nem vagyok a szavak embere.
    Szóval: Mélyen tisztelt bíróság, nagyra becsült esküdtszék (bocsánat, az angolszász jogrendszer intézménye jobban passzol a patetikus előadásmódhoz :) ), nagyérdemű egybegyűltek!
    A motivációm -minden esetleges kilengésem ellenére - egy esetben sem a huawei márka, a hms, vagy ne adj' isten a gms megvédése volt. Miért is kellene használati tárgyakat, valóban, jelen esetben két üveglap (rosszabb esetben műanyag és üveglap) közé helyezett elektronikát és azokat működtető szovtvereket védeni? Ellenben azokat az embereket, akik ezeket használják, igen! Most éppen azokat -még ha esetleg sokan közülük meg sem érdemlik - akik Huawei telefont használnak. A túlfejlett igazságérzetem nem engedi, ha méltatlan támadások, gúnyolódások, alázások érnek embereket, vagy emberek csoportjait, ne szólaljak fel ellene. Pláne, hogy én is ennek a csoportnak a tagja vagyok. Még.. Mikor egyesek homogenizálva egy csoportot - ami igazából abszolút nem az egyébként (!!!) - általános, negatív jelzőket dobálnak felénk, szerintem csak a saját kárörömeiknek, rosszindulatuknak, frusztrálságuknak, mittudomén milyüknek engednek teret. Nem az a probléma, ha bárkinek bármilyen márkáról, szoftverről sarkos véleménye van. De szerintem ezt soha nem kellene továbbvinni abba az irányba, ami itt is megtörtént pár ember részéről, hogy azt továbbvigye és a használóit egyöntetűen minimum idiótának állítsa be. Nyilván a provokációkra érkeznek önvédelemből nem tól jó reagálások is. Vagy szintén reakcióból adott ember leírja az Ő motivációit gondolatait. Ezekbe aztán jól bele lehet kapaszkodni, ránksütve a bélyeget: látjátok, "ilyenek ezek mind". Attól, ha valaki a hms melett érvel, nem, nem lesz minden huaweies hms fan és térítő. Utóbbi még ettől a saját szempontjai alapján érvelő sem. Attól, hogy valaki ilyen telefont használ és azt egy másik nem szereti, még nem lesz komplett idióta, csoportokban együttműködő troll, stb. Azt kellene észre venni, hogy pár embertől akik ide (is) jöttek, nincs nagyobb térítő kerek e fórumon. A megbélyegzések, degradálások, gúny tárgyává tétel, hamis legendák kreálása tipikus inkvizitori magatartás az "igaz" hit védelmében. Talán a máglyahalált elkerüljük :D
    Végszóként: Szerintem tiszteljük egymás véleményét, és maximum kultúrált vitákban ütköztessük az álláspontjainkat, de értem ezt bármilyen vitás kérdésre, bárhol a fórumban vagy akár más platformon is. Mint ahogy pár emberrel szerintem ez itt is kivitelezhető volt. Ne bélyegezzünk meg egész csoportokat valamilyennek. Egyéni szintekre lebontva kezeljük a nekünk nem tetsző dolgokat. Nincs olyan egységes dolog, hogy miért is vesz valaki hms -es huawei telefont. Az adott személlyel vitázzunk, ha már szükségét látjuk, ne általánosítsunk. Ha valaki ennek ellenére mégiscsak megteszi ezeket, ne erősítsük meg kicsit sem a viselkedése helyességében, még akkor sem, ha részleteivel egyetértünk. Mert az ördög a részletekben rejlik. Talán ennyi...ű

Lacy85-nek: Ne haragudj, én ezzel a kis szösszenettel lezártnak tekintem a magam részéről a diskurzust. Azért is írom szerkesztve ide a reagálásom, mert nem kívánom tovább teleszemetelni (van akinek az, van akinek remélem nem) a topikot. Sajnálom, már nem szórakoztat tovább, hogy olyan válaszokat adjak, ami a magyarázataimat magyarázza. Egy talányos megjegyzés talán még, utoljára: engem minden függőség zavar, még a sajátom is..Próbáld meg befogadóan értelmezni a hsz-eim, ne mindenáron vitaalapként.

• illjo

senior tag

válasz Fall-N #163 üzenetére

Hát, de amit írsz, az pontosan azt jelenti, hogy a google-től függsz, függünk. Leírod, hogy "bármilyen Androidos telefonon megvan az egységes alkalmazás háttér a GMS-sel", akkor fordítsuk meg: ha nincs meg ez az egységes alkalmazás háttér, és ez miatt visszaesik egy adott márka kereslete, mert a júzereknek hiányzik ez a háttér, azt jelenti függnek tőle. (nyilván aki hms hívő lett kínán kívül és kínaiak többsége stb stb nem függ, de jól láthatóan a nagyon nagy többség igen) Azt is leírtam egyik "litániámban" avagy "védőbeszédemben" (???), hogy a huaweinek hogy sikerülhetne (sztem nem) alternatívát adnia erre.
    És bocsáss meg, de fel kell, hogy hívjam a figyelmed, hogy én a huaweiseket hms függő szektásoknak beállító (ámde titkos szeánszaikon gms-nek áldoznak :DD ) EGYES hsz-ek ellenére én, ahogy most már elég sok helyen leírtam, kakukktojásként, sőt jómadárként (csirip-csirip) szintén ezt az "egységes hátteret" kívánom a telefonomra. Még, ha mondjuk úgy, alternatív módon is.
    És igen, egyetértek, eléggé sanszos, hogy a huawei sokáig töretlen menetelése elé a mobilpiacon és 5g téren is eléggé megugorhatatlan akadályokat gördítettek. Volt az egyik reuters cikkben két fontos szó, amit nem nagyon hangsúlyoztak (hanem a hangsúlyt inkább csúszkáltatták új nagy világvezetőnk fényezésére, kattintásvadászatra, hogy ohh ez olyen jófej, lehet hogy felülvizsgálja ezt is), ez a szó pedig a "szövetségeseivel felülvizsgálja" kitétel volt a kínai befolyásra nézve. Ahogy eddig is látszott, a gazdasági fölényét nem csak megőrizni, hanem a szövetségesei segítségével megőriztetni is akarja. Nyilván gazdaság,-politika-hatalom összefüggő dolgok és én sem azt szeretném, hogy az usa helyett kína mondja meg a tutit, bár azért hosszú távon eléggé sanszos. Mindenkitől elnézést kérek, hogy átcsábítottak a sötét oldalra és a jó minőségű telefonjaikkal, nem bugos oprendszerükkel, "jól árasított" (főleg elején) telefonjaikkal a diktatúrájukat építettem :) Mea culpa..
    Szerk: volt már itt szó az android stúdióról, firebase ről stb. Szóval még az is függ a gms-es telefonján a google től, aki nem is tud róla, bizonyos appokat futtatva. Hiszen a google olyan alternatívát a fejlesztőknek, amit nehéz lenne kihagyni backupok, pushok stb tekintetében olyan appoknál is amelyek amúgy alapból teljesen gms nélküliek lehetnének.

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #154 üzenetére

Ezt az aggodalmadat remélem, megosztod minden olyan helyen is, ahol root-ról, custom romokról társalognak.
    Látod, mi huaweiesek szeretünk veszélyesen élni. Egy kémország kémtelefonján futtatjuk a másik kémország (ne feledjük, kiderült /!/ hogy államfőket, magas kormányzati tisztségekben levők beszélgetéseit rögzítették, amiből érdekes módon alig pár napos média érdeklődés kerekedett) kémrendszerét a gms-t, amitől a világ 3/4-e függővé vátl (láthatóan én is). Ráadásul, hab a tortán, hogy ezt a kémrendszert a te aggodalmad alapján egy harmadik fél kém még szintén a kezében tartja. Szóval nagy a versenyfutás az adataimért, pénzemért. Én azt mondom, győzzön a jobb..
    üdv!
    egy jómadár :))

• illjo

senior tag

válasz kutyek #153 üzenetére

Nem is vettem riogatásnak! A TE hsz-ed legalább érdemi volt.

• illjo

senior tag

válasz Schuler888 #148 üzenetére

Óóóó, gondolod, hogy te engem frusztrálsz? Ne már... Szórakoztatsz..Még.. Engem sem érdekelt, mikor személyeskedtél, minek veszed magadra..Hidd el van gyakorlatom a hasonszőrűek kezelésében. Várom az újabb frappánsnak szánt válaszod. De örülnék, ha megerőltetnéd magad és beleszőnél egy kis gms ért esedező hms függő legendát. 😃

• illjo

senior tag

válasz Schuler888 #145 üzenetére

Bocsánat, hogy nem tettem bele képeket, ha gondod támad a 2 perces folyamatos olvasással.Mert hogy értelmezni nem tudtad, az látszik.
    De nem is ez a te dolgod. A te dolgod az, hogy a trollkodástól f.sza gyereknek érezd magad. Pedig aki elolvassa a színvonaltalan hsz eidet, tudja mi vagy.

• illjo

senior tag

válasz kutyek #141 üzenetére

Köszi a tájékoztatást! Ennek ellenére a yotube, aki azért figyel a szerzői jogokra, engedélyezi tömegesen az ilyen irányú tutorial videokat. Itt, fórumon sem volt aggály bármilyen jogsértés miatt, sőt megkaptam a topikhoz a topikgazda jogot épp az imént.
    ÁSZF megsértése nyilván polgári jogi kategória. A vagyoni hátrány, hát a szabálysértési összeghatárt sem éri el, ha levetítjük egy telefonra az "okozott kárt". De ha kell, kifizetem azt a kárösszeget kárenyhítésként és talán szabadlábon maradok :)
    Én azt gondolom amúgy, az mellett hogy szorosan jogilag igazad is lehet, sőt inkább igen, mint nem, a google csak örül, ha nem jövünk le a szerről :) Egy tollvonással eltörölhetné a lehetőségét, aki benne van, szerintem tudja is hogyan. Az aki küzd ellene, jól láthatóan a huawei, hiszen ő próbálja a fogyasztókkal a hms-t kóstoltatni. De mint itt ebben a topikban megtudtam pár "jóakaratú" embertől, képzeld a gms függőség olyan nagyfokú, hogy hiába tépsz be nap mint nap a hms-től, és még terjeszted is, még mindig a gms cuccra vágysz. :D
    De azért köszönöm, hogy aggódsz a büntetlen előéletem miatt. :))

• illjo

senior tag

válasz Schuler888 #134 üzenetére

A tény az tény, akárhogy vergődsz, meg sértegetsz. Miért is ne menne, mikor rákerülnek a gms fájlok. Minden IS megy!

• illjo

senior tag

válasz Schuler888 #132 üzenetére

51 éves férfi vagyok, a gyerekkorból már kinőttem rég.Abszolút nem érdekel, hogy elhiszed-e, vagy sem.

• illjo

senior tag

válasz Schuler888 #130 üzenetére

Akkor nevetgélj... Ami nincs, az nincs. Akik huawei topikokban gmst akarnak, azok nem a hms fanok. Hanem vagy eleve úgy vették meg, hogy majd tesznek rá,vagy menet közben meglátták a lehetőséget, mert hiányzott nekik.
    Ja, csak olvasni kellene hsz eimet, sztem pár helyen leírtam, hogy mókolva van, tehát igen, minden is megy.

• illjo

senior tag

válasz k-adi #125 üzenetére

Na, ilyen hangnemben lehet érdemi vita. Mint huawei fan egyetértek abban, hogy hms el, google nélkül nem lesz piacképes és már jellemzően most sem az. A piac tömegeket jelent, ha meg is marad a márka, egy rétegízlést fog kiszolgálni.Közgazdasági tényszerűség, hogy ezt a réteget a tömeges kereslet visszaesés miatti árbevétel kiesés miatt csak csak drága presztizstelefonokkal lehet kiszolgálni. Valameddig.. A belső piaca hiába hatalmas, nem fogja eltartani a külföldi infrastruktúra, logisztika költsége csak veszteséget termel export tekintetében. És akkor még nem is beszéltünk az embargóról, ami nem csak gms t ériti keményen. Persze Kínánál képbe jöhet az állam is. Kérdés, hogy megfinanszírozza e az export veszteségét azért, hogy kiépítsen egy gms alternatívát, ami esetleg leváltaná googlet.Ahhoz nem hasomlót, meg legalább olyan jót, hanem sokkal jobbat kellene nyújtaniuk, hogy tömegesen akarják az emberek nemcsak kínában. Hááát... De bármi lehet😃Az már más kérdés, hogy a google hegemóniája.mennyire jó nekünk. Nyilván, ahogy korábban szaki fórumtárs is írta, minél többszereplős a verseny, fogyasztónak annál jobb.
    Mondom.ezt ha nem is flagship, de hms középkat telefon tulajként, mókolt gms el. Csak mert kifogásolták páran hogy mimtha nekik írnám az ált. véleményem.a témáról: ez nem neked szólSzóval nem kellene egy kalap alá venni bennünket és az sem hülye, meg troll aki akármennyiért vett egy telefont és bejön neki. És nyilván várható, hogyha provokálnak bennünket, lesznek önvédelmi reakciók.Márpedig itt az első hsz ek elég provokatívra sikerültek. Olyant sem láttam még soha, hogy hms fanok trollkodnak gms telefonok topikjaiban, csoportjaiban éltetve a hms mindenhatóságát. Fordítva annál többször..

• illjo

senior tag

válasz trebrona #101 üzenetére

Még mindig csak azt tudom mondani,nem feléd irányul, de te megszólítottál. Nyilván neked címezve írom a válaszom. Ha te érintesz egy témát, pl nak okáért az általam nem túl szerencsés leskelödés szóhasználattal illetett tevékenységet,akkor bocsánat, de lehet egyel mélyebben fejtem ki a viszontválaszt. Nem magánügyekről beszélgetünk, hanem több embert érintö témákról.

• illjo

senior tag

válasz trebrona #99 üzenetére

Arra reflektáltam újfent, amit előtte is többször leírtam. Nyilván az a rész nem rád vonatkozik, de szerintem a szövegkörnyezetből kiolvasható.
    Az 'egyszerű tény' szerint miért ne lehetnék hms ügyben érintett? Vagy mert akkor az összehasonlítgatás középkategóriában történik, valamint van rálátásom más kategóriákra is.
    Teljesen mindegy, hogy nevezzük, leskelődésnek e vagy másnak, akár link alapján nézeget be valaki, akár direktben, ha az ott elhangzottak szerint azt sugallja, hogy ott trollok tobzódnak és erre hasonló reakciók érkeznem,az degradáló.

• illjo

senior tag

válasz trebrona #94 üzenetére

Mi köze ennek a kategóriához? Itt a fő ellentét a gms-hms fronton húzódik. De egyébként az sem érdekel annyira, ha elolvastad a hozzászólásom. Engem főleg az érdekel, ha nyilvánosan ócsárolva, lesajnálva vagyunk bármiért is. Csak azt akartam demonstrálni kategóriától függetlenül, hogy nem érdekel kinek miért éri meg, vagy nem éri meg, nekem megérte és pont. Nem hinném, hogy bele kellene menni a részletekbe, hogy na, szóval aki még majdnem 400e ért vett p40 prot az idióta, mert nem érte meg neki, aki meg 130ért alig használtan, egyórás munkával gms képessé téve, az meg k.va nagy király. Nyilván aki annyi pénzt kiadott rá, tájékozódott és vagy csalódott vagy nem. (vagy sok felesleges pénze van és nem érdekli). Csak ne próbáljon már senki beleszólni hogy nekem mi a jó, nekünk mi a jó. Meg topikokban leskelődni és kreálni ilyen szabadkőműves szerű legendát. Mondtam már hagyjuk egymást a p..ba

• illjo

senior tag

válasz <Lacy85> #88 üzenetére

"Most épp valami tömeges trollkodást terveztek a Simple ellen, hátha akkor végre megoldják HMS-en is az NFC fizetést. :DDD
    De ja, HMS-en minden IS megy."

Egy egész topik tagságát (tömeges szó használata!) lejáratni próbáló, hms-t használókat, egy kalap alá véve a saját szélsőségeseivel, Általánosítás, csúsztatás. Plusz az ezt helyeslő válaszok...
    Nem, nem megy minden alapból nagyon objektíven nézve. Csak kérdés kinek mi a minden. A normális többség, aki nem térít, nem tájékoztat félre, de pl akár segít is ha kell. A topikjaink inkább ezen alapulnak. Még azok is normálisan nyilatkoznak, akik csak hms t használnak. Van akinek elég, van akinek nem, de bevállalta még úgyis. Valamiért megérte neki. Nekem pl meg és tényleg minden is megy. Nálam.

• illjo

senior tag

Így már sokkal jobban tetszik a hangvétel, amikor vasakról, meg szoftverekről vitáztok, nem emberek csopprtjaira megy a sz.rdobálás, legalábbis most már kezd redukálódni. Csak szólok, meddő a vita, nem fog senki senkit meggyőzni sem pro, sem kontra. Akinek úgy jó, annak úgy jó, akinek meg emígy jó, annak emígy jó, azt' jó napot. Attól még senki nem hülye, hogy valami jó neki. Akkor kezd el hülyén kinézni, mikor vélt vagy valós objektív tényeket a saját szubjektumán átszűrve másokat hülyének néz, mert azokat nem győzik meg az érvei.sd, kirin, kamerák, gms, hms, stb? Szerintem a lényeg az, hogy ha az ember a kezébe veszi a telefonját és használja legyen vele elégedett. Csak ne akarja már, hogy a másik is pont azért, amiért ő, pont azzal legyen elégedett. Én most elégedett vagyok. Menjetek békkével.. :D

• illjo

senior tag

válasz Joci?? #70 üzenetére

Te lettél nálam a közös nevező, a 'nemzeti' minimum :) Egyébként kb ezt akartam írni szómenéssel, plusz hogy hagyjanak minket békén a p..ba, megvagyunk köszi :D

• illjo

senior tag

válasz .Szaki. #69 üzenetére

Tényleg nem érdemi a vita, ebben egyetértek. Azzal nem, hogy bedobták az egyik topikunkba, hogy jöjjenek a katonák. Én is bedobtam egyik helyre az imént, aki olvassa és nem érzi ki belőle a szarkazmust esetleg, az magára vessen.Csak azt gondolom, ha már a "hátunk mögött" emlegetnek minket, főleg mint tömeges trollkodókat, akkor adjuk meg magunknak a viszontválasz lehetőségét. Lehetőleg kultúráltan, nem lemenni kutyába.
    Megmondom őszintén, én ahhoz túl lusta vagyok, hogy szépen kivessézem pontról pontra lereagálva amiket írtál. Őszintén mondom, elismeréssel adózom a te "munkádnak" irányomban :) Komolyan! Lehet kicsit "érzékenyültem" az eddigi hsz ek miatt a témában és azért "vádoltalak meg téged az általánosítással. Ok, lehet úgyis értelmezni az egyesektől a mindenkiiig eljutást, Tényleg szőrszálhasogatás lenne ha most azt írnám, meg a szólássszabadságod megsértése, hogy viszont akikre IGAZÁN vonatkozott az első felszólalásom, azok a saját megerősítésüket látják a mindenki szóval, ezért nem túl szerencsés szélsőséges általánosítókat akaratlanul is megerősíteni:) De tényleg hagyjuk, kiég az agyam :)
    A lényeg szerintem abban van, hogy mi ketten folytatunk itt diskurzust, kvázi vitát, holott én pont nem neked szántam a leírtakat, olvasva a hsz eid. Azért nem valamelyik általánosító,degradáló üzenetre írtam a hsz em válaszként, mert több is van.Ezért írtam az inggel kapcsolatos dolgot. Ha lenne olyan, hogy objektív kívülálló és megkérdeznénk, nem hiszem, hogy más lenne a véleménye, mint hogy jó pár hsz és az azokra adott reakciók elég negatív megítélést közvetítenek felénk, akiknek hms huawei készülékei vannak. És ez a hangulat - attól függetlenül, hogy vannak normális (ami nem azt jelenti hogy csak a normális aki velem egyetért!!) hsz ek is természetesen. De pont azért írtam le amit írtam, mert ugyanezt a hangulatot tapasztalom fb-on is pl a magyar android csoportban. Elég egy (rossz helyre feltett) segítségkérés huawei telefonra hms-gms ügyben és már jön is sárdobálás, gúnyolódás, fikázás.
    Azt meg nem akarom többször leírni, hogy ez a jelenség, amit állíttok, miszerint a hms hívő utána gms ért ácsingózik, mondhatni nem létezik. De hogy ekkora jellentősséggel bizonyosan nem, amekkorát tulajdoníttok neki, az száz! Ez csak valami ideológiai alap arra, hogy miért is lehet topikokat leszólni.
    De megint ezeket neked írom holott a fő címzettje nem te vagy.
    Amúgy nem is azt mndtam, hogy akár a fenti, nekem nem tetsző véleményeket ki kell moderálni. Egyszerűen csak leírtam róla a véleményem. És amikor az eelsőben a vélemyénnyilvánításra legyél önmagad stb re céloztam, azzal tényleg csak annyit akartam mondani, hogy egyébként miért ne adnánk meg a lehetőséget a hms telefonosoknak is a diskurzusra egymással gms ügyben. Mert az nem érv ez ellen, hogy az csak a hms hívők belső titkos susmogása és kifelé amúgy a hms mindenhatóságát hirdetik. De a topikjaikban gms szeánszokat ülnek.Nem is neked szólt...
    Köszönöm az ajánlást, részemről tárgytalan egyelőre a telefonváltás, akit érdekel, meg megfogadja.

• illjo

senior tag

válasz .Szaki. #67 üzenetére

Akkor félreértetted, nem a véleménynyivánítás szabadságát ellenzem,hanem a módját. És nyilván csak akinek az inge, az vegye magára.Azt a módot, ahogy egyébként pl ebben a hsz edben is szép lassan eljutsz az 'egyesektől' a 'mindenki' ig, akik ráadásul még nyálzanak is.😃
    Egyébként meg, simán csúsztatás topikokat, csoportokat degradálni az alapján, mintha tömegével lennének olyan állíttlagos személyek, akik hol hms fanok, hol nyálcsorgatva édesanyjukat eladnák egy kis gms ért. Biztos van(??) ilyen is. Mint mindenféle ember. De mint több huawei topik, csoport tagja, gms topik létrehozója, én ezeket nem tapasztalom ennyire meghatározó módon, mint ahogy próbáljátok beállítani és a végén már azt SUGALLVA, hogy ezek mind ilyenek ám ott. Én max azt tapasztalom, ami bosszant, hogy ama, általam hms szektásoknak titulált felebarátaim közül PÁRAN, a térítő tevékenységük során, vélhetően önnön igazolásuk (többféle eredővel) miatt, félretájékoztatják azokat, akik éppen informálódni akarnak: a minden megy hittételüket kántálva. Ami így szintén erős csúsztatás és szubjektív alapú.
    Csakhogy itt sokan nem telefonokról mondják ugye el.a véleményüket, hanem azok használóiról, aztán továbbvive a dolgot ami a legbossszantóbb azok topikjairól pl, ahol TÖMEGES trollkodás,meg nyálcsorgatás van.Mert ott amúgy mindenki szeriint hms en minden is megy. Biztos én vagyok a kivétel ott aki erősíti a szabályt. Nem!

• illjo

senior tag

Megy itt a hangulatkeltés rendesen, elvtársak! Bocs, ha archaikus vagyok, talán páran érzik még az ízét ennek a csodás megszólításnak. Hol is kezdjem.. Nem értem..Nem értem hogy itt a "legyél önmagad" meg szólásszabadság, meg szabadság, meg píszí, meg mittudomén milyen lózungok világában hogyan válhatnak páran - néha szakmai(nak tűnő) - források nélküli statisztikai adatok alapján, de még ha igazak is, miért is fröcsögnek, fikáznak, gúnyolódnak huawei telefonos embertársaikon. Nyilván egyikük sem fogja beismerni, de most olyan jóóól esik belerugdosni ebbe a telefonmárkába, és így áttételesen, vagy sokszor közvetlenül azokba is akik annyira degeneráltak, hogy ilyen telefont vesznek. Nem fogja beismerni, hogy amikor az épp aktuálisan "menőnek" kikiáltott telefon márkájának menőségét veszélyeztette a huawei az egyre közkedveltebb modelljeivel, gyűlt bennük a harag. És most, hogy az USA az "egyenlő pályák, egyenlő esélyek, de én biciklivel megyek" futóversenyen, a magasztos szabadverseny során kinyújttotta őszentséges lábát az elsőségre törőnek, hát milyen jó érzés is térdünket csapkodva fikázni a bukdácsoló hülyét, meg akik rá fogadtak ugye? A káröröm az annyira jóóóó érzés. Az emberi elme szeret "csomagokat" képezni, általánosítani, egy kalap alá vonni, hogy aztán pompásan megítélhessen minden, az általa kreált halmaz alá tartozót és egységes ítéletet hozni. Nyilván nem kétséges, hogy a huawei tulajdonosok között is ugyanígy számos olyan ember van, aki ugyanezt teszi, csak más előjelekkel. És aztán folyhat az egymás b..gatása szépen. Ahogy láttam, az ősellenség márkák fanjai is össze tudnak fogni most a közös pocskondiázásban. De nem akarom leszűkíteni a kört, nyilván vannak egyéb motiváló tényezők is márkahűségen túl. Direkt nem fogok belemenni és felsorolni a különböző, ma aktuális telefonmárkák gyengeségeit, hogy ezzel fényezzem a huaweit. Semmi értelme, mindegyiknek megvan a maga gyengesége, erőssége. Szerintem a józanabb gondolkodás érdekében talán lefektethetünk, ha nem is evidenciákat, de elég szilárd lábakon álló tényeket.
    - A huawei telefonok tulajai semmmivel sem hülyébbek, vagy okosabbak az egyéb telefonok tulajainál
    - A huawei telefonok nem gagyi sz..ok, népszerűségüket a jó használhatóság, tudás-ár arány okozta. Főleg a kezdetben. (Tény, hogy a hms modlelleknél sztem a gms nélküliség beárazásának elmaradása hiba volt, de a piac megtette.)
    - A huawei felhasználók nem pont csak ilyenek, vagy olyanok...Nem mind hms fan, "minden is megy" szektás prédikátor.
    Azért, mert egy topikban olvas valaki valamit és ezt ráhúzza minden ilyen telefontulajdonosra, hááát...
    Ha valaki elvan a hms el önmagában, legyen...Aztán ha egy másik meg gms-t keres rá, hát legyen.Elég sokféle oka lehet, hogy ki miért vesz telefont gms nélkül. Nem szeretném felsorolni. Ha hülye volt és későn jött rá, hogy jobban utána kellett volna járnia, legyen.. Max segítünk neki, nem? Mert attól hogy valaki hülye, de ezzel nem árt éppen senkinek, nem rosszsándékú, nem érdemli meg, hogy fikázás helyett kicsit enyhítsünk a gondjain? Mókolunk? Naná! Az itt szájtépők között hányan vicsorognak rá különböző márkák tulajdonosaira, amikor rootról társalognak? Ha pl a saját márkáját rootolja egy másik ember, akkor is röhög rajta, hogy miért kell azt a sz..rt mókolni? Ja, ott csak a kiválót még kiválóbbá teszik, tudom..
    Én pl megvettem a hms telefonom, tudva, hogy nem akarom nélkülözni a gms t. Utánanéztem, szinte biztos volt, hogy fel tudom hozni egy gms képességgel rendelkező telefon szintjére. És úgy is lett.. Egy, a maga kategóriájában jó telefon azon az áron, amiért vettem újonnan? Megérte... Minden (is) megy :) És elnézését kérem azoknak (ja nem), akiket zavar, hogy ezekről a topikjainkban beszélünk. Elnézést, hogy szeretnénk simple nfc fizetést (nekem már van így) és jelezzük az otp nek. Trollkodás? Nem nagyobb, mint a nem huaweisek fröcsögése egy huawei telefon megjelenése kapcsán, sőt! Otp azt válaszolta, mérik fel az igényeket. Hát lássák, hogy van igény! És úgy néz ki figyelembe is veszik. Szóval azt javaslom, maradjunk kultúremberek, ha lehet, feleslegesen ne b...suk egymást, mindenkinek engdejük meg, hogy önmaga lehessen. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés