- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Talan attol hogy az oszi panik utan minden olcso volt es aki tehette bevasarolt akkor (mint peldaul a $2-es AMD reszvenyekbol) es most lassan normalizalodik a helyzet. A termekek technikai reszletei pedig itt nem jatszanak akkora szerepet, fuzfavesszobol is csinalhatnak a kartyakat ha a nep veszi.
-
Raymond
titán
Nem rosszbol mondom, de ezt teljesen feleslegesen csinalod. Mi a fenenek irkalsz olyanrol amirol nyilvanvalan gozod sincs? Sot, nem is kene hogy gozod legyen, eleg lenne egy pillantast vetni az adatokra es latod hogy a "az AMD részvények a múlt és vége óta meredeken emelkedtek, míg az NV részvények értékei csökkentek" kijelentesnek semmi koze a valosaghoz.
AMD:
Jan 02 = $2.38
Jul 22 = $3.56NVDA:
Jan 02 = $8.71
Jul 22 = $12.20Az elobbi 50% az utobbi 40% novekedes.
-
rocket
nagyúr
Bocs hulyeseget irtam, az 2008Q4 volt
Az a slide nem 2007-es, hanem 2009-es.
Egyebkent nem is a % a lenyeg, hanem a tervezett bevetelek $-ban, az tobb mindenrol arulkodik, mert lehet ugy gondoljak jelentosen novelik a beveteleket, igy a %-os mutato a hatterbe szorul osszehasonlitasnal.
A lenyeg, hogy en sehol nem latom a joslatokon azt amirol te irogatsz, hogy a bevetelek kis reszet fogjak addigra adni a GeForce termekek es az NV-t nem erdekli mar a diszkret GPU szegmens.
Az iranyvonal ott van amirol irsz, de szerintem kicsit tul gyorsan gondolod, hogy hatalmas valtozasok lesznek, eloszor is az atlagfelhesznalok koreben az NV az "isten", meg sok "szakerto" aki a felhasznaloknak tanacsokat osztogat is ezt ajalnja mert ugy gondoljak ami evekig szinte mindig jobb volt, az biztos ma is jobb, tehat ha sincsenek is elonyben akkor sincsenek nagy gondok (lathato ez most is), igy ha nem is lesz elsodleges a diszkret VGA piac nekik nem kell mindenaron jobbat csinalni, eleg ha felzarkoznak technologiaban es gyartasi koltsegekben kozelebb kerulnek az AMD-hez es maris uzleti oldalon jobban fognak allni.Dirk Meyer kezdi elveszteni a hitelet a befektetoknel es az ellemzok sincsenek tul jo velemennyel rola, igy folytatja o is a bukott CEO-k kozott lesz hamarosan aztan mehet kapalni Orton meg Ruiz melle, a 3 musketas
"The Street is so negative on the company, I sort of see (AMD management) not even attempting to motivate investors, in trying to drive home any sort of confidence in their prospects," said Doug Freedman, an analyst with Broadpoint.AmTech. "Some of us that follow what's happening in the supply chain are picking up that things are getting better, but it's not yet showing in AMD's numbers. So there's going to be a certain level of frustration."
[link] -
rocket
nagyúr
Q2-ben 62%-rol 68%-ra novelte az NV a piaci reszesedeset a diszkret VGA szegmensben, az AMD az olcso eloallitasu kartyaival nem tud hasznot termelni es hiaba vannak legjobb ar/ertek aranyu termekei a piaci reszesedesbol is vesztett jelentosen, reszvenyes lennek a hajamat kiteptem volna az biztos, hogy ilyen jo helyzetben mint amiben vannak se tudnak semmit felmutatni.
Mindezt az NV DX10.1 es rosszabb ar/ertek arannyal eri el, milesz ha kozelebb kerulnek az AMD-hez technologiaban es gyartasi koltsegekben.Multkor mar linkeltem neked az az NV slideot amin azt prognosztizaljak, hogy 2012-ben a forgalom harmadat a GeForce termekek fogjak adni, ez nem tunik kiegeszito bevetelnek.
-
Raymond
titán
Ja, a veszteseg nem veszes. Minden ceg ugy mukodik hogy valami minusz azert mindig meglegyen, nehogy veletlenul nyereseg bukkanjon fel.
Egyebkent amiert elsosorban irtam az a megmagyarazhatatlan "szarasig keresi magat az AMD a fantasztikus grafikus kartya termekcsaladdal" mitosz ami itt a PH!-n repked allandoan (a hsz-ben is amire epp valaszoltam). Csak minden harom honapban ott a szoges ellentete a penzugyi jelentesekben. Mint most is.
-
Med1on
aktív tag
Kis kieg:
IPON és AQUA árlistái
MSI RX3850-T2D512E-OC PCIE 14k
SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 FULL PCI 36k
MSI R4870-MD1G PCIE 40k
SAPPHIRE HD4850X2 1GB GDDR3 PCIE 46k
Sapphire Radeon HD4870 X2 2GB DDR5 PCIExpress 76kPALIT 260GTX 896Mb DDR3 PCIE 42k
GIGABYTE GV-N295-18I-B GTX295 1792MB PCIE 123kA legnagyobb cink az Nvidiának a HD 4870 x2 amely lényegesen olcsóbb de 2560x1600 fele már egyáltalán nem lassabb mint a GTX 295.
Érdemes még kitekinteni a külföldi árukeresőkre is az átfogóbb kép miatt.
Geizhals,newegg nah ott igazán jól látható az ATi kártyák kisebb előállítási költségei amit rendkívül hatékonyan ki is használ az AMD. -
ashot
tag
Ahogy te is mondtad regebben, az nvidia mar regota a gpgpu piacra gyur. Amik a jovot jelentik. Az aTI mostani megoldasa pedig egy tokeletes atmenet lesz a regi es a leendo uj szegmens kozott, amit az nvidia ki akar hagyni.
Bar en kifejezetten le**arom, hogy melyik mit csinal, ahogy az atlag vasarlo, csak fusson a jatek es jelenleg barmit veszek 50eFT korul es felett, az mind jo, akar ATI akar NVIDIA.
Ennyi, ahogy meg jon a DX11 ami, szerintem kb akkora szelet tortat fog kivenni a jatekpiacbol mint a DX10.1, tehat nem meghatarozo, es ezutan is tobbsegben DX9-10es jatekok jelennek meg en pl nem hiszem, hogy olyan egetvero lesz az uj technika, ha jobb ha rosszabb.Kivetel persze, ha iszonyat gyorsulast hoznak az uj ati kartyak DX9-10ben, bar a mostani
kapacitasuk sincs tulzottan kihasznalva a jelenlegi kozepsfelso-felso kategorias kartyaknak. -
antikomcsi
veterán
Akkor hívd fel a felhasználók több, mint 88%ának figyelmét, hogy cseréljék le az xp-jüket.
Ez gyerekes bizonyítási kényszer már azért uncsi: az én apukám az erősebb bi-bi.
Másrészt csak mondtam egy példát, persze az igazságot úgy is el lehet mondani, hogy abból mindíg csak a nekünk tetsző részleteket emeljük ki, a többit valahogy elfelejtjük megemlíteni. Ez végűlis nem hazugság az igaz.
Nagy kár, hogy a valóban kiemelkedő szakmai hozzáértésed ekkora mértékű elfogultsággal párosúl, mert rengeteg hülyeséget szül az egyes topikokban néhány felhasználó ajkán.
-
antikomcsi
veterán
Akkor én is leírom 214. alkalommal. Ár/teljesítmény 4770 33K, gts250 28K utóbbi kari ráadásúl gyorsabb is. A mindenféle rizsa a vásárló szempontjából lényegtelen.
Egyébként a #122 #123 #124-ben válaszoltak is, és látszik belőle, hogy azért vannak itt értelmes felhasználók is, akiket nem lehet a hülyeséggel megfertőzni.
Én is építek ati vga karikkal gépeket, mert jók, de nem kell gyerekesen túlmisztifikálni a dolgokat. Az nv karik ugyan olyan jók. gtx275-hd4890 kb egy ár, és teljesítmény, és egyik sem rosszabb a másiknál.
-
rumkola
nagyúr
najó ez megint ilyen szakmai hablaty ami szerintem a felhasználók 99.9%-át rohadtul nem érdekli. Legyenek tartalmas, szép, jól optimalizált játékok és csókolom. Ez a pr szöveg valahol már nevetséges, pláne az, hogy ezt átveszik mások és szajkózzák elvakultan mindenütt. Ez az egész DX 8-9-10-11 akármi annyira jelentéktelen különbségeket mutat felhasználói szemszögből, hogy vicc. Majd akkor lesz talán érdemes ilyen melldöngetve DX 10.1, 11, cuda, tesszellátor meg mittudoménmégmi-zni ha majd olyan különbséget (sebesség- és képminőségbelit) mutat ez a cucc, mint anno a Quake vagy az Unreal szoftver és hw render között. Addig ez az egész egy bullshit szrintem. A legnagyobb vicc számomra pedig az, hogy a 8800 sorozat megjelenése óta ez megy és mégis a mai napig életképesek az akkoriban megjelent VGA-k.
-
Padisah
tag
Ettől függetlenül nagyon jó kari volt a Radeon 8500-as. Nekem Radeon 9100 volt, ami ugyanaz, csak alacsonyabb órajelen járt a GPU és a memória (ugye átnevezősdi nemcsak GF-nél volt van és lesz), amíg meg nem húztam, és teljesítményben és tudásban verte még a GF 3 TI 500-at is, a GF 4 Ti-októl elmaradt már teljesítményben, mondjuk a GF 4 Ti 4200 tól 10-20 %-kal volt lassabb, de tudásban semennyire sem.
-
Raymond
titán
Valahol a technet melyeben biztos van, de ott akkora a bordel hogy soha nem talani semmit. Ha gondolod keresd (SDK cikkek kozott van), de en a regi szep idokbol meg siman emlekszem a kovetelmenyekre: )
DX8.0 = 1.0 es 1.1 (csak 1.0-as kartya nincs is)
DX8.1 = 1.2, 1.3 es 1.4Az hogy az 1.2 is eleg a 8.1-hez nem keves keseruseget okozott anno marketinges korokben az ATI-nal. Az oka az volt hogy akkor az MS nagy haver volt az NV-vel az elso xboxban levo grafikus chipnek koszonhetoen.
-
orbano
félisten
-
radírfej
senior tag
HD3870 tulajként remélem is, hogy ha nem is az élvonalban, de azért a farvizeken el lehet lenni az újabb dx 11-es játékokban is.
meglepő de úgy tűnik, hogy pl az új riddickben a 3870 mintha ütné a 4830-as szériát... pedig a számozás alapján nem kéne neki.
tehát egyes játékokban nyújtott teljesítménye alapján generációk között is elég nagy a szórás... áhh, a jövőben még jobban összezavarodunk! még nvidia sem kell ide.
átlagfelhasználóként az egészből azt szűrtem le, hogy elvileg dx 10-es megjelenítési minőség dx10.1 -el gyorsabb, azaz kevesebb erőforrással lehet ugyanazt elérni, dx11 esetében pedig valamelyest lépést tud tartani a 10.1, némi megjelenítési hiányiságokkal. a szimplán a dx 10-es karikat meg sajnos jelentősebben érinti a dx 11 hiánya... bár gondolom egy gt200 és egy R600 közötti felépítésbeni különbségek sem elhanyagolhatóak, hiába dx10 mind a kettő.
ezt gyakorlatilag lehetetlen rendesen átlátni, főleg megjósolni, hol melyik architektúra mit tud... -
dezz
nagyúr
Na de négyszer?
Kíváncsi lennék, hogy ebből a bizonyos Xenos-féle rendszerből mennyi a HW és mennyi a SW -- vélhetően egyes részszámításokat gyorsít, egy összetett folyamatból. Egyébként a tesszelálás után nem kell kiírni az adatokat? On-the-fly használható a sok új poligon adata?
ps. akkor most az 5000-esekben mely verziója lesz a Compute Shadernek?
-
juliabrilke
veterán
Valamit lehet, hogy ért. De a dx10 előtti fejhajtás után mondtam, hogy semmi sem lett szinte belőle. Mutatták a rengeteg videót, hogy milyen gyors, meg mennyivel szebb, adták ki a sok meggyőző prezentációt.
A sok őrült meg megvette és most megint válthat hamarosan. Én tegnap futtattam az első dx10-es alkalmazásomat, pedig az összes feltétel adott volt hozzá. Engem nem nagyon győztek meg.
-
Med1on
aktív tag
Nah igen a hardver-teszt.hu-nál kollégával "kimértük" a dolgot és az a vicc, hogy még picivel több is lett a DirectX 10.1 előnye mint a videóban.
Egészen pontosan: 1920x1200 2x AA HD 4770CF +23% teljesítmény DX 10.1 alatt a HAWX játékban. A videóban 21% az előny.
Szal ez most nem marketing rizsa sőt még csak azt se lehet mondani, hogy csak nagyon extra körülmények alatt érhető el a ~+20%.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest