- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tényleg ... tavasz óta visszatértek a nyolc dolcsiról. Amúgy mitől emelkedhetett ennyire a részvényárfolyam, hisz technikailag a fő profiljukban kiestek a versenyből. Mitől bíznak ennyire a részvényesek bennük. Év végére is csak belépő szintű DX10.1-es megoldásokat prezentálnak. Az új generáció meg sehol, rossz nyelvek szerint nemhogy GT300 nincs, hanem semmi nincs a kezükben. Vagy az MS-sel kötött Zune üzlet lehet az oka?
-
Med1on
aktív tag
Nehéz helyzetbe kapta a nyakába az AMD a gazdasági világválságot ezekben az időkben nem sok cég tud nyereséges maradni. 22 év után még az Intel is veszteséges lett bár ezt főleg maguknak köszönhetik (EU büntetés).
Ha Q2 egészét nézem (és nem csak a végét) akkor elmondható, hogy nagyrészt az Nvidia felvállalta a veszteséges áron való forgalmazást a népszerűbb kártyáknál pl: GTX 260, GTX 295), hogy amíg lehet féken tartsa az ATi eladásait. Q2 vége fele viszont már elégé leszakadtak ha megnézed külföldön a HD 4670 től a HD 4870 X2-ig mindegyik teljesítményben pariba lévő Nvidia kártya (esetenként lényegesen) drágább.
Nem akarok jósolgatásba bocsátkozni de szerintem az AMD mostani stratégiája a grafikus kártya részleggel, hosszabb távon fog gyümölcsözni. Nyomott áron terítik a piacot DX10.1-es kártyákkal ezzel most némi profitot vesztenek de a játékfejlesztőket rövid idő alatt "átirányítják" a riválistól. Értelemszerűen a programozók azt a megoldást fogják favorizálni ami a felhasználók nagyobb részének tulajdonába van az ezekből fakadó előnyöket gondolom nem kell ecsetelnem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért? Van valami az NV kezében a saját zárt megoldásain kívül. Októberben hozzák be a DX10.1-es GeForce-okat az asztali szegmensbe. Ez nagyon kevés már. A GT300-ról meg egy ideje tudvalevő, hogy nem létezik, soha nem is létezett. Egy Fermi nevű cGPU-n dolgoznak a Teslába, aminek egyszer lesz GPU változata.
Az Intel Larrabee-je egyelőre nagy és lassú, de nyilván nem vártunk tőle sokat.Padisah: A majd csak egy hónap múlva derül ki, de az NV nem csak a GPU üzletágból áll, sőt hamarosan a GPU üzletág kiegészítő lesz a bevétel szempontjából.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az első negyedévben nyereséges volt a részleg. Amúgy a fejlesztésre komoly pénz megy el. Nyilvánvaló, hogy az AMD a lehető leghamarabb egyeduralkodó akar lenni, mert az NV már nem nagyon játszik, míg az Intel nagyon kevés lesz a Larrabee-vel. Nyomni kell a fejlesztést, mert később ez a pénz kamatostul jön nekik vissza. Ez alapján bőven belefér ilyen veszteség, ha egyeduralkodókét negyedévente 200-300 milla plusz jön majd be. Valahol ez is cégérdek.
-
Raymond
titán
Na megvan, emlekeztem hogy mar beirtam az egyik topicba. Itt a grafikus reszleg eredemenyei amiota megvette az ATI-t az AMD:
09Q2 - 12
09Q1 + 1
----------
2009 ????
08Q4 - 10
08Q3 + 47
08Q2 - 38
08Q1 + 13
----------
2008 + 12
07Q4 - 12
07Q3 - 3
07Q2 - 50
07Q1 - 35
----------
2007 -100
06Q4 - 27Sikerult nekik egy kis plusz 2008-ban, de 12 milla 1165 milla forgalom mellett nem pezsgobontast igenylo teljesitmeny.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez önmagában annyira nem vészes, a teljes veszteségnek a töredéke. A raktárakat pedig ki kell söpörni. A Q4-ben konkurencia nélkül (*) a DX11-es rendszerek aratni fognak. Éves szinten a VGA üzletág még pluszban is kiköthet.
* nem tekintem konkurenciának a sima és dual GT215-öt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van erről valami hivatalos dokumentum a Microsofttól? Nekem az ATI-s és az NV-s anyagok vannak. Megnézve ezeket ellentmondanak egymásnak, az ATI követelményként említi a PS1.4-t, míg az NV nem is ír róla (ellenben az 1.3-at említi követelménynek).
Most már engem is foglalkoztat mi a hivatalos tényállás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest