Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"tehat szerinted a kovetkezo muvelet teljesen egyenerteku"
nincshát, ugyanaz a végeredmény, vagy tán nem?"es ez mitol lesz 'telepites'? ez egy sima konyvtar masolasa"
pont ezt magyarázom.úgy csinálsz, mint aki még nem telepített Windowsra programot. igen megterhelő azt a három next-next-finish gombot megnyomni.
egyébként hihetetlen vagy, írtam egy ártatlan hozzászólást, hogy tulajdonképpen a bűvös "telepítés" Windowson is ugyanolyan műveletekből áll, mint bármilyen más rendszeren, egy másolás és egy ikon lekattintása, de neked sikerült ezen is falba verni a fejed és habzó szájjal flémet generálni. büszkék vagyunk rád.
-
moonman
titán
tehát egy letöltés és egy ikon kihelyezése, valamint egy letöltés és egy ikon kihelyezése között szerinted számottevő különbség van. Windowson egyébként ezért van szinte minden programnak telepítővarázslója, hogy ne kézzel kelljen kizippelni meg ikont készíteni. lényegében ugyanott vagyunk.
"gondolom ezt a 'masik geprol atmasolom a firefox mappat' dolgot csak viccnek szantad, ugye?"
bizonyításul, hogy a Windowsos "telepítés" sem egy mágikus varázslat, hanem egy egyszerű fájlmásolás. -
moonman
titán
az uninstall bejegyzés a registry-ben egyetlen bejegyzés, ami a program nevét és az uninstall varázsló exe-jére mutat, nem több.
rengeteg program elfut úgy is, hogy fogod és átmásolod egy másik gépről, első indításkor elkészíti magának az ini-ket, registry-kulcsokat igény szerint. ugyanígy le is törölheted őket.
az olyan programok igényelnek komolyabb telepítést, amik például saját fájltípus regisztrálnak maguknak, vagy drivert installálnak, stb.
az OS X-es package-ek direkt úgy vannak elkészítve, hogy egy fájlként látsszanak így egy bemásolással úgy tűnik, mintha már telepítve is lenne, holott annyi történik, hogy a rendszer kibontja, belenéz és az ott előre csomagolt konfig fájlok alapján futtatja, jeleníti meg az ikonját, stb. nem kérdés, hogy a butausernek egyszerűbbnek tűnik, de ugyanúgy megvannak a maga hátrányai is.
egyébként szerintem egy Firefox is simán elfut, ha megmásolod.
szerk: kipróbáltam, simán elindul és fut úgy, hogy egy másik gép program files\mozilla firefox mappáját kiteszem egy üres gép asztalára és onnan indítom.
-
Magnum_
nagyúr
a 13-as alu macbookon hogyan lehetne cserélni akkut csak ugy? egyben van az alja...
azért gondolkodom a váltáson, mert lenne zsém a különbözetre, de csak minöségi alu gépet vennék 13-14" méretben és kettő jöhet szóba: HP 8440p vagy MBP. használtakkal nem szeretnék tanulgatni. megszoknám biztos 2-3hét alatt, csak azoktol félek, amiket írtam.
megnéztem MM-ban a tükrös kijelzőt, hát tükrözödött rendesende fotozgatok és a matt kijelzömön most nem olyan szépek a szinek, jo a matt-jobban szeretem, de a képek szinei rosszabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest