- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
djozsi
senior tag
Oké meggyőztél.
Arról is, hogy annál, hogy a többi információt nem elveszítve, azonnal, kattintás nélkül látok valamit nem rosszabb az, ha minden más infót elveszítve, kattintással, gombot nyomva tartva, késleltetve látok valamit, csak pixelre nem ugyan az.
Arról is, hogy a kattintok -> nyomva tartom a gombot -> húzom az egeret -> felengedem a gombot pont ugyan az, mint egy klikk.
Arról is, hogy értelmetlen összehasonlítani két egymáshoz teljesen hasonló dolgot.
És persze minden másról is.
Tényleg semmi értelme folytatni, úgyis addig fogod csűrni, csavarni, amíg én rá nem unok a válaszolgatásra, nekem pedig van jobb dolgom is, illetve már az előbb megígértem, hogy abbahagyom, most viszont be is tartom, akármilyen módon csűröd-csavarod a dolgokat, hogy a sok sok egymásra halmozott féligazságból kijöjjön a saját "igazad".
Aki akarja úgyis kipróbálja, megtapasztalja, saját véleményt alakít ki én pedig csak csendben örülök, hogy nincs szemellenzős hozzáállásom és így nem zárom el magam egy csomó jó dologtól. -
djozsi
senior tag
"mi a teljesen eroltetett?"
Kijelzi a folyamatokat, mint a windows, ehelyett, mint kiderült win explorer kijelzi, finder ezek szerint nem.
Docknál azonnal előnézeti kép kéne, ehelyett tartsam nyomva a bal gombot, ami nem azonnal és még kattintani is kell, ezenkívül nem kis előnézeti képeket ad úgy, hogy nem nyúl hozzá az aktuális képernyőmhöz, hanem eltüntet mindent. Tehát nem azonnal csinálja és eltüntet minden egyebet. Majdnem.
Egy klikkel bezárás: klikkelsz az egyik gombon, húzod az egeret, felengeded a másikon. Ha ez szerinted nem erőltetett válasz/belemagyarázás, akkor ne ragozzuk tovább.
Amúgy én is alma+q-t és alma+w-t használok ezek helyett, ahogy már korábban is jeleztem, ami számomra nagyon kényelmes (winen pedig alt+f4et). Félre lettem értve, pedig elég egyértelműen fogalmaztam:
Tettem egy kijelentést, SZERINTEM (!!!) használhatóbb a wines TÁLCA az almás DOCKnál. Hosszú személyes tapasztalat alapján érzem ezt a saját bőrömön, szóval eleve képtelenség lenne 1-2 posttal meggyőzni arról, hogy rosszul gondolom. Nem azt írtam, hogy jobb és punktum, azt írtam, hogy ez az én meglátásom. Pláne, hogy jönnek az erőltetett válaszok exposéval, gyorsbillentyűkkel, satöbbivel. Én nem azt mondtam, hogy a wines tálca jobb az egész osxnél, nem is azt, hogy a wines tálca jobb az exposé+spaces+dock+gyorsbillentyűk kombóinál, csak annyit mondtam, hogy nálam tálca>dock. Ennyit, nem többet.Részemről téma le is zárva, írtam egy 1 soros személyes tapasztalatot, túl sok szót fecséreltünk már rá.
-
djozsi
senior tag
Ahogy korábban jeleztem sok sok éve használom munka miatt mind a kettőt párhuzamosan napi több órában, én így érzem, ez van.
Amúgy nem is vártam mást, te azért vagy kábé itt, hogy mindenbe beleköss, ami wines, meg is lepett volna, ha nem próbálod meg pontról pontra megcáfolni. Az már részletkérdés, hogy a dolgok felében nincs igazad a másik fele pedig kényelmetlenebb/több kattintás dockon.
Múltkor 100 hozzászóláson át stresszeltetek azon, hogy a dockban vagy winen kényelmesebb-e printscreenelni, amit használ az ember hetente egyszer, de ez nagyon fontos és sarkallatos dolog volt, hogy winen 3-mal több kattintás, most meg nem számít, hoyg egy naponta 100szor használt funkció a dockon 2-vel több kattintást, attól még reprodukálható, úgyhogy a dock a király.
A cégnél az összes nem elvakult maces jobbnak tartja amúgy a win7es tálcát amellett, hogy a többségük többre tartja az osx-et.
Ami jobb, az jobb, kár forszírozni, de persze valakinek az nem elég, hogy overall jobban használható az oprendszere, valakinek ennél több kell, zsigeri késztetést érez, hogy ha valahol olyat olvas, hogy "ebbe jobb a másik", akkor megpróbáljon valami teljesen erőltetett cáfolatot hozni.Ami viszont tényleg érdekelne nem kötekedésből, csak nem tudom, hogy lehet elérni:
hogy jelzi ki például a finder dockon, hogy hogy áll egy adott fájlművelet? Nekem erre külön program kellett annó, most már nem érdekel, megszoktam, hogy nincs és kész, de ezek szerint akkor mégis van.
Letöltést is nekem eddig kizárólag chrome jelzett ki tisztességesen, de safarit nem is használok, nem állítom, hogy azóta ez nem fejlődött.
docknál hogy lehet elérni, hogy azonnal előnézeti képet kapjak az adott program összes ablakáról?
hogy lehet egy klikkel ablakot zárni, programból kilépni dockon keresztül? -
djozsi
senior tag
he?
marmint melyik tulajdonsaga teszi hasznalhatobba?
A sokkal helykihasználóbb/kompaktabb elrendezés, az, hogy egyből látni rajta, hogy egy program hány ablakot futtat, az, hogy azonnal elérhetőek róla előnézeti képek az adott program összes ablakáról, az, hogy nagyon jól kijelzi, ha épp fut egy folyamata az adott programnak, jelzi, hogy hol tart az adott folyamat és jelzi azt is, ha a futó folyamat szünetel, jelzi, hogy hol szünetel, az, hogy aktiválás nélkül bármely ablakot megnézhetem nagyban egy pillanat alatt, az, hogy egyetlen gombnyomással bezárhatok 1-1 ablakot vagy akár egy egész programot.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
djozsi
senior tag
A win7-es tálca szerintem sokkal használhatóbb az osxes docknál.
Én például spaces nélkül nem tudok meglenni, exposét annyira nem használom.
Szerintem a kettő nagyjából ugyan azt tudja csak más a fíling.
Spaces: szétrendezed mondjuk 6 asztalra az ablakokat, ha váltani akarsz spaces gomb, megjelenik az összes és váltasz.
Exposé: egymás alá rendezed az ablakokat, ha váltani akarsz exposé gomb, megjelenik az összes és váltasz.
Szóval lényegét tekintve ugyan az a kettő és a menete is ugyan az a használatuknak.
Exposé előnye a dockos nyomvatartás, hátránya viszont az önkényes (2 funckiós) rendezés, spaces-ben egyszer berendezem az ablakokat aztán kikapcsolásig minden ugyan ott lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- OpenWRT topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest