Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Nem is hasznalom a virtual desktop jellegu megoldasokat..
akkor meg miert kell rajta kiakadni?
nem is latod hogy van, ha nem hasznalod...Linux, mint desktop: hat nezd, egy olyan rendszer, amit utolag probalnak atganyolni (X.org) a desktop igenyeknek, mintdezt barmifele egyseges konzisztens felulet nelkul* (szedett-vedett mindenfele program, ami vagy integralodik valamelyik nagyobb DE-be, vagy nem. Freedesktop kezdemenyezesekrol nem is beszelve),
mi az hogy utolag atganyolni?
nagyon nem vagy kepben, az X egy 25 eve (!!) kialakitott szabvany, amikor a MS meg csak a windows 1.0-nak nevezett hulladek filekezelojet fejlesztgette
valoban nincs kobe vesett, 'ez van ezt kell szeretni' felulet. a nagyobb disztrok altalaban KDE-t vagy gnome-ot valasztanak, olyan temat hasznalva ami ugyanugy nez ki minden toolkit eseteben (pl. egy Gnome-os Ubuntun ugyanugy nez ki a GTK-s mint egy KDE-s program)tovabba a hangrendszer akkora egy kaosz, hogy az hihetetlen...
ebben teljesen igazat kell hogy adjak, audio teren eleg nagy a katasztrofa (bar komoly audio alkalmazasokhoz meg mindig a Realtime Linux kernel az egyik legjobb megoldas
)
az uj divat, a PulseAudio lehet hogy jo lesz idovel, de most meg nagyon f*s
Nameg, ameddig nem egy termek modellben gondolkodnak, addig nehez is lesz egy osszecsiszolt rendszert osszerakni.
nagyon remelem, hogy soha nem lesz 'egy igaz, udvozito ut' -fele megoldas a Linuxban, pont attol (is) lesz olyan jo, hogy rugalmas.pl. OSX-n meg tudtak oldani, h a cmd+c/v ugyanugy mukodjon egy terminalban, mint linuxon. Linuxon erre miert nem kepes senki?
nem ertem mire gondolsz... az a baj, hogy Linuxon nem alma+c/v kombinacio a copy/paste? amugy a copy/paste talan az egyetlen dolog, ami meg hianyzik nekem OSX-bol, nagyon megszoktam Linux alatt a villamgyors 'kijelol/kozepso klikk' megoldast, a 'kijelol+CMD+C/CMD+V' baromi lassu es maceras
Utazas: miert is kellene nekem folyton utaznom? Egyebkent is, ha munkarol van szo, notibol inkabb kossz nem.
nem mondtam hogy kell, en pl. rengeteget utazom, szoval nalam ez is eros szempont, ami sokmindent befolyasol
de mi a gondod a notebook-kal? az is ugyanugy szamitogep mint az asztali. az a baj hogy kisebb helyen elfer, vagy hogy kevesebbet fogyaszt? esetleg az, hogy viheted magaddal barhova?Dock: zavaroan lassit a munkaban az elrejtes. Masik, hogy nem tudom te milyen talcat neztel (Win7-st is le lehet kicsinyiteni), de nem kisebb.
elrejteni en sem szoktam, bar olyan gyakran hasznalni sem (a virt. desktopok + expose meg a spotlight miatt szinte felesleges, a kuka meg a downloads mappa az amiket leginkabb hasznalok rajta)
hat, a dock-ot minimum meretre huzva alig latom az ikonokat, ennel hova legyen meg kisebb? :S
Az meg kulon vicces, hgy a dock melletti terulet gyakorlatilag kihasznalatlan pontja a kepernyonek egy teljes mereture nagyitott ablak eseten.
miert, a windows talca uresen allo resze nem ugyanigy kihasznalatlan?Linux addig hasznalhato, ameddig nem kell X-t inditani rajta. Pont.
LOL

Pont.
azert aruld mar el nekem, mi a franc bajod van az X-szel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spotify
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- World of Tanks - MMO
- ASUS routerek
- Temu
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó MEE audio T1 CMA Bluetooth fejhallgató rendszer, gyakorlatilag új!
- Acer Predator Helios 300 gamer notebook/QHD,165Hz/i9 11900H/RTX 3060/32GB/ beszámítás van
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Pro Gamer Pc RTX 5070 TI / RYZEN 7 7800X3D / 32GB RAM / 1TB SSD
- Acer Predator Helios 300 Alza számlás garis i9-11900H 15.6" 144Hz RTX 3060 6GB GDDR6 16GB RAM 2x1TB
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nem is latod hogy van, ha nem hasznalod...
)