- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
feliks
senior tag
válasz
#19617792 #81 üzenetére
HTC-kkel nincs szinte semmi tapasztalatom (mmint Androidosak közül), de azt tudom, hogy elég jó romjaik vannak.
Blade 2.1-től láttam már néhány hirtelen rebootot, de az tény, hogy a legtöbb gép, aminél ilyet láttam, az Samsung volt.. Viszont volt Omnia7-em, ami szintén samsung, ott semmi gond nem volt, tehát (szerintem) sérülékenyebb az android ebből a szempontból..
Én is a frissülése miatt tippeltem azt, hogy van. -
feliks
senior tag
válasz
#19617792 #73 üzenetére
"hát elég vacak egy Android ROM lehet azon a telón, amelyik ettől újraindulgat, ez azért messze nem jellemző, csak a kókányolt ROM-ok esetén (mert custom ROM-ok között van olyan, ami simán gyárinak is jó lenne)."
Nem a hívás/smstől, hanem teljesen véletlenszerűen, nem adott dolog hatására fordulnak elő, azért így írtam, mert ha csak telefonálsz vele, és nem csinálasz semmi különöset, akkor is előjön. SGS-en kéthetente, mostani SGS2-mön havonta van 2-3 random újraindulás. Gyári ROM, nem főzött. (és nem is merem mondani, milyen tapasztalataim vannak ZTE Blade, Galaxy 3, Galaxy Spica, és Optimus GT540-nel)
"hát, free navi droidon se nagyon van (warezolt iGo nem számít), ugyanúgy a Maps (Google), ami "free" és navigál."
Én külföldön szoktam nyaralásokkor használni egy ForeverMaps nevű dolgot, ingyenes, offline térképek, és ha nem is navigál, legalább nem vagyok elveszve. Ilyen nincs WP7-re, mármint olyan, ami működik is, Mert az OfflineMaps az nem.. iGo-t lehet venni elméletileg egy országgal is, de legalábbis több csomagban, wp7re ami van, az kevés konstrukcióban (európa és ennyi), másrészt egyik sem egy iGo, és ahhoz képest mocsokdrága, tekintve, hogy az itthoni PNA-m olcsóbb volt iGO teljes EU-val, mint a WP7-es "turn by turn" europe..
A Maps is több a semminél, vészhelyzetben jól jöhet, viszont a Bing Maps-et nagyjából a "hagyjuk" felkiáltással el lehet intézni..Nokiak esetén inkább bele van építve az árba.
Ezért nem is vennék más gyártótól, csak Nokia WP7-est.
"van egy sanda gyanúm, hogy előbb-utóbb a lelkes XDA devek ki fogják szedni a Nokiakból a navit és majd rá lehet tenni más WP7-esekre is."
Már megtörtént, csak sajnos Unlockolt teló kell hozzá, ami kicsit macerásabb és sokkal veszélyesebb játék, mint az Androidnál a romcsere, és a root..
-
feliks
senior tag
válasz
daniel909 #60 üzenetére
Az évi több hw miatt mindenki eldöntheti, hogy nek mi kell, mi nem, a belső hasonlóságok miatt meg könnyen maradhat stabil a rendszer. A Marketplace tényleg hiányos, de kihangsúlyozom: Ez friss rendszer, így ez nem meglepő, hiába igaz. Azzal, hogy drága, teljesen egyetéretek. A legtöbb feladatra(mindennapokra) azért talál az ember programot még ingyenesben is.
Az emberek nagyja (a geekeket nem véve számításba) ha használja az okostelefonját, ezek kellenek neki:
-facebook, twitter, linkedin, meg ilyen social dolgok.
-Office (Ami alapból van a WP7-ben)
-Adobe Reader (ami free)
-Böngésző (ami mocsokjó a WP7ben, ha a kihaló flasht nem vesszük pozitívumnak, akkor jobb, mint a 2.3.4-es driodé)
-Mail (ami nagyon jól meg van oldva, az összes rendszer közül ennek szerettem legjobban a kezelését)
-hívás, sms (ez jó, mert nem indulgat újra a WP7, mint az android néha)
-Zene (ebben szívás s Zune az tény, de aki elviseli az iTunest, az ezt is el fogja..)
-Navigáció (az egyetlen, amiben nagy hátrányban van a wp7, mert free megoldások nemnagyon akadnak, a beépített maps ócska, és jó térkép csak nokiákra van ingyé.. (meg ugye van európa-navi alig 30k-ért)
Livetilest sokan szeretik, ezért is hoztam szóba a wp7launchert, ami ugye ugyanúgy nem widgetes. Pl én is utálom a widgeteket, bóvlinak néz ki tőle az ember telefonja."az hogy jól megy a wp7launcher szerintem megint a droid malmára hajtja a vizet. képtelenség ráunni a rendszerre mert szabad vagy, a 2 magos cuccok meg szépen el is futkorásznak, a mindennapokban nem lesz lassú."
Épp ezt magyaráztam, hogy gyorsabb a mindennapokban az egymagos trophym, mint a 2magos SGS2-m.Nem xboxoztam soha, úgyhogy engem nem zavar, de az xbox játékok minősége viszont hoz egy szintet., ami jó.
"a zökkenőmentesebb működés igaz, de ilyen áron nem érdekes mert akkor inkább iphone."
No igen, ha valakinek elég vastag a pénztárcája hozzá, mert van köztük árkülönbség.. (meg nekem kevés a 3,5'', de nem folytatom, mert nem akarok ios-wp7-android flamet.. -
feliks
senior tag
a MeeGo nem csak téged fogott meg.. Csak sajnos halott rendszer, ha nem lesz több telefon, amit kiadnak vele. Ha nem így lenne, már régen N9-em lenne.
Felhasználói élményben lehet hogy kevesebb(bár én nem érzem így), viszont minden gyorsan elérhető, könnyen kezelhető, logikus. Az embernek egy hét használat után sokkaljobban rááll a keze a használatára mint bármi más esetében. -
feliks
senior tag
válasz
oliverkiss32 #47 üzenetére
Csak egy kérdésem van: Láttál te ÉLETEDBEN WP7-es telefont, hogy ilyen magabiztosan alkotsz véleményt róla..? Amíg nem volt vele tapasztalatom, nekem is gagyinak tűnt. Szerintem vegyél egyet a kezedbe, kérj el valakitől megnyomkodni egyet pár órára, hamar meg fog változni a véleményed.
Az android többnyire instabil. Az ios drága. Mi van még? Jah, persze, a WP7. Lehet hogy még sokmindenben nem veszi fel a versenyt a másik két rendszerrel, de láttál te annó iPhone OS-t, vagy nem is tudom, hogy hívták az iOS1-et..? Az sem volt jobb, sőt. Láttál régi androidot, amikor még nem volt tele a market? Az kifejezetten ócska volt. Ez még fejlődik, nem szabad leírni ilyen hamar. -
-
feliks
senior tag
Nem valószínű, hogy belebukna.
IOS-ről jöttem, jelenleg SGS2-t használok, és WP7re fejlesztgetek, szal ismerem a rendszereket én is.Az android hiába sikeres, se nem stabil, se nem fut el rendesen normális vason.(reménykedek a 4.0-ban, de ez még amig nem jön ki, csak remény) Van amelyik program forceclose-ol, van amelyik telefon újraindul, a rossz optimalizálás miatt, a frissítés meg vagy érkezik, vagy nem.
Az iOS(ami ugye az iphoneokon van csak) drága, stabil és jó, van akit zavar a zártsága, van akinek nincs igénye rá, hogy nyílt legyen.
A WP7 pedig hozza az iOS sebességét, stabilitását, olcsóbban, és hozzáteszem gyorsabban(akadásmentesebben) fut egy magon(1Ghz) 576rammal(Trophy), mint az Android 2.3.4 2maggal(1,2Ghz), 1Gb Rammal..(SGS2) Az alkalmazásbolt még nem az igazi, de amilyen ütemben növekszik, előbb-utóbb lesz rá rendes mennyiségben alkalmazás. A GUI sokaknak tetszik, sokaknak nem, de tekintve hogy androidon elég sokan töltötték eddig a wp7 launchert, szerintem van létjogosultsága a metro ui-nak. Az update pedig egyszerre jön ki a készülékekre, nem kell reménykedni h kijön-e az adott kütyüre, és ha igen, akkor valyon mikor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest