- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Megkésve bár, de törve nem végre bemutatkozott az LG várva várt zászlós hajója, az LG Optimus 4X HD.
Mint azt sokan tudjuk ebben az évben kicsit döcögősen indult el az LG hadjárata, kivételesen a HTC One X került először a piacra, ezután az Samsung csatahajója a Galaxy S3, majd ezt követően az LG 4X HD. Bár a bejelentés már ez év februárjában megtörtént, ami beszámolt a készülék specifikációiról is, és elhintett 1-2 fotót is, a megjelenésre ezúttal még sokat kellett várni.
De megtörtént, bár nem úgy ahogyan azt a Samsung tette a Galaxy S3-al, aminek persze visszhangja is volt, de lényeg hogy itt van, megvoltak az első tesztek, és már kis hazánkban is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliasB
senior tag
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #28341 üzenetére
Elég sok tesztet olvastam itt a mobilarénán mert nagyon jó és hiteles teszteket csinálnak
Ezekből azt szűrtem le, hogy hiába a nagyobb akku és modernebb telefon még mindig 1 esetleg 2 napot bírnak az új androidos kütyükezt tudja a 4X HD is
de minden használat függő
Egy szónak is száz a vége a mai hasonló telefonok 90%a sem bír többet akkuba mint ezA szoftveres optimalizálásról meg annyit, hogy épp azért használom a gyári romot (és ajánlom is mindenkinek) mert az a telefonhoz van optimalizálva. És látod nekem tökéletesen is működik
ezért szoktam tépni a szám, hogy ha valakinek lassú meg akad akkor valami főzött rom lesz a ludas ami már nem mondhatni, hogy a telefonra van optimalizálva. Vagy valami fene tudja honnan letöltött alkalmazás miatt van a hiba de azok meg egyik telefonra sincsenek külön optimalizálva!
És hogy más gyártó jobban megcsinálná a szoftvert a telefonjaihoz... ezt azért kétlemmax az újabb android verzió miatt lehetnek előnybe amelyikre van.
Nem sok fogást lehet találni a telefonon a korához és az árához képest. Mindössze annyit, hogy nincs már rá újabb rom csak a 4.1.2 amit én is használok
lehet főzött romot találni hozzá de mint írtam azt már nem optimalizálta rá az LG és nagyon instabil a működése és ez meg is mutatkozik
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #28339 üzenetére
Úgy értettem, hogy az 1GB ram az évek után is 1GB ram marad és nem tűnik el belőle
Teszem hozzá nagyon sok telefonba van ugyan ennyi ram ami azt jelenti, hogy annyira mégsem járt el felette az időmajd ha 2GB ram lesz az átlag na akkor azt mondom eljárt felette az idő
bár akkor is tudni fogja amit most és nem gondolom, hogy most lassú lenne
Nem használok facebookot így nem tudom mennyi ramot eszik
Viszont a viber a hangouts stb ezek folyamat futnak nem fagyasztok szinte semmit csak olyan GYÁRI alkalmazásokat amiket nem kell naponta használni csak néha alkalmanként.Szerintem semmivel sem kell több kompromisszumot kötni mint más telefonoknál amikbe 1GB ram van.
Akkor meg nem értem miért öregedne ki ez a típus? -
AliasB
senior tag
válasz
szqter #28335 üzenetére
Ezért van, hogy az átlag felhasználóknál akik nem figyelnek oda mit mennyit telepítenek náluk egy új telefon is fagy meg belassúl. Akkor a telefon a hibás? Tudomásul kell venni, hogy nem lehet minden alkalmazást minden telefonra optimalizálni és nincsenek is. Meg hogy maguk után hagynak szemetet is. Az átlag felhasználó aki ezzel nincs tisztába az ne akarjon androidos telefont ahogy én sem akarok űrhajót. És ez a telefon hibája lenne? Kétlem.
Ja és mi az, hogy idővel romlik a telefon teljesítménye? Nem fogy el belőle a memória sem a magok a prociból. Egy telefon ha nem romlik el akkor ugyan azt tudja 10év után is!
-
droti25
őstag
válasz
szqter #28335 üzenetére
Pedig egyáltalán nem járt még el felette az idő. Tegnap vetettem össze egy 1 napos lg leon-al, ami 48 ezer Ft-os árához képest nem győzött meg. Sem gyorsaságban, sem kijelző felbontást illetően. Antutuban 2500 ponttal kapott többet a leon, holott a 3d-s teszteknél 7-8 fps-el maradt alul a 4x-el szemben.
Szóval igen is kell érteni egy telefonhoz, mert a sok felesleges app bizony ki tud hatni az alap telefonos funkciókra is. Ez a telefon 30 ezer Ft körül bőven megéri az árát.
Ja és Ics rommal kell használni.. -
pulutodurumo
őstag
válasz
szqter #28227 üzenetére
Részleteket nem tud mutatni egy alkalmazás sem, mivel mind a rendszerből kérdez le egy változót, ami csak annyit mond hogy "good" vagy nem "good". Mondjuk szerencsére még nem találkoztam olyannal hogy ne "good" lett volna az akksi állapota. Legalább is én erre jutottam amikor elkezdtem lekérdezni mindenféle adatokat az akksiról. De azok legalább érdekesek
mint pl. hogy milyen áramerősséggel kap töltést, mekkora feszültséggel.
-
Aryon87
félisten
válasz
szqter #28036 üzenetére
Sziasztok!
Úgy néz ki a családban lesz egy ilyen telefon, egy SE x10 mini pro-t váltana le. Remélem valóban egy jó kis telefon, ha mégse, akkor most beszéljetek le róla, mert akkor egy Sony SP-t szerzek inkább be.A fórumot elkezdtem olvasgatni, ahogy az összefoglalón is végigmentem már.
A lényeg pont nincs benne, így a legeslegegyszerűbb utat választom:
Kérlek adjatok linket:
- egy 4.4-es STABIL romról (legtöbbször egy hanicsv3 rom van témában)
- egy gapps csomagról
- + ami még szükséges lehet.Ez a procedúra jó-e?
0. hanics v3 ROM-ot tedd fel a telefon SD kártyájára. A PC-n legyen fent az LG driver.
1. Upgrade 4.1.2
2. Root - All-in-One-Toolkit v1.4.1-el
3. Bootloader unlock - All-in-One-Toolkit v1.4.1-el
4. Custom Recovery Install (TWRP) - All-in-One-Toolkit v1.4.1-el
5. backup - TWRP-ből
6. TWRP-ben: wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache
7. TWRP: Factory Reset
8. TWRP: insall -zip from SD card - ekkor teszed fel a ROM-ot. Gapps nem kell hozzá külön. Ha felment a ROM, csinálj egy ki-be kapcsolást.A telefon gyárilag független, a márkaboltból van véve, nincs mókolva az eladó szerint.
Rom telepítgetés megy, anyám ACE 2-jén és az én Sony SP-men is 4.4 van, tehát nem kezdő vagyokElőre is köszönöm!
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #28022 üzenetére
Ahány ember annyi verzió van kb
Amit írtál kimaradt egy szó és így kicsit érdekesen hangzott ez a mondat "Kdz egy program, amivel az azsiai keszülekeket lehet frissiteni"A kdz a gyári romok kiterjesztése és a kdz updete az a program amivel ezeket lehet feltelepíteni
nem csak frissíteni hanem feltenni a legyalult romot is
és nem csak ázsiai hanem bár melyik készüléknél
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #27961 üzenetére
Nekem eddig minden telefonomnál a gyári volt a legjobb mert azok a telefonhoz vannak "csiszolva"
Viszont ennél a telefonnál azt vettem észre, hogy az ISO értéket sokszor jobb AUTO helyett 400ra állítani. Lehet kicsit sötétebb lesz a kép de jobb lesz minőségre. Viszont szereti magát visszaállítani AUTO módba ezért ellenőrizni kell fényképezés előtt. -
AliasB
senior tag
válasz
szqter #27935 üzenetére
Azért nyilván nem várható ez ettől a telefontól, hogy 2GB ram legyen benne
Van olyan is de kicsit drágábban és kicsit nagyobb kivitelben
Én a gyári rommal használom
Amikre én gondoltam azok olyanok, hogy pl elfért volna benne egy állapot jelző ledaz előző telefonom egy xperia (meg is van még) és szeretem benne mert reggel egyből látom ha üzenet jött vagy ha merül az akku stb. Aztán az xperiába csak 5megapixeles a kamera de jobb képeket csinál mint ez az lg (sajnos) de jobban szeretem az lg-t mert nagy felbontású a kijelzője, sokkal szebb és elegánsabb telefon, sokkal gyorsabb, hamarabb talál a gps műholdakat és sorolhatnám.
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #27847 üzenetére
Azt én is néztem de nem mutatta az alkalmazásokat és a háttérben futókat sem mindet (hiába pipáltam ki a mindet mutat részt) ráadásul valami xposed adomány csomag meg ilyesmik kellettek neki szóval az ilyen elbonyolított nem jól működő dolgokat inkább hagyom ha van sokkal jobb és egyszerűbb ráadásul átláthatóbb alkalmazás.
-
hanics
aktív tag
válasz
szqter #27595 üzenetére
Eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Lassulás illetve amit írnak a topikba nálam nem jelentkezett egyáltalán. Ház nincs megrepedve illetve a kijelző se mászik ki a helyéről.Aksi meg hát megváltás. Ugyanazok a progik vannak fent mint a p880-on. és teszt alapjá persze ezt is meg lehet etetni, de ha nem piszkálod agyon akkor szuper.
7 óra alatt ment le 100 - 99%ra úgy hogy azért óránként legalább 1x ránéztem.
Ebben meg volt minimum 1 óra zenehalgátas is.Eddig nagyon megvagyok vele elégedve, de azért asszonynál lévő p880t is nyüstölöm még
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #27485 üzenetére
Leírtam már elég sokszor de leírom akkor újra hogyan használható a legjobban.
Azt azért leírom még hogy kipróbáltam pár főzött romot is de mindegyikkel van valami probléma ezért visszatértem mindig a gyári romra ami a legjobb HA rootolva van és az SD Maid alkalmazással lefagyasztod a nem használt és felesleges alkalmazásokat. Ez az egyetlen app a kulcsa a dolognak mert nem csak lefagyasztani lehet a nem kívánt alkalmazásokat hanem takarítani is a telefont. És ott van még az AdAway ami a reklámokat blokkolja.1 root
2 SD Maid
3 AdAwayEnnyi a "titka" és a gyári JB lesz a legjobb!
-
tfery
tag
válasz
szqter #27469 üzenetére
Nem aggódom, én csak Gordon Samway-nek adtam ötletet hogy, hogyan tudja vissza tenni a 4.03-at. Nekem a JB remekül működik, nincs vele különösebb gondom. Illetve ami van az az androidból adódik, és minden verziónál mag van, de már beletörődtem. Szerintem nem lesz LG Lollipop a 4x-re. A CM verziókra meg elég sok panaszt olvastam a fórumon. Majd meglátjuk. Ja a vak is ezt mondta.
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #27449 üzenetére
Amúgy én a greenify alkalmazást nem is használtam még soha. Az én jól bevált alkalmazásom az SD Maid és az mutatja mik futnak a háttérben. Amik nem kellenek és nem befolyásolják a rendszer működését azt nemes egyszerűséggel fagyasztottam. Elég sokat amúgy
a menübe lépve egy képernyőn el is fér minden
azon felül csak akkor engedélyezem az alkalmazásokat ha használni akarom. Fel sem tudnám sorolni annyit fagyasztottam. Gmail hangouts viber böngésző ezeket mindig használom és sosem fagyasztom őket. Mivel a melóhelyen is ugyan így használom a telefont mint itthon így 36-40 órát bír az akku. Ebbe benne van egy 7-8 óra alvás amikor szinte semmit sem fogyaszt.
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #27439 üzenetére
Azokra az alkalmazásokra gondolok amik feleslegesen futnak és nem is használod őket vagy csak nagyon ritkán. Azokat érdemes fagyasztani és amikor kell kiolvasztani. Pl: térkép, google+ , időjárás, play áruház... amiket nem szoktál használni és futnak folyamat. Nekem vannak olyan alkalmazások amiket feltelepítettem de nem használom állandóan viszont szeret futni a háttérben. Azokat is fagyasztani szoktam. A leállításuk egy task killer programmal programmal nem megoldás mert úgy is rögtön elindulnak és rosszabb ha mindig elindítja őket mint ha folyamat futnának.
Szerintem ezért bír olyan keveset az akkud. A háttérben futó alkalmazások miatt. Amúgy nekem is folyamat a neten van a telefon. Itthon a wifi ha meg nem vagyok itthon akkor a mobilnet. -
Braha
csendes tag
válasz
szqter #26689 üzenetére
Már másodjára cserélem az enyémben a jack csatit
Ebayen 910 HUF körűl mozog.
Nem nagy munka, csak figyelj, hogy a közelség szenzor a helyére menjen, mert egy lapon van vele.Nekem azért hal ki hamar, mert nap 4-5 óra minimum a zenehallgatás. Sokat feszül a csatlakozó benne.
Ilyesfajta munkát hacsak nem gyári garanciás, nem bíznék senkire. Sokat csalódtam szerviizes munkákban, melyet később jómagam javítottam ki.
-
hanics
aktív tag
válasz
szqter #26493 üzenetére
Most neztem ezt total buktuk....
Az új operációs rendszerben az ART lesz az alapértelmezett futtatási környezet és ezt már ARMv8, AMD64 (x86-64) és MIPS64 architektúrákhoz tervezték, de a kompatibilitás miatt támogatja a 32 bites opciókat is. Ez a telefon meg ARM v7.... tehat igy alapba elso hangon nem lesz. De hat ki tudja. Ehez az Android L hez ujra kell nekem epitenem az eddigi tudasom. -
hanics
aktív tag
válasz
szqter #25650 üzenetére
Én pont nem javasoltam annyira hangsúlyosan az én romomat mivel most a 4.1.2 vel vagyok elfoglalva.
4.4.2-re is visszatérek, csak előbb ezt teljes mértékben be akarom fejezni.
Illetve próbálok egy minimal ROM-t csinálni belőle.
Tehát kiganézom belőle a sok felesleges szemetet. Ezért is megy lassan mert elég sok mindennek függősége van benne a másik progi iránt.De szép lassan kipucolom és publikálom.
Akkuvel eddig nagyon jól bánik, ez jó jel.
Akadások se fordulnak elő benne akkora számban mint a gyárinál.Sajnos ezt a vissza vissza töltődést a lancher-en próbálok kivenni, de nem sok sikerrel járok.
Habár próbálkozok egy másik home Lancher beültetéssel is ami talán nem ilyen. -
opti06
aktív tag
válasz
szqter #25317 üzenetére
nálam nem csak eldobta hálózatot, hanem teló is újraindult, hosszabb utakra megyek bringával végig trackingelem utat ilyenkor nagy szoó ha resetel teló... na meg nehéz jeltalálatot sem tolerálom, cm-el gps eddig tökéletes, ujraindulás sincs, egyedül lassú képfeloldás illetve játék akadozás zavar..
-
válasz
szqter #24802 üzenetére
Ami nekem tetszik hogy azon van értesítési led, azért elég gáz az úgy mond az okos telefonoknál hogy némelyiknél ez már tudásnak számít,vagy is luxus mint pl g2 a régi telok ezt alapból tudták ha nem is volt led a kijelzőn látszott ha hívtak.Itt max egy program ami eszi az aksit kegyetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az LG zászlóshajója Tegra 3 lapkakészlettel, HD felbontású IPS kijelzővel, Android 4.0.3-mal és egyedi felhasználói felülettel támad.
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest