LG Optimus 4X HD - méltó kihívó

Bevezető, tartozékok

A mai kínálattal ellentétben az LG újdonsága beszédes névvel rendelkezik. Míg egy Sony Xperia P-t vagy egy HTC One S-t nem könnyű bekategorizálni csupán a név alapján, az Optimus 4X HD-ről akár látatlanban is lehet regélni. A HD szócska értelemszerűen a kijelző HD, azaz 1280 x 720 képpontos felbontására utal, míg a 4X a processzormagok számát jelöli. Utóbbi esetünkben az NVIDIA legújabb lapkakészletét, azaz a Tegra 3-at takarja, amely már több készülékben is bizonyított, a HTC One X és az Asus Transformer Prime esetében is kimagasló teljesítményről beszélhetünk.

LG Optimus 4X HD
[+]

Az LG és az NVIDIA együttműködése nem új keletű dolog, az LG tavaly elsőként dobott piacra Tegra 2 lapkakészlettel szerelt telefont. A világ első kétmagos készüléke, az Optimus 2X sok szempontból nem hozta az elvárható szintet, a két processzormag kihasználásával és a szoftver frissességével is voltak gondok. A telefon piacra dobása sokak szerint elhamarkodott volt, a gyártó mindenképpen első szeretett volna lenni a kétmagos processzorral szerelt mobilok között (ami sikerült is), ám lehet, hogy érdemes lett volna dolgozni egy sort a mobilon. A 4X HD esetén nem ez a helyzet, a gyártó úgy néz ki, tanult az Optimus 2X esetéből. Tesztalanyunkba nem könnyű belekötni, a felhasználói felületen és a működés folyamatosságán is látszik, hogy egy jól átgondolt modellel van dolgunk, melynél az optimalizálást sem vették félvállról. Emellett a rendszer szélsebes, a kijelző remek, az operációs rendszer frissességére sem lehet panasz.

LG Optimus 4X HD
[+]

Persze mindeközben a vetélytársak is dolgoztak, a HTC One X és a Samsung Galaxy S III nagy erőkkel támad, mindkét telefon abszolút csúcsnak tekinthető, mindehhez viszont igen magas ár társul. Az említett készülékek kártyafüggetlen konstrukcióban 180 ezer forintos áron kezdtek, amely rengeteg pénz egy telefonért. Ha minden igaz, az LG üdvöskéje sikeresen aláárazta az Optimus 4X HD-t a konkurenciához képest, a várható kártyafüggetlen ár 150 ezer forint körül alakul, a 30 ezer forintos különbség egyáltalán nem mindegy. A készülék hozzánk egyébként tartozékok nélkül érkezett, így a kiegészítők minőségéről nem tudunk nyilatkozni. Információink alapján egy töltőt, egy sztereó headsetet, egy microUSB-kábelt és három NFC-taget lesz a csomagban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés