- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- OnePlus One - Kína már itt One
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gábris27. #269 üzenetére
nem, sajnos a leírt módszer csak akkor működik, ha még aláírja a gyártó a korábbi firmware verziót.
a linkelt cikk publikálásakor még működött a gyártó által az ios 7 (utolsó verziójának az) aláírása, de az csak egy viszonylag rövid intervallum, az új ios verzió kiadásakor úgy 2 hét.
az ios 8 első verziójának a kiadása 2014. szeptember 9-én történt meg, és az ios 7.1.2 verziót 2014. szeptember 26-ig írta alá a gyártó.
itt követhető, hogy melyik ios verzió mikor került kiadásra, illetve azt meddig írta alá a gyártó; link -
Gábris27.
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném, hogy 4s-re visszalehet még tölteni a 7,1-es ios rendszert?
Köszi!
-
Fryskitt
addikt
válasz
metemorfozis #259 üzenetére
Elvileg nincs hivatalos downgrade. Ha jól tudom, csak jailbreak esetén.
-
metemorfozis
csendes tag
Halihó!
Ha a wifi kiszürkül akkor az még orvosolható ?Az iOS 7.1.2-t hogyan lehet a telóra visszaállítani ?
-
szekfizsolt
senior tag
válasz
alkatraz3000 #257 üzenetére
Ez megint egy olyan dolog, hogy szerintem az Iphone használók max. 25%-a használja a Face Time-ot... Tehát kinek mire van szüksége...
-
alkatraz3000
senior tag
Egy gaz lesz a régi iOS eseten. Pl 6-ban es 5-ben lejárt a FaceTime tanúsítvány, szóval az kilőve. Nekem pl ez egy fontos funkció. Szerencsére mondjuk engem nem érint
-
daniel909
addikt
válasz
szekfizsolt #254 üzenetére
Nyilván.
Van olyan user akit emlitessz. A nagy átlag. Engem nagyon zavarna de hat... Kinek mi.
Meg az is h a hatos cuccokon nagyon benan néz ki a flat dizájn. (Alkalmazások) -
szekfizsolt
senior tag
-
daniel909
addikt
válasz
szildavid90 #249 üzenetére
Aztán jön a kedvenc appodra egy frissítés ami követeli a nyolcas rendszert és addig tart a bölcsesség..
-
szildavid90
aktív tag
Én nem rég vettem egy iPhone 4S-t. IOS 7 van rajta, ezzel nagyon gyors, tökéletesen emgvagoyk vele elégedve. Eszem ágában sincs felrakni rá a 8-ast. Az már tuti nem menne rajta. Inkább az már 5-6-os iPhonokra való. Én úgy vagyok vele, hogy ami jó azt ne rontsuk el, azzal hogy kockázatos frissítésekbe bele megyünk.
-
szekfizsolt
senior tag
Biztos vagyok benne, hogy javulni fog az IOS8 is, amikor kijött a 7, na 4S-en az sem volt egy álom, aztán szépen helyrehozták, optimalizálták... Nem lesz ez rossz!
Akinek meg nem tetszik, egyelőre megy a downgrade... -
philo
tag
Haveromnak még ma reggel sikerült visszatennie a 7.1.2 -t, aki akarja, az siessen vele!
iTunes-ra rádugod a telót, Home gomb és Power gomb egyszerre nyom, ha kikapcsol, power elenged, Home nyomva tart, amíg meg nem jelenik az iphone visszaállítás, ekkor itunes-on oké, a frissítés gombot a SHIFT lenyomása mellett nyomd meg, ekkor engedi betallózni az általad letöltött ipsw-t.
Csak a 7.1.2 -t engedi, mást ne is próbálj!
-
Fryskitt
addikt
válasz
gabber01 #239 üzenetére
Persze, hogy nincs türelmed. Meg nyilván tévedhetetlen is vagy, mint mindenki itthon. És lekezelő is. Nyilván teljesen hibás analógia, hogy egy tíz éves PC-n legyen Windows 8.1. Mert az lenne az igazi és akkor a sok itthoni technikai zseni elégedett lenne. És nyilván hibás és teljesen felesleges, sőt egyenesen sikkaszt, aki lecserél egy három éves gépet, mert nem elég a teljesítménye már.
Hagyjuk ezt........
Philo: "A gond csak az, hogy a legjobbnak hazudott, legdrágább néptelefon (van drágább, de nem elterjedt) megengedheti magának a legsilányabb minőséget akár szoftver téren is." - ez azért egy kissé túlzó, nem? De még egyszer elmondom: senki nem fejleszt, sőt nem is optimalizál többéves hardverre. Valamenynire lehetővé teszi a használatát, de nem tartja szem előtt a régit. Persze, meg lehetne tenni, hogy egyes részeket letilt a régi hardveren és vsz meg is teszi. De ennyi. Amúgy meg ez egy zárt rendszer, sajnos nem lehet úgy szétromolni, mint az Androidot. De bármennyire is "hibás az analógiám" PC rendszereken sincs máshogy. Ki ne emlékezne, hogy mennyi mindent letiltva futott úgy-ahogy jól a Windows egy régi gépen. Az iOSt nem lehet így és ennyire bütykölni. És ennyi.
Aztán pedig nyilván az a cél, hogy vedd meg az újat..... Örök ellentét lesz ez eladó és vevő közt. Kár rajta "rinyálni". Sajnos. Vagy szerencsére. Mert enélkül, mint mondtam, nem lenne fejlődés.
Emlékszik, ugye mindenki, mekkora flame volt a sok technikai zsenitől, hogy minek a 64 bites processzor...Aztán ön az Android rendszerekre is. Ugye. -
philo
tag
válasz
Fryskitt #238 üzenetére
Persze értem, hogy itthon az a cél, hogy mindenből kihozzuk a fele ár harmadából a legjobbat, sőt még kicsit udvaroljanak is körbe, sőt, inkább fizessen az Apple nekem, mert hajlandó vagyok nagy öntudatomban használni, nem?
...és látod, az árán még senki nem problémázott, mert csak megveszik az emberek
A gond csak az, hogy a legjobbnak hazudott, legdrágább néptelefon (van drágább, de nem elterjedt) megengedheti magának a legsilányabb minőséget akár szoftver téren is.
Ezen vannak csak kiakadva emberek és azon, hogy természetesen kíváncsi, kipróbálja, megtapasztalja, hogy nem működik, de vissza már nem térhet arra, ami kevésbé rossz volt, mert jónak még a 7-est sem lehetett nevezni 4s-en. Igen, 3 éves telefonok, jobban mondva a kiadása, mert nemrég még lehetett újat is venni itt-ott.Nincsen itt gond és nem csak magyar hozzáállás, hiszen a külföldi fórumokon is megy a rinya, hozzáteszem tök jogosan. Nekünk nem dolgunk semmibe beletörődni, mert kifizettük a telefonokat, akkor ne 2 hónap múlva legyen jó, hanem adják ki úgy a frissítést, hogy működik és ez az, ami bosszantó sokaknál.
-
Fryskitt
addikt
válasz
gabber01 #217 üzenetére
Elég sok gépre nem megy fel pl az új Windows.... igaz, nem 3 évente adnak ki olyan verziót. És a számítógépeket lehet bővítgetni is. A telefont nem. Hány és hány gépet próbáltam már szintre hozni, mert az XP után a 7-es nem érte be 1GB RAM-mal. Meg menjen a 3dfx-en a Halo. Meg egymagos Celeronon az AutoCAD. Meg úgy általában is a kurv@ anyját minden cégnek. Mert ez ma itthon közhangulat.
Persze értem, hogy itthon az a cél, hogy mindenből kihozzuk a fele ár harmadából a legjobbat, sőt még kicsit udvaroljanak is körbe, sőt, inkább fizessen az Apple nekem, mert hajlandó vagyok nagy öntudatomban használni, nem? Stb.... Amúgy meg... A MS szépen megoldotta ezt, mikor a WP8 egész egyszerűen nem jött ki a régi telefonokra. Persze, ott az Android... és nem is mondom, hogy nem jó. De a támogatás - a hivatalos - elég gyenge. A Samsung 10 percenként hoz ki egy új telefont.
Senki nem érti meg, hogy ha mindent ötven évre terveznének, akkor állatira nem lenne fejlődés..... Lehetne járni ma is Ford T modellel, mert négy kereke van, és gurul, és ülés is van benne, sőt nafta hajtja, nem? Szerinted a magyarországi használtgéphuszár cégek honnan a p-ből árulják azt a sok szemetet, ami elárasztja a piacot? A német cégeknek túl sok a pénzük, nem? És jódolgukban már kihajigálják a 2-3 éves, amúgy az újakkal egyező teljesítményű gépeiket, mi? Tudod, hogy a rendes számtech cégek meg tönkremennek, mert itthon már csak használt szart lehet eladni? Ha populista akarsz maradni, az nem baj, csak szerintem te gondold végig, hogy hova vezet ez. Senkit nem akarok megbántani...... de hát hova jutottunk, ugye.
Azt, hogy a Mobilarena hangulatot kelt, úgy értettem, hogy egészen VÁRHATÓ VOLT, hogy a 4S nem lesz tökéletes az iOS8-cal. Azt gondolom, inkább csak GESZTUS, hogy az még támogatott, ez az iparág annyira fejlődik, hogy így is szép, hogy fel lehet rá tenni valahogy. Éppen az elmúlt évek tapasztalata, hogy ez így lesz. Így aztán kiadni egy ilyen cikket, az kb annyit tesz az én szememben, mint leírni, hogy a nőknek nincs farkuk (tisztelet a kivételnek). De lehet, hogy ez nem mindenkinek egyértelmű, bár aki SZAKMAI TOPIKBA jár, annak akár lehetne is.
-
g4mer
senior tag
válasz
daniel909 #219 üzenetére
Igazad van, de nekem igazából ezek a dolgok tök feleslegesek. Az üzenetküldési dolgok tetszenek, azért is frissítettem. Idáig azért nem váltottam az újabbakra ( pénzhiány mellett
) mert gördülékeny volt a rendszer, játszani meg már nem játszok telefonon, és idáig arra tökéletes volt, amire használtam.
-
philo
tag
válasz
alkatraz3000 #225 üzenetére
Persze, ez így merész, ha egyik napról a másikra képzeljük el. Még 10 éve van, mire esetleg feladja, de 1-2 év és a piacvezető szerepét bukta, ha már nem most, mert a statisztikáknak én nem hiszek.
A Nokia nagyon keményen uralta a piacot, de ugyanezt csinálta, mint az apple, Ő nem követ senkit, majd Ő diktálja a trendet! Diktáld, de a felhasználók igényei mérvadóbbak lettek
-
alkatraz3000
senior tag
Azért hogy a csőd fele megy az Apple az elég merész. Amúgy rekord árfolyam van ismét a tőzsdén
ezek felfelé mennek, közel sem le!
Másrészt 90+% volt az ios7 aranya, a maradék meg a 3GS-tol lefelé, ez az összes platformhoz képest is brutális fölény.
-
philo
tag
válasz
gabber01 #222 üzenetére
Ez igaz! Eszem ágában sincsen védeni az apple-t!
Hülye indok, de egy Windows 8-cal kiadott laptora az XP-t is fel lehet tenni, ha épp valaki azt szeretné.
No mindegy, ezek a feltételes módok rendben vannak, de tenni nem lehet semmit. Próbálj meg downgrade-t, hátha még aláírják. Segítsek hogyan kell?
-
philo
tag
Nem tudom, nekem nincs 4s, csak olvastam valahol és bemásoltam nektek.
Igen, mindenkinek igaza van, az apple nagyokat hibázik, hogy ráerőlteti és nincsen downgrade lehetőség, de ez azért van, mert ott nincsenek igazából hozzáértő szoftverfejlesztők, gondolom ilyen baráti alapon vana felvétel hozzájuk... Kis családi vállalkozások mindig ilyenek
Aki nem érti a viccet az egy barom állat
-
-
alkatraz3000
senior tag
Illetve az alkalmazás frissítés háttérben kikapcsolasa is növeli az akku időt, es csökkenti a terhelést.
-
Lacy6
senior tag
válasz
Fryskitt #211 üzenetére
Ez egy teljesen helyénvaló hír. Nincs benne semmi flame, ferdítés. Nem értem, miért érzed annak?
Leírják, hogy az Apple kiadott egy olyan frissítést, amitől romlik a felhasználó élmény és lassul a telefon.
Ez számomra is meglepő, mert egy frissítésnek pont a javítás lenne a lényege nem a rontás. Így kb. értleme 0. De a lényeg hogy teljesen normális hangvételbe le lett ez írva, nem gyűlölködve. Ezek a tények és el kell fogadnod, még ha bántja a lelkedet akkor is. Erről csakis az Apple tehet, nem a Mobilaréna. -
Fryskitt
addikt
Mindig jókat derülök ezeken az írásokon.... Mondjuk a Mobilarena-nak is grat a flame-hez. Aztán olvasom vissza az egy évvel ezelőtti cikkeket, meg az azt megelőzőeket. Ugyanazok, csak más a dátum. Pro és kontra. Hol kulturált formában, hol észt osztva, bunkón.
Egy három éves hardveren nyilván lassabb lesz a szoftver, vagy legalábbis nem gyorsabb. Ezt kell valakinek magyarázni? Hogy az Apple azt akarja, hogy mindenki vegyen új telefont? Ezt is tényleg értetlenül kell fogadni? Nem ugyanezt akarja minden gyártó? Most komolyan. Ezek elvileg szakmai oldalak. Szüleinek 4S van, mert anno kellett egy stabil telefon. Ami telefon. Nem vágynak a 8-ra, mert azt sem tudják, hogy van. Aki meg kütyübuzi, az meg vesz - ha sok pénze van, akkor egy 6-ost - ha kevesebb, akkor pár hónap múlva egy 5-öst vagy 5S-t. Aki meg szívből gyűlöli az Apple-t az vesz WP-t, ha meg folyton szöszmötölni akar a telefonjával, akkor Androidot. Az meg, hogy mibe kerül.... a csúcskészülékek kb ugyanannyiba kerülnek itt is és ott is. Legalábbis szerintem édesmindegy, hogy 190 vagy 210. Mindkettő sok. -
philo
tag
Ezt egy fórumon találtam nektek, hátha valakinek segít!
tipp 4S-nél : Ha kikapcsoljuk a Perspektivikus nagyítás-t (a háttér 3d szimulálása) és a leggyakrabban hívott számok mutatását a dupla home gomb megnyomásakor akkor sokat gyorsul a rendszer és majdnem ,hogy tökre felesleges is ez a funkció..
-
válasz
SamiCsillag #204 üzenetére
home + power egyszerre nyomva tart addig, amíg a telefon újra nem idul, ha az sem segít, akkor tedd fel a 8-ast tiszta alapra; itunes -> restore
amennyiben a mentés visszaállítása után is jelentkezik a probléma, úgy megint itunes -> restore, és a mentés visszaállítása felejtős, mert magában hordozza a hibát. -
SamiCsillag
senior tag
Segítsetek lécci. Ma reggel frissítettem a szoftvert. 4S-em van. Azóta használhatatlan. Alig reagál a tapira. Csúsztatni szinte nem is lehet. Reggel óta nem tudom használni. Már a jelkódon is alig jutok át. Többször kell megnyomni egy gombot mire reagál. Mire sikerül túljutnom a jelkódon azonnal kéri az ID-azonosítómat, amit egyszerűen képtelen vagyok beütni, mert nem lehet. Már többször újraindítottam, de semmi. Reggel óta nem tudtam használni a telót.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple három évvel kiadott telefonjára ugyan még elérhető a legújabb iOS rendszer, mégsem biztos, hogy egyelőre megéri frissíteni.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest