Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- AI-jal és páncéllal készül a CES-re az Ulefone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz <Adamsky> #29 üzenetére
koszi a kis infomorzsakat, nem hallottam meg errol a markarol.
az aptX Adaptive nem a HD-ssaga miatt kellene elsosorban (320-as mp3-at meg Sportit hallgatok hasonlo minosegen), hanem az alacsony latency miatt. meg az is elonyos, h ugye tudja varialni a bitratat kornyezettol, igenytol, stb fuggoen.
szerintem több múlik a füles driver-én, hangolásán, mint a használt codec-en. Magyarán simán lehet sz@r egy aptX Adaptive-es füles, míg egy "csak" SBC-t támogató nagyon kellemes.
ezt abszolut alatamasztom, en is igy tapasztalom. a TWS-em "csak" aptX-et tud, megis jobban szol, mint az Adaptive-os kutya nyakorvem. a kesleltetesbeli kulonbseget szoktam neha eszrevenni, de nem szamottevo az sem.viszont erdekes, h mig a nyakorven jobb a "vetel", gondolom erosebb az antennaja - ertsd egyszer-egyszer ha beszaggat egy mp-re utcan/parkban, ahol nincs mi visszaverje -, az akksiideje sokkal rosszabb, mint a fulbogyonak. meglepoen jol birja a strapat a kis TWS, pedig gondolom sokkal kisebb pics@ akksikat rakta bele.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... beallitani a fejlesztoi menuben." - én azt sem, hogy miért ott van. Na, mind1. Ezért szeretjük a droid-ot. Ja, nem.
" ... meg lehet kerdezni, melyik/milyen az a fulesed ... "
Persze. Én egy 1More Stylish-al (E1026BT - eladó ) kezdtem a TWS-es fülesekkel történő ismerkedést, és úgy tűnik rögtön belenyúltam a "tutiba", mert sose volt gondom vele. Aztán jött egy 1MORE ANC (EHD9001TA) amivel szintén minden OK. A legutóbb beszerzett - egyébként nagyon szuper hangzású - EarFun Free Pro (Oluv's edition) - alkalmával volt "szerencsém" megismerkedni a bt.-s térerő problémájával.
Ugye mindhárom füles bt. 5-ös (sőt az Earfun - elvileg - 5.2-es) a telefonom (Huawei P10) viszont csak 4.2-t tud. Pár % esélyt adok annak, hogy talán majd az új telefonnal (ha cserélek), de úgy tűnik, ez - ahogy írod - erősen gyártó függő (is)." ... tud aptX Adaptive-ot (nincs szuksegem LDAC-ra)."
Ja, aptX Adaptive vagy HD azért jó lenne (bár lehet nem venném észre a különbséget a "sima" aptX-hez képest az utcán). Az LDAC tws-be (bár most ugye ketten is próbálkoznak) szerintem kicsit overkill, valamint - ha működni is fog - akkor az jó eséllyel az üzemidőre lesz meglehetősen rossz hatással.Szubj. vélemény, amire az EarFun csak ráerősít: szóval szerintem több múlik a füles driver-én, hangolásán, mint a használt codec-en. Magyarán simán lehet sz@r egy aptX Adaptive-es füles, míg egy "csak" SBC-t támogató nagyon kellemes.
-
Yeffy
veterán
válasz <Adamsky> #25 üzenetére
és ezt minden alkalommal el kell játszani?
sajnos igen.Azért ez eléggé elkeserítő, hogy a 1x Android verzió után még mindig jó pár dolog rettenetesen nyögvenyelős. Ilyenért a fejlesztői menübe mászkálni, és ne adj' Isten minden csatlakozáskor újra beállítani ... vicc!
pontosan. en sem birom felfogni, h miert nem lehet ezt fixre/allandora beallitani a fejlesztoi menuben.meg lehet kerdezni, melyik/milyen az a fulesed, ami mukodik szakadozas nelkul is? TWS? milyen teloval hasznalod?
nekem is ez a gondom, h mig a korabbi HTC-mmel mukodott kivaloan utcan seta kozben, a mostani Sony-mmal sajnos nem, osszevissza szakadozik. aztan a fuleses topikban segitettek ki a miertjevel - plusz, h allitolag Sonyek a minimum hatarra viszik le a sugarzasat a kulonbozo radioknak a telefonjaikban, ez is benne van. orulok.pedig szeretem a TWS-t, rohadt kenyelmes (lenne) setahoz, vagy edzeshez, csak kene olyan, ami mukodik rendesen, es tud aptX Adaptive-ot (nincs szuksegem LDAC-ra).
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Th3Ac3
tag
Használom az elődöt több mint másfél éve, van pár terület amin azért lehetne javítani. A hangminőség elég jó így is SBC-vel, viszont az akksi már csak kb. két és fél órát bír egy töltéssel, ami néha kevés. Arról nem is beszélve hogy mindig kihullik a fülemből pedig már rengeteg füldugóval próbáltam. Ha itt ezeken a pontokon javítanak megfontolnám a váltást értelmes összegért. A zajszűrése kiváló.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Én eleve úgy kezdem a zenehallgatást ... "
... és ezt minden alkalommal el kell játszani? Azért ez eléggé elkeserítő, hogy a 1x Android verzió után még mindig jó pár dolog rettenetesen nyögvenyelős. Ilyenért a fejlesztői menübe mászkálni, és ne adj' Isten minden csatlakozáskor újra beállítani ... vicc!"... nem hinném, hogy az LDAC-t legalább olyan minőségben adná a Sony mint a nyakpántosom..." - én sem, de hátha képesek csodát tenni.
#22 Fall-N
" ... ezt ki tudja látatlanban?" - Senki. Erre írtam, hogy a tesztek nagyon nagy százaléka csapnivaló."Nincs két egyforma körülmény ... " - normál körülmények között 100% egyformát tényleg nagyon nehéz összehozni. Viszont ha nekem sikerül azáltal, hogy kimegyek az erődbe, és egy hosszabb séta alkalmával felváltva "tesztelem" egyik fülest, majd a másikat, és míg előbbit zavarba tudom hozni (Elég csak a leengedett kéz. Kocogás közben - amikor be van hajlítva - szinte megszűnik a probléma) addig a másik (két) fülesemet még úgy se, hogy a zsebre tett telefonra kívülről ráteszem a kezem (ez utóbbi az első füles esetén azonnali szakadozást eredményez).
"Miért ne lenne jó otthonra?" - én azt mondanám, hogy - számomra - van jobb (egy bt. fejhallgató személyében, ami egész nap a fejem lehet és tölteni szökő-évente kell).
-
törölt tag
Pedig szerintem épp utazásra a legjobb. Kicsi, és kényelmes - nincs összetekeredett kábel és lerántott gumiharang, az pedig föl se merül végre, hogy a szájmaszk pántja vagy a füles drótja van-e alul. Hangminőségben szerintem a Galaxy S10-em DAC-ja, erősítője szűkebb keresztmetszetet jelentett, mint most a Momentum 2 TWS.
Azt nem próbáltam, hogy otthon miként viselkedik. Tudok-e pl. többet csatlakoztatni a tévéhez/erősítőhöz, és mekkora a tévés appokkal vagy játékokkal a késleltetés. Majd kipróbálom, hogy milyen a UX, érdemes-e a Sennheiser RS-eket BT fejhallgatóra váltani.
Az otthoni használat kapcsán jól látom, hogy a Sony tévék nem is támogatnak LDAC-ot, csak a soundbarjaik? (Tipikus Sony lenne.)
[ Szerkesztve ]
-
csizo13
tag
Csodálatosan feltornázták a gyártók az árakat a világűrbe, 100.000 Ft a lélektani határ.. Mondjuk ezt írhatnám az összes cikkhez is különböző összegekkel.
-
Fall-N
veterán
válasz <Adamsky> #19 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy van olyan TWS is, ami jobban bírja, de ezt ki tudja látatlanban? Pont az a baj, hogy senki nem akar a saját pénzéből kísérletezgetni. Nincs két egyforma körülmény sem, így lehet hogy a tesztelőnek az adott kerületben nem zavarja a jelet semmi, még másnak máshol, más városban már gondot okozna a rádiós interferences, árnyékolás, épületek kialakítása stb. Így hogyan lehetne objektív egy teszt? Még otthon is lehetnek zavaró tényezők (sok Wi-Fi hálózat 2,4 GHz-s sávon, több vezeték nélküli egér, billentyűzet stb.), nem hogy kültéren.
Miért ne lenne jó otthonra? A vezeték nélküliség ugyanúgy kényelmes. De engem amúgy is zavar játék közben tartani a telefont úgy, hogy kiáll a csatlakozóból a vezeték. Egyébként is, sok telefonon nincs is Jack csatlakozó már, így marad a Type-C adapter vagy ott a BT és mindjárt értelmet nyer a TWS.
Az erpocc = AirPods. A menőségi faktor is benne van, főleg akkor akart mindenki TWS-t, amikor még csak az Apple kezdte az AirPodst népszerűsíteni. Ekkor volt sok mém is róla.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz <Adamsky> #19 üzenetére
Na igen. A nyakpántosnál az egész nyakpánt egy nagy antenna és ott is néha előfordul az átviteli nehézség. Én eleve úgy kezdem a zenehallgatást, hogy telefonon fejlesztői beállítások->LDAC sávszél: fix 990kbps
Ha TWS-nél le kellene menni 660kbps-re, hogy normál helyzetben hallgatható legyen máris a kukában landolna.
Amúgy van 2db TWS fülesem is. Az egyik AAC-t a másik aptX-et tud. Azokkal nincs gond de nem hinném, hogy az LDAC-t legalább olyan minőségben adná a Sony mint a nyakpántosom... -
henrik1
tag
közben az itthon kevésbé ismert, de egészen kiváló termékeket gyártó HiBy is készül LDAC-os TWS fülessel (bár ebben nincs aktív zajszűrés), rögtön kétféle kivitelben, különböző driverekkel.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz #16820480 #16 üzenetére
" ... a sima BT kodekek sem mennek át a testen ... " - ezzel tisztában vagyok.
Csupán arra szerettem volna rámutatni, hogy itt a nagyobb átvitelhez még tökéletesebb körülmények kellenek, mint az aptX vagy akár az SBC esetén. Ellenkező esetben könnyen lehet, hogy a lejátszás 330kbps módra vált, ami már nem annyival (aptX HD-ál pl. már nem is) jobb, mint amennyivel drágább egy ilyen fej- v. fülhallgató.Szóval a konkrét fülesnek min. 660kbps-t kell stabilan tudnia, különben csak pénzkidobás.
#17 Fall-N
" ... körültekintően kell választani fülest ... "
OK, de hogy, ha a legtöbb tesztelő ezzel nem foglalkozik érdemben. Sajnos sok esetben csak a vásárlás után lesz az ember okosabb (vagy, ha egy fórumtárs megsúgja neki a "tutit").
"Utazáshoz inkább ... "
Ott - mondjuk egy nagyon hosszú repülőút esetén - inkább az üzemidő miatt jobb a vezetékes (vagy a "nyakpántos") megoldás.
Amiről én beszélek az a séta, futás, stb. amikor a telefon valamelyik oldalzsebedben van. Na, ekkor ugye az emberi test a jel útjában van. Szóval az a füles, ami ezt a helyzetet képes kezelni, az a jó füles. A többi pedig ..."A TWS jó dolog, de inkább otthonra ... " - otthonra, TWS? Minek? Otthon én vezetékes vagy bt-s fejhallgatót használok. Akarja a tököm 4-5 óránként tölteni a fülest.
A TWS pont utcára és/vagy sportolásra a legalkalmasabb." ... nem könnyű megtalálni." - ezt spec. sose értettem, hogy hogyan tud valakinek kirepülni a füles a füléből. Pláne mindenféle előjel nélkül. Ha, ez megtörténik, akkor eleve nem illeszkedett jól a füles és/vagy nem jó típust választott az illető. Mondjuk én csak futáshoz használok fülest, mert kerékpározáshoz veszélyesnek tartom.
"Lehet próbálkozni, de mint tapasztaljátok szakadozás lesz a vége."
Nem feltétlen. Mint írtam, nekem olyan fülesem (is) van, ami nem jön zavarba attól, hogy ha a telefonom a nadrágzsebemben van. És sajnos van olyan is, ami igen."... divat a TWS, az erpocc ... " - a mi? Mi ez az "erpocc"?
#18 tomp
" ... nyakpántos fülesem van." - hát, ez az. Az már ugye nem TWS. Sokkal-sokkal nagyobb antennát lehet bele tenni.
" ... egy TWS féle rizs szem méretű antennával ... "
+1
Erről beszélek én is. Ez a szkepticizmusom alapja.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz <Adamsky> #15 üzenetére
Nekem egy ProStereo H2 nyakpántos fülesem van. LDAC 990kbps-el használom fixen azaz nem vált le a telefon ha gyengül a jel vagy zavar van. Budapesten van olyan helyszín ahol emiatt elkezd szétesni a hang.
Ezek után én egy TWS féle rizs szem méretű antennával a 990kbps-es LDAC-t elképzelhetetlennek tartom... -
Fall-N
veterán
Ha út közben akarja használni az ember akkor körültekintően kell választani fülest és nem biztos, hogy a TWS a megfelelő választás, így nem jó érv a jobb minőségű kodek ellen.
Utazáshoz inkább vezetékes füles vagy legalább olyan ahol a két oldalt vezeték köti össze, egyébként lehet az is BT-s vagy fejhallgató való. A zaj elnyomása fontosabb, úgy oda ANC-s BT fejhallgató, amit vennék vagy olyan passzív fejhallgatót, ami jól izolál.
A TWS jó dolog, de inkább otthonra, ahol kevesebb a zavaró tényező. Sportra sem a legjobbak, mert folyton ott a veszély, hogy kiesik, ami főleg akkor kellemetlen ha biciklizni veszi az ember például terepre, ahol nem könnyű megtalálni. A kényelem, ami miatt érdemes venni őket, mert hangminőségre nyilván nem veszi fel a versenyt egy jobb vezetékeshez képest. Én például csak otthon használom zenére, játékra meg Netflix, HBO GO-ra. Arra tökéletes.
Így teljesen érthető, hogy miért így tesztelik őket. Lehet próbálkozni, de mint tapasztaljátok szakadozás lesz a vége. Ez a füles meg teljesen jó egy fejhallgató erősítő mellé vezeték nélkül, így végre van értelme az LDAC-nek. Nyilván nem a metrón vagy villamoson vagy buszon akar senki audiofilkedni. Ha igen akkor ott a (zavaróbb) drót.
Ettől függetlenül tisztában vagyok vele, hogy divat a TWS, az erpocc, de nem való mindenhová mégis mindenki azt hiszi és viszik magukkal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondjuk utcán nem is a közvetlen jelút a jellemző egyik füles esetén sem, mert a sima BT kodekek sem mennek át a testen /illetve nem kodektől függ/. Hanem a körülötted lévő dolgokról pattog vissza. Ha nincs szinte semmi körülötted, akkor elmegy a vétel, akár LDAC, akár aptX.
-
<Adamsky>
nagyúr
"... a szobai láncra csatlakoztatott LDAC to SPDIF konverter gyakorlatilag soha... "
Csakhogy ez jobbára az utcán - menet közben - lesz használva, ahol a zsebben lévő telefon és a füles között lesz az emberi test (víz), ami sok "sima" TWS-nek is gondot szokott okozni. Szóval én is - akárcsak RetepNyaraB - szkeptikus vagyok a ténylegesen (!) elérhető minőséggel kapcsolatban. Már az is nagy siker lesz, ha nem fog szakadozni a hang.#10 RetepNyaraB
"Majd jön teszt."
Az a baj, hogy a mélyen tisztelt (irónia) tesztelők jelentős részénél a tesztelés kimerül annyiban, hogy egy látványos unboxing videó keretében kibontja a terméket, majd az asztal mellett ülve, a fejével ütemesen bólogatva bizonyítja, mennyire b@**ó a cucc.
Utcára kivinni, ne adj' Isten tömegbe (ahol sok a zavaró rádióhullám), kipróbálni sportolás közben ... ááá, dehogy. A bejáratással - mondjuk ezt még az időfaktor okán többé-kevésbé meg is tudom érteni - aztán végképp nem szoktak bíbelődni. -
kutyek
senior tag
válasz RetepNyaraB #13 üzenetére
Amit írsz, az a default beállításra igaz. A fejlesztői beállításokban lehet force-olni a best quality (990 kbps) átviteli módot (ill. bármelyiket), de minden csatlakozás ("session") alkalmával meg kell tenni. Persze ilyenkor könnyebben szakadozik az átvitel. Nálam ebből a szempontból a leggyengébb a FiiO nyakpánt, eggyel jobb a Sony nyakpánt, a Wh-1000xm3 nagyon ritkán szakadozik, a szobai láncra csatlakoztatott LDAC to SPDIF konverter gyakorlatilag soha...
-
RetepNyaraB
veterán
A gond az, hogy nem látod van-e gond. Nem tudod mérni; a droidban nincs rá lehetőség, hogy lásd épp milyen sávszélességet visz àt.
Magát a technológiát azonban lehet mérni és látszik, hogy az ldac átvitel már minimális energiahiány esetén is csorbul, akkor pedig a készülék - hogy fenntartsa a stabil jelátvitelt - azonnal lejjebb vált, szemérmetlenül a 330 kbit\s sávba, amely mérhetően és jelentősen rosszabb lesz, mint az sbc (!). Ezért pedig elég rossz érzés fizetni. Így aptxhd-be kényszerítem a cuccost, amely jóval stabilabb kapcsolat és lenyelem az "alacsonyabb" minőséget, amelyet úgysem hallok meg (én mármint)."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #10 üzenetére
Esélyes, mert a hordozós kategóriából én meg csak TWS fülhallgatót vennék (vettem) hasonló áron.
Aztán lehet, hogy x év múlva megint másként látom majd.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz RetepNyaraB #10 üzenetére
Tudom másik kategória, de napi használatban van nálam egy WH1000 M2 Sony fejhallgató, ott nincs különösebb gond a Ldac átvitellel.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
RetepNyaraB
veterán
Az a marketing. Ldac nem sima kékfog.
Két probléma van vele: egyrészt minimum stabil 660kbit/s kell neki a minőséghez és még ez sem egyértelműen működik (a 990 eléggé elvi maximum, már a zsebedben levő teló se nagyon tudja átlőni, legalább is nem folyamatosan és rögvest át is vált alacsonyabb rátára),
másrészt a késleltetés/szinkron kérdését hogyan oldják meg.
Majd jön teszt.
Én tuti nem veszek ilyen sok pénzért agybadugósat, pláne tws-t; másnak meg más preferenciái vannak.,"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
waverider
senior tag
ha nem is penztarca barat, tudasra, uzemidore es kinezetre nagyon vonzo
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
tomp
félisten
Na és miként oldják meg, hogy azzal az apró antennával sikerüljön áttolni az LDAC által megkövetelt 990kbps-et stabilan?
Akkumulátorról nem is beszélve... Az LDAC energia igényes! -
Benőke
őstag
Hát nem tudom sima brútuszon nem megy át a Cédé kváliti ha csak nem aptx(HD)...
-
Picco
addikt
rohadt sokat szamit az LDAC szerintem.
az elod jart nalam egy hetig (eladasra vettem) de csak kiprobaltam. jo a tws meg jol is ult a fulembe de a oneplus wireless bullets 2 lepipalta.az LDACos fejhallgatojukat kiprobaltam es az tenyleg adja a tutit, hangero is volt benne dogivel.
na majd 2 ev mulva ha ezeket is be tudom szerezni £100 kornyeken akkor lovok egyet magamnak
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Fall-N
veterán
Végre itt az első fecske, ami tudja az LDAC-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest