Komoly funkcionalitás mellé combos árat kaphat a Sony új TWS-e

Bekerül az LDAC támogatás, hatékonyabb lesz a zajszűrés, tovább bírja majd az akkumulátor, olcsó viszont nem lesz.

Ma már egy nagyjából korrekt TWS fülhallgatót bő tízezer forintért is meg lehet venni, itthon most egy Honor Choice fér bele a keretbe aktív zajszűrés és egyéb trükkök nélkül, Kínában viszont már aktív zajszűrésű, nedvességtűrő, vezeték nélküli töltést is támogató Redmi is elérhető az árszinten. Az ár/érték bajnokoktól függetlenül persze a csúcsmodellek nem tűnnek el, iPhone-felhasználóknak adekvát választás lehet az AirPods Pro, ott vannak továbbá a hagyományosabb Hi-Fi gyártók (B&W, Beoplay, Bose, stb.) termékei, a Samsung és a Huawei csúcskategóriás TWS-ei, és persze a zenei fronton mindig erős Sony prémium modelljei. Kérdés csak az, hogy az árban egyre szétnyíló olló drágábbik végén meddig tart ki az a réteg, aki az apróbb hangzás- és funkcióbeli különbségeket ilyen vaskosan megfizeti.

[+]

A Sony WF-1000XM4 a jelenlegi hírek alapján mindenesetre megpróbálja tényleg csúcsra járatni a funkcionalitást, egyik legnagyobb érdekessége a gyártó saját kommunikációs és zenei chipje, a Sony V1 lehet. Ez a chip nem csak a korábbinál komolyabb zajszűrést, de a gyártó saját kodekjének, az LDAC-nak a támogatását is kínálja majd, és természetesen Hi-Res Audio plecsnit is büszkén rá tudnak majd tenni. Tehát a bitráta a jelenleg elérhető füleseknél jelentősen komolyabb, akár a CD-minőségen is túlmutató részletességgel, felbontással szólalhat meg, ami a TWS-ek esetén óriási iparági előrelépést jelentene.

A Sony egyik korábbi anyaga a Hi-Res LDAC-ról
A Sony egyik korábbi anyaga a Hi-Res LDAC-ról

Állítólag nagyon jó lesz az üzemidő is: a fülesek önmagukban képesek lehetnek 8 óráig zenélni úgy, hogy be van kapcsolva a zajszűrésük, ez az elődhöz képest 25%-os előrelépés lenne papíron, de az XM4 jóval kecsesebbnek is tűnik a jelenleg futó modellnél. A szintén kecsesebbre, alacsonyabbra vett töltőtok kétszer lesz alkalmas a kütyü feltöltésére, összesen tehát akár 24 órás üzemidővel is számolhatunk, a zajszűrés kikapcsolása pedig további 12 órát dobhat a teljes üzemidőn, és ugyanennyire növelheti a fülhallgató önálló lejátszási idejét.

[+]

Természetesen a Qi-töltés nem marad el az USB-C mellől, itt is meglesz az IPX4 minősítés (ami mondjuk esőállóvá teszi), illetve bekerül egy Precise Voice Pickup nevű szolgáltatás, ami jelentősen javíthatja a hívásminőséget is. Az ár viszont az eleve nem túl alacsonyról nő tovább, 280 euró nagyon közel van a lélektani 100 ezer forintos határhoz, és valószínű, hogy mire hozzánk eljut, át is üti azt. A bemutatóra egyelőre még nem tudni, mikor kerül sor, de valószínűleg nincs már messze a leleplezés.

Azóta történt

  • Tronsmart Apollo Air - nem a levegőbe beszél

    Qualcomm zenei chip aptX-képességgel, aktív zajszűrés akár 35 dB erősséggel, IP-védettség és grafén-alapú dinamikus meghajtó: a 20 ezer forintos kategóriában prezentálja versenyképességét a gyártó.

  • Bemutatkozott a Sony WF-1000XM4

    100 ezer forintos árával minden bizonnyal rétegtermék lesz, azok között viszont utat mutathat a Sony új TWS-e: fejlettebb zajszűrés, LDAC, hibrid illeszték, remek üzemidő és sok apró funkció várja a vájtfűlűeket.

Előzmények

  • Japánban folytatódik a Sony kompakt szériája

    A Sony Xperia Ace első verziója kizárólag a japán Docomo kínálatában volt elérhető, valószínűleg az Ace II sem lesz egy világutazó.

  • Két színben látható a WF-1000XM4

    Hamarosan érkezik a Sony komolyabb TWS-szériájának legújabb darabja, egyszerű fotókon és minőségi rendereken is lehet már látni a terméket.

  • Sony Xperia 5 II - kiskedvenc

    A Sony tulajdonképpen kompakt csúcsmodellnek szánta az Xperia 5 II-t, ami nagyjából össze is jött. A viszonylag kicsi, hagyományos és kifogástalan kialakítást pedig egy rakás, sokak által hiányolt funkcióval tették még vonzóbbá.

  • Zajszűrős sportfülest mutatott be a Sony

    A WF-SP800N modellszámú eszköz teljes neve Truly Wireless Noise-Canceling Headphones for Sports és pontosan ezt is tudja.

Hirdetés