- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emilió
junior tag
A teljesítményt azért szajkózod, mert abban igazad van. De ahhoz nézni kellene egy árat is.
Az állításaid szerint, ezeknek az eladásoknak meg sem kellett volna történni, Ice Lake alapokon. Meg úgy az elmúlt 3 év intel datacenter rekordoknak.
Korea Meteorological Administration, which selected Ice Lake server processors to power its Supercomputer No. 5. The system will deliver 50 petaflops performance to help study weather and climate change and enable more reliable and actionable forecasting relative to its current system.
The Max Planck Computing and Data Facility, which will adopt Ice Lake for use in its new Raven system. The Raven system will deliver 9 petaflops performance and enable groundbreaking research in physics, bioscience, theoretical chemistry and more.
The National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), which will use Ice Lake to power its AI Bridging Green Cloud Infrastructure system being added to its AI Data Center Building. The system is expected to deliver a theoretical peak performance of half-precision floating-point operations of 850 petaflops.
The University of Tokyo and Osaka University, which are the first Japanese universities to leverage Ice Lake. The University of Tokyo’s 2.0 petaflops system and Osaka University’s 2.8 petaflops system will be used for general research and data analytics.
Oracle which will deploy Ice Lake within its Oracle Cloud Infrastructure to power its X9 Generation HPC cloud instance, targeted at computationally intensive workloads such as crash simulation, seismic analysis and electronic design automation.
-
Emilió
junior tag
Pontosan tudod hogy jönnek szerver termékek 2021-ben. Meg azt is hogy az amd-nek mikor lesz erre válasza. De végül is az látszik, hogy ennyit tudsz össze szedni válaszként. Kákán a csomót. Aki ilyen beruházást tervez, nem keddről szerdára dönti el. Tervez, leadja az igényt, hónapokkal előre. De próbálkozz csak.
-
Emilió
junior tag
Vicces hogy te beszélsz tévedésekről.
Az inteltől a ddr5 és pcie5 elérhető, erre az amd-nek talán jövő év végén lesz válasza. Csak azért mondom, mert látványosan sorolod az amd mellett az érveket. A szervert nem egy évre veszik, és az intel kellő árat adva a szerver processzoraihoz, olyat kínál már most, amire az amd sokáig nem tud válaszolni.
Pingüino:
Ha pofára esés abban egyetértünk hogy lesz. Az sem volt semmi hogy az intel a részlegei értékesítésből szerzi a pénzét.A növekvő gyártókapacitást remélem az amd intézi, mert jelenleg a tendencia épp az, hogy csökken az a részesedés, ha jól tudom. Sok siker neki hozzá. Az biztos hogy pár év múlva az intelnek ketyeg az arizonai tsmc üzem 3-5 nm-en.
-
-
Emilió
junior tag
Köszönöm a választ, csak sajnos amit kérdeztem arra nem válaszoltál, miszerint miért is adja olcsóbban a milant mint a romet.
Az hogy a a milan meg a rome sem befogható az intel részéről, már sokszor sok helyen leírtad. Ez a saját véleményed. Az sem tekinthető válasznak hogy szoftvereket elemzel.
Ezek a te cikkeidből valók:
2017 július
https://prohardver.hu/hir/intel_xeon_platinum_gold_silver_bronze_platform.html
Az Intel a platformmal egyébként minimum kétutas konfigurációban gondolkodik, tehát az egyutas területet lényegében teljesen átengedik az AMD-nek.2017 augusztus
https://prohardver.hu/hir/intel_xeon-w_sorozatmunkaallomas_celozza.html
„ Ezt az Intel külön célozza, ugyanis a Scalable sorozat megfelelő teljesítményű modelljei elképesztően drágák, így az amd epyc generációja ellen ezen a területen teljesen esélytelenek lennének.” "Eközben a szerverbe szánt Xeonok távolról sem tudnak többet a konkurens EPYC generációnál. Az Intel problémája innen már látható, mivel azonos áron az EPYC mindenből többet kínál, mint a Xeon Scalable sorozat. A magok száma több, a tokozásonkénti rendszermemória mérete elérheti a 2 TB-ot, amit meg sem közelít a legtöbb Xeon, illetve 128 darab PCI Express 3.0-s csatorna érhető el akár egyutas konfigurációban, amivel szemben az Intel 48 csatornát tud kínálni."A munkaállomások piacának felsőházában tehát az EPYC befoghatatlan, egyszerűen annyira rátervezte a dizájnt az AMD erre a területre, hogy arra a legfőbb konkurens már technikai szinten sem reagált."
Volt még olyan is, amiben azt boncolgattad valamikor 2018-ban hogy már senkinek nem éri meg xeon-t venni, ne haragudj, azt már nem kerestem meg.
A valóság:
Intel 2018 Q1 Another record
„ The Data Center Group had revenues of $5.2 billion, which is up 24% year-over-year.”Intel 2018 Q3 Setting more record
„This ranges from 6% for the client computing group, up to 27% for the data center group. „Intel 2018 Q3 Record quarter
„The Data Center Group continues its upward trajectory as well, with revenues up 26% to $6.1 billion for the quarter”
Intel 2019 Q3 Record result
„Intel lumps the rest of their business into the “Data-Centric” role, and this side of the company has been making strong gains over the last several years”Intel 2019 Q4 Record quarter, record year
„Intel’s Data Center Group had revenue of $7.2 billion, up 19% from a year ago. Data Center sold 12% more unit volume this quarter than Q4 2018, and also added in 5% more average selling price per unit, so Intel’s DCG group is still very healthy.”Intel 2020 Q1 Another strong quarter for both client and Datacenter
Intel 2020 Q2 Data center sales fuel another record quarter
Intel 2020: ZSINÓRBAN ÖTÖDIK ÉVÉT ZÁRJA REKORD PÉNZÜGYI EREDMÉNNYEL AZ INTELKözben az nvidia is tönkre ment vagy 4x, de 3x minimum, egyszer a dx12-es amd vga-k megjelenésekor, egyszer pedig mikor kiderült hogy az amd szállítja majd a konzolba a chipeket, mondván hogy a konzolportok az amd-n mennyivel jobban futnak majd, meg azt hiszem akkor is, mikor az amd jött a brazos és többivel, mivel nem kell majd dvga a gépekbe.
Azóta az nvidia a dvga piac 80%-át tudja magának.
-
Emilió
junior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged