Új hozzászólás Aktív témák
-
Emilió
junior tag
-
zsid
senior tag
Nem tudom. De ha átpörgeted az elmúlt pár hónap topicjait akkor elég szembeötlő, hogy valamelyik oldalon mindig megjelenik egy új profil, nulla múlttal és úgy oszt mindenki - és főleg a saját oldalának az igazságait - mintha kötelező lenne (lásd pl akinek válaszoltál ).
Amikor a sokadik ilyet látod az már azért gyanús
-
slmSIG
tag
Ha rám értetted, akkor én kinek a kamuja vagyok?
-csak úgy kíváncsiságból kérdem, mert gondolom hiába is írom, hogy senkié.
A másik kérdésem, hogy miért flame az amit írtam??? Mert tény és egyesek nem hiszik el a tényeket sem?
A harmadik kérdés, hogy melyik táborba sorolsz az alapján, hogy ....
Első cpu-m intel C2D E6700
Második ..--||-- ...C2D E8400
Harmadik ..--||--.. XEON x5460
....és csak most van az első AMD R5 3400G -s procim?Talán egy dologban egyet értünk...talán.
Abban, hogy egyre mélyebb és mélyebb a szintje az egész PH-lapcsalád hozzászólóinak, fórumának. Ez már a saját véleményem: -talán meg is kéne szüntetni. -
zsid
senior tag
Mostmár mindkét flame tábor rendelkezik annyi új, (kamu?)profillal hogy lassan már lan-partyzhatnának
-
-
tranceplanet
addikt
Mindeközben a kékeknél minden a lehető legnagyobb rendben: " A befektetők az Intel gyártási nehézségeit elégelték meg, amelyek odavezettek, hogy a PC-s és szerveres mikroprocesszorok piacán a lapkagyártó komoly pozíciókat veszített nagy riválisával, az AMD-vel szemben. "
Cikk: [link]
-
wattafaka
senior tag
Az ilyen híreknél letiltanám a hozzászólás lehetőségét.
-
Pingüino
senior tag
válasz
Piszmaty76 #146 üzenetére
Milyen eggyel? Ez nem így működik. Egy a kilöttyentett helyett, meg egy a kellemetlenség kárpótlásaként.
-
Pingüino
senior tag
válasz
Piszmaty76 #143 üzenetére
Nem győz, csak ő mondja, hogy a fekete lovag mindig győz.
Ez most csak úgy eszembe jutott: Blind Myself: Fekete lovag
Egyébként itt a gyalog galoppos részlet is. -
hokuszpk
nagyúr
"Meg arról is, hogy az amd a samsung-nál kopogtat. Csak úgy benéz."
nem kell benézni, a Samu licencelte a Radeont a telefonokba, azaz a háttérben ezerrel mehet a portolás a Samu tekknológiájára, mert az biztos, hogy nem a TSMCnél fogják bérgyártani a legújabb csúcs Exynost.
-
Pingüino
senior tag
Ha arról van szó, hogy nagy volumenben hány embernél, hány CPU-ból hány érkezi DAO hibával, nem hinném, hogy ő a leg kompetensebb. De legalábbis a HW Unboxed biztos, hogy kompetensebb. Szóval engedd el szépen Yuri kezét, mert ebben a vitában nem segít. Plusz Abu leírta azt is, hogy a többi általuk felvetett (hiba) sem hiba, csak azt elegánsan elengedted a
füledszemed mellett.
"Pont arról szól. Aki fizet, vihet."
Te azt állítottad, hogy megszűnik a kiemelt partnerség. Csakhogy a kiemelt partnerség esetünkben nem csak kedvezményt jelent, hanem azt is, hogy ha ugyanarra a kapacitásra többen is igényt tartanak, akkor a kiemelt partner fogja megkapni. Az általad linkelt cikk annyiról szól, hogy megszűnik a mennyiségi kedvezmény, vagyis mostantól mindegy, hogy ki mennyi wafert vesz, nem kapja olcsóbban. Ettől még az AMD kiemelt partner marad. Ezt az általam leírt okok miatt a TSMC nem is fogja elengedni.
Mikor is jönnek azok a PCI-e 5.0 SSD-k? Nem csak azt kéne bizonygatnod, hogy jönnek, mert azt senki nem vitatta, csak társíthatnál hozzá egy megjelenési dátumot is. Mindjárt másképp látnád, hogy van-e értelme annak, amit mondtál. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A szerver fenntartási költsége a lényeg. A proci ára igazán nem akkora tétel, mert alapvetően a szoftverlicencek, illetve az üzemeltetési költség lényegesen nagyobb lesz. Ezért tudott a Xeon annak ellenére is növekedni az Opteron idejében, miközben az AMD az Opteront azért borzalmasan olcsón adta ám. A Xeon árak töredékéért. De rossz volt a TCO, és a szoftverlicencek esetében hátrányos volt, ami fontosabb, mint egyszer sokat fizetni a procikért.
Egy rakás design wint fel lehet sorolni az AMD mellett is, de bejelenteni valamit egyszerű, összerakni nehéz. Ékes példa erre az Aurora, amit eredetileg 2018-ban élesítettek volna, de az Intel 2017-es év végén törölte a hozzá tervezett Knights Hill gyorsítót. Akkor az építés elmaradt, és átkerült a projekt 2021-re, immáron Exascale rendszerként. Most az a baj, hogy az Intel nem tudja ekkora befejezni az új gyorsítót. Jelenleg 2022-re ígérik leghamarabb a komponenst, de úgy, hogy nem azt kapja a megrendelő, amit eredetileg kért, hanem készül egy átmeneti rendszert, majd később lecserélik az összes gyorsítókat olyanra, amiket eredetileg igényelt az ügyfél. De ez ilyen problémákról a sajtóbejelentésekben nem írnak. Minek ezzel terhelni a potenciális ügyfeleket.
-
Emilió
junior tag
-
-
Emilió
junior tag
válasz
Pingüino #126 üzenetére
Volt hír, hogy a tsmc annak adja a gyártási kapacitást, aki többet fizet. Csak nem passzol a rendszerbe, ezért figyelmen kívül hagyod. Megszűnt a kiemelt partnerség.
https://www.techpowerup.com/276029/tsmc-ends-its-volume-discounts-for-the-biggest-customers-could-drive-product-prices-up
Meg arról is, hogy az amd a samsung-nál kopogtat. Csak úgy benéz.
-
Teljesen a témához szóltam, de ahogy a fekete lovag vak volt úgy te is az vagy.
Pár hozzászóláson keresztül kötötted az ebet karóhoz hogy a PowerGpu állításait igenis két másik forrás is megerősítette, meg hogy ezek közül az egyik az a Yuri aki a ryzen tuning szoftvert fejleszti. Aztán mikor Abu leírta hogy pontosan hogy is értette ezt a Yuri, és hogy ennek semmi köze ahhoz amit te próbáltál belemagyarázni akkor szépen ez a vonal el is tűnt, és terelted át a vitát a szerver vonalra. S nem és nem láttad be hogy ebben bizony tévedtél, ahogy a fekete lovag se látta be.Oké tudom ilyenkor az egó nagyon dolgozik az emberbe hogy csakazértis megmutassa, de az ilyen egóból vitázásnak soha nincs vége. Ahogy a fekete lovag se adta fel a harcot.
@Pingüino:
Azért picit reménykedtem benne hogy leesik neki, de úgynézem felesleges volt. -
Emilió
junior tag
A teljesítményt azért szajkózod, mert abban igazad van. De ahhoz nézni kellene egy árat is.
Az állításaid szerint, ezeknek az eladásoknak meg sem kellett volna történni, Ice Lake alapokon. Meg úgy az elmúlt 3 év intel datacenter rekordoknak.
Korea Meteorological Administration, which selected Ice Lake server processors to power its Supercomputer No. 5. The system will deliver 50 petaflops performance to help study weather and climate change and enable more reliable and actionable forecasting relative to its current system.
The Max Planck Computing and Data Facility, which will adopt Ice Lake for use in its new Raven system. The Raven system will deliver 9 petaflops performance and enable groundbreaking research in physics, bioscience, theoretical chemistry and more.
The National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST), which will use Ice Lake to power its AI Bridging Green Cloud Infrastructure system being added to its AI Data Center Building. The system is expected to deliver a theoretical peak performance of half-precision floating-point operations of 850 petaflops.
The University of Tokyo and Osaka University, which are the first Japanese universities to leverage Ice Lake. The University of Tokyo’s 2.0 petaflops system and Osaka University’s 2.8 petaflops system will be used for general research and data analytics.
Oracle which will deploy Ice Lake within its Oracle Cloud Infrastructure to power its X9 Generation HPC cloud instance, targeted at computationally intensive workloads such as crash simulation, seismic analysis and electronic design automation.
-
Pingüino
senior tag
A TSMC-nek az AMD kiemelt partnere. Ha van szabad gyártókapacitás, és az AMD és az Intel is igényt tart, rá, akkor az AMD kapja, akkor is, ha az Intel többet fizetne érte, mert az AMD biztosan a TSMC partnere marad még hosszú ideig (mivel nincs is más lehetőségük), az Intel viszont ha 1 év múlva lelép, akkor az a TSMC-nek kiesés. Ezért kérnek garanciát és hosszútávú elköteleződést a bérgyártásért cserébe, ami meg mily meglepő, az Intelnek nem tetszik. Szóval ne legyél te abban olyan biztos, hogy az Intel egyáltalán fog bérgyártatni, vagy ha igen, akkor is mennyit? Max. a legfontosabb területeket fedi le vele, hogy egyáltalán életben maradjon az AMD mellett. Ha az AMD jól méri fel az igényeket, és jó előre leköti a kapacitást, akkor a TSMC bővít, és meglesz a kapacitás.
Egyébként meg csak egy kis emlékeztető, hogy hogyan állnak a dolgok eladásokban:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy hiába a szerver vonal lép a leglassabban, ott is, ahogy mindenhol máshol is, az Intel folyamatosan piacot veszít. Gondban vannak, akár elfogadod ezt, akár nem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Így van. A Milan is csúszik negyed évet. A különbség az, hogy az Intel még a Rome-ot sem verte meg, és nem másfél év a csúszás, hanem csak negyed év. A probléma a részletekben van, és nem a big picture-ben. Ha a Sapphire Rapids jönne 2021Q2-ben, akkor semmi gond nem lenne, az okozza a gondot, hogy annyit csúszik, hogy megkapja a nyakába a Genoát. Ez egy executionnel kapcsolatos probléma. Tervezel valamit x generációjú EPYC ellen, és végül csak az x+1 generációra tudod piacra dobni. Persze, hogy így nehéz a Xeon élete.
A Genoa annyira nincs pletykák szintjén, hogy már létezik belőle mérnöki minta. 96 mag lesz benne, Zen 4, PCI Express 5.0, DDR5, HBM, custom gyorsító opció (ACAP, FPGA, GPGPU) IF3-mal integrálva vagy külsőleg. Ezek azok a technológiák, amelyekre éppen építi az USA a két legerősebb szuperszámítógépét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Sapphire Rapidsra gondolsz? Már egy ideje 2022H2-re van rakva az útitervben. Értem én, hogy 2019-ben még úgy volt, hogy 2021Q1-ben jelenik meg, de nem jelent meg. Az Ice Lake-SP csúszott, a Sapphire Rapids pedig ezzel együtt csúszik másfél évet az eredeti tervekhez képest.
Ez az Intel fő gondja. Annyit csúsznak a fejlesztések, hogy ráesnek az AMD következő generációs EPYC-jére, és ott már megint egy generáció mínuszban vannak. Ezért dobott az Intel két CEO-t már az általad linkelt pénzügyi eredmények dacára. Másfél éves csúszás az lófasz, nem megfontolt execution. Olyan vezető kell, aki képes meglátni évekkel a termék megjelenése előtt, hogy versenyképes lesz-e a startkor, ha nem, akkor lője le a projektet a picsába, mert csak az erőforrást pazarolják rá. Egy épeszű vezető már 2018-ban lelőtte volna a Sapphire Rapids-et, és koncentrálna a következőre, hogy hamarabb jöjjön.
-
SindaNarmo
tag
Eddig meg az AMD kínált olyat amit Intel meg nem. Igazából jót is tehet hogy az Intel kényszerből előbb lép technológiát, hogy legyen mit fel mutatni a konkurenciával szemben.
Tudod, annak az a következménye ha nem tudsz eleget gyártani, de a vevőnek meg szüksége van az alkatrészre, akkor meg veszi azt ami van, még ha nem is a legjobb. És ezzel kb le is tudtuk hogy miért csökken a részesedés.
Jó nagy pofa vesztés lenne a részükről ha ezt teljeskörűen meglépnék.
-
Emilió
junior tag
Pontosan tudod hogy jönnek szerver termékek 2021-ben. Meg azt is hogy az amd-nek mikor lesz erre válasza. De végül is az látszik, hogy ennyit tudsz össze szedni válaszként. Kákán a csomót. Aki ilyen beruházást tervez, nem keddről szerdára dönti el. Tervez, leadja az igényt, hónapokkal előre. De próbálkozz csak.
-
Kezdem a gyaloggalopba érezni magam, a fekete lovagos jelenetnél.
Végülis ha így nézem elég szórakoztató ez az egész. -
Emilió
junior tag
Vicces hogy te beszélsz tévedésekről.
Az inteltől a ddr5 és pcie5 elérhető, erre az amd-nek talán jövő év végén lesz válasza. Csak azért mondom, mert látványosan sorolod az amd mellett az érveket. A szervert nem egy évre veszik, és az intel kellő árat adva a szerver processzoraihoz, olyat kínál már most, amire az amd sokáig nem tud válaszolni.
Pingüino:
Ha pofára esés abban egyetértünk hogy lesz. Az sem volt semmi hogy az intel a részlegei értékesítésből szerzi a pénzét.A növekvő gyártókapacitást remélem az amd intézi, mert jelenleg a tendencia épp az, hogy csökken az a részesedés, ha jól tudom. Sok siker neki hozzá. Az biztos hogy pár év múlva az intelnek ketyeg az arizonai tsmc üzem 3-5 nm-en.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha a WCCFtech megírta, hogy olcsóbb lesz, akkor biztos olcsóbb lesz. Elvégre sosem tévedett még a WCCFtech. Oh wait... Lisa lelépett már?
-
Pingüino
senior tag
"Látod ez a baj, hogy csak azokat a híreket dolgozod fel magadban, ami a véleményed erősíti, igazolja."
Bagoly mondja verébnek.
"A márkahűségről még annyit, hogy én átgondolnám azt a tényt, miszerint az intel ötször nagyobb haszonkulccsal dolgozik. Szerinted egy komolyabb üzlet esetén, elengedi a vevőt, vagy az ötször akkora lehetőségéből megszerzi, megfelelő árat kínálva?"
Annak kicsit uána nézhetnél, hogy mekkorák is azok a haszonkulcsok. Az Intel már az elmúlt évben eszközölt jókora árcsökkentéseket, hogy lépést tudjon tartani az AMD-vel. Viszont ezzel kb. le is szorította minimálisra az árrését. Most ott tartunk, hogy Abu cikke szerint (nem fogom megkeresni, ha nem hiszed, majd megkérjük, hogy mondja el ő is) az Intel bizonyos termékeit veszteséggel fogja adni, hogy ne endegje át a területet az AMD-nek. Hol az a hatalmas haszonkulcs, amiről beszélsz?
Oké, hogy nagyok az Intel bevételei, mert jelenleg még többet gyárt, mint az AMD. Ez viszont változni fog, mivel az AMD részéről csak annyi kell hozzá, hogy a növekvő kereslet alapján több gyártókapacitást foglaljanak le. Intelnél meg még mindig nem sikerült teljesen elhagyni azt a fránya 14nm-t, és egyere nagyobb gond számukra, hogy majdnem mindent azon kell gyártani. Lesz itt még pofára esés a részedről, ha abban bízol, hogy az Intel megtartja a pozícióját. -
Emilió
junior tag
válasz
Pingüino #107 üzenetére
"hogy az Intel a közelmúltban rengeteg részleg eladással, leépítéssel, költségoptimalizálással szerzett pénzt"
Látod ez a baj, hogy csak azokat a híreket dolgozod fel magadban, ami a véleményed erősíti, igazolja. Igen eladott pár dolgot, ebből össze jött neki 10 milliárd dodó? Aligha. Azért kérdezem, mert a gyáraira 31 milliárd költ 3 év alatt (2020-23).... Látod egyből mennyivel másabb annak az értéke, hogy eladott dolgokat? Látod, nem is abból van a pénze, mint ahogy állítod? Inkább a hétszeres negyedéves bevételekből, az amd-hez viszonyítva.
A márkahűségről még annyit, hogy én átgondolnám azt a tényt, miszerint az intel ötször nagyobb haszonkulccsal dolgozik. Szerinted egy komolyabb üzlet esetén, elengedi a vevőt, vagy az ötször akkora lehetőségéből megszerzi, megfelelő árat kínálva?
Yutani: Arra. Abu írásai alapján már a történelem könyvben sem kéne intel szervereknek lenniük.
Abu:
https://wccftech.com/amd-3rd-gen-epyc-milan-7003-cpu-specifications-prices-leaked-by-dell/
"AMD 3rd Gen EPYC Milan CPU Specifications & Prices Leaked By Dell, Cheaper Than Last Gen Rome Chips"
-
-
fanti
addikt
Igen, emlékszem!
Még a PCX is beáll olykor a bértrollok közé, ha jó pénzt kap érte...gondolom én.Az Intel inkább fejlesztésre költené azt a keretet, amit mocskolásra ad!!!
Meg a szar processzorain levő biztonsági lukak befoltozására!!!Mindegy, én akkor is AMD-t vennék, ha az Intel lefelezné a prociárait!!!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az igények miatt. Az Intelre elsődlegesen az Epyc ott veszélyes, amikor lejár az adott rendszereknek az életútja. Ilyenkor már nem bővítik ezeket, hanem vesznek teljesen újakat. És amikor új rendszerről van szó, akkor főleg EPYC-et választanak. Hacsak nem valami niche igény merül fel az AVX-512-re.
-
-
Pingüino
senior tag
Szerintem meg csak egy újabb önigazolási kísérlet, amit előhúzott a kalapból. Hiába fújná neki az ember a prohardveren már unalomig ismételt dolgokat, hogy az Intel a közelmúltban rengeteg részleg eladással, leépítéssel, költségoptimalizálással szerzett pénzt, meg hogy a szerverkörnyezet nem úgy működik, mint a DIY szegmens, hogy megjelenik valami új, valami jobb, és rögtön minden cég szalad lecserélni rá a teljes szerverparkot. Ott sok összetevő van a teljesítményen és energiahatékonyságon felül, amik egy darabig márkahűségre késztetik a szereplőket. Lassan mozdul a szektor, de ott sem tart ez örökké. Egy rövid időt ki lehet bekkelni a konkurenciánál gyengébb termékkel piacvesztés nélkül, de ha hosszabb távon sem zárkóznak vissza, akkor megindul a lavina, és nem 1-2% részesedést fognak bukni. Róla az ilyenek úgyis leperegnek, felesleges leírni.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Milan platform nem lesz olcsóbb, mint a Rome. Eleve sokkal gyorsabb és biztonságosabb. Ennek az AMD elkéri az árát. Nem lesz megfizethetetlen, de valamivel nő majd az ár Rome listaárához viszonyítva. Ez most kényelmes helyzet az AMD-nek, nincs az EPYC-nek alternatívája.
Ez nem vélemény. Az Ice Lake-SP-ben nincs annyi mag, hogy megközelítsék a Rome vagy a Milan platformot. A biztonság tekintetében pedig hiányzik belőle az MKTME. Erről írtunk itt: [link] Az Intel biztonsági szempontból nagyjából a legelső, Naples kódnevű EPYC platform szintjéhez áll közel. A SEV-ES-t használó Rome nincs meg. A Milan pedig nagyon messze van, mert az AMD megint ugrik egy nagyot a SEV-SNP-vel. Utóbbiról itt írtunk: [link]
Az Intel elsődlegesen azért gondolkodik kétutas platformban, mert kétutassal sem nehezen érik be a leggyorsabb egyutas EPYC-et. Az előző hsz-ben leírtam, hogy generációs hátrányban vannak, és emiatt a termékek, amiket piacra dobnak, úgy másfél év lemaradással szembesülnek. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy az új CEO-nak mekkora pacsi, hogy ezt felismerte, mert ez az első lépés ahhoz, hogy újra legyen a szerverpiacon verseny. Évek kellenek majd hozzá, de maga a meglátás, hogy az Intel a mostani fejlesztési modell mellett sosem tudná befogni az AMD-t, hatalmas lépés a cégnek. Ha a fejlesztési modellen változtatnak, akkor nyílik lehetőség valami versenyre. Leghamarabb 2024-2025 környékén. Lehet persze, hogy 2026 lesz abból, de a lényeg a váltás, és ennek a váltásnak idővel meg lesz az eredménye. Csak ki kell várni. Itt a legnagyobb veszély az, hogy a befektetők besokallnak attól, hogy az új CEO a jövőre koncentrál, de igaza van. A közeljövőt már a jelen tönkretette, arra felesleges erőforrást pazarolni. Csak a pénzt égetnék el, de haszna nem lenne. Csak azt nehéz megmagyarázni azoknak, akik negyedévről-negyedévre látnak.
A HEDT-piacról az Intel kivonult. Nem frissítették már régóta a platformjukat. De írtam az év elején, hogy újra felkerült az útitervre, az új CEO figyelembe veszi a jelentőségét, csak nem tud mit kiadni ide. Itt 24-64-magos Threadripperek vannak, rosszabb esetben PRO verziók. Erre még nincs válasz. Lesz majd a Sapphire Rapids átalakításával, de csak jövőre. Igaz akkor is kapnak majd a nyakukba egy 96-magos Threadrippert, de legalább újra felrakják magukat a térképre, ez egy apró lépés a verseny felé. Azt felesleges várni, hogy majd előhúznak a fiókból valamit. Nincs ott semmi.
Az Intelnek pedig pont az a problémája, amit belinkeltél angolul. Mindegyik CEO Otellini óta elengedte a jövőt a jelenért. Ha annyira nagy jövő lenne ebben az execution modellben, akkor nem váltották volna le Briant és Bobot.
-
Pingüino
senior tag
Oké, azt hiszem, én is hozok egy kis popcorn-t. Bírom a tragikomédiákat.
-
Emilió
junior tag
Köszönöm a választ, csak sajnos amit kérdeztem arra nem válaszoltál, miszerint miért is adja olcsóbban a milant mint a romet.
Az hogy a a milan meg a rome sem befogható az intel részéről, már sokszor sok helyen leírtad. Ez a saját véleményed. Az sem tekinthető válasznak hogy szoftvereket elemzel.
Ezek a te cikkeidből valók:
2017 július
https://prohardver.hu/hir/intel_xeon_platinum_gold_silver_bronze_platform.html
Az Intel a platformmal egyébként minimum kétutas konfigurációban gondolkodik, tehát az egyutas területet lényegében teljesen átengedik az AMD-nek.2017 augusztus
https://prohardver.hu/hir/intel_xeon-w_sorozatmunkaallomas_celozza.html
„ Ezt az Intel külön célozza, ugyanis a Scalable sorozat megfelelő teljesítményű modelljei elképesztően drágák, így az amd epyc generációja ellen ezen a területen teljesen esélytelenek lennének.” "Eközben a szerverbe szánt Xeonok távolról sem tudnak többet a konkurens EPYC generációnál. Az Intel problémája innen már látható, mivel azonos áron az EPYC mindenből többet kínál, mint a Xeon Scalable sorozat. A magok száma több, a tokozásonkénti rendszermemória mérete elérheti a 2 TB-ot, amit meg sem közelít a legtöbb Xeon, illetve 128 darab PCI Express 3.0-s csatorna érhető el akár egyutas konfigurációban, amivel szemben az Intel 48 csatornát tud kínálni."A munkaállomások piacának felsőházában tehát az EPYC befoghatatlan, egyszerűen annyira rátervezte a dizájnt az AMD erre a területre, hogy arra a legfőbb konkurens már technikai szinten sem reagált."
Volt még olyan is, amiben azt boncolgattad valamikor 2018-ban hogy már senkinek nem éri meg xeon-t venni, ne haragudj, azt már nem kerestem meg.
A valóság:
Intel 2018 Q1 Another record
„ The Data Center Group had revenues of $5.2 billion, which is up 24% year-over-year.”Intel 2018 Q3 Setting more record
„This ranges from 6% for the client computing group, up to 27% for the data center group. „Intel 2018 Q3 Record quarter
„The Data Center Group continues its upward trajectory as well, with revenues up 26% to $6.1 billion for the quarter”
Intel 2019 Q3 Record result
„Intel lumps the rest of their business into the “Data-Centric” role, and this side of the company has been making strong gains over the last several years”Intel 2019 Q4 Record quarter, record year
„Intel’s Data Center Group had revenue of $7.2 billion, up 19% from a year ago. Data Center sold 12% more unit volume this quarter than Q4 2018, and also added in 5% more average selling price per unit, so Intel’s DCG group is still very healthy.”Intel 2020 Q1 Another strong quarter for both client and Datacenter
Intel 2020 Q2 Data center sales fuel another record quarter
Intel 2020: ZSINÓRBAN ÖTÖDIK ÉVÉT ZÁRJA REKORD PÉNZÜGYI EREDMÉNNYEL AZ INTELKözben az nvidia is tönkre ment vagy 4x, de 3x minimum, egyszer a dx12-es amd vga-k megjelenésekor, egyszer pedig mikor kiderült hogy az amd szállítja majd a konzolba a chipeket, mondván hogy a konzolportok az amd-n mennyivel jobban futnak majd, meg azt hiszem akkor is, mikor az amd jött a brazos és többivel, mivel nem kell majd dvga a gépekbe.
Azóta az nvidia a dvga piac 80%-át tudja magának.
-
wooqt
csendes tag
Tavaly vettem újonnan 2 darab nvidia 1660 supert és az egyik nem működött. Igaz garanciában cserélték de azt ajánlom mindenkinek,hogy gondolja meg hasonló termék vásárlását mert minden második hibás.
-
LGG555
aktív tag
Mennyit fizetett nekik az Intel?
-
Köszönöm a segítséged a két „elveszett” ember megtalálásában!
Ugyanakkor jelzem, hogy a PowerGPU állításait egyikük sem támasztotta alá!
1usmus problémája a túlhúzással nem releváns egy halott CPU esetében, míg harukaze5719 a midfactory.de oldalaival jóval nagyobb mintán cáfolja a PowerGPU állítását.
[link] -
törölt tag
Kerlek mondd meg melyik a preferalt gyartom mert en nem.tudok rola, szinte mindig is Intel procim volt.... De egyszeruen ennyire.ostoba vagy hogy alapveto szoveg es informacioertelmezesi gondjaid vannak, ha megnezed az elmult 10 ev osszes amd hiret, egonnak mindig sikerult odafosnia valami flamekelto alaptalan hulyeseget, az hogy te folyamat csusztatsz illetve a sajat informaciohianyodat hasznalod ervelesi alapkent, maximum szanalmat kelt, de elismerest nem.fog hozni es ertelmesebb emberek kozott vitat se nyersz vele.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sokkal többet. Azt kell figyelembe venni, hogy az Intelnek nem termékszinten van lemaradása, hanem magszinten. Minden egyes magon egy generációt buknak. Tehát azzal a tervezési modellel, amivel az Intel most dolgozik állandó verésre vannak ítélve, mert az a termék, amit x EPYC ellen tervezte, az x+1 EPYC ellen fog ténylegesen megjelenni. Ezt nemrég felfogta az új CEO, és emiatt már az új magok a szerverben jönnek leghamarabb, csak mire oda eljutnak, addigra 2025-öt fogunk írni. Addig nincs valós válasza az Intelnek.
Most az Ice Lake-SP esetében nemhogy a Milan platform nincs meg, de a még piacon lévő Rome platform ellen is kevés. Egyszerűen nincs benne annyi kraft, és amire az Intel rá akart volna menni az a per core teljesítmény, de már abban is erősebb lesz a Zen 3, vagyis a Milan platform ellen ez az érv is kiesett. Maradt a niche market az AVX512-vel, amit az AMD szándékosan nem céloz. Nem akarja saját magát úgy szopatni, ahogy az Intel saját magával teszi.
A Sapphire Rapids egy jó fejlesztésnek készült. Nyolc memóriacsatorna, HBM2, PCIe5, DDR5, 56 mag. Ehhez képest akkor érkezik, amikor az AMD Genoa. Utóbbiban szintén lesz HBM2, PCIe5, DDR5, de 12 memóriacsatorna és 96 mag. És hogy külön alázós legyen, majdnem 1 GB cache, illetve 4 thread per core, vagyis egy tokozásban 384 szál. Tudod mennyi VM-et tudsz majd futtatni egy ilyen AMD procival? Az Intelből legalább négy procit kell venned, hogy elérd ezt a sűrűséget. És akkor már mindjárt ott a TCO problémája, hiszen az a négy proci nem áll meg 250 wattnál, hanem bezabál majd 1 kilowattot. Ez az Intel gondja. Folyamatosan egy generáció mínuszban vannak, és amíg ezt nem fordítják meg, addig nem tudnak majd reagálni az AMD szerverpiaci fejlesztéseire. Mindegy, hogy milyen gyorsan dolgoznak, maga az execution a gond, nem az, hogy lustábbak az Intel mérnökei az AMD mérnökeinél. Emiatt volt óriási lépés, hogy az új CEO ezt gyorsan felismerte, mert ilyen működési modell mellett sosem lesz a fiókban csodafejlesztés. Magát az executiont kell megváltoztatni, hogy egyszer legyen.
Az első kérdésemre pedig nem válaszoltál, hogy érted-e mit ír Yuri.
Leírom neked, hogy az FCLK a fabric clock. Azt nem kell tuningolni. Az arra van, hogy az infinity fabricot működtesse. Ennek van egy órajelmaximuma, amivel működik, és arra kell venned optimális memóriát.
A másik tényező az "incorrect CPPC tags relative to FIT and temperature are not even accounted for within these numbers". Yurinak van egy olyan rögeszméje, hogy amit nem lehet mérni az nincs. De valójában az AMD nem minden szenzorértéket küld ki. Ennek az a prózai oka, hogy van a Ryzen 5000-ben majdnem kétezer CPM. Ha most ezeknek az értékei egyenként kiolvashatók lennének, akkor rohadtul nem örülne neki senki, mert másodpercenként nagyjából kétezer szenzorértéket frissítene egy monitorozó szoftver, ami úgy jól le is foglalná a rendelkezésre álló processzormagok jó részét. Emiatt az AMD ugyan méri a hőmérsékletet, gyakorlatilag mindent mér belülről, de kifelé limitált információkat közöl. Emiatt tűnik úgy, hogy a CPPC tag nem korrekt, de valójában az, ugyanis az AMD kétféle konstrukciót különböztet meg a mag kiválasztásánál. Van legjobb mag és preferált mag. A legjobb mag egyértelmű. Az adott lapkán belül egy mag mindegyiknél jobb elektronikai karakterisztikával rendelkezik, nem biztos, hogy sokkal, de ott lesz a különbség, ugyanis a lapkákat gyártás után tesztelik, és ezeket az adatokat megállapítják, majd ennek megfelelően kerül beégetésre a processzoronként változó információ egy kis ROM-ba. Na most egyértelműen úgy tűnhet, hogy a legjobb magra kell kihelyezni egy egyszálú folyamatot, de rohadtul nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis ez furcsa módon teljesítménycsökkenéshez is vezethet. Ennek az oka, hogy a Windows ütemezőjének is van egy magváltó rutinja, ami azt jelenti, hogy az adott munkafolyamat szempontjából nem garantált, hogy a legjobb mag adja a legnagyobb teljesítményt. Emiatt az AMD bevezette a rendszerbe a preferált magot, ami lehetővé teszi, hogy a korábbi munkafolyamatokat figyelembe véve döntsön a processzor arról, hogy melyik mag kapja az adott, egyszálú feladatot. Ezt aszerint dönti el a rendszer, hogy melyik adja a legnagyobb teljesítményt, és ehhez bizony figyelembe veszi még a hőmérsékletet, illetve meghatározza a szükséges feszültséget, mivel az utóbbi tényező is beleszólhat a kiválasztási folyamatba. Ezeket a dolgokat az AMD úgy menedzseli, hogy a firmware konkrétan hazudik az operációs rendszernek, vagyis szándékosan fals adatokat közvetít a szoftver felé, hogy az OS ütemezője olyan módon működjön, ami a belsőleg mért, nem kiolvasható adatoknak optimális. Ez nem bug, hanem feature. Ha nem lenne, akkor teljesítményvesztés lenne az eredménye.Később talán a Microsoft módosítja az ütemezőjét, és akkor az ennyire modern topológiák is jobban működhetnek rajta, de addig a valós értékeket el kell rejteni az OS elől, hogy nagyobb legyen a sebesség. És ugyanez igaz más programokra is.
Na most ezt a rendszert valamennyire befolyásolhatod, és a ClockTuner for Ryzen pont ezt csinálja, amivel teljesítményt nyer, de csak rövid távon. És ez a kulcstényező. Az AMD a saját beállításait úgy alakította ki, hogy a boost hosszabb távon életben tartható legyen. Ennek az oka az volt, hogy a legtöbb játékos nem úgy játszik a játékot, hogy három percet játszik, ment, kilép, belép, újra játszik három percet... Sehol sem látsz ilyet. Emiatt nem az az optimális, ha mindenben ellövöd a rendszer tartalékait, mert CineBenchben talán több pontot kapsz, talán nagyobb lesz a beállított órajel is, de huzamosabb terhelés mellett ennek megvan az ára, tíz perccel később már kisebb lesz emiatt a teljesítmény. Az AMD saját dizájnja arra dolgozik, hogy a teljesítmény a lehető legjobb mértékben megőrizhető legyen, aminek az ára, hogy az első pár percben lesz kisebb a teljesítmény, de ha belegondolsz, akkor azt úgyis elvesztenéd pár perccel később. A ClockTuner for Ryzen ezt megfordítja, és pont bevezeti azt, hogy az első percekben adja ki magát a proci, és ennyi. Egy percig futó benckmarkokra frankó, de amint tíz percet játszanál, már hátrányod lesz belőle. Ettől gondolhatja azt Yuri, hogy ez a jó megoldás, de semmi joga nincs azt mondani, hogy az AMD rosszul csinálja, mert megvannak a gyári konfigurációnak is az előnyei. Az egész arról szól, hogy rövid ideig akarsz nagy teljesítményt lényegében löketekben (CTR-féle dizájn), vagy hosszan kitartva (AMD-féle dizájn).
-
Emilió
junior tag
-
adam320
senior tag
Ámulatba ejtő hogy milyen hevesen egymásnak tudtok esni egy cikk miatt. Úgy csináljátok mint ha AMD vagy Intel részvény tulajdonosok lennétek. Menjetek már
-
zsintai1987
tag
Nekem elég sok gépem volt eddig
P1, vargáné táp, elfüstölt
P2, 3 évig használtam
P4, most is működik nagyszüleimnél
Atlon 1700, eladtam 3 évig használtam
6600k, 1 év után eladtam 1060vgaval vettem(vrm hibás lett)
7700k, 1 éven belül elfüstölt a fasza msi lap miatt
Fx 9320 egyszerre vettem a 7700kval 2014ben azthiszem, mai napig viszi a lolt meg a minecraftot keresztfiamnal rx580al
Zen 1600x mai napig működik munkatarsamnal
2700x játszó gép működik
3700x melós gép, működik
A 2070et elvitte egy áramszünet... A 6700xt jött helyette
Statisztika szerint csak Intel és nvidia ment tönkre, amd egysem pedig a 28 Rx580 csákányozik rendesen 2, 5 éve
Ezek szerint ez a 2 márka sz@r és nem éri meg megvenni? Dehogyis. Csak így jártam de gariban cserélték őket vétel ár beszamítással... -
Emilió
junior tag
Szép estét. Nem tudok mást írni, caak ezt: szerinted ez az ember véleménye nem mérvadó: [link]
Author «DRAM Calculator for Ryzen» and «ClockTuner for Ryzen», reviewer, MS SE, C++/C# developer, AutoCAD engineer.
Tuti igazad van, egy olyan ember aki két szoftvert is fejleszt a ryzen-hez, full érdektelen lehet amd cpu ügyben.
Még a végére, pont ő volt aki megkérdezte a twitteren, hogy nyomás hatására törölte a PowerGpu a bejegyzését. Hja, a tapasztalat. -
Pingüino
senior tag
Tegyük fel, hogy valóban annyi hibás processzor jutott hozzájuk, amennyit mondtak. Szerinted ők olyan nagyon okos hiper szuper emberek, hogy széleskörű kutatás nélkül megmondják, a tervezés, gyártás és szállítás melyik állomásán lettek hibásak?
Jólvan, én tényleg befejeztem veled, fáradjon most már más. -
Pingüino
senior tag
"Persze lehet védeni a saját találgatásunk vérre menően is, csak teljesen felesleges, mert nem tudjuk, mi van mögötte."
Ezt mondtam én is neki, hogy egyelőre azt sem tudjuk, mi van. Lehet, hogy kacsa az egész, de ha tényleg voltak gondok, akkor sem tudjuk, ki hibázott. Amíg ki nem vizsgálják a körülményeket, felesleges messzemenő következtetéseket levonni.
De azért mi vagyunk az elvakultak, mert ő a twitter bejegyzésre apellálva szidja az AMD-t, mi meg védjük. -
Emilió
junior tag
Valóban vita már rég nincs. Az már régen elment részedről.
Hogy mit mondott Yuri?
"In addition to that, 1usmus (Yuri Bubliy) states that aside from DOA chips, Ryzen 5000 CPUs that have poor FCLK overclocking capabilities and incorrect CPPC tags relative to FIT and temperature are not even accounted for within these numbers."Neki a DOA chipeken kívül még más gondja is van, igen.
Nakos:
Nem, van egy kör aki szeretné így beállítani, aminek te is a része vagy úgy látom. Ugye nem kell mondanom ennek a körnek melyik a preferált gyártója?Minden ott van a hírekben. Az hogy nem fedezed fel, nem meglepő számomra.
Abu: Azt hiszem a versenyképesség függ az ártól is, nem csak a teljesítménytől. Hogy is áll a Milan árazása a Rome szerver processzorokhoz képest, és vajon mi ennek az oka?
-
Az hogy kárörvendve posztolgatok, csak a te véleményed.
Hahó, nézd meg, kikkel és miről irkálsz.
Mint ahogy az is, hogy kicserélik és kész.
Az elmúlt évtizedekben én azt tapasztaltam, hogy ha valami gyári hibás, akkor kicseréli az értékesítő. Az értékesítőnek meg a nagyker. A nagykernek meg a gyártó. Nem is értem, ebbe mi a fenéért állsz bele. Hol élsz, hogy felétek nem így működnek a dolgok?Azért gondolom nem kellemes egy össze rakott gépnél ezzel szembesülni. Meg az sem hogy félig össze rakott gépnél postoljunk már egyet John, nehogy ez is DOA legyen. Idő, pénz.
Ez azért lehet egy kis indok, ugye?
Nem kellemes, de megint ott tartunk, hogy (állítólag) van néhány hibás processzor, amit garanciálisan ki fognak cserélni a PowerGPU számára. Mi ebben a probléma? Bármikor bele lehet futni. Egyetlen furcsa dolog a nagy arány, de ezt mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, vagy amilyen szemüveg van rajta.Akkor gondolom az is zavar, aki abból indult ki hogy az intel fizette a céget, ha már én abból indulok ki, hogy az amd nyomására. De ez láthatóan nem gond neked.
Nem gond nekem, mert mindkettő találgatás, amíg ki nem derül (ha kiderül), mi van mögötte. Szerintem a poszt törlése belső okok miatt volt, de ez is csak találgatás. Persze lehet védeni a saját találgatásunk vérre menően is, csak teljesen felesleges, mert nem tudjuk, mi van mögötte. És hiába törölték, az Internet nem felejt, szóval fent is hagyhatták volna.De ez most jó ok arra, hogy a héterek héterkedjenek. (Akinek nem inge, ne vegye magára.)
-
törölt tag
Nem,, ez nyíl titok, az összes régebbi tag tudja.
Kérlek válaszolj a kérdésemre, és ne cikkek linkelésével csúsztass amikor nem azt kértem, és te nem is azt róttad fel abunak, egyébiránt ha bármi fanboy jellegűt találsz a cikkekben, kérlek szedd ki nekem mert ezek szerint vak vagyok. -
Emilió
junior tag
Akkor azzal zárom ezt a vitát, ha már széllel szemben hugyozás, hogy a két twitterező közül az egyik 1usmus. Ez az a Yuri Bubliy, aki a Clock Tuner for Ryzen segédprogramot fejleszti. Na ő az a szerinted random twitterező, meg hogy nem számít a véleménye, meg hogy nincs akkora rálátása mint a HW Unboxednek - te még ezt is megjátszottad.
-
Pingüino
senior tag
"Nem könyveltem el semmit, és sehol nem mondtam hogy az amd szar."
Az a három szó együtt, hogy "az AMD szar" (még) nem hangzott el a szárból, de csak az nem vágja le, hogy ezt állítod, aki nem olvasta a hozzászólásaid."Nem lehet tudni miért ott írtak, lehet ennek már volt előzménye."
Ha lett volna előzménye, azt is írták volna."Hogy az intel-t miért emelte ki, nem tudom, ez tényleg nem túl szép, de ugye sokszor olvashatjuk Abu-tól is intel vagy nvidia hírek alatt"
Igen, csak Abu egy cikkíró. Gyakran ír dolgokat, amiket az emberek a helyükön kezelnek. Egy cég meg, akinek személyes gondja van egy gyártóval, az nem tehet ilyet, mert megvan a megfelelő felhangja."A HW Unboxed ugyan olyan tapasztalatot közölt, mint a másik két ember. Semmi különbség, csak te szeretnéd hogy legyen."
A HW Unboxed rendszeresen tesztel hardvereket. 755e feliratkozójuk van yt-on, 105e követőjük twitteren. Még az NVIDIA sem mert velük izmozni. Széleskörü kapcsolataik vannak cégek körében és a követők között is. Valóban egy lapon lehet említeni a megnyilvánulásukat a tiéddel, vagy az enyémmel.Mivel te vagy az egyetlen itt, aki széllel szemben h...ozik, így neked illene elgondolkodnod, hogy helyen kezeled-e a dolgokat, nem mindenki másnak.
-
Emilió
junior tag
Két twitterező, Harukaze5719 és 1usmus (Yuri Bubliy).
Mindkettő a DIY piacon érdekelt.
Ez az a Yuri Bubliy, aki a Clock Tuner for Ryzen segédprogramot fejleszti. De hát Pingüino már elmondta hogy nem számít a véleménye, meg kicsi a rálátása a dolgokra.
De nem troll ám. Az én vagyok. Meg Yuri Bubliy.
-
Emilió
junior tag
Az hogy kárörvendve posztolgatok, csak a te véleményed. Mint ahogy az is, hogy kicserélik és kész. Azért gondolom nem kellemes egy össze rakott gépnél ezzel szembesülni. Meg az sem hogy félig össze rakott gépnél postoljunk már egyet John, nehogy ez is DOA legyen. Idő, pénz.
Ez azért lehet egy kis indok, ugye?Akkor gondolom az is zavar, aki abból indult ki hogy az intel fizette a céget, ha már én abból indulok ki, hogy az amd nyomására. De ez láthatóan nem gond neked.
Az se zavarjon, hogy az amd nyomását max válasznak írtam fenti megnyilvánulás esetén, és nem fedi a valóságot hogy ebből indultam ki. -
Emilió
junior tag
Nem könyveltem el semmit, és sehol nem mondtam hogy az amd szar. Érdekes megint neked kell mellébeszélned. A bejelentésnek a megfelelő csatornája valóban más, de van úgy, hogy nem reagálnak rá esetleg. Nem lehet tudni miért ott írtak, lehet ennek már volt előzménye.
Hogy az intel-t miért emelte ki, nem tudom, ez tényleg nem túl szép, de ugye sokszor olvashatjuk Abu-tól is intel vagy nvidia hírek alatt, hogy az amd ezt hogy csinálja jobban és máshogy....
A HW Unboxed ugyan olyan tapasztalatot közölt, mint a másik két ember. Semmi különbség, csak te szeretnéd hogy legyen.
Azért nem mindenki, és nem a helyén, esetleg a te szemszögedből tűnik úgy, hogy nem helyén kezelem a dolgokat.
-
SindaNarmo
tag
Elég fordítva ülsz a lovon.
Statisztikával nem így támasztanak alá dolgokat, ahhoz ez a darabszám légy piszok, hogy relevánsnak lehessen nevezni, és abból már mindjárt általános következtetéseket levonni.
A másik dolog meg az, ha rajtad kívül a normális arányt tapasztalják, akkor biztos mindenki hülye. Nem, az hogy két noname kommentelő beírt az nem mérvadó. Ennyi erővel én is írhattam volna a konkurenciáról hogy én meg náluk tapasztalom ezt, és bizonyítsa be bárki hogy nem mondok igazat.Korábban írtad hogy biztos több a mint csak ennyit írtak, hát akkor azt kell mondjam elég rossz munkát végeztek. Mivel ennek a menete az lenne, hogy belefutok az első kirívó esetbe, akkor utána figyelem a többit és ha össze jön egy tekintélyes szám (ez nem az) akkor publikálom.
Ettől függetlenül bőven benne van hogy náluk tényleg jelentkezett ez az arány, hogy ez pont minek a következménye az jó kérdés. Lehet hogy szerencsétlenek voltak és kifogtak egy rossz szériát, vagy tényleg van valami mikrokód probléma, plusz szerintem a user error is bőven benne van a pakliban.
-
Oké. Nézzük a tényeket: jött egy ausztrál cég, akik kijelentették, hogy a hozzájuk beérkezett AMD procikból az alábbi mennyiségből a jelzett darabszámú volt hibás beérkezéskor:
Benchmark céljából jelezve van, hogy Intel esetén csak 1 darabbal találkoztak, mióta fennáll az üzlet (ha jól értelmezem a time of business kifejezést).
Majd erre reagálva az AMD jelzi, hogy kivizsgálja az esetet, és HA szükséges, firmware módosítással orvosolják a problémát. Nyilván ha tényleg hibás a processzor, akkor azon nem segít a firmware frissítés.
Namost: ha a PowerGPU hibás terméket kap, nyilván garanciában cserél neki a beszállító. Így kár nem éri őket. Problem solved, case closed. Más is járt már úgy, hogy hibás terméket kapott, gondolom le lehetett gariztatni.
Miért kell ebből többet kihozni, mint ami? Ráadásul te rögtön abból indulsz ki, hogy az AMD nyomására levették a posztot. Nyilván ez nagyon kényelmes gondolat, de mi van, ha a PowerGPU alkalmazottja volt hülye, és benézte a dolgot, majd amikor rájött, milyen hülyeséget csinált, törölte a posztot. Vagy a főnöke töröltette a posztot, és jól leb@szta Johnt, hogy minek írkál ki hülyeséget, amiből aztán elefántot csinálnak világszerte.
Szóval, fejtsd ki legyél oly kedves, hogy miért is olyan nagy szenzáció ez és miért kell rögtön kárörvendve posztolgatni a fórumba?
-
Pingüino
senior tag
Nem azon van a hangsúly, hogy Twitter bejegyzés, hanem hogy egy Twitter hozzászóló lehet egy sima magánember is. Ellenben a HW Unboxed megnyilvánulásával, amiről ugye feltételezzük, hogy szélesebb rálátása van a dolgokra, mint egy bármilyen magánembernek.
Nem, nem egyszerűen jelezték. Egyrészt a hibajelzésnek nem ez a megfelelő csatornája, másrészt ha egy hibát akarsz jelezni a gyártó cég felé, és még nem is a megfelelő csatornát választod, akkor is, ha nincs hátsó szándékod, akkor nem teszed hozzá, hogy "bezzeg az Intellel nincs ennyi gond" Hogy te ebből nem látod a fikázási szándékot, az mutatja a legjobban, hogy mennyire elvakult vagy a témában. Látszik, hogy utálod az AMD-t, és valaki olyat mondott, amivel tudod magad igazolni. Ennyi történt, semmi más.
Nem tudom, észrevetted-e, de rajtad kívül mindenki helyén kezelte a dolgot. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán igazak-e az állítások. Ha igazak, akkor ezek a processzorok csak bizonyos körülmények között nem működnek, vagy egyáltalán? Ha egyáltalán nem működnek, akkor már a gyárból hibásan jöttek ki, vagy szállítás közben sérültek? Ha már a gyárból hibásan jöttek ki, akkor az AMD követett el tervezési hibát, vagy a TSMC cseszett el valamit? Kib...ott sok kérdés van a témában, amit majd az AMD szépen ki is fog vizsgálni, de te már szépen elkönyvelted, hogy az AMD sz...r, ráadásul már a második topic-ban linkelgeted, hogy "ez történt, az AMD sz...r", és akkor ne mondjam, hogy trollkodsz.
Ha nem akarod, hogy trollnak nevezzelek, akkor ne viselkedj úgy. Ennyi. -
Emilió
junior tag
Amit mondasz, messze van a valóságtól. Még ennél nagyobb meghibásodási aránnyal sem állítják le, mert az nagy presztízs veszteség lenne, inkább cserélik.
Így van, voltak gondok a 3080-al is, mégsem állították le a gyártást.
Mi is értjük a habzó szájú védekezést, feltételezve hogy nem fake news, abszolút nem meglepő.
-
Emilió
junior tag
Ha a twitteren indult a dolog, hol kellett volna annak a másik kettőnek szólni? Nem egyértelmű, hogy oda írnak ők is? Gondolom akkor a HW Unboxed twitter bejegyzése sem releváns. Hoppá.
Kár kisarkítanod, és felnagyítani a dolgokat, szó sincs sz...rá oltásról. Egyszerűen jelezték.Látom te már elengedted, mert válasznak nem nevezhető amit csinálsz. Nehéz is a tényekkel szembe menni. És szó sincs arról, amit a számba akarsz adni, nem jutottam semmilyen következtetésre. Ezt csak te mondod. Én azt mondtam, megemlítették mint lehetőséget. Attól függetlenül, hogy azzal kezdte a cikkíró, nincs ilyen probléma. Na?
Na és itt a troll kártya. Vártam már. Kicsit sem zavar, hogy az adatok az amd oldaláról vannak. Illetve zavar, ezért is került elő a troll kártya. Hajó elment, persze el nem ismered, marad a troll!
-
Wilks
aktív tag
Ha a "meghibasodasi" arany akkora,amit a PowerGpu allit,akkor mar a termelest leallitotta volna az AMD.
Eleg meresz szam es aranyokat kozoltek PowerGpu reszrol,amit nem sokan igazoltak vissza.
Ha jol emlekszek,a Nvidia 3080-nal is voltak problemak.Es ezeket a problemakat nem a megjelenes utani 3-ik-4-ik honapjaban jelleztek nagyszamban.......
Ertjuk a habzo szajrangatos deffektust.Habar a Fake news vilagaban ez nem meglepo........ -
Pingüino
senior tag
Ha x sebességű ramokkal jön ki a processzor maximális sebessége, akkor nyilván nem fogják x-y sebességű ramokkal tesztelni, és annak az eredményeit kiírni. Ezt te sem gondolod komolyan. Egy RTX3090 videókártya teljesítményét sem fogja az NVIDIA Atom, vagy Celeron procis gépben tesztelni, mert ha CPU limitbe fut a teszt, az semmit nem mond el a VGA teljesítményéről. Ha te nem tudsz, vagy nem akarsz olyan sebességű ramot a gépbe tenni, ami kihozza a proci maximumát, az már nem az AMD hibája.
-
Pingüino
senior tag
Kezdjük azzal, hogy ha nem puffogni, meg fikázni akarnának, akkor nem nyilvános Twitter bejegyzést írtak volna, hanem megkeresik először az AMD-t, hogy "fiúk, ezt tapasztaltuk, nézzétek már meg, hogy mi van". Ehhez képest az AMD a nyilvános bejegyzésből értesült a dologról. Nyilván, ha te veszel egy terméket, és az hibás, akkor te is mindenféle előítélet és fikázási kényszer nélkül azzal kezded, hogy sz...rá oltod a gyártó céget facebook-on, meg fórumokon. Még véletlenül sem a szervízhez fordulsz először, ahol lehet, kiderülne, hogy nem ők hibáztak, hanem te k...tál el valamit.
Már ne haragudj, de azért jó lenne, ha nem kevernéd a szezont a fazonnal. Két Twitter hozzászóló kommentje egy ilyen témában szerinted mennyire releváns? a PowerGpu-nak is hozzászólhat külön 10-20 alkalmazottja, és akkor már rögtön mondhatod is, hogy 20-an mondták, hogy gond van vele. Ne viccelj, komolyan.
Ezt a beharangozás dolgot meg szerintem engedd el.
Az egy teljesen nyilvánvaló tény kimondatlanul is, hogy ha valami olyan hiba van, ami mikrokód frissítéssel megoldható, akkor ahhoz mikrokód frissítést kell kiadni. Nem csak ennél az esetnél, hanem mindegyiknél. Ezzel az AMD semmi újat nem mondott, szóval nem harangozott be semmit. De az, hogy te ebből a feltételes mondatból arra a következtetésre jutottál, hogy "na, az AMD elismerte a hibát, mert már mikrokód frissítésről beszél", az nem kicsit vicces, és szánalmas.
A többire inkább nem is mondok semmit, mert látom, megint szélmalomharcot vívok egy trollal. -
törölt tag
Semmi újat nem mondasz ezzel. Viszont ugyanazon waferen gyártott chipek lesznek teljesen eltérő termékek mire a boltokba kerülnek, a teljesítményük alapján, ha nem tudják a fogyasztás vagy a sebesség oldalán hozni ami kell. És így lesznek a hibás magok letiltva. Nyíl jobbra, le kell tesztelni rendesen mindet. Nyíl jobbra egy doa állapotú chip elvileg a gyár kapujában még tökéletesen jó kell legyen. És bármely random kiválasztott ötven darab chip között is soknak találnék három doa állapot, tényleg random, nem egy szállítmányban is.
Azt valahogy minőségbiztosítás oldaláról elképzelhetetlennek tartom, hogy össze tudjon jönni. -
Emilió
junior tag
válasz
zsintai1987 #42 üzenetére
Az melyik cég volt, aki kiküldte a tesztkiteket a cpu-hoz, és olyan rammal teszteltette be, aminek a tudásához a piacon levő ramok közül csak kevés ért fel? És közben elővételben a tesztekre hivatkozva árulta a procikat, miközben a ramok nagy részével nem tudta azt a teljesítményt?
-
Robitrix
senior tag
válasz
#06658560 #33 üzenetére
Azért vannak kétségeim, hogy mikor 100 millió számra gyártanak CPU-kat milyen szinten és milyen alaposan lehet letesztelni. Szerintem csak pár másodperc jut rá valami automatikus teszt során, ami biztos nem hajtja meg teljesen a procit. Többre nem hiszem, hogy idő marad mint pár alapvető teszt elvégzésére, mint mondjuk áramfelvétel, elérhető órajel stb. Feltétlezem ha egy proci alap értékeiben nagyon eltér a megszokottól, akkor megy részletesebb tesztre. Vagy a kukába..... Amúgy a procik már ugyan azon a szilicium szeeleten legyártva is eltérnek egymástól. Közismert tény, hogy a szilicium szelet közepén levő procik általában jobban sikerülnek, mint a szelet szélén levők. Ezt a jelenséget hívják szilicium lottónak. Vélhetően így készültek mondjuk a Ryzen 5 3600 és a 3600X procik. ameik jobbak lettek azokból lett a 3600X 100-200 mhz gyári órajel plusszal.
és magasabb árcédulával..
Bár az intel is alkalmazza ezt a módszert. Ezért látni mondjuk G3420/3440/3460 procit..
tők ugyan az a proci 100-200 gyári órajel emeléssel.
-
Emilió
junior tag
" Ez egy ismert, és tényként kezelt dolog,"
Mármint a te köreidben. Igazítsd meg az alu sitykád és hadd lássam a forrását ennek a közismert dolognak.
Azért nyilvánvaló számodra, mert ezt akarod feltételezni. Hogy csak puffognak és fikáznak. Ettől még lehet hogy ez az x+1-es csomagjuk volt. Az első után már csak azért sem írnak bejegyzést, mert nem puffogni és fikázni akarnak, ahogy szeretnéd beállítani, és semmissé tenni a mondandójukat, hanem megvárnak még párat, és akkor szólnak mikor látják hogy ez tender. Szóval magyarázhatod ahogy akarod, csak te akarod ezt látni hogy ennyi a minta.
Első körben még kétségbe vontad, hogy többen is jelezték a problémát, illetve ez volt a stratégiád, hogy mivel egyedül volt a powergpu, ő meg csak fikázik. Most már a plusz két ember is hiteltelen, és lehetnének bármennyien, akkor sem jelentene neked semmit, és lehetnének akárkik, biztos találnál rajta fogást. Le vannak fizetve teszem azt.
Ne ez az igazán komolytalan részedről.
Megszólalt a PowerGpu, és még mások. Ugyan úgy megszólaltak, akik ezt nem tapasztalták. De számodra csak azoknak a véleménye a mérvadó, akik nem tapasztalták. A nyilvánosság pedig egy másik kérdés, és hogy nem tudod mit jelent, akkor nézd meg mennyien lehozták ezt a hírt. Na ez a nyilvánosság. Ami ugye szerinted nincs.
Igen beharangoztad. Feltételhez kötve, mint a cikkben is. Ott ha kiderül a hiba, te pedig nyereményhez.
Hogy ne ásd magad mélyebbre a magyarázkodással beteszem neked ide a szó átvitt értelemben való jelentését: "Nagy hangon előre jelez egy eseményt. Nagy hírveréssel bejelent." Beszerkesztettem, mert gondolom a "nagy hangon" fogsz felakadni, de szerintem ne tedd, nincs értelme egy írott dolognál, de próbálkozz csak." Már eleve az nagy szó, hogy gyorsan adtak ki rájuk frissítést (gyakorlatilag miután bebizonyosodott, hogy valamelyik érinti őket, heteken belül jött a frissítés)"
Igen, mint a GPZ variant 2, amit 2018 január 11-el ismertek el, és 2018 áprilisában végül a microsoft javította.
"Közben meg mindenki tudta, hogy a potenciális sebezhetőségek lehetőségével az Intel már régen tisztában volt, mégsem dolgozták át a procikat, mert bukták volna a sebességelőnyt."
Nem, ezt megint csak egy bizonyos kör feltételezi. És még mindig nyoma sincs olyan támadásnak, amik ezen sebezhetőségek miatt lehetnének.
-
zsintai1987
tag
Én erre csak annyit szoktam mondani, hogy melyik cég is volt aki a 2700xre gyári hűtőt rakott "me atták hozzá", a 9900kt meg nem csak kopaszon a tokba indították, valahogy arra tudott vízhűtés kerülni.
Melyik procikat tesztelték gaming mode-al?
Megy proci mellé ment 2600as ramok, míg a másik mellé még tudott 3200es ramokat rakni...
És erre a "tesztre" melyik gyártó is rakott 2het NDAt, nehogy kiderüljön a turpisság...
Melyik cég fizetett egy egyetemnek hogy kussoljanak a sebezhetőségről?Nyilván az AMD is mikor előnyben van ő is felnyomta az árakat rendesen, de nem 5%teljesítményért kér el 140 000ot, meg a gyártósor végén lecseréli a címkét és kész.
Az AMD is hazudott a buldózernél hogy 8/8, aztán azt is szidtk hogy csúsztatott. -
IgnisFatuus
aktív tag
Annyit érdemes még hozzátenni, hogy a procik jól húzhatók, az órajeleket csak a hővédelem fogja meg, amibe bele lehet nyúlni a Bios-ban, így nem csoda ha többet agyonhajszoltak...
-
Darmol
senior tag
Szóval akkor most alapul veszem a stílusodat.
Troll ON
A PowerGPU egyértelműen leírta, hogy amíg az AMD prociknál a szokásosnál magasabb volt a meghibásodási arányaddig az Intel CPU-knál is találkoztak hibás példánnyal. Csak egyetlenegy Intel CPU-ról írtak, egyéb darabszámot nem. És az az egy hibás volt. Tehát feltételezhető, hogy az Intel CPU esetében a meghibásodás konkrétan 100%-os volt!
A hozzászólás nyilván azért került levételre, mert az Intel nyomást gyakorolt rájuk!
Troll OFF
Hülyeség amit fentebb írtam? Az. Ennyit arról amit írsz. -
Pingüino
senior tag
"Hát azért a te hozzászólásod sem piskóta e téren, kezdve az intel lefizetéses témával."
Főleg, hogy nem ennél az esetnél beszéltem lefizetésről, hanem arról, amikor köztudottan fizetett az Intel azért, hogy a sebezhetőség megtalálói ne hozzák nyilvánosságra a hibát rögtön a kötelező türelmi idő lejárta után, csak később. Ez egy ismert, és tényként kezelt dolog, szóval ilyen téren hiába keresel nálam elfogultságot."Nem látom leírva hogy összesen ennyi cpu-t vett volna a PowerGpu."
Sztem elég nyilvánvaló, hogy ha már annyira puffogni akarnak, hogy Twitter bejegyzésben fikázzák az AMD-t, kiemelve, hogy "működésük során Intel prociból csak 1 hibásat találtak", akkor nem 2-3-4-100 csomag megérkezése után írják azt a bejegyzést, hanem az első után. Szóval magyarázhatod, ahogy akarod, de ennyi a minta."A tapasztalataikat még ketten tették szóvá, ebben a hozzászólásban megtalálod..."
Ja, értem. Szóval két Twitter hozzászóló azt mondta, hogy ők is találkoztak hasonló problémákkal, és ebből azt lehet leszűrni, hogy máshol is hatalmas selejtarány van. Oké, ez már a komolyság netovábbja."Az AMD azért foglalkozik a dologgal, mert hatalmas nyilvánosságot kapott az ügy."
Hát, nem tudom. Azon kívül, hogy mindenki arról cikkezik, hogy a PowerGpu állított valamit, amit nem bizonyítottak, majd több más szereplő megszólalt, hogy ők nem ezt tapasztalták, nem tudom, mi az a nagy nyilvánosság, amiről beszélsz."Vagyis ha probléma van, megoldják mikrokód frissítéssel. Vagyis beharangozták."
Ha én leszek a világ leggazdagabb embere, mindenkinek fizetek egy sört. Tehát akkor az érvelésed szerint én most beharangoztam, hogy mindenkinek fizetek egy sört?Inkább ismernéd be, hogy tévedtél, mielőtt mélyebbre ásod magad.
"Problémakezelés oldalról valóban pacsi az AMD-nek. Akkor is nagy pacsit kapott tőled, mikor az intel sebezhetősgek kiderültek, majd gyorsan közölték őket nem érinti. Aztán az őket nem érintő sebezhetőségekre kiadták a frissítést."
Ügyes probálkozás, csak van vele néhány probléma:
1.: Senki nem állította akkor (én sem), hogy egyetlen sebezhetőség sem érinti az AMD procikat, csak azt, hogy a legtöbb nem érinti. Ők is egy konkrét akkor kiderült sebezhetőségre mondták, hogy őket nem érinti, nem az összere. Ami igaz.
2.: Nyilván ami nem érinti őket, arra nem adtak ki frissítést, arra adtak ki, ami érintette őket.
3.: Már eleve az nagy szó, hogy gyorsan adtak ki rájuk frissítést (gyakorlatilag miután bebizonyosodott, hogy valamelyik érinti őket, heteken belül jött a frissítés), míg Intel mennyit is ült rajta? Volt, amivel generációkon át szenvedtek, mert szoftverfrissítéssel nem is volt orvosolható. Közben meg mindenki tudta, hogy a potenciális sebezhetőségek lehetőségével az Intel már régen tisztában volt, mégsem dolgozták át a procikat, mert bukták volna a sebességelőnyt."Az intel lefizetéses sztorija megint csak a te fejedben él, gondolom bizonyítékod nincs rá."
Gondolom, nem olvasol el minden cikket, csak aminél fikázni tudsz, mert akkor ilyet nem írtál volna le. -
Emilió
junior tag
"Bírom az olyan embereket, akik elvakultsággal vádolnak másokat, aztán meg ha látnák a saját hozzászólásukat külső szemmel...
"
Hát azért a te hozzászólásod sem piskóta e téren, kezdve az intel lefizetéses témával.
Nem látom leírva hogy összesen ennyi cpu-t vett volna a PowerGpu. Csak te feltételezed. Nem kizárt hogy ilyen adagoban vásárolnak, és egy - egy adagban ezt találják. Ugye mennyire félre visz az elfogultság, ha azt akarod alátámasztani hogy kevés a minta?
A tapasztalataikat még ketten tették szóvá, ebben a hozzászólásban megtalálod, ami a törölt PowerGpu hozzászólásából származik. [link]
Az AMD azért foglalkozik a dologgal, mert hatalmas nyilvánosságot kapott az ügy. És simán elképzelhető, hogy a további sikeres együttműködés reményében, értsd úgy hogy kapjanak procit, megkérték őket töröljék a hozzászólást. Persze elvakultságodban ez a lehetőség számodra fel sem merül.
Vagyis ha probléma van, megoldják mikrokód frissítéssel. Vagyis beharangozták. Személyeskedhetsz a szövegértési dumáddal, de tisztán látszik hogy csak a magyarázkodásod próbálod palástolni vele.
Problémakezelés oldalról valóban pacsi az AMD-nek. Akkor is nagy pacsit kapott tőled, mikor az intel sebezhetősgek kiderültek, majd gyorsan közölték őket nem érinti. Aztán az őket nem érintő sebezhetőségekre kiadták a frissítést. Erről itt olvasgathatsz: [link]
Az intel lefizetéses sztorija megint csak a te fejedben él, gondolom bizonyítékod nincs rá. Persze persze. Mondhatom én is hogy az amd lefizette azt a céget aki a rengeteg sebezhetőséget találta a procikban, hogy tűnjenek el. De ne menjünk el szerintem idáig, elég ha a 4/8 magos cpu esetét nézzük. Pacsi az amd-nek, igen.
-
Pingüino
senior tag
Bírom az olyan embereket, akik elvakultsággal vádolnak másokat, aztán meg ha látnák a saját hozzászólásukat külső szemmel...
A kevés mintaszámot konkrétan a PowerGPU elmondásából lehet tudni. Elmondták, hogy x db y típusú prociból z db volt hibás. Nem azt mondták, hogy a náluk járt processzorok valahány százaléka. Szóval tudható, hogy x*y db mintából következtetnek. Ami olyan kevés volt, hogy lazán lehet egyedi eset.
Érdekes lenne azt is linkelned, hogy kik jelezték még "ugyanezeket a tapasztalatokat". Mert hogy nevesítve nem lett senki más. Azt mág bárki mondhatja, hogy "egyébként megkérdeztünk másokat is, és másnak is volt vele gondja". Kinek? Amíg ezt nem mondják meg, addig ez csak hanta.
"Azért az mindenképp érdekes, hogy az AMD foglalkozik a témával, valószínű ez miatt is kérték hogy törölje a PowerGpu a hozzászólást."
Miután az AMD nyilvánosan foglalkozik a dologgal, és megszólaltak az ügyben, kétlem, hogy ők kérték volna a hozzászólás törlését. Ha úgyis beszélnek róla, akkor minek? Sokkal valószínűbb, hogy a PowerGpu is rájött, hogy elhamarkodott volt, amit csináltak, és inkább visszakoznak.
"Az is érdekes, hogy bár senki más nem tapasztalt ilyet, máris be lett harangozva egy mikrokód frissítés."
Semmilyen mikrokód frissítés nem lett beharangozva. Azt mondták, hogy HA valóban fennáll az eset, és alaplap oldalról történik a probléma (merthogy feltételezik, hogy a processzoroknak egyébként semmi baja), akkor azt meg kell oldani egy mikrokód frissítéssel. Tudom, hogy nehéz dolog a szövegértelmezés, de azért próbáld meg.
Egyébként ha már itt tartunk, problémakezelés oldaláról is pacsi az AMD-nek. Valaki hibás processzorok szállításával vádolta őket, ők pedig kiálltak, és azt mondták, kivizsgálják az ügyet. Mit tett az Intel, mikor valaki sebezhetőségeket talált a processzoraikban? Lefizette őket, hogy ne derüljön ki, csak fél évvel később, majd mikor végre nyilvánosságra került, még fél évet kellett várni, míg elkezdtek foltozgatni. Van egy kis különbség a kettőben. -
nexplo
őstag
Amikor a kék oldalról derül ki valami turpisság akkor a pirosak jönnek, amikor a piros oldalról akkor a kékek. Hogy nem unják ezt még az emberek.... Nem hiszem hogy egy Powergpu az Intelnek tett ezzel szívességet. Nem mondom hogy lehetetlen de 1% esélyt látok rá. Ne lássuk szerintem mindenbe bele ezt a párharcot. Egy simán kikommunikált butaság is lehet.
-
Robitrix
senior tag
Azt azért szokták mondani, hogy több a hibás AMD proci, mint az intel, de az is igaz, hogy nagyjából 4-szer annyi AMD-t adnak el, mint Intelt. Az Ipon ugye tipikusan alkatrész értékesítő cég vagy általa összeszerelt gépeket ad el. a vevő igényei szerint. Tehát ha nem csak az abszolult mennyiséget nézik, hanem az arányokat akkor nem tudom mi lenne a helyzet.
-
hokuszla
senior tag
báncsák az áemdét
-
-
Robitrix
senior tag
Amúgy magunk közt szólva a friss processzorok hibátlan példány kihozatala eleinte rosszabb. Aztán ahogy teleik az idő és beállnak bizonyos tapasztalatok a gyártásban, akkor javulni szokott a hibátlan procik aránya. A ZEN 3 procik viszonylag újak pár hónaposak. A Intel 9700 procik meg több, mint 2 éve gyártanak. Azonkívúl az se mindegy, hogy egy procit 7 nm-en gyártanak vagy 14 nm-en. a 7 nm-en több a hiba arány eleve a sürübb és kisebb összetevők miatt. Vélhetően egy 20 éven át gyártott 50 ezer alkotóból álló intel 80186-os proci a végén egészen remek gyártási statisztikával rendelkezett a mai procikhoz képest.
nem véletlenül használták mondjuk műholdak vezérlésében, mert annyira megbízható porci volt .
-
Robitrix
senior tag
Bizonyos szempontból logikus a dolog. Jól látszik, hogy minél több mag és szál számú egy proci annál nagyobb arányú a hibás proci arány. Nyilván egy egy 16/32 mag/szálas proci sokkal több tranzisztorból és más elektronikai elemből áll, mint egy 6/12-es proci. És logikusan minnél több az alkatrész annál nagyobb az esély rá, hogy a gyártásban félrecsúszik pár elektronikus összetevő.
Másfelől egyáltalán nem releváns az összevetés egy intel 9700-zal. Ami egy 8/8-as proci. kisebb cache memóriával. ebből eredendően jóval kevesebb alkatrészből áll. Vagyis bonyolultságot és alaktrész számot tekintve leginkább egy 6/12-es procihoz áll a legközelebb. Azon kívül nem tudjuk az 1 darab hibás proci hány darab 9700-as prociból állt elő. Lehet, hogy 20 daraból, ami akkor viszont jóval rosszabb mint mondjuk a 120 darabból a 3 darab az AMD 5600X-ből.
nekem valami bujtatott intel propagandának tűnik igy a cikk
Más felől kevés minta esetén a 1-3 meghibásodás még erősen a véletlen statisztikai szórás alá esik. Olyan ez mintha valaki 3 pénz feldobás és 3 fej alapján jelentené ki hogy 100%-ban fej lesz egy pénzfeldobás. -
Robitrix
senior tag
válasz
ergoGnomik #8 üzenetére
Igaziból talán 4-5 hónappal később indult az AMD, mint az Intel.... Simán mondhatjuk 42 év után, hogy gyakorlatilag egyszerre indult az Intel és az AMD...
-
exedoc
senior tag
Mondjuk ezt a PCX is eljátszotta. Egyszer elkezdtem nézni tőlük egy videót amiben Ryzen-es gépet raktak össze, és úgy kezdődött, hogy elmondták, hogy hát egy újabb ryzenes konfig kerül összeszerelésre a nagy érdeklődésre való tekintettel, de azt el kell mondani, hogy azért nem tökéletes a piros oldal mert elég sok a hibás processzor. Oké, videó off. Ha jól emlékszem 2700X vagy 3700X volt a CPU, tehát nem a Zen3-as generáció.
-
De amúgy nem rossz próbálkozás ez! Az emberek eléggé fogékonyak mostanság mindenféle
összeesküvés elméletre, így amikor azt látják hogy hiány van amd prociból, meg amd gpu-ból akkor sokak fejében megragadhat ez hogy biztos ezért a sok "meghibásodás" miatt.
Pedig hát az amd csak simán durván alulértékelte az igényeket hogy mennyi ps-t, xbox-ot, ryzen-t, és radeon-t venne a jónép, meg hogy a kriptovaluták mekkorát fognak menni.
Ez most brutál nagy szerencséje az intelnek !
Viszont ha még egy évig így marad az erősorrend minden fronton, akkor fog majd igazán szopórollerezni az intel, mert ha beindul 5nm-en a zen4 és már az elején jó lesz a kihozatal, meg az amd se lesz hülye és nem nézi be megint az igényeket, meg továbbra is gyártásban tartja a 7nm-es ryzent, és radeont, akkor dupla ennyi cucc tud majd a piacra ömleni.
Persze ebben legalább négy -ha- van, szóval majd meglátjuk, de a lehetőség megvan! -
joysefke
veterán
Megérkezett az új intel CEO...
-
ergoGnomik
tag
Azt is hozzá kell tenni, hogy egy 1999 óta működő cégről van szó, gondolom láttak már pár PC-t, valószínű egy bios frissítést nem néznek be...
Ja. Az AMD meg 1969 óta van az iparban, és nem a bizonyos szinten nevetséges "csavarozzunk össze alkatrészeket" részében, hanem a kőkemény "gyártsuk őket" műfajban.
-
BiP
nagyúr
Igazából ez a helyes lépés az AMD részéről. Mind marketingszempontból, mind technikai szempontból.
Viszont hogy a PowerGPU miért nem az AMD felé jelezte ezt, miért a twitteren indultak neki a dolognak, jó kérdés. Biztos kellett a 15perc hírnév. (főleg az inteles mondat fényében).
De a lényeg, hogy kivizsgálják, és amennyiben lehetséges, javítják. -
-
Elolvastad azt a bizonyos másik hírt? Mert ha igen, akkor láthattad volna a minta nagyságát, de bemásolom neked a törölt tweetet.
ha jól számolom, 320 db proci a minta nagysága
Cikkben citál a szerző egy nagyobb mintát is, idézem:
"Lényegesen nagyobb mintát adnak a Mindfactory.de adatai, amelyek alapján a fentebb említett processzorok meghibásodási aránya 0,3 és 0,6 százalék közötti, és ez nagyjából 25 ezer termék eladás alapján van számolva." -
törölt tag
Ide is elkezdtek a kékek trollokat küldeni? Ráadásul valami énekest, mondjuk korona idején érthető, hogy kell a plusz bevétel, mert koncertek sajnos nincsenek.
-
Skyline15
tag
De ugye ez is megvan?
"A PowerGPU egyébként semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatott az állításának alátámasztására, mostanra pedig törölték az eredeti Twitter bejegyzést, de az internet nem felejt, ezt a fenti képen meg lehet még tekinteni."Ha nem szolgáltatott bizonyítékkal.....
Ennyi erővel azt is lehet mondani hogy user error, mert nem QVL memóriával tesztelt, vagy ki tudja... Spekuláció az egész, sőt... még Intel lefizetés is lehet, mint az utolsó sorban írják, hogy ja amúgy csak 1 intel proci volt csak rossz. Minek a "marketing"?
Ezért fura az egész, mert ha simán csak AMD felé szeretne valamit közölni, akkor az utolsó sor felesleges.Szóval az AMD kivizsgálja a dolgot és kész, nincs itt semmi féle látnivaló.
De persze ez is egy újabb jó cikk fanboyoknak a harcra
-
Emilió
junior tag
Ebből és a másik hírből is kimaradt, hogy a PowerGpu hozzászólása után még ketten jelezték ugyan ezeket a tapasztalatokat.
Vagyis ez a kijelentés már bukik: "miután a média több kereskedőnél is utánajárt az ügynek, és senki sem tapasztalt még csak megközelítőleg sem hasonlót."
A tegnapi cikkben az is elhangzott, hogy a HW Unboxed csak az ausztrál viszonteladókat kérdezte meg.
"Hardware Unboxed figyelmét is felkeltette, amely média meg is kérdezte a vezető ausztrál viszonteladókat,"
Vagyis kicsit merész dolog arra utalni, hogy egyedi esetről van szó, mivel A, még ketten jelezték a problémát és B, a HW Unboxed csak Ausztráliában kérdezősködött."Ezt az állításukat rendkívül szűk mintára alapozták"
Erre van valamilyen forrás, hogy mennyire szűk ez a minta, vagy csak oltjuk a tüzet?
Azért az mindenképp érdekes, hogy az AMD foglalkozik a témával, valószínű ez miatt is kérték hogy törölje a PowerGpu a hozzászólást. Az is érdekes, hogy bár senki más nem tapasztalt ilyet, máris be lett harangozva egy mikrokód frissítés.
Azt is hozzá kell tenni, hogy egy 1999 óta működő cégről van szó, gondolom láttak már pár PC-t, valószínű egy bios frissítést nem néznek be...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest