- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
válasz
Gadgetfan_ #122 üzenetére
Szerintem folyamatosan fejlődtek dizájn szempontjából, és eddig formatervben – továbbra is szerintem – az iPhone 5-tel értek el a csúcsra, bár az arányok az iPhone 4-4S párosnál voltak rendben, az 5-nél kicsit megvan a távirányító effektus.
Az iPhone 5 eleganciáját kicsit fura lesz összeegyeztetni eleinte a rendszereddig számomra bugyutának hatóleegyszerűsödött felületével. (Mondjuk paradox a felület leegyszerűsödésével jönnöm, mert eddig is meglehetősen szimpla volt az elv, szóval nyilván itt az ikonkészlet módosulására céloztam.) De úgysem én fogom használni napi szinten órákon át. -
Gadgetfan_
senior tag
Kicsit úgy vagyok ezzel a flat dizájnnal és az egész kinézettel, mint anno az iPhone4-el. Mikor az első képeket láttam róla, az volt a véleményem, hogy a 3GS mennyivel szebb telefon és minek kellet ez a dizájnváltás. Aztán egyre jobban tetszett az i4, ahogy egyre több képet láttam róla, majd mikor először kezembe fogtam, már a világ legszebb telefonjának tartottam (és azóta is ez a véleményem).
-
B1T3
addikt
válasz
Gadgetfan_ #120 üzenetére
Nekem is tetszik összességében, bár én más okok miatt nem fogom használni az iOS 7-et. Mondjuk valóban fura egy iPhone-on látni, kicsit talán bugyutának tűnnek az ikonok, szokni kell még a dolgot. Bármennyire is szempont az egységesség az Apple cuccoknál, szerintem volna létjogosultsága, ha lenne mód az előző felületre/ikonkészletre váltásra.
-
Gadgetfan_
senior tag
Szerintem meg baromi jó lett az iOS7, az első amit azonnal frissíteni fogok ha megjelenik... Bár a flat-dizájnnal még barátkoznom kell, de egyre inkább tetszik, minél többet nézem.
-
Kaiku
senior tag
Pedig de! Nekem a Defy+ 4.2.2 ROM-mal nem vár 1-2 mp-nél többet ha alvásból indítom! A baj az, amikor a HTC ONE-t veszi mindenki alapul, milyen jó meg ez aztán a csoda! Sajnos a pl a HTC a legrosszabb ROM-okat adja ki továbbra is. Egy jó hardvert "porig" tudnak alázni a nem megfelelően optimalizált OS-ükkel. Így volt ez a HTC-nál régebben is. A Samsung sem figyel az alsóbb kategóriás készülékeire eléggé.
-
Blyan
félisten
Ezek a színek ezen alkalmazáson belüli specifikus jelölések miatt vannak, alapvetően nem lenne része az IU-nak. WWDC alkalmazás (töltsd le, nézd meg), témaköröket jelöl, amiket a szűröben állítanak be.
Szóval a háromszögeket nem hiszem, hogy nagyon komolyan kellene venni.
Mindegy, majd kiderül.
-
ZooLee
senior tag
Ezen nem érdemes vitázni, vagy értetlenkedni, mindenkinek más az ízlése. Megvitatni lehet, de felesleges egymás győzködni, hogy a régebbi jobb volt, de nem, az újabb még jobb lesz.
Nekem a #103-ban lévő képek közül a második még nagyon bejön, a harmadik már necces, de szerintem leginkább a csiricsáré színek háromszögek miatt. Most vagy flatelünk, és akkor legyen _tényleg_ flat, egyszerű, de konzisztens (ha egy fekete-fehér skálán mozog, akkor onnan vegyen színeket, vagy maximum pár alapszínnel dolgozzon) vagy legyen színes, de akkor rendesen, ne beleékelve valami egységesnek tűnő közegbe. Nekem ezek a színek sehogy sem tűnnek jónak.
Másrészről szerintem biztosra lehet venni, hogy ilyen lesz a kinézete, nem hiszem, hogy egy teljesen fake dizájn beletolnának az appba. Vagy igen, tényleg összedobták ezt csak úgy és valami teljesen más lesz az iOS7, hogy még nagyobbat üssön? Mondjuk azt bírnám, az tényleg olyan Apple-ös lenne megint...
-
-
bigdady
nagyúr
Kiváncsi vagyok, kicsit félek ettől a flat-től... Nkem az olyan wp-s
-
Blyan
félisten
Sok sikert hozzá. Minden él nélkül. Nekem az Android nem alternatíva, és nem azért, mert bele lennék buzulva a iOS-be, mert nem. Vannak hibái, nem is kevés. De nekem ez felel meg jelenleg a legjobban. Az android majd a 10 magos korszakában lehet tetszeni fog, de ez még odébb van.
Manchester
Semmi radikális nem történik, mint ami a W7 és W8 esetében lezajlott, szóval szerintem ez felesleges para.
Ha az Apple zuhanni fog/kezd, azt nem az UI változásnak lesz köszönhető, hanem valami másnak.Egyébként a W8 miatt sem kell aggódni, idővel átpasszírozódik a piacon és a W9-re nem lesz ekkora téma már az sem.
-
manchester85
veterán
Ne légy ebben olyan biztos. Ha ugyanis zuhan szépen tovább az Apple, akkor lehet, hogy az elemzői cikkek tömve lesznek azzal, hogy az Apple bukása többek között a rossz kezekbe került felhasználói felület megtervezésénél dőlt el. Ugye nem kell bemutatnom a Windows 8 népszerűségét és őrületes bukását. Tehát nagyon nem egy lényegtelen kérdésről beszélünk, ami elég rendesen meghatározza, hogy hova állnak a vásárlók.
-
Blyan
félisten
válasz
manchester85 #96 üzenetére
Így van, majd kiderül. Szvsz egy év múlva (i6/ios8) már senki nem fog ezen lovagolni.
-
manchester85
veterán
Én lesz*rom, ha nagyon nem fog tetszeni, akkor is védve vagyok. Vagy apám 5-ösét veszem meg október körül, vagy haverom 4S-ét. A bétákat tolom is majd fel, remélhetőleg a 4 még támogatott lesz, de ha nem, akkor apám telójára. Barátkozgatok majd a felülettel, és ha nem tetszik, akkor marad legalább egy évig az iOS 6. Aztán meg majd kiderül, mi lesz.
-
Blyan
félisten
válasz
manchester85 #94 üzenetére
Én a helyetekben inkább nézegetném a droidos piacot!
-
joey04
titán
válasz
manchester85 #90 üzenetére
Ez egy okádék
-
zombinyul
addikt
Tapasztalat, nem egy készülék után (HTC Hero, Xperia X8, Xperia P, Galaxy Note, OT-995, Galaxy Mini, Galaxy Ace, tehát elég nagy a szórás minden téren): ha nem indítja újra az ember kb. naponta, minden baja lesz, rengeteg alkalmazás random bezárása, újraindulgatások, fagyások, összevisszaság, túl nagy hw igény. de előnyére legyen mondva, jól testreszabható.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
Totheground #84 üzenetére
Nekem nem tetszik. Főleg a tárcsázó, az botrányos szerintem. Én mondtam, ha a tárcsázó és a reminders lesz az új irány, megspékelve a flat mániával, akkor részemről irány droid.
-
joey04
titán
válasz
Totheground #81 üzenetére
Hát amióta megvariálták a tárcsázót, meg a zenelejátszót, azóta sok rondaságot kinézek belőlük.
-
joey04
titán
flat témához még adalék:
balra az új.Ha csak ilyen szinten nyúl bele Ive, akkor nem kell attól tartani, hogy ilyesmi lesz. Ez valamennyire biztató számomra.
-
Totheground
addikt
"Sajnos a legnagyobb hibája az iphonenak az APPLE cég, buták ahhoz"
Nem gondolod, hogy ez kisse meredek? Mert szerintem nem is kicsit. Egyebkent meg nezz utána, hogy a készülékek kotul mennyi JBs, aztan ebbol vonj le egy olyan 45-55%-ot aki viszont a lopkodas miatt hasznalja (olyan egy eves adat, Inst./JB arany, de a cikketmost nem talalom). Eleg durva kissebbsegrol van szo. En pl akkor kezdenek el a valtason gondolkodni, ha teletomnek minden szemet tweakkel az iOSt."szinte semmi másból nem állnak a frissítések sajnos már régóta"
Szerintem meg eleg sokmindent kaptunk az elmult 1-2 evben.A design valtas valszeg most jon, bar remelem nem egy nagy valtas, inkabb csak finomhangolas lesz.
Ez a testreszabas meg mar olyan regi vesszoparipa, hogy az hihetetlen. MINEK? Hogy ikonok helyett kulonbozo ruhas csillamfaszlamakat lassak a menuben? A JB-es telepitheto theme-ek nagy resze ocsmany, van egy-ket minimalista, ami jo, de kb ennyi.
"h*lye csatlakozóktól kezdve"
Ja, milyen szar. Az Apple 13 evente valt csatlakozot, es egy rakat gyarto gyart hozza kiegeszitoken. Milyen jo is lenne itt is vegigmenni a kulonbozo usb mutaciokon. Nem is ertem, miert nem csinaljak...En ismet csak az eddigieket tudom ismetelni. Csoppet sem erzem korlatozva magam, pedig ahol lehet, Apple cuccokat hasznalok.
-
B1T3
addikt
Hű, nekem is az Asking Alexandrián akadt meg a szemem. Last.fm-en igencsak előkelő helyen szerepelnek nálam.
(#77) Darkrage
Sok mindenben igazad van, de pl. az anyaghasználat mintájára a legtöbbnél nagy szórás van, hiszen a leggagyibb készüléktől kezdve a korrekten összerakotton is fut Android. Pár pontba bele is köthetnék, de ez úgyis egy teljesen szubjektív lista, így a vitaindító megjegyzésem is ennek mintájára csak a saját véleményemet tükrözné. -
Darkrage
csendes tag
Én is régóta gondolkodom az Iphone lecserélésén de sajnos nem találtam még méltó kihívót.
Én levelezni, navigálni és néha fényképezni és telefonálni, ritkán böngészni és filmezni és játszani is szoktam rajt. Sajnos a legnagyobb hibája az iphonenak az APPLE cég, buták ahhoz, hogy meglássák azt, hogy az emberek nagy része a Jailbreaket nem csak a fizetős szoftverek kijátszására hanem, az APPLE saját hiányosságainak betöltésére használják(SBSetings/Winterboard/NCsettings/Mark all/Flashlite/Barrel/Springtomize stb..). Bár van némi törekvés a jailbreak fejlesztőinek törekvéseit átvenni de az harmat gyenge, persze ahhoz van eszük hogy a Jailbreaket irtsák, szinte semmi másból nem állnak a frissítések sajnos már régóta.
Az alapvető dizájnban nincs óriási eltérés az IOS 3 óta, persze ugye jailbreak esetén ott a winterboard ha valaki egy kis egyediségre vágyana, míg a gyári ios nem testre szabható, hisz minek az... APPLE jobban tudja mi a jó nekünk... Lassan ideje lenne rájönni hogy nem biztos hogy az IOS 7-et nekik kellene testre szabni hanem inkább a telefon gazdájának, nekik max útmutatót vagy sablonokat kellene adni... Ha már annyi pénzt elkér az apple egy telefonért akkor megkönnyíteni kellene a használatot és nem csak korlátozni folyamatosan. Sok utálatosság van az ios eszközökben a h*lye csatlakozóktól kezdve az egyedi bluetoothig...
Az Android egy jó koncepció, csak a stabilitása csökken a sokszínűsége miatt. Gyártók nagy része nem is fektet hangsúlyt a szoftverre. Stabilan és gyorsan meg csak erőműveken fut (pl, HTC ONE,SAMS. GALAXY S3 ,LG OPTIMUS 4X) Emiatt a telefonok üzemideje nagyon lekorlátozódik. Nagy hibája még az androidnak a program kompatibilitásoknak betudható rengeteg program leállás. De sokkal inkább a sajátjának érzi mégis az ember. Számomra a legnagyobb hiányosság egy jól megtervezett levelező rendszer és számomra a tárcsázó rész is unszimpatikus. GPS terén is az iphone számomra a nyerő és a kényelem terén is.
IOS és ANDROID ÖSSZEHASONLÍTÁS 10-es skálán pontozva SZERINTEM (IOS - ANDROID):
(IOS - ANDROID)
Stabilitás: 9 - 5
Testre szabhatóság:1 - 10
Hardver anyaghasználat: 10 - (1-7)
Kezelhetőség: 9 - 7
Kezelőfelület (gyári):9 - 6
Menürendszer: 8 - 6
Fejlődőképesség: 0 - 10
Böngésző (gyári) : 7 - 5
Levelező (gyári): 8 - 2
Tárcsázó (gyári) 8 - 5
Kamera (gyári) 3 - 7
Widget 0 - 10
Értesítés felület: 1 - 8
GPS jelvétel: 10 - 7
Billentyűzet(virt): 9 - 5Saját tapasztalat és elvárások alapján pontoztam.
-
Mr. Byu
aktív tag
Most hogy belegondolok, könnyen lehet, hogy az iOS 7 felületét az Apple pl. az új zenelejátszóval és tárcsázóképernyővel próbálgatta már "sunyiban". Ez szerintem jó irány, ízléses ez a visszafogott, de mégis szépen, aprólékosan kidolgozott stílus.
-
Gadgetfan_
senior tag
Hasonlóan érzem én is. Már jó ideje iPhone-t használok és megszoktam, a telefonomtól egy fajta "működési érzetet" (feeling
) a használat közben, amiről nem akarok lemondani. Az utóbbi egy évben kétszer csábultam el, hogy váltok, mikor megjelent a Note2 (ha már lúd, legyen tepsi) és most a HTC One premierén. Mindkettőt használtam majd egy napig, és tényleg lehidaltam egy-két megoldástól amit szívesen vennék a telefonomban, de végül mindig oda lyukadtam ki, hogy valahogy mégsem olyan jó érzés használni, egyik sem tudja azt, amit az én vénséges i4-em. Hogy még annak a szintjét sem sikerül megugornia az ezermagos Androidos telefonoknak felhasználói élményben, a gördülékenységben és simaságban, bár elismerem funkcionalitásban és szolgáltatásban meghaladta már az Android az iOS-t. De mivel nekem fontos az, hogy a telefonom egyszerű és felhasználóbarát legyen, és emellett minden felmerülő igényemre elérhető legyen akár több alkalmazás is, ezért úgy néz ki még maradok az iPhone-nál és az iOS-nél. Remélem ezt az "élményt" nem sikerül elszúrniuk az Apple-nél, mert akkor már semmi sem tart náluk, és váltani fogok.
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
TROGLODITA #62 üzenetére
Hát ez kicsit fura hozzáállás, barátom. Miért lennénk egy iOS (tehát még csak nem is iPhone) témában ovisok attól, hogy összemérjük a jelenleg piacon található szoftveres megoldásokat, és gondolkozunk, hogy milyen irányba lenne jó, ha elmozdulna az Apple, és milyen téren kéne konzervatívnak maradnia?
Pont ez alatt a cikk alatt szerintem nyugodtan, "on-topicban" mehet a rendszerek összemérése.
Írtam a HTC One-ról egyik előző posztomban, hogy igencsak megjött hozzá a kedvem (jelenleg iPhone 5-öm van). Sikerült alaposan szemügyre vennem, mert öcsém i4-ről váltott, és kicsit tesztelgettem. Már azért árnyaltabban látom a helyzetet. Akit érdekel, offtopicban alább a véleményem:
+ Nagyon sok olyan funkciója van az Androidnak, ami sokkal testre szabhatóbbá, és "izgalmasabbá" teszi, mint az iOS. Ebben nem tévedtem.
- Képes csúnyán megakadni, még mindig.... még a brutális, 4 magos CPU és 2 giga ram mellett is. Nem úgy akad meg, mintha lassú lenne. Hanem egyszerűen összekuszálódnak a szálak a rendszerben, és úgy viselkedik, ami iPhone-hoz szokott felhasználóknak vérlázító. Pl.: gondol egyet, és nem reagál a gombokra, csak az érintős vissza vagy home gombra... Elgépelek egy számot, újra a végére akarom tenni a kurzort, hogy kitörölhessem az utolsó számjegyet, de nem reagál, nem tudom a végére tenni a kurzort... A "ZOE" képkészítés után 15-20 mp-ig dolgozik, és amíg el nem menti teljesen a képet, gyakorlatilag fagyott állapotban van a telefon. A böngésző a legtöbb esetben lassabb, mint az iPhone 5-ön akár a Safari, akár a Chrome (persze nem sokkal, kb. egy szinten vannak, a brutális HTC hardver ellenére is). Az oldalak görgetés közben hajlamosak szétesni, megakadni, ami iOS-en aligha fordul elő. Ez, hogy bizonyos gombok, képernyőterületek nem mindig "reszponzívak", számomra teljesen furcsa és szokatlan jelenség. És ezt eddig a kezembe vett összes androidos eszköznél tapasztaltam. És nem érv az, hogy "nálam ilyen nem történt soha", mert nálam történt, és kész. Egy vadi új HTC One-nal, miután kivettük a dobozból, azonnal.Ezek nem állandó, hanem néha-néha jelentkező hibák, de léteznek. És nem vagyok félkegyelmű, tudom, hogyan kell használni egy technikai eszközt, és a HTC One mégis néha a türelmemmel és a józan eszemmel játszott. Nem azt mondom, hogy ezek mellett nem lehet élni. Még az is lehet, hogy én be is vállalnám ezeket a kis idegesítő dolgokat a funkcionális többletért cserébe. De attól még ezek léteznek, és tudomásul kell venni, hogy a rendszer tökéletesre csiszolásában az Apple még mindig jóval egyes Android verziók előtt jár. Innentől kezdve meg egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi a fontosabb.
-
manchester85
veterán
Én egyébként nem is szoktam használni a négyzetrácsos homescreent, balra görgetek, és a keresőből szedem elő a legtöbb alkalmazást, ami nem az első oldalon van.
-
zombinyul
addikt
Szerintetek 3GS-re is elérhető lesz?
Kíváncsi volnék hogy fog kinézni, miben fog a funkcionalitás változni, nekem ez az egyetlen rendszer, amely még a WP-nél is jobban bejön (igen, én imádtam a WP-t is, de az Androidot bármelyik felülettel használtam, kuka volt mind, pedig nem feltétlen alsós droidjaim voltak). Csak remélni merem, hogy a régi ütőkártyák továbbra is megmaradnak.
Csak jöjjön ki 3GS-re, őszig marad. -
samgar
őstag
Nagyon remélem nem megy el a gagyi irányba. Mert a flat kb majdnem az. Ahogy a w7-ből metro lett. Borzalom.
-
iHave
csendes tag
Nekem 2007-től iPhone-om van, nem cserélném le semmi másra, ez bejött-bejön-be fog jönni, a dizájnváltozás megfiatalít majd minden készüléket.. Már nagyon megszoktam a mostanit, lehet vissza fogom még sírni!
-
dezs520
senior tag
válasz
TROGLODITA #62 üzenetére
Ellene vagy,mégis labdát dobsz a végén,grat.
#57 Én is adok egy nagy +1
Nem szívesen válnék meg ettől a felülettől,mint ahogy már előttem említették,nem a menüt bámulom.
Az pedig hogy az egész egy nagy káosz hülyeség,lehet névvel ellátott mappákat csinálni,akár egy oldalra egyet ami már is nem káosz.... -
TROGLODITA
csendes tag
Miért kell mindig Android vs. iOs vitákat csinálni minden létező magyar fórumon, amikor már alapjaiban véve is teljesen értelmetlen a vita?
iOs hány készülékre is jó ?
Android hány készülékre is ?Ovisok.
-
Mr.Grincs
veterán
Kíváncsi vagyok nagyon erre az újításra. Ráférne egy kis frissítés az iOS-re, méghozzá nem kicsi, elég sok ideje ugyanazt a csontot rágjuk, mindannyian, ennek ellenére szeretem, mert atom stabil és gyors a rendszer, meg a telefon és eléggé időtálló.
-
Gadgetfan_
senior tag
Minden szavaddal egyet kell értsek!
Mostantól felhatalmazlak rá, hogy te írd meg helyettem is ebben a témában a kommenteimet!
Nem vagyok nagy híve a flat design-nak. Hogy menyire utálom a Speedtest és a Podcastok ikonjait és felhasználó felületét, olyan sivár és jellegtelen lett az új dizájnnal.
-
ZooLee
senior tag
válasz
fordfairlane #47 üzenetére
Samsung esetében azt nem értem, minek erőltetik ezt a nyomorult TouchWiz-t, amikor ekkora fostaliga, ennyi év után is. Gondolom, nem a TouchWiz miatt veszik a Galaxykat. Tennének rá stock Androidot, valami Samsung logós háttérképet, és még a Google-tól a frissítések is mennének.
Hát, hamarosan kiderül, ha kijön a Galaxy "Nexus" S4, a natúr Androiddal. Kíváncsi leszek mit fognak szólni a sima S4 felhasználók, mikor kiderül, hogy a gyári Android röccenés nélkül fut a Samu-s "fejlesztések" nélkül...
Tartok tőle, hogy az iOS7-el kicsit átesnek a ló "lapos" oldalára, bár az, hogy Ive keze benne van a dologban, azért jelent némi garanciát. Nekem a jelenlegi dizájn bejön, néhol létnyleg lehetne egyszerűsíteni rajta, de csak ésszel. Elég jó példa a Podcast lejátszója, ami megjelenésekor orsós magnót formázott, gyönyörűen nézett ki, de igazából tényleg eyecandy volt csak. Most egy (sokkal) egyszerűbb felületet csináltak neki, de így is jó használni, szerintem ezen tesztelték a felhasználók reakcióit, és hasonló egyszerűsítésre lehet számítani. Ez szerintem belefér, jó irány.
-
Mr. Byu
aktív tag
Az biztos, hogy van valami ebben a 2007 januárjában bemutatott iOS (vagy akkor még iPhone OS) felületben, ami nagyon barátságossá teszi. Ez már tényleg ízlések és pofonok (és részben biztos megszokás) kérdése, de én máig jobban érzem magam pl. a jó öreg gyári Mail alkalmazásban, mint pl. a flat dizájnú Mailbox-ban (vagy pl. a GMail appban is).
Az apró kis árnyékok, kidomborulások, egyéb térhatású elemek, amik az egész iOS-t jellemzik, szerintem nagyon barátságos, könnyen átlátható intuitív felületet eredményeznek. Lehet idejét múltnak nevezni, és biztos meg is lehet valamelyest unni, de ez azon nem változtat, hogy a 2007 elején bemutatott GUI alapvető építőkövei annyira jól meg voltak tervezve, hogy 6 év múlva is megállják a helyüket.
Ám mivel a mobiltelefonra is olyan élvezeti cikként tekintenek sokan, mint mondjuk mások egy autóra (holott mindkettőre lehet pusztán munkaeszközként tekinteni), ezek az emberek elvárják a változtatást, pusztán azon az alapon, hogy ez "unalmas". Milyen érdekes, nem? A mikrosütőt gyártó cégektől pl. sosem várjuk el, hogy pár évente valami új formatervvel rukkoljanak elő, nemde? Elfogadjuk, hogy így néz ki kb. egy mikrosütő, és nem akarjuk, hogy állandóan változzon, csak használjuk.
Én úgy gondolom, hogy bár funkcionalitásban még sokat fejlődhet az iOS, de az esztétikum terén örök értéket képvisel, mint pl. egy veterán autó. Hiába régi, hiába jelentek meg azóta teljesen új dizájn irányvonalak, azért mégis csak szépnek tartjuk, és jó érzés "beleülni". Lám, az asztali OS X kinézetét sem változtatta meg teljesen az Apple, hanem az évek folyamán folyamatosan "finomította" a túlzottan csilli-villi Aqua felületet, de az alapkoncepció ugyanaz maradt (és szerintem: milyen jó, hogy az maradt). Hasonlónak örülnék az iOS-ben is. Nem kéne teljesen hátat fordítani ezeknek a jól lefektetett dizájn irányelveknek, hanem csak finomítani kéne, közben meg a funkcionalitást bővíteni. Hamarosan kiderül, hogy gondolta Ive bácsi...
-
B1T3
addikt
Nem is tudom, mit mondjak a várhatóan megújított felületről… Kezdhetném azzal, hogy a jelenlegi unalmas, és jól jönne az újítás, de ez szubjektív, és ott van az érem másik oldala, hogy jelenleg az iOS annyira jellegzetes (hiába – sarkítva – csak ikonokból áll a felület), hogy talán a WP-hez tudnám hasonlítani. Összességében a GUI rendelkezik a maga sajátos atmoszférájával, és ha nagyon átalakítják az ikonokat és az egész egységét a flat dizájn irányába (pl. ez számomra egy rémkép, de biztos nem lesz ennyire drasztikus változás), akkor veszíthet a stílusosságából a rendszer (mondom ezt úgy, hogy nekem nem a szívem csücske ez a felület, ám itt vissza is kanyarodtunk az ízlés szubjektivitásához), de ne legyen igazam. Sőt az is lehet, hogy az ikonok szimplább mivolta jót tesz majd az összképnek, de ezt legkorábban csak június 10-én mondhatjuk meg.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Kíváncsi vagyok milyen lesz az a letisztult felület, így is egyszerű már
-
Dany007
veterán
Nem véletlenül tettem vissza a GB-t. Az ICS meg a JB nekem nem jött be.
Ha megnézed a P topikot akkor láthatod, hogy az ICS megjelenéséig semmi probléma nem volt. Az egész topik arról szólt, hogy mennyit merül az akksi és hogy mikor jön már az ICS...
Nem kell romolgatni se semmi ilyesmit csinálni. Eredeti gyári GB-vel a telefon tökéletes és akadásmentes.szerk.: ja és a topikot azért hagytam ott mert egy időután már nem volt mit kérdezni. Csak használtam a telefont és kész. Nem volt gond. Ha esetleg a nevemre rákeresel a topikban, akkor látható, hogy az ICS megjelenésekkor tértem vissza újra, azután pedig a JB megjelenésekkor.
De mivel egyik se volt jó, szerintem is elcsesztek valamit a Sony-nál, ezért visszatértem a gyárira. És ott minden tökéletes. Így megint nincs semmi okom figyelni a topikot. De azt tudom jól, hogy a JB-vel sokaknak gondja van. Én nem szaroztam vele. A 2.3.7. tökéletesen bevált, visszaraktam azt kész. Sok újdonságot úgyse hozott számomra a JB. -
electrodoki
aktív tag
válasz
Totheground #32 üzenetére
Szívemből szólsz.
-
-
saelin
veterán
válasz
fordfairlane #47 üzenetére
Sajnos igazat kell hogy adjak, van 2 samsungos telefonom és anno volt egy tabom is tőlük... Szoftveresen mindig van/volt probléma velük! De azt tegyük hozzá, hogy a tw teszi olyan jóvá pl a note-ot.
-
fordfairlane
veterán
Samsung esetében azt nem értem, minek erőltetik ezt a nyomorult TouchWiz-t, amikor ekkora fostaliga, ennyi év után is. Gondolom, nem a TouchWiz miatt veszik a Galaxykat. Tennének rá stock Androidot, valami Samsung logós háttérképet, és még a Google-tól a frissítések is mennének.
-
ROBOTER
addikt
Igen, gond van. Bocs, igazad van, nem Sonyra gondoltam más Android alatt, hanem a többi Samsungra.
Nekem is gyári SW van rajta, és utálom a lassúságát, pár napja jobb a helyzet, mert megjelent rá a hivatalos Jelly. (Galaxy Note). De többé nem vennék Samsungot. Pedig Samsung párti vagyok sokmindenben, ezzel sem volt még más gondom, és pár tulajdonsága kiváló (kamera, üzemidő), de az SW-HW összhang nevetséges. Lassú, egyszerűen nem lehet a névjegyzéket és a telefont, tárcsázót kényelmesen kezelni, mert egy másodpercet vár mindenre. És ez lenne a telefon elsődleges feladata.Persze az iPhone 3G-re utóljára hivatalosan telepíthető 4.2-vel semmi nem veszi fel a versenyt lassúság szempontjából.
-
Dany007
veterán
Sörözök épp.
Akkor jó, azt hittem már a szemem szivat...
Mikor sógoromnak mutattam még októberben, vörös fejjel jegyezte meg, hogy ez tényleg nem lagol nem akad nem röccen meg sehol... De gúnyosan hozzátette, hogy biztos ezért kell bele az erős hardver...
Ő igazi apple fanatikus...
Egyébként ICS és JB alatt nálam is produkált furcsaságokat. Ezért is tettem vissza a GB-t. Itt tényleg tökéletes.
@Mr. Byu:
Könnyen lehet. Sok jót nem hallottam róla. Nem is értem mért kell ilyen saját ui-val elcseszni egy jó vasat.
Igazából a régi LG-m 800mhz-es 2.2-es sem lagolt, akadt... az elején. Aztán pár hét múlva szépen belassult. Újra kellett indítgatni meg ilyenek. Szar volt na. Igaz kemény 20k-ba került újonnan...
De ezt már 2.3.7-nél javították a P-nél már nincs ilyen hiba.
Szóval biztos, hogy a szoftverrel cseszik el a dolgot és nem maga a hardver a hibás. -
Mr. Byu
aktív tag
Valószínűleg (persze nem vagyok Android szakértő) a Touchwiz képes "érdekes" dolgokra. Azt hallottam/olvastam/tapasztaltam hogy a Sony nagyon szépen optimalizálta mindig is a saját felületét, és már gyengébb, régebbi (egymagos, 1 Ghz körüli) telefonokon is szépen fut.
Ehhez képest nemrég "teszteltem" ismerősöm Galaxy S Duos telóját, és hihetetlen, mekkora kínszenvedés volt használni. Olyan borzasztó akadásokat produkál mindenhol és mindig, hogy az már a használhatatlansághoz közelít. Most nem akarok példálózni azzal, hogy egy iPhone 4 (sőt, ha a felbontástól eltekintünk még egy 3GS) is sebességbajnok hozzá képest, de szerintem a Touchwiz-nél van elásva a kutya. Nem normális, hogy egy 1 Ghz-es, 786 MB ramos telefon nem tud használhatóan meghajtani egy szoftvert. De Android guruk javítsanak ki, ha tévedek.
-
Dany007
veterán
válasz
Totheground #38 üzenetére
Nem véletlenül írtam be!
Mivel sokan biztos azt mondanák, hogy mert tuti most lett újraindulva és azért megy egyből a névjegyzék...
@joey20:
Milyen lagról beszélsz? Mutasd már meg hol van lag? Max azt láthatod, hogy az a gagyi telefon éjszakaira van állítva és húzza a fénycsíkot, illetve nem bírja lekövetni a gyors fényváltozásokat...
De nem tudom hol látsz te itt lagot? Egy percre nem akad meg, mikrolag sincsen...
Sógor iPhone 4S-éhez hasonlítgattuk és nulla lag.Másrészt továbbra sem értem a Samunál mért van az a 3-4 másodperc... Én rányomok és megjelenik a névjegyzék. Ennyi. Ha erre 3-4 másodpercet kellett volna várni, akkor nem veszem meg a telefont.
-
joey04
titán
válasz
Totheground #40 üzenetére
Én még 6.1.2-n vagyok.
-
joey04
titán
Szóval ha a te 160 akárhányezres telefonodon 3-4 másodperc amíg bejönnek a névjegyek akkor ott valami gond van!
Nem gond van, csak samsung. és ez nem fika, tényleg mumus ez nekik.
A P-nek nincs ilyen gondja. Viszont no offense, de összességében sokkal lagosabb egy samuhoz mérve (is). -
Dany007
veterán
Nem tudom pontosan miről beszélsz.
De most csak a te kedvedért csináltam egy videót az én androidos telefonomról.
Ez nem 160 ezer forintos, csak 70, az is tavaly szeptemberben volt. És nem sok Ghz-es hanem csak 2 magos 1Ghz-es.Sony Xperia P-ről van szó.
Tessék a névjegyzék megnyitása és görgetése: [link]
Szerintem ez nem volt egy másodperc sem. Mindez gyári(!) 2.3.7.-es androiddal. Úgy, hogy a telefon ~ 1,5 hete nem volt újraindítva sem.
Elnézést a videó minőségéért egy másik régi telefonnal tudtam csak felvenni. De a lényeg látszik.
Szóval ha a te 160 akárhányezres telefonodon 3-4 másodperc amíg bejönnek a névjegyek akkor ott valami gond van! -
Uncool Ben
tag
Igen, ebből a szempontból az iOS-nél van az előny, hiszen az egy célhardver célszoftvere, ahol az álmultitask és minden más is a felhasználói élménynek van alárendelve. Ezzel szemben az Android csillió eszközön fut, nem csak telefonokon, virtuális gépeket használ, natív kód helyett javat, stb. aminek következtében jóval erősebb hardveren is lassabb lesz, a rugalmasság oltárán feláldozták a döccenésmentességet. Persze, ez senkinek sem újdonság.
Egy kis fifikával viszont észrevehetted volna, hogy egy szót sem szóltam erről, mivel a felhasználói felületről volt szó. Szóval mehet a fanboy pattogás, csak éppen tök felesleges
-
Totheground
addikt
válasz
Uncool Ben #34 üzenetére
Ülj le egy percre, olvasd el amit korábban írtam, aztán gondold át a kérdésedet. Szerintem le fog esni.
Ha nem megy, scroll jobbra:
"Utána meg magát az appot nézem." -
Uncool Ben
tag
válasz
Totheground #32 üzenetére
Nem értem ugyan hogyan lehet a leggyorsabban elérhető valami, ha az összes ikon egy böszme halomba van szórva, de legyen. Ha viszont ez ennyire nem lényeges, akkor miért is kéne mellőzni a nyomorúságos skeuomorphismot?
-
ROBOTER
addikt
válasz
Uncool Ben #29 üzenetére
Az a röhely, hogy egy 2x sok GHz-s 160eFt-os telefonom van, és 1..3 (néha 4..5) másodperc alatt jönnek be a névjegyek. És ne mondja senki, hogy más androidos készüléken másképpen van. Láttam.
Ez a röhely!
Az iPadem meg kiegészíti az életem, egy társ. Az androidos telefonomat is szeretem, de csak haver.
-
Totheground
addikt
válasz
Uncool Ben #31 üzenetére
Namost nálam két eset létezik.
A telefon a zsebemben van, ekkor leszarom, hogy néz ki. Vagy telefonálni/appot indítani akarok, akkor meg így a leggyorsabban elérhető. Utána meg magát az appot nézem.
Komolyan nem tudom, egyesek mennyi időt töltenek a telefon menürendszerének bámulásával, de én minél kevesebbet akarok, és ebben az ios féle rendszer ideális. -
Uncool Ben
tag
válasz
Totheground #30 üzenetére
Van egy icipici különbség. Widgeteket kirakni nem kötelező.
-
Totheground
addikt
válasz
Uncool Ben #29 üzenetére
Igaz, mennyivel szebb lenne telefosva widgetekkel!
-
anorche1
őstag
(#20) joey20
(#22) Mr. Byu
(#26) fordfairlaneKöszönöm!
-
joey04
titán
válasz
fordfairlane #25 üzenetére
Hát akkor már inkább droid.
-
fordfairlane
veterán
-
Mr. Byu
aktív tag
A való élet tárgyaira túlzottan emlékeztető design-irányvonalat gúnyolják így az Apple-nél, aminek mintapéldája OS X-en a kis noteszre emlékeztető Kontaktok, a jegyzetfüzetre emlékeztető Jegyzetek, a bőrkötésű naptárra emlékeztető Naptár (tépett szélű lapokkal, és varrott bőrrel - ezt mondjuk a Mountain Lion-ben finomították szerencsére
), vagy a kaszinóra emlékeztető Game Center. Ez az iOS-en ütötte fel először a fejét, Scott Forstall (volt Apple fejlesztő) hatására, és amikor az OS X-be is kezdett átszivárogni, sokaknál betelt a pohár.
Ennek ellenpéldájaként említhető a Windows Phone, ami a mostanában divatos "flat design"-t követi, vagyis a minél egyszerűbb színekből és vonalakból álló formákat (érdekes módon az iOS fejlesztők közül is sokak ezt kezdték el erőltetni, szembe menve az iOS eredeti gui irányelveivel. egyre több app store app ikonja és felülete lesz ilyen "flat") Én személy szerint nem örülnék ha az iOS is ilyenné degradálódna, sokkal tehetségesebb dizájnerek vannak az Apple-nél, semmint hogy ennyivel beérjék, remélem megtalálják valahol a középutat a kettő között.
-
Matada2.3
veterán
Várjuk!
-
electrodoki
aktív tag
Ebben igazad van, de az android sajnos még mindig "beteg" és az iOS-t nem fogja utolérni, bármit is csesz el az Apple! Én is azért használok szifont, mert messze ez vált be a legjobban. Rengeteg ismerősömnek van, és mindenki maximálisan elégedett vele, amíg az androidos ismerősök, csak panaszkodnak. Még az is akinek S3, illetve S3 mini, S advance van. Utóbbi az asszony személyében talált gazdára, és meg kell mondjam, nagyot csalódtam! Én Apple-t használok jó pár éve, és az szerintem önmagáért beszél, hogy volt olyan 3GS-em, ami FÉL ÉVIG egyszer sem volt kikapcsolva, pedig a sokak által elítélt Cydia-s appokkal volt tele. Hozzátenném ezek nem kicsit megkönnyítik az ember dolgát! És nagyon úgy tűnik, hogy az Apple most engedni fog a felhasználók véleményének, és alapból benne lesznek ezek az iOS7-ben! És én is azok táborába tartozok, akik nem a WAREZ miatt jailbreakelnek, hanem azért, mert egy telejesen új "világ" nyílik meg ezzel a szifon, illetve ájped előtt. Nekem nagyon bevált az iOS, remélem nem szúrják el nagyon. És ahogy te is említetted, az android tele van hibával, még ha egy-két telefon esetében ezek "aprók" is, de azt bizton állíthatom, hogy pár száz darab telefon átment már a kezemen, és egyik androidosra sem mondanám, hogy tökéletes. Ez sajnos ennyi.
-
Mr. Byu
aktív tag
Én is megvárom még ezt a bejelentést, aztán utána átgondolom, hogy mi várható az Apple-től a közeljövőben, és ennek függvényében (ha nagyon csalódott leszek) lehet, hogy lecserélem az iPhone 5-ömet.
Én nagy Apple szerető és támogató vagyok (asztali gépem is Mac, és semmiképp nem térnék vissza Windowsra), nem olyasvalaki, aki holmi menőzési vágyból vette meg a "zájfón ötöt". Előző telefonom iPhone 4 volt, amit sajnálatos módon elloptak, és így "rákényszerültem" arra, hogy megvegyem az 5-öt, egyébként nem éreztem nagy szükségét a váltásnak. A lassabb böngészési sebességtől eltekintve őszintén mondom, nincs óriási élménybeli különbség a 4 (így van, a 4, nem a 4s) és az 5 között. Ez nem az i5-re nézve negatív, hanem óriási respekt az i4 előtt, hogy 3 éves telefon létére ennyire jól teszi a dolgát mai szemmel is.
Ám amikor az i4 kijött, az Androidos cuccok még a nyomában sem voltak se az Apple hardveres minőségnek, se a szoftveres gyorsaságnak és letisztultságnak (saját vélemény, ebből pls ne legyen vita), ezért azt akkor egy nagyon jó vételnek éreztem, és a többmagos csodák megjelenésekor sem volt semmi hiányérzetem.
Ám most az i5 vásárlása után kezdi valami bökni a csőröm. Elköltöttem egy rahedli pénzt a piac legdrágább készülékére, és nem érzem azt, hogy olyan élményt kaptam volna érte, mint anno az iPhone 4 vásálásakor. Illetve pontosabban: kb. ugyanazt az élményt kapom, mint 2-3 éve, mégis ki kellett fizetnem érte újból egy talicskányi pénzt. Ez még nem is lenne óriási baj, mert én egy mobilra cél-eszközként, munkaeszközként tekintek, és ha megkapom a számomra szükséges funkcionalitást, akkor nem zavar, ha nem repül le a fejem a szoftveres forradalomtól.
De aztán jött a következő tüske.. miután beléptem a jailbreak világába is, sorra vettem észre, hogy mennyi baromi hasznos tweaket lehet letölteni, amelyeknél szinte mindig azt kérdeztem magamtól: ez mi a francért nincs benne alapból? Majd Androidos telefonokat nyomkodva arra kell sorra rájönnöm, hogy jéé, itt ez benne van alapból....
És közben történt még valami. Évek után végre megjelent az első olyan Androidos telefon, amiről úgy gondolom, hogy design és anyaghasználat terén partiban van az iPhone-nal (HTC One).
Ez a három tényező együtt, és csakis együtt azt eredményezte, hogy a "kockázatokra" vágyó énem szívesen lecserélné az iPhone 5-öt egy HTC One-ra. Pusztán kíváncsiságból. Tudom, hogy nagyon sok dolog először szúrná a szemem az Androidban, hiányozna az Apple féle "tökéletesség", zavarnának az apró igénytelenségek, következetlenségek. De ki tudja, lehet, hogy meg tudnám szokni, és megérné lemondani néhány dologról. Ezért úgy döntöttem, hogy az iOS 7-et megvárom, adok egy esélyt az Apple-nek, de ha érdemi koncepcionális változást nem látok a rendszerben, akkor a következő telefonomnál nagyon komolyan el fogok gondolkozni azon, hogy NE iPhone legyen. Ezt viszont még megvárjuk, mert ha véletlenül valami nagy durranással rukkolnak elő, verném a fejem a falba, hogy én meg épp eladtam az i5-öt...
-
Totheground
addikt
Peldaul a nyomorusagos skeuomorphism kihagyasaval.
Ha nem is tul sok helyen, de van hova optimalizalni az ui-t. Nekem annyi eleg is lenne. Remelem nem toltik meg mindenfle JBs retekkel. Nehany koncept videotol a hajam is egnek all a bazari gagyi porgos, csillogos, tulanimalt feelingtol -
Dany007
veterán
Ennél letisztultabb felület?
Na nem mondom, hogy nem fér rá a felújítás és a modernizálás... de ennél hogy lehet valami letisztultabb? -
Appleék nem nyugszanak.
-
dreamdancer
őstag
Mondjuk nekem az eddigi UI is teljesen megfelelt, de azért kíváncsian várom, hátha az új még jobb lesz...
Viszont remélem, a térképet végre helyre rakják, nevetséges, hogy ennyi idő alatt egyetlen magyar hibát se javítottak (és nem a Moszkva tér neve fáj). És egy magyarul tudó Siri is elkelne, mert így max játszásra jó, vagy legalább infóval lássák már el, hogy ha megkérdem, merre van a legközelebbi Burger King, ne azt mondja, hogy a magyarországi éttermekről úgy alapból nem tud semmit...
-
Danndi
tag
ncsettings meg auxo minimum kell bele... legalább is nekem, különben csere lesz...
-
joey04
titán
Remélem nem mennek nagyon el flat irányba. Korábban a twitter és fb integrálás érdekelt, de a vimeo meg flickr annyira nem mozgat meg, nem használom ezeket.
-
dlaj
őstag
"sokkal letisztultabb" hova tisztítanák már? Így is egyszerű mint a faék!
-
Várjuk.
-
GALARDO
addikt
Várós!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged