Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Byu

aktív tag

válasz TROGLODITA #62 üzenetére

Hát ez kicsit fura hozzáállás, barátom. Miért lennénk egy iOS (tehát még csak nem is iPhone) témában ovisok attól, hogy összemérjük a jelenleg piacon található szoftveres megoldásokat, és gondolkozunk, hogy milyen irányba lenne jó, ha elmozdulna az Apple, és milyen téren kéne konzervatívnak maradnia?

Pont ez alatt a cikk alatt szerintem nyugodtan, "on-topicban" mehet a rendszerek összemérése.

Írtam a HTC One-ról egyik előző posztomban, hogy igencsak megjött hozzá a kedvem (jelenleg iPhone 5-öm van). Sikerült alaposan szemügyre vennem, mert öcsém i4-ről váltott, és kicsit tesztelgettem. Már azért árnyaltabban látom a helyzetet. Akit érdekel, offtopicban alább a véleményem:

+ Nagyon sok olyan funkciója van az Androidnak, ami sokkal testre szabhatóbbá, és "izgalmasabbá" teszi, mint az iOS. Ebben nem tévedtem.
    - Képes csúnyán megakadni, még mindig.... még a brutális, 4 magos CPU és 2 giga ram mellett is. Nem úgy akad meg, mintha lassú lenne. Hanem egyszerűen összekuszálódnak a szálak a rendszerben, és úgy viselkedik, ami iPhone-hoz szokott felhasználóknak vérlázító. Pl.: gondol egyet, és nem reagál a gombokra, csak az érintős vissza vagy home gombra... Elgépelek egy számot, újra a végére akarom tenni a kurzort, hogy kitörölhessem az utolsó számjegyet, de nem reagál, nem tudom a végére tenni a kurzort... A "ZOE" képkészítés után 15-20 mp-ig dolgozik, és amíg el nem menti teljesen a képet, gyakorlatilag fagyott állapotban van a telefon. A böngésző a legtöbb esetben lassabb, mint az iPhone 5-ön akár a Safari, akár a Chrome (persze nem sokkal, kb. egy szinten vannak, a brutális HTC hardver ellenére is). Az oldalak görgetés közben hajlamosak szétesni, megakadni, ami iOS-en aligha fordul elő. Ez, hogy bizonyos gombok, képernyőterületek nem mindig "reszponzívak", számomra teljesen furcsa és szokatlan jelenség. És ezt eddig a kezembe vett összes androidos eszköznél tapasztaltam. És nem érv az, hogy "nálam ilyen nem történt soha", mert nálam történt, és kész. Egy vadi új HTC One-nal, miután kivettük a dobozból, azonnal.

Ezek nem állandó, hanem néha-néha jelentkező hibák, de léteznek. És nem vagyok félkegyelmű, tudom, hogyan kell használni egy technikai eszközt, és a HTC One mégis néha a türelmemmel és a józan eszemmel játszott. Nem azt mondom, hogy ezek mellett nem lehet élni. Még az is lehet, hogy én be is vállalnám ezeket a kis idegesítő dolgokat a funkcionális többletért cserébe. De attól még ezek léteznek, és tudomásul kell venni, hogy a rendszer tökéletesre csiszolásában az Apple még mindig jóval egyes Android verziók előtt jár. Innentől kezdve meg egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi a fontosabb.

• dezs520

senior tag

válasz TROGLODITA #62 üzenetére

Ellene vagy,mégis labdát dobsz a végén,grat.

#57 Én is adok egy nagy +1 :)

Nem szívesen válnék meg ettől a felülettől,mint ahogy már előttem említették,nem a menüt bámulom.
    Az pedig hogy az egész egy nagy káosz hülyeség,lehet névvel ellátott mappákat csinálni,akár egy oldalra egyet ami már is nem káosz....

Új hozzászólás Aktív témák