Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Totheground

addikt

válasz B1T3 #123 üzenetére

Meglepően elegáns a rendszer, a screenshotokról meg a videóból nem nagyon jön át (sőt), de egyébként nagyon kellemes.

• Gadgetfan_

senior tag

válasz B1T3 #121 üzenetére

Kicsit úgy vagyok ezzel a flat dizájnnal és az egész kinézettel, mint anno az iPhone4-el. Mikor az első képeket láttam róla, az volt a véleményem, hogy a 3GS mennyivel szebb telefon és minek kellet ez a dizájnváltás. Aztán egyre jobban tetszett az i4, ahogy egyre több képet láttam róla, majd mikor először kezembe fogtam, már a világ legszebb telefonjának tartottam (és azóta is ez a véleményem). :D

• zombinyul

addikt

válasz B1T3 #87 üzenetére

Tapasztalat, nem egy készülék után (HTC Hero, Xperia X8, Xperia P, Galaxy Note, OT-995, Galaxy Mini, Galaxy Ace, tehát elég nagy a szórás minden téren): ha nem indítja újra az ember kb. naponta, minden baja lesz, rengeteg alkalmazás random bezárása, újraindulgatások, fagyások, összevisszaság, túl nagy hw igény. de előnyére legyen mondva, jól testreszabható.

• Mr. Byu

aktív tag

válasz B1T3 #54 üzenetére

Az biztos, hogy van valami ebben a 2007 januárjában bemutatott iOS (vagy akkor még iPhone OS) felületben, ami nagyon barátságossá teszi. Ez már tényleg ízlések és pofonok (és részben biztos megszokás) kérdése, de én máig jobban érzem magam pl. a jó öreg gyári Mail alkalmazásban, mint pl. a flat dizájnú Mailbox-ban (vagy pl. a GMail appban is).

Az apró kis árnyékok, kidomborulások, egyéb térhatású elemek, amik az egész iOS-t jellemzik, szerintem nagyon barátságos, könnyen átlátható intuitív felületet eredményeznek. Lehet idejét múltnak nevezni, és biztos meg is lehet valamelyest unni, de ez azon nem változtat, hogy a 2007 elején bemutatott GUI alapvető építőkövei annyira jól meg voltak tervezve, hogy 6 év múlva is megállják a helyüket.

Ám mivel a mobiltelefonra is olyan élvezeti cikként tekintenek sokan, mint mondjuk mások egy autóra (holott mindkettőre lehet pusztán munkaeszközként tekinteni), ezek az emberek elvárják a változtatást, pusztán azon az alapon, hogy ez "unalmas". Milyen érdekes, nem? A mikrosütőt gyártó cégektől pl. sosem várjuk el, hogy pár évente valami új formatervvel rukkoljanak elő, nemde? Elfogadjuk, hogy így néz ki kb. egy mikrosütő, és nem akarjuk, hogy állandóan változzon, csak használjuk.

Én úgy gondolom, hogy bár funkcionalitásban még sokat fejlődhet az iOS, de az esztétikum terén örök értéket képvisel, mint pl. egy veterán autó. Hiába régi, hiába jelentek meg azóta teljesen új dizájn irányvonalak, azért mégis csak szépnek tartjuk, és jó érzés "beleülni". Lám, az asztali OS X kinézetét sem változtatta meg teljesen az Apple, hanem az évek folyamán folyamatosan "finomította" a túlzottan csilli-villi Aqua felületet, de az alapkoncepció ugyanaz maradt (és szerintem: milyen jó, hogy az maradt). Hasonlónak örülnék az iOS-ben is. Nem kéne teljesen hátat fordítani ezeknek a jól lefektetett dizájn irányelveknek, hanem csak finomítani kéne, közben meg a funkcionalitást bővíteni. Hamarosan kiderül, hogy gondolta Ive bácsi... :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés