Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dr faustus
senior tag
a precedensről annyit, hogy te is jól tudod, hogy ha máshoz kerül a dolog, akkor homlokegyenest ellenkező döntés is születhet.
Ennyire vágod az angolszász jogrendszert is? Mert precedensjog ott van leginkább, és pont hogy legtöbbször nem születik más ítélet, miután máshoz kerül a ''dolog'', miután az esettel kapcsolatban megszületik egy precedensértékű ítélet. És én úgy tudom, hogy született már elmarasztaló ítélet Wifi hálózat jogosulatlan használata miatt.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Én meg pont azért írtam a példát, hogy ez nem ráutaló magatartás, ez ehhez nagyon kevés. Még egy barom példa, több nem lesz: idegenek lagzijába se mész be mulatni (remélem), még annak ellenére sem hogy ki van rakva az isten hozott tábla. Kéne legalább egy meghívó, ahogy egy nyilvános, bárki által legálisan hozzáférhető wlannál is van meghívó, egy tábla, vagy weboldal, vagy bármi más felhívás, ami azt mondja, hogy te itt és most netezhetsz. Ha nem jut el hozzád ez az információ, vagy nem direkt nyilvános a hálózat, mégis csatlakozol, én azt illegálisnak tekintem, bárhogy is.
A wlanos példa meg pontosan jó lett volna arra, hogy belásd, nem azzal van eldöntve a csatlakozás jogossága, hogy képes vagy-e rá. Tök mind1, mindkettőnknek merev az álláspontja, a vita értelmetlen. -
Rive
veterán
a géped a te utasításodra kérvényez a routertől belépést, ami a tulaj utasítására megadja azt. a gép és a router nem jogképes, nem is mondtam, hiszen közvetítő közeg, ezért pusztán a te számodra egyszerűen: te kérvényezel a hálózat tulajától belépést a géped segítségével, amit ő a routere segítségével megad. érted?
Ezt akkor értelmezhetem úgy, hogy rájöttél, mekkora hülyeség volt technikai szintre vonulni a dologgal?
Szerintem manapság, amikor tömegével vannak szándékoltan nyílt hálózatok, és egyre több, akkor aggálymentesen megállapítható, hogy a nyílt hálózat tulaja be akart engem engedni.
SZerintem meg a legtöbb nyílt hálózat tulaja nem akar beengedni, csak nem ért annyit a dologhoz, hogy ki tudjon zárni. Csupán a hálózat nyíltsága semmiképpen sem értelmezhető ráutaló magatartásnak. -
erdey_a
addikt
no mindegy, én továbbra is jóhiszeműen fogom használni a nyitva hagyott neteket.
én is így teszek eztán is.
(Mellesleg a 9 forintos csóka ha egy kicsit jobban megkapargatja a dolgot, akkor ebből érdekes per lehetett volna, de nyilávn hamarabb akart túllenni a dolgon, oszt menni máshová lopni a netet)
-
Rive
veterán
Erről mi a véleményed?
Az, hogy hülyeség. A géped nem jogképes. Te igen. Az engedély is neked szól. Vagy nem szól. Ha nem szól, akkor nem legálisan használod. Ha pedig erről tudomásod is van, akkor már nem csak, hogy illegálisan, hanem még felelősen is.
A titkosítatlan netet elérhetővé tevő ember ráutaló magatartást tanúsított
Szerintem is. Ráutal, hogy az illető gondatlan, netán hülye a dologhoz. De arra, hogy másokat szívesen lát a hálózatán, már nem feltétlenül.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Hogy a hülye példáknál maradjunk: kocsikulcs a kocsiban, ajtó nyitva:
Te: hm, el kéne jutni x pontba, jéé itt egy autó, ajtó próbál, jéé nyitva (biztos nekem hagyták itt), gyújtás ráad, jééé indul, de kedvesek voltak, hogy itt hagyták nekem, megyek is egy kört.
Valami a használatának az engedélyezését szerintem sosem az dönti el, hogy képes vagy-e használni. Mert akkor én meg feltöröm a védett wlanodat és azt mondom, hogy biztos úgy gondoltad te, hogy pistikének nem szabad, de hekkereket biztos szívesen látsz a hálódon.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Technológia szakkifejezések kifacsarása nem mérvadó.
Hullamindegy, hogy a router mit csinál. Arról se neked, se a tulajnak nem kell tudnia ahhoz, hogy használja. Ha a tulaj számodra - és nem a begatyásodott számítógéped oprendszere vagy valamely IO chipje/modulja, netán antennája, sőt, horribile dictu: elektronjai!!! számítanak - nem engedélyezi a hálózata használatát - mer' pl. se konkrétan, se általánosságban nem tud róla, hogy használod - akkor nem legálisan használod.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Ezt kellene jogszabályba foglalni.
Szerintem meg azt, hogy a bolhacirkusz nem fogadóiroda. Az is pont ilyen súlyos kérdés.
Amúgy meg ha nincs kifejezetten engedélyezve egy titkosítatlan wlan szabad használata, akkor azt attól még nem szabad használni. Ugyanakkor ha az illetéktelen használat nincs kizárva, akkor a nem kifejezetten rosszindulatú használatért az üzemeltető tehető felelőssé. Ha rosszindulat fennforgása vanik, akkor a használó is felelős.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Netfone
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged