- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
Nem konkrétan erre, hanem mi állja meg a jogosulatlan használat, és /vagy lopás fogalmát.
Sajnálom, de ennyire részletesen nem ismerem a témakört, gazdasági képzettségem van, a joghoz minimális közöm van csak (cégekkel kapcsolatos)
Viszont van ügyvéd ismerősöm, összehozlak vele.
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
válasz
Evilangel #179 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy Te, Kalandor és még néhányan ezt a fajta jogalkalmazást helyesnek tartjátok, anélkül, hogy meg tudnátok mondani, mi alapján kellene ezt bárkinek tudnia, hogy ebben az esetben lop.
Annyira ritka eset az, hogy ebből komoly probléma adódjon, hogy jelen pillanatban bármilyen megoldást jónak tartok.Ha majd sokszor lesz ebből probléma, akkor majd kaphat egy külön PTK bekezdést ez a kérdéskör.
-
-
dr faustus
senior tag
mert amennyire nekem hasraütés az, hogy ez nem lopás, olyan erővel az ő érvelése sem tűnik jobbnak.
Már szerintem tisztáztuk, ''jogosulatlan használat'', csak ezt mindig leírni körülményes, ezért hasznája ő is a ''lopás'' szót. Jogilag nem lopás, mert nem tulajdonít el javakat.
Én próbáltam utánanézni, direkt emiatt, egyelőre még nem találtam infót róla
Nem tudom, hogy van-e konkrét szabály erre bármelyik ország törvénykezésében, én csak olvasom, milyen ítéletek születnek, és ebből vontam le az általánosítást, hogy a joalkotók/jogalkalmazók hogyan állnak ehhez a kérdéshez. -
-
dr faustus
senior tag
Tudtommal már több elmarasztaló ítélet született ebben a témában külföldön, olyan helyeken, ahol a technológiai fejlettség magasabb, nálunk meg még nem igen volt ilyen per. Úgyhogy el lehet még itt filozofálgatni ezen, ssid zsonglőrködés, mi legyen benne a szabályban meg mi ne, de az látszik, hogy a jogalkalmazók hogyan tekintenek erre a kérdésre.
-
dr faustus
senior tag
válasz
Evilangel #114 üzenetére
Mondom, itt az számít, hogy mit mond a bíró, hiába variálunk itt különféle analógiákkal.
Elég szűk azoknak a dolgoknak a köre, amiről feltételezhető, hogy ingyen használható, hogy szándékosan elérhető bárki számára. A többi lopásnak vagy jogosulatlan használatnak minősül. A vezetéknélküli hálózat is alapból ilyen, még akkor is, ha van rá ellenpélda.
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
a precedensről annyit, hogy te is jól tudod, hogy ha máshoz kerül a dolog, akkor homlokegyenest ellenkező döntés is születhet.
Ennyire vágod az angolszász jogrendszert is? Mert precedensjog ott van leginkább, és pont hogy legtöbbször nem születik más ítélet, miután máshoz kerül a ''dolog'', miután az esettel kapcsolatban megszületik egy precedensértékű ítélet. És én úgy tudom, hogy született már elmarasztaló ítélet Wifi hálózat jogosulatlan használata miatt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Élő zene
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest