Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
1. nem.
2. nos, ez lehet vita tárgya. ezt egy bíróságnak kellene eldöntenie. lehet, hogy az egyik bíró így döntene, a másik meg úgy, tudjuk mindannyian hogy megy ez nálunk. Szerintem értelmezhető, szerinted nem. ha összeakadnánk, vagyis én a te titkosítatlan hálózatodon olvasnám a leveleim és pattognál érte, akkor megtudnánk mit dönt a bíróság -
luciferc
őstag
érteni magyar?
a géped a te utasításodra kérvényez a routertől belépést, ami a tulaj utasítására megadja azt. a gép és a router nem jogképes, nem is mondtam, hiszen közvetítő közeg, ezért pusztán a te számodra egyszerűen: te kérvényezel a hálózat tulajától belépést a géped segítségével, amit ő a routere segítségével megad. érted?
Ráutaló magatartás: A mindennapi élet szerződéseinek körében ráutaló magatartásként kell értékelni minden olyan magatartást, melyből aggálymentesen megállapítható a nyilatkozattevő akaratnyilatkozat tételére vonatkozó szándéka.
Szerintem manapság, amikor tömegével vannak szándékoltan nyílt hálózatok, és egyre több, akkor aggálymentesen megállapítható, hogy a nyílt hálózat tulaja be akart engem engedni. Ugyanez a nyitott lakásokra, autókra, nem mondható el. -
luciferc
őstag
de, pontosan a technológiai kifejezések értelmezése a mérvadó. Ha te úgy állítod be a házad ajtaját, hogy ha valaki kopog rajta, akkor kinyissa a zárat az automatika majd beengedje az illetőt, akkor jogszerűen mész be a házba, ráutaló magatartással a tulaj beengedett. szerintem. ha te úgy állítod be a routered, hogy aki kapcsolatot kérvényez, azt beengedi, akkor jogszerűen tartózkodik a hálózaton. szerintem.
amúgy csak magamat tudom idézni: ''A titkosítatlan netet elérhetővé tevő ember ráutaló magatartást tanúsított, hogy engedélyezi.'' Hiszen ha én tudom, hogy ha akarná, le tudná titkosítani, akkor aggálymentesen gondolhatom, hogy azért nem titkosította le, mert elérhetővé kívánta tenni számomra.
Erről mi a véleményed? -
luciferc
őstag
Amúgy meg ha nincs kifejezetten engedélyezve egy titkosítatlan wlan szabad használata, akkor azt attól még nem szabad használni.
Mit értesz kifejezett engedélyezésen? Az előzőekben leírtakat tudom megismételni. A router az üzemeltető tulajdona. A számítógép bekopog a routerhez, hogy ''hello, látom itt vagy, cuki a neved, kapcsolódhatok?''. A router meg azt mondja az üzemeltetője megbízásából (hiszen ő felügyeli), hogy ''aha, gyere''. Akkor ez most kifejezett engedélyezés, vagy nem? A titkosítatlan netet elérhetővé tevő ember ráutaló magatartást tanúsított, hogy engedélyezi. Így is lehet olvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged