- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
Békávé bazz, de messze jutottunk.
AZ én igenis idevágó példámat meg le sem bagóztátok
Szóval ugye vannak a kódolt műhódas tévék, meg a kódolatlan. Magyarázat ugye szükségetelen. Egyikhez kell dekóder (értsd jelszó) a másikhoz meg csak lavór (értsd wifi képes masina). Szerintem ez ilyen egyszerű. -
erdey_a
addikt
válasz
Evilangel #170 üzenetére
ezt nem tudom...
Én mondjuk csak 1milla körüli ill. feletti összeget vinnék be, azt is csak akkor, ha van esélye, hogy rajtam keresnék.
Szökőév február 29-én, hajnali 4 óra 9 perckor, teliholdnál a hortobágy közepén egy csészeallj mellett talált 1 milliárdot tuti nem jelentenék be -
erdey_a
addikt
Nagyon nem tetszik, hogy lopásnak nevezzük ezt az egészet.
Ha találok a földön egy tízezrest, akkor az az enyém. Ki mit talál azé.
Ha ezt más pénztárcájában ''találom'', akkor már lopás.
Ha egyszerűen lopásnak nevezzük a dolgot, akkor minek nevznék azt az esetet, ha a kódolást feltörve venném igényba valaki netjét? Mert ugye az tényleg lopás, de akor ez mi?
Jogosulatlan hasznákat? Talán... de ahogy a levegő piciny molekulái, úgy a rádióhullámok is mindenki tulajdona. Csakúgy a wifi meg ilyenek.
Olyan ez, mint a műholdas adások. Aki akarja, kódoltan szolgáltat, aki nem, annak meg feléje fordítom a lavort, oszt kalap. (és ez legalább nem egy butyuta, hanem nagyon is releváns példa)
[Szerkesztve] -
erdey_a
addikt
no mindegy, én továbbra is jóhiszeműen fogom használni a nyitva hagyott neteket.
én is így teszek eztán is.
(Mellesleg a 9 forintos csóka ha egy kicsit jobban megkapargatja a dolgot, akkor ebből érdekes per lehetett volna, de nyilávn hamarabb akart túllenni a dolgon, oszt menni máshová lopni a netet)
-
erdey_a
addikt
amíg nincs odaírva, hogy welcome, vagy kitáblázva a router 50méteres körzete, addig nem használhatod.
A (győri) városi ingyennet nevéből nem derül ki különösebben, hogy ő a városi ingyen net. Jó, mondjuk tábla van itt-ott (ilyen e-magyarország pontos), de hadd ne kelljen már a tábla tövébe ülnöm. Ha mondjuk lecsücsenek itt a sétálóutcában, akkor vagy 15 jelet látok, mondjuk a fele simán elérhető. Akkor most melyik is az ingyenes? Megmondom... mindig amelyiknek erősebb a jele
amúgy felőlem bárki csatlakozhat ahova akar, csak ne lepődjön meg, ha százból egyszer valaki sikítozik érte
Na én pont ezt nem értem. Persze lehet sipárogni, hogy csúnya bácsik használják a netemet, Csakhogy lehet örökké simítozni, meg lehet egyszer lekódolni, oszt kakukk.
Miért nem választja valaki az egyszerűb utat? Jobb kikapni a népek kezéből a notit oszt befenyíteni? Nemár...
Visszatérve a biciklis példához. Ha nem láncolom le és elviszik, akkor legközelebb leláncolom-e?
vagy: Ha nyitvahagyott ajtó miatt szétlopják a kecót, legközelebb bezárom e 8 lakattal?
[Szerkesztve] -
erdey_a
addikt
Velem is előfordult már, hogy más hálójára kapcsolódtam.
Anyáméknál a körzeti rendőrörsnek a jele fogható simán.
Véleményem szerint a titkosítás arra való, hogy használják. Aki nem titkosít, az kvázi meghívott egy kör netezésre. A nyitott ajtós példa nem jó, mert a magántulajdont és a magánterület fogalmát ismeri a jog, de hogy a szabadon kószáló hullámok mennyiben képezik valakinek a magántulajdonát, azt nem tudom.
Aki nem titkosít, az rotációs kapával járjon végig a pocakján és vessen magára.
hovatovább, honnan kéne nekem tudni, hogy az adott (mondjuk gx_34ff nevű) hálózat most publikus vagy nem?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen RAM-ot vegyek?
- LEGO klub
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest