- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evilangel
tag
Na mindegy. Nekem még azzal sincs akkora gondom, hogy időbe telik ezeket szabályozni. Az viszont, hogy külön szabályzás nélkül megbüntetnek valakit, aki egy véletlenül vagy szándékosan közkinccsé tett erőforrást a többi, korábban már létező, erőforrással megegyező elvek szerint használ, és ráfogni, hogy ez azért ebben vagy abban az apróságban eltér a korábbiaktól, az gáz.
De nekem Kalandor már úgysem válaszol, pedig feltettem egy-két kérdést...
A jogi végzettségűek képességeihez pedig tényleg nem kellett volna hozzászólnom itt. Ez másról szól. -
Evilangel
tag
válasz
Kalandor #224 üzenetére
Szóval ha valaki a kukáját a háza előtt tárolja, én pedig beledobok valamit, akkor beperelhet?
Ha egy elkerítetlen földterületre lépek, ahol egy táblára az van írva, hogy SMC, de épp magánterület, akkor beperelhetnek. Vagy ha leülök egy DLINK feliratú padra, akkor beperelhetnek? Ha iszok egy nyilvánosnak tűnő, de magántulajdonban lévő kútból, akkor beperelhetnek?...
Ja, és a Freecom routerekben mi a default ssid? -
Evilangel
tag
válasz
Kalandor #213 üzenetére
Most komolyan az az álláspontod, hogy aki egy routerrel közterületre internetet sugároz az rendben van, aki pedig nyilvános wifi-t akar használni az kutassa fel az elérhető összes lehetőséget, földrajzi hely, ssid, jelszó tekintetében? Nyilván te is így teszel minden nyilvános kút, vagy kuka használatánál...
-
Evilangel
tag
válasz
Kalandor #204 üzenetére
mivel az álbusz egy olyan szolgáltatást szándékosan imitál, aminek igénybevételére az utasoknak engedélyük (bérlet, jegy) van, miért is kellene megbüntetni az utasokat?
mivel az ''ál''?ssid egy olyan szolgáltatást szándékosan? imitál, aminek igénybevételére az utasoknak engedélyük (emberek?) van, miért is kellene megbüntetni az ''utasokat''? -
Evilangel
tag
válasz
Kalandor #193 üzenetére
Befejezem a komoly és részemről inkább komolytalankodó vitatkozást. Itt többen úgy gondoljuk, hogy közterületen elérhető (nem korlátlan) erőforrásokat igenis rendszeresen használunk. Föld, járda, kutak, hulladékgyűjtő alkalmasságok, különböző hullámok (rádió, hang, fény, bár asszem utóbbiról ez még nem egyértelmű). Ha pl egy kutat egy kerítés mögé ''rejtenek'', akkor nem mászok be inni. Ha egy kuka le van lakatolva, nem töröm fel, hogy kidobjam a szemetet. És ne gyertek olyan lopásokkal példának, amikor egy konkrét tárgyakat lophatnánk el. Szóval továbbra is az a véleményem, hogy ha valaki valamit ''közkincs''-csé tesz, amit elzárhatna mások elől, akkor azt közterületen közvetlen károkozási szándék nélkül igenis használhatom.
-
Evilangel
tag
válasz
Kalandor #190 üzenetére
Tehát ezek szerint mindezeket kérnem kell bemutatásra, mielőtt felszállok. Jó tudni.
Meg ha egy ház előtt lévő járdára lépek, megkérdezem a ház tulajdonosától, hogy nem a magántulajdona-e véletlenül a járda. Hozzáteszem, nincs kiírva, hogy nem az.
Vagy mégis valamilyen ''szokásjog''-ra hagyatkozzunk inkább? -
Evilangel
tag
Egyébként veszek egy kombínót, felrakom a 4-6-os vonalára, megállok vele a Nyugati téren, kinyitom az ajtókat, és mindenkit beperelek, aki felszáll
-
Evilangel
tag
válasz
Kalandor #182 üzenetére
Ezt tudom, nem is ezt mondtam.
Azt mondtam, hogy Ti, ''tudorok'' sem tudjátok megmondani, amitől még persze ítélhet így egy bíró, csak ha pl Te ezt helyesnek tartod, akkor ragadj ki valamit a jogból, ami hasonlít erre az esetre, mert továbbra is attól félek, hogy egy nyilvános helyen lévő tévét nézve, egyszer csak valaki beperel, hogy márpedig ez egy 5000 Ft-os dvd amibe belenéztem, ezért az 5000 Ft 3/90-ed részét fizessem ki. -
Evilangel
tag
válasz
dr faustus #177 üzenetére
Ne tarts, nem azon vitatkozunk, hogy a jogalkalmazás jó-e, vagy sem. Nekem úgy tűnik, hogy Te, Kalandor és még néhányan ezt a fajta jogalkalmazást helyesnek tartjátok, anélkül, hogy meg tudnátok mondani, mi alapján kellene ezt bárkinek tudnia, hogy ebben az esetben lop. Ha egyáltalán tudja, hogy a gépe éppen min keresztül csatlakozik.
-
Evilangel
tag
válasz
dr faustus #163 üzenetére
''A jog bunkósbot.'', ami először fejbevág egy 17 éves kölyköt, és utána alkotják meg...
-
Evilangel
tag
válasz
dr faustus #163 üzenetére
Én csak javasoltam neki, hogy ne tegyen olyat, ami az ő logikája szerint lopás. Én továbbra is fogok néha ilyeneket elvenni az utcán.
-
Evilangel
tag
Nekem sincs gondom azzal, hogy ne használhassuk más internetkapcsolatát, de mindenféleképpen egyértelmű jogszabály kellene rá, amely valamilyen módon a kapcsolat tulajdonosa számára is tesz bizonyos előírásokat. Ellenkező esetben pont a pl. állam felől is érkező ingyenes, nyilvános wifi használat kezdeményezése, minimum megtévesztő, ugyanis arra sarkall, hogy az ilyet márpedig használjuk.
[Szerkesztve] -
Evilangel
tag
Egyébként ha állami kezdeményezés indulna, hogy ingyenesen használható autókat helyeznek el a nagyobb városokban, amikben benne hagyják a slusszkulcsot és nem lesz nagybetűkkel ráírva, hogy ingyenesen használható, akkor a slusszkulccsal magára hagyott magántulajdonban lévő autókat egy körre elvivő embereket is nehezebb lenne tolvajnak nevezni.
-
Evilangel
tag
válasz
dr faustus #110 üzenetére
Bocs, de olyan bicikliről nem tudok, amit jogszerűen használhatok, de valahogy szerintem a kutak pont emiatt vannak odatéve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged