- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
500 ppi-t tud az ujjlenyomat olvasó.
Mihelyst a cégnél támogatják, meggyőzöm a főnököm. A mostani jelszózás hatalmas pain. AHogy az iTUnes jelszó is, amit szintén kivált(hat).
Különböző szögekből gyorsan beolvassa. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
Cyberpunk #221 üzenetére
Még csak most kezdett mesélni az M7-ről.
Új CoreMotion API, Nike már jön is a +-os appal.Hohó, az üzemidő is javul! 10 óra beszélgetés, 10 óra LTE böngészés!
Kamera: 5 tagos, új F2.2 lencserendszer, nagyobb (másfél mikronos) pixelek, 15 %-kal nagyobb aktív terület az érzékelőn (8 MP)
A szoftver sorozatot lő, és automatikusan kiválasztja a legjobbat... Ez piszok gyors feldolgozást igényel, lehet, hogy nem kamu a 120 fps @1080p? -
Cyberpunk
félisten
Eddig elég komoly a belső 5s esetén.
-
erdoke
titán
Éééés ott a gyűrű a Home gomb körül. Micsoda meglepetés!
Hoppá, az A7 64 bites!!!
Kib@szott nagy, több mint 1 milliárd tranzisztor.
iOS 7 64 bites, ahogy az Apple appok is. Ezért volt ekkora kivárás a nyáron az app frissítéseket tekintve! Makes sense...Megint duplázták a kakaót + OpenGL ES 3.0 -- bemutató Infinity Blade 3. résszel. A faszika szerint 5x gyorsabb, mint az i5?
-
erdoke
titán
Ennyit a C=China történetről. Color az bizony!
A hátlap belül acél lap (antenna), kívül színes műanyag.
A 29 dolláros hátlapokkal tovább színesíthető. Jó ötlet + egy valag pénz...
A gyári háttérkép megy majd a telefon színéhez. Kicsit WP8/Nokia nyúlás, de logikus.Jön az 5S? nagy szavak... Most forward thinking phone ever made.
-
erdoke
titán
Ugye mondtam, hogy az 5C az 5 belsejét kapja? Arra viszont nem gondoltam, hogy az 5 búcsúzik!
Féláron jön... -
königarjen
tag
Szept. 18. -> iOS7
-
Daczy
aktív tag
válasz
TechArtist #208 üzenetére
Olyanokat mint a Te általad is említett AnTuTu, igaz?
Szuper hasznos alkalmazás, érdemes volt azzal pedáloznod. Mindegy, én befejeztem.
-
Xero
nagyúr
válasz
TechArtist #192 üzenetére
Tehát akkor a sw fejlesztő dögöljön éhen. Logikus...
Ha valaki vesz egy 100-200e Ft-os telefont, akkor ne az a pár euro essen már rosszul. Röhej..
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TechArtist #205 üzenetére
Live stream és Apple?
-
Daczy
aktív tag
válasz
TechArtist #205 üzenetére
1, Facebook alkalmazás
2, Google Chrome
3, Origo alkalmazás (hogy egy hazai is legyen)Szerintem nem kell bemutatnom őket, hogy miért gyengébbek, mint az iOS verziók.
wassair21:
Félreérteted. A szemetet a sok live wallpaperre értettem. Ha azok nem lennének, kb fele lenne az alkamazásbolt kínálata. -
törölt tag
70% szemét ? Tessék egy kis felvilágosítás:
,,Az Apple App Store 617 ezres kínálatának 65 százaléka soha nem frissült és kevesebb mint 10 értékelés van róla. A Google Play esetében is hasonló, bár némileg jobb az arány, ott a 484 ezer app 40 százaléka lett magára hagyva anélkül, hogy valaki valaha használta volna azokat."
-
Daczy
aktív tag
válasz
TechArtist #202 üzenetére
Igazán hasznos alkalmazások, és jó kis kibúvó szöveg. Most kezdjem el sorolni, hogy mi van iOS-re, ami Androidra nincs? Ráadásul ugyanannak az appnak az Androidos változata általában (nem mindig természetesen) sokkal igénytelenebb, gagyibb. Tablet alkalmazásokról nem is beszélve. Míg iPad-re nagyrészt minden megfelelően el van készítve, addig Android vonalon jóformán alig van normális tablet alkalmazás.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TechArtist #202 üzenetére
Most erre mit mondjak. Benchmark! Egyáltalán nem nélkülözhetetlen.
-
Daczy
aktív tag
válasz
Igazán konkretizálhatnád ezt a 3 alkalmazást.
Garantálom, hogy mindre mondok neked alternatívát iOS-en. Mellesleg az Android ingyenes repertoárjának 70%-a hulladék, értékelhetetlen szemét, szóval innen közelítve ott sincs túl sok ingyenes cucc. App Storeban ez az arány fordított.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TechArtist #198 üzenetére
Szerintem nem rád értette, ha nem általánosságban beszélt.
-
TechArtist
aktív tag
válasz
Parallaxis #197 üzenetére
"No ezért lesz mindig is másodlagos platform az Android a fejlesztők szemében." Olvasd el a legutóbbi hsz-em 1. bekezdését.
-
Parallaxis
addikt
válasz
iOS-re rengeteg leárazás és adott ideig ingyenessé tétel van, ami a Play-en nem nagyon divat (iOS-re alig 10 eFt-ot költöttem és közel 2000 alkalmazás figyel az iTunes alatt, Androidon már lassan 30 eFt-nál tartok, és még 200 alkalmazásom sincs összesen).
Lehet, hogy Androidra megkapod ingyen, de tele van reklámokkal, amik bosszantóak és eszik a sávszélességet és az akkut (a reklámmentesítés sem mindig működik, no meg alapból root kell hozzá, amit sokan nem tesznek meg). iOS-re ugyanaz az alkalmazás 2-300 Ft, vagy, ha vársz pár hetet, akkor megkapod ingyen reklámok nélkül egy akció során.Az viszont rohadtul bosszant, hogy adott alkalmazás Androidos változata sokszor lényegesen gyengébb, kevesebb funkcionalitással bír.
Aztán mondom: szedd le torrentről
No ezért lesz mindig is másodlagos platform az Android a fejlesztők szemében.
-
TechArtist
aktív tag
válasz
Cyberpunk #195 üzenetére
Egy 2 perces teszt miatt nem akart fizetni, és én sem igazából, annyira azért nem érdekelt egyikünket sem ez a dolog, igazából egy 3. haverunk "erőltette" ezt. Pár száz forintot én sem sajnálok egy szoftverért, ha az tényleg kell.
Ja, iOS felhasználóknál nagyobb a fizetőkedv, mert több a tejbe aprítani való.
Pár játék, meg pár bench progi, franc se tudja már név szerint, nem most volt már.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Ez megint olyan, hogy iOS felhasználóknál nagyobb a fizetőkedv. Magyarán pár száz forint nem vágja földhöz. Én is megveszem ami kell, droidon is! Tehát nem tudom ez miért probléma, fizetsz, vagy nézel valami alternatívát úgy is van még pár száz olyan.
Sok minden van mindkét platformon nagyon kevés az ami nincs iOS-en, de van droidon. Inkább fordítva szokott lenni.
De most már kíváncsi vagyok mi az, ami nem volt rá.
-
erdoke
titán
válasz
Jaja, szívasd csak a fejlesztőt, hogy a továbbiakban is iOS-re adják ki előbb a játékot...
-
-
TechArtist
aktív tag
válasz
Cyberpunk #189 üzenetére
iPhone-os ismerősömmel megakartuk nézni, hogy az ő telóján megy-e jobban ez meg az vagy az enyémen, és kb. így nézett ki a társalgás:
Én: xyz van iOS-re?
Ő: van de fizetős
Én: Oké, akkor nézzünk mást zyx van?
Ő: Nincs
Én: Hát abc?
Ő: Fizetősés ez így ment egy darabig...
Aztán mondom: szedd le torrentről
Ő: Nincs Jailbreak-elve a telóm
Én: Ok, akkor hagyjuk...Egyébként az ingyenes cuccoknál sem kell eltűrni a reklámokat, mert van ingyenes reklámmentesítő...
-
janos1988
addikt
Gondolom szoftveresen is erősen butítva lesz az ócó ájfon.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TechArtist #188 üzenetére
iOS-re is rengeteg ingyenes program van.
Nem mondanád ezt, ha ismernéd jobban.
Nyilván persze nagy érvágás, hogy Angry Birds fizetős.
MAC az más az MAC. mindig is drágább volt mint egy PC, de ha elvonatkoztatsz a felártól, akkor láthatod, hogy nagyon is jó.
-
-
cr4sh-
tag
[link]
Lesz valami MATV-s külön kiadás? vagy marad a live stream? -
janitor01
tag
Hogy írjak egy olyan hozzászólást is ami témába vág.
Szerintem az 5 ről 5s re nem éri meg váltani (szinte sosem érte meg egy számozáson belül váltani, kivéve talán a 3g-3gs-t.)
Ami engem mint 5 tulajt rá tudna venni, hogy váltsak:
Jelentősen jobb fényképezőgép! Mint mondtam nagyon jó képeket is lehet csinálni az i5 el, de azt gondolom lehetne még hova javulni (pl a nokiák fotós készülékei)!
Jelentősen javuló készenléti idő. Közepes használat mellett olyan 1,5 napot bír a teló. Ha ezt legalább 3 ra tudnák feltolni az erősen motiválna a váltásra.
Egyet értek abban, hogy az ios esetén a nagyobb processzor vagy több ram általában csak 2 ios verzió ugrás után lesz érezhető (például a 3gs az ios 5 el még vígan volt, a 6-al kevésbé). Így aki ezért cserél az nem igazán élvezi majd ki az előnyeit. Az ujjlenyomat olvasó szerintem izgalmas, de semmiképpen nem motivál a cserére.
Miért cserélnek sokan mégis? Mert nincs hűségük és így éri meg nekik, ha két évet várnak a telefonnal teljesen eltűnik az ára.
Van olyan aki hűség nélkül cserélget évenként? Mennyit kell ráfordítania?
-
TechArtist
aktív tag
válasz
Cyberpunk #167 üzenetére
El nem tudod képzelni mennyire semleges vagyok ebben a témában, és nem, egyáltalán nem érdekel hány mag van egy teló procijában, meg hány Mhz, (régebben mondjuk én is geek szemmel néztem a telókat) épp ellenkezőleg, ha itthon lenne Moto-X azon az áron amin az USA-ban, nem gondolkodnék sokat a megvételén, annak ellenére sem, hogy egy S4 (amit sosem vennék) vagy egy HTC One (amit viszont vennék, ha kicsit kisebb lenne és a mostani telómmal nem lennék elégedett) sokkal jobban megéri, ha csak a hardvert nézzük. (Míg egy Moto-X nem röcög, addig egy S4 igen.) Sőt iPhone-t is vennék, ha nem lenne kisebb a kijelzője, mint 4,3 és nem lenne nagyobb, mint 4,4 (+vékonyabb lenne alul és felül a "kerete") és nem létezne Moto-X. (Külsőre pl. rohadtul tetszik az iPhone, szerencsére telót nem külsőre vesz aki normális.)
No ennyit erről.
-
-
janitor01
tag
Látom sikerült kiszűrni a mondandóm lényegét
. Egyébként hála istennek volt szerencsém az elmúlt 11 hónapban sokat utazni. És azt gondolom rengeteg jó képet lőttem a telóval. Minden esetre én továbbra is csak a sajnálni tudom, hogy az ilyen topickok gyilkos szópárbajokká fokozódnak kulturált beszélgetés helyett.
Én azt gondolom, hogy a legnagyobb baj, hogy sokan nem értik meg egyiknek ez a jó másiknak pedig más.
-
DS39
nagyúr
válasz
TechArtist #158 üzenetére
inkább Shame
egyébként ma hánykor mutatják be a drágaszáágot?
-
marceeh
tag
trollok mindenhol..
IOS-nek is Android-nak is van hatalmas előnye,azt majd eldöntitek ti,hogy melyiket veszitek. Nem kéne mocskolni egyiket sem.Amikor megálmodod,hogy mi lesź a következő okostelefonod.. kénytelen leszel kompromisszumokat kötni. Én is Android-ról váltottam iPhone-ra azóta is van 1-2 pont amit nagyon hiányolok.. de mint írtam az ember kénytelen kompromisszumokat kötni.Ha most android-ra váltanék,úgyanúgy fájna a szívem,hogy mi minden hiányzik belőle,ami az IOS-be megvolt imessage etc... . Mind2 platform jó,mind2őnek megvan a maga előnye PONT
-
buci30
addikt
Van olyan Akinek volt S3 vagy S4 és úgy váltott Iphone-ra?
Mert nekem S4 van most, de gondoltam meglesem az Iphone-t.
De ugye ez IOS és nem tudom mi lesz más stb.?
Meg mag a telefon mibe jobb vagy mibe nem?Aki nem elfogult az írhatna egy össze hasonlított miért egyik miért másik
Okés ez ma este jelenik meg de akkora különbség nem lesz azért gondolom.Hol lesz élőbe nézhető 7kor?
Magyar kommentel vagy valami? -
Tibee86
nagyúr
válasz
TechArtist #166 üzenetére
Hardveresen elmarad, mégis folyamatosabb a rendszer, mint bármelyik droidon. Ennek az árát kérik el, ha úgy tetszik.
Ez a 4.2/4.3 óta nem "röcög" dolog meg minden alkalommal előjön, mikor kijön egy frissebb verzió, és meglepő módon mindig onnantól smooth a rendszer. -
Pirosász
aktív tag
Tök jelentéktelen hírhez 16X hozzászólás.Na ugye hogy megéri ilyen híreket nyomatni!Ha ilyen oldalt üzemeltetnék,napi egy Windows Phone,és iPhone hír kötelező lenne.Ha nincs,csinálnék.Nem hivatalos forrásból........
innentől azt írok ami jól esik.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TechArtist #166 üzenetére
De nem adja, ahogy a többi terméküknél sem adja. Ezt fogd fel mint márka sarcot! Az alma mindig is drágábban adta "ugyan azt". És a hardver meg nem minden, ez nem PC hogy az i7 mennyire tuti az i5-höz képest.
Bár téged biztos az érdekel, hogy például mindig több mag legyen, mert hogy az mennyire gyors, a fenéket! Az i5 a két magjával smooth-abb mint bármelyik robot, és ezt mind robotos mondom neked.
-
TechArtist
aktív tag
Azért egy HTC One-t a büdös életben nem akasztasz meg, szóval ott rendben van a hardver is meg a szoftver is és mégsem 250 körüli árról indult.
Pont azért kéne olcsóbban adnia, mert sehol nincs hardveresen, tehát értékét tekintve elmarad attól a szinttől, amit a konkurensek nyújtanak a csúcskategóriában. Ha csak azt nézzük mikből áll, akkor 120-140-et ha ér, legalábbis 120-140-ért már bőven találsz wines és androidos telót is, amiben jobb hardver van, és android 4.2/4.3 óta igencsak nehéz úgy elb*szni valamit androidban, hogy röcögjön bármi is. (Persze vannak akiknek sikerül, de szerencsére nem ez az általános.)
-
razzorr
őstag
Mintha csak az élete múlna rajta 1-2 embernek úgy nyomja a töménytelen gyűlöletet. Ez a magyar mentalitás, meg hogy ma is kikapunk fociban.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TechArtist #161 üzenetére
A gyengébb hardver is lehet jobb. Sőt GPU-ban még ma is egyik csúcs az iPhone5.
Ne feledd itt a hardverre optimalizálják az egész rendszert, és nem Samsung-féle laggolós optimalizációt kell érteni ezen.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
TechArtist #161 üzenetére
Mivel a konkurencia is 200 fölött startol, nem tudom, miért épp az Apple-nek kellene olcsóbban adnia a készülékeit.
Cyberpunk-nak címzett részhez meg csak annyit, hogy a hardver önmagában lóf*aszt se ér, ha nincs hozzá megfelelő szoftver. -
joey04
titán
válasz
amcsiban nem változnak az árak. itthon meg a szolgáltatóktól függ. a t pofátlanul sokat emelt eddig minden évben.
-
TechArtist
aktív tag
Persze, tisztában vagyok vele, de ha akarna az Apple, akkor csökkenthetne központilag, egy ilyen telefon összeszereléssel együtt kevesebb, mint 200 dollárból kijön, szóval még ha alapból 180 körüli áron indulna, (210-250 helyett) akkor is lenne rajta jócskán profit/db.
Cyberpunk: Túlárazás alatt a hardveres összetételhez képesti túlárazást értem, egy S4-ben vagy egy note-ban 2x komolyabb hardver van, szóval ár/érték szempontjából jobban megéri, az más kérdés, hogy a Samu S4 hardver ide hardver oda, néha be-beröccen itt ott...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Túlárazásról lassan idejétmúlt lesz beszélni, mert a konkurencia is szépen bekúszik 200 fölé. Tippelj mennyi lesz egy Note 3?
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Ez nem Samsung, hogy havonta esik 20 ezret az ára.
Minimum 210 lesz a 16GB-os, de szerintem még több is akár, hála a forintnak.. -
TechArtist
aktív tag
iPhone 5S
S = Same
Problem solved.
De komolyabbra fordítva, nem lenne ez rossz, ha nem lenne túlárazva, egy 180k-s nyitóval, ami pár hónap után 150k-ig esne vállalható lenne szerintem bárkinek, akinek nem sima 5-öse van, vagy az 5-ösnél jobb akármilyen androidosa vagy winese és akar/tud ennyit telefonra költeni (+minden személyes igénynek megfelel). Jó telefon, (egyelőre csak pletykákra támaszkodva) csak nem mindegy mennyiért 250-ért semmiképp...
-
p87
senior tag
Alig várom már, hogy megjelenjen és készüljenek a különböző videók a birkákról akik napokkal a megjelenés előtt beállnak sorakozni.
Tavaly is olyan jó videók készültek.Egyébként így, hogy már lassan egy éve van tapasztalatom iOS-el egyedül az új iPad-et várom, telefonból továbbra sem vennék iPhone-t, nekem egyszerűen kevés amit az iOS és az iphone nyújtana, pláne most, hogy jön ez a melegfelvonulás iOS7, meglátjuk milyen a végleges és ezért lehet nem is cserélek iPad5-re.
-
anony.name1
tag
válasz
Parallaxis #54 üzenetére
Érdekes, hogy 4.1-et és 4.2-t is használtam már, és az SD-kártyát mindkettő tudja mountolni mass storage-nek.... Vagy lehet a CyanogenMod miatt van?
-
joey04
titán
Alakul
-
janitor01
tag
Tudom, hogy az Én hozzászólásom sem lesz világ megváltó de muszáj egyszer leírnom.
Nem értem, miért ez a gyűlölet. Ez egy nagyon jó telefon. Lehet, hogy nem a legjobb és lehet, hogy van aki szerint nem is a legszebb, de minden Apple telefon a maga idejében csúcs technika vagy ahhoz nagyon közeli volt és (szerintem) gyönyörű is.
Nem kérdés, hogy az android felnőtt a feladathoz. Az sem kérdés, hogy sok gyártó is utol is érte vagy éppen le is hagyta az Applet. Az sem kérdés, hogy a mobiltelefon gyártók pofátlanul lopnak egymástól! A Samsung az Appletől, az Apple a Samsungtól.. legyen ez a jogászok dolga. De ezt a fröcsögést nem értem.
Leírom Én miért használok Iphonet (jelen pillanatban egy 5 ös-t).
Szerintem szép. Ez előtt egy 3gs-em volt Mikor Őt megvettem az adnorid még sehol nem járt az IOS-hez képest. Szeretem az IOS-t. Nekem logikus és 5 éve ezt használom. Sosem fagytam még le, nem merült le az aksim fél nap alatt a telefonom eddig egyetlen egyszer sem hagyott még cserben.
A céges telefonjaimnál ami korábban egy android volt (igaz nem csúcs kategóriás) és jelenleg egy windows phone (8) ezek a hibák rendszeresen és sokszor elő jönnek). Egyikhez sem nyúltam. Nem cseréltem lanchert stb.. A windows phone nagyságrendekkel jobban tetszik mint az andorid.mivel most 50.000 Ft ig vehetek céges telefont, kipróbáltam a hasonló árú doidokat de a lumia 610 szerintem sokkal jobban teszi a dolgát mint a korábbi droidos,
A 3gs váltás után volt nálam egy asus padfone 2. Ez a telefon nagyon tetszett külsőre de maga az Andorid nekem összevissza volt így lett Iphone 5. Ahogy már előttem is írták a rendszer mellett tart a rengeteg megvásárolt app, zene az Itunson (sőt a mach is elő van fizetve.) A photo strream (Ipadem is van egy hármas és tök jó, hogy amit fotózok napközben este megnézegetem az ipaden és aPC men is..)
Az Airplayt is szeretem (én nem érzem rossznak) teljesen jól tudok vele youtubot nézni az Apple TV-n, zenét lejátszani a Hifin.
Nagy örömömre szolgál, hogy immár magyar szinkronnal is elérhető egyre több film az Itunesban, pont a hét végén béreltük ki a vasember 3 at. Egyszerűen berendezkedtem az Apple eszközökre a ennyi idő alatt.
Szupernek tartom a kamerát. Sok nyaralást örökítettem meg az elmúlt időkben az Öttel. Számomra teljesen elég és megfelelő. Szeretem az appokat is több százat vásároltam már meg az elmúlt időkben. A kijelző gyönyörű. Nagyon szeretem a színeket és a felbontást.
Persze vannak dolgok amik nem jók, sőt biztosan vannak telefonok amik gyorsabbak, magasabb a felbontásuk és jobban szaturáltak a színek. Ettől még a következő készülékem is Apple lesz mert alapvetően elégedett vagyok vele (és hozzám hasonlóan elégedett még több 10 millió felhasználó). Buta volnék? Divat majom? Nem érzem annak magam. Azt sem érzem annak aki 200.000 es padfone-t vesz vagy galaxy 4 et.
Itt rengeteg olyan hozzászólás volt itt amiről süt, hogy az illető még sosem használt iOS-t. Egyszerűen csak írni akart valami negatívat.Lehet, hogy egyesek nevetségesnek tartják a "keynoteozást" de ez az Apple saját dolga. Mindig is csinálta, és szerintem fantasztikus dolog, hogy az emberekhez egy alapvetően elektronikai cikket ennyire közel tudnak hozni. Örülök, hogy a konkurencia is átvette ezt, és immáron egyre több cég mutatja be a telefonokat tableteket egy sóműsor keretében.
Az egész témában pedig az a legszebb, hogy akit nem érdekel - akit taszít egyszerűen nem kell vele foglalkoznia!
-
silmatauki
őstag
“Semmi köze a portnak a HDMI laghoz. Annál inkább annak, hogy a HDMI átalakítóba gyakorlatilag egy mini Apple TV került, így minden videó jel már átkódolva kerül ki a tévére.”
Nincs így. Ha a port nem képes a 2 Gbps (2 Gbps a 1080p30 sávszél-igénye) feletti kommunikációra, akkor nincs HDMI, csak “trükközéssel”. Márpedig a Lightning, minden előnyös tulajdonsága mellett, igazából csak USB2 sebességelet tud, tehát messze nem képes a HDMI-t kiszolgálni.
Ezért kellett egy video dekódert rakni a HDMI (és VGA) adapterbe, és ezért kell enkódolni a készülékben mindent, ami nem visszirányban, sima videofájlként lesz elérve (az egyetlen olyan mód, amiben az AirPlay, ill. a Lightning teljes minőséget ad.)
Márpedig az en/dekódolás laggal jár, ami a jelenlegi Lightning-alapú HDMI-nél 80ms körüli. Autós játékoknál még elmegy – igen gyors reakcióigénylőknél már nem.
Ebben (is) lényegesen jobb a SlimPort, az ui. simán bírja a 1080p30 sávszélességét egyetlen egy adatvezetéken, és emiatt lag nélkül és teljes minőségben. Érthetetlen, hogy az Apple miért nem alkalmazza a SlimPort-ot (DisplayPort-ot) – egy árva fillérjükbe nem került volna, hisz – a HDMI-vel ellentétben – nem liszenszdíjas.
-
Criton
veterán
válasz
königarjen #142 üzenetére
szerintem +1hetet kell rá várni, meg ha ma letölthető is lesz, a szerverek le lesznek terhelve...
én is annak őrülnék a legjobban, ha ma letölthető lenne, de sokak szerint ma csak a GM jön ki...
egy hetet meg tudok még várni -
joey04
titán
Az NFC nagyon jó lenne, de sajnos még csak most indult egy kezdetleges tesztüzem nálunk. Majd talán ha az Apple is beáll a technológia mögé, akkor gyorsabban elkezd terjedni világszinten. Jelenleg sajnos nem tudnám kihasználni. Az NFC tagek nekem sajna nem jók.[link]
142: Csak a GM jön ma nem?
-
b4zsi-
őstag
Én a külső designba várnék változást, hogy megint arányos legyen a hossz és a szélessége a készüléknek és ne úgy nézzen ki, mint egy vonalzó. Sajnos erre kevés az esély, mert dettóba az 5 lesz külsőre
-
königarjen
tag
iOS 7-re már ma este frissíthető lesz? mert bár meglepő lehet a hozzászólásom a sok fikázó között, de én várom.
-
Zolik
senior tag
válasz
silmatauki #131 üzenetére
Hiába magyarázod nekik, ők úgyis jobban tudják mert apple. Ha fordítva lenne és minden más készülék lightningot használna, az apple meg micro usb-t akkor azt védenék foggal körömmel, hogy a lightning mekkora fos. De a lényeg, hogy a baráti körbe az ismerősöknek mindenkinek van dokkolója átalakítója stb stb..
-
Xero
nagyúr
Az ujjlenyomat scanner tényleg jó dolog, csak nekem lesz cumi, amikor síeléskor fel akarom oldani. Ilyenkor általában orral, vagy nyelvvel intéztem a hívás fogadást, feloldást. Ilyenkor vagy kikapcsolom az ujjlenyomat scant, vagy beáldozom magamat és -30-ban is leveszem a kesztyűt.
-
Itt egy véglegesnek látszó kép a 5s-ről.
Én nem használnék iPhone-t, de nem tudom megérteni, hogy miért kellene mindenki másnak is így gondolkodnia és miért ne szerethetné a saját készülékét. Nekem jó a mUSB, miközben ott a kocsiban lightning csati is. De attól még nem gagyi egyik vagy másik. Engem bosszant az iTunes (így aztán kétévente frissítem az iPod-on a zenéket), de attól még elhiszem, hogy más szereti azt.
Ismerősöm Blackberry után Androidot használt (akkori egyik legerősebb vasat), de nem tudta megszokni. Végül vettek egy iPhone-t és élvezettel használja. A férjének iPad-je van. ő megkapta felesége droidját és odavan érte. Egyikük sem kocka és mindketten élvezik a maguk készülékét. Milyen jó, hogy ők nem vesznek ezen úgy össze, mint ahogy itt a fórumban történik egy még meg sem jelent készülék esetén. -
GALARDO
addikt
Már nem kell sokat várni, és kiderül minden.
-
erdoke
titán
válasz
silmatauki #131 üzenetére
Semmi köze a portnak a HDMI laghoz. Annál inkább annak, hogy a HDMI átalakítóba gyakorlatilag egy mini Apple TV került, így minden videó jel már átkódolva kerül ki a tévére. Jelenleg ez a minőségnek is odatesz, megfelelő forrással látom az iPad 4 és 3 közti különbséget. Átlagember észre sem veszi.
Az általános felhasználói igények pedig igenis fontosak. Nem érdemes azon órákat vitázni, ami egy nagyon szűk réteg speciális igénye. Mondok egy ellenpéldát: Ha lesz ujjlenyomat olvasó az 5S-ben, nekem az baromira jól jön, mert a céges policy szerint minden képernyő feloldáskor be kell ütnöm egy minimum 5 karakteres jelszót, ami ráadásul havonta változik. Rövid idő múlva esetleg semmit nem kell tennem, csak megnyomni a Home gombot, és feloldani a képernyőt. Ennek ellenére nem próbálom neked megmagyarázni, hogy mekkora világmegváltó dologról van szó, mert tisztán látom, hogy a nagy többség magasról tesz a biztonságra, tehát nincs ilyen tömeges igény.
Ha általánosságban hasonlítunk rendszereket, megoldásokat, nem csak a saját apró szükségleteinket kell figyelembe venni.(#134) Cyberpunk
Ha az Apple beáll a sorba, akkor sok más cég (légitársaságok, bankok, stb.) is azonnal rá fog repülni, nem beszélve az NFC-s dokkolókról és egyéb kiegészítőkről, amiben végre megint lesz üzlet, hála a negyedévente eladott ~30 millió kompatibilis, felső- és középkategóriás készüléknek, illetve az általános nagyobb fizetési hajlandóságnak.
Ezek még a Passbookra is ugrottak, pedig az csak félmegoldás. -
Xero
nagyúr
Aki mérnök/közgazdász és normálisan dolgozik az már kulák? Ez egy új infó volt számomra.
(#133) silmatauki: A server oldali push értesítések jobbak is mint a háttérben futtatott folyamatos kliens. A copy pastet szerintem nem sokan mondták haszontalannak előtte sem, de az iPhone megjelenése után nem sokkal alternatív vonalon már megoldott volt.
A 4" szerintem továbbra is marhaság, nem is örülök annyira a váltásnak, de haladni kell. Ugyan ilyen ellenérzéseim vannak a lightninggal kapcsolatban. -
silmatauki
őstag
"Ilyen lesz szerintem az NFC."
Mindig is ez ment... emléxel a Copy/Paste-re? iPhone OS3 előtt minden Apple fanboy “magyarázta”, hogy dehogy kell – aztán azóta is azt használják. Meg a dokumentum-megosztás (=küldés) appok között – minek az, hiszen csak biztonsági rés. Meg a multitaszking, minek, hisz csak az akkut zabálja. Meg a 4”-os képernyő. stb.
-
silmatauki
őstag
"Szóval erőltessük a szarabb "szabványokat", mint a microUSB vagy a DLNA egy jobb, de nem "szabványos" megoldással szemben? Ettől lesz jobb a felhasználónak? Nekem nem hiányoznának, pedig használom mindkettőt napi szinten."
Még egyszer elmagyarázom: a microUSB a normálisabb gépeken (Nexus 4, 7 2013 ed stb.) támogatja a SlimPort-ot, ami az Apple Lightning-alapú HDMI-megoldásánál sokkal jobb. Ez hatalmas előnye lett volna a microUSB-nek a Lightning-gal szemben.
Az, hogy Te meg az ismerőseid hogy / mire használják az iOS cuccukat, nem jelenti azt, hogy mindenki más is ezt teszi. A TouchArcade-n vannak ([link]) például sokan, akik HDMI-n nyomatnák a játékokat, ami különösen akkor szuper, ha van BT kontroller is. Ők azok, akik szívnak az Apple “mindent használjunk, csak szabványosat ne”-őrülete miatt, mert az új Lightning csatival nem lehet 0 laggal kinyomni a HDMI / VGA jelet, szemben a fent említett microUSB + SlimPort-párosítással – vagy éppenséggel az Apple régi, 30 tűs csatijával.
-
Xero
nagyúr
Olyan jó olvasni a sok Android felhasználót, akik pedig megvásárolják a készüléküket, felpakolnak ilyen-olyan launchert és máris IT félistennek és a telekommunikáció avatott szakértőjének képzelik magukat.
Mesélek: Vannak olyan emberek, akiknek kell és jó az a kényelem, amit az Apple ökoszisztéma nyújtott és nyújt. Nincs kedvük migrálni másik platformra. Másrészt nincs igényük egy péklapáttal rohangálni, hogy bohócot csináljanak magukból minden alkalommal, amikor a fülükhöz emelik a készüléket.
(#128) Ricardo: Nekem speciel marhára nem hiányzik az NFC és ezután sem fogom használni. Az ismeretségi köröm sem használja ki, pedig bőven akad erre alkalmas eszköz.
(#127) Cyberpunk: Nem tudom miért rugóztok ezen a DLNA dolgon. Az iOS is el tud érni DLNA servert és ő maga is képes DLNA servert futtatni. Nem nagy trouvaille.
-
madgie
titán
"kb játéktelefonnak néz ki egy normális droid mellett."
Persze-persze, de mi az a normális droid?
Ricardo: meglehet, már ha egyáltalán belepakolják az iPhone-ba... úgy értem, korlátozás nélkül (ami ki van zárva)
Xero: régebben (mikor még tükörreflexes géppel fotóztam) azzal poénkodtak velem a haverok, hogy ha lesz saját gyereked, akkor nem fog felismerni akkor, ha nem takarja a gép a fél arcod
Na lassan ezt érzem a tepsifonoknál is
A kedvencem amúgy, amikor a presbyop negyvenes megmagyarázza, hogy ez azért jó, mert azon nagy a betű. Aha, köszi, az egészséges látású idomuljon a "beteghez"... legközelebb megmagyarázom egy étteremben, hogy az a normális, hogy minden étel laktózmentes (mert én laktózérkékeny vagyok).
-
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #49 üzenetére
"Az szintén vicces, hogy az Apple ráncfelvarrásként kiad egy készüléket (5-5S) ugyanannyi fejlesztéssel, mint amennyit a Samsung egy új generációba tesz bele (S3-S4). Érdekes, ott nem volt köpködés...
"
-Nagyobb kijelző ugyanakkora készülékben
-A kijelző felbontás nőtt. (306ppiI VS 441ppi ) , nem elhanagolható tény, hogy technikailag is fejlődött.
-A Ram megduplázódott ( a sima S3-hoz viszonyítva)
-Új erősebb üveg a kijelzőn (GG2 VS GG3)
-Jobb kamera
- Jobb processzor (gondolom nem kell külön részletezni)
-Különböző érzékelők integrálása (tudom ezeknek semmi értelme)
Ettől függetlenül ment ott is a fanyalgás.
gre3nwar:
"Annyira jó olvasni a sok Apple felhasználót, hogy amit a cucc nem tud, az nem kell
pontosabban addig nem kell amíg nem tudja, és amikor valamelyik évben megkapja, akkor az a best thing ever,"Ilyen lesz szerintem az NFC.
-
-
erdoke
titán
válasz
silmatauki #122 üzenetére
Ez az egész kérdéskör a felhasználók 99 %-ának teljesen érdektelen. Egyetlen ismerősöm sincs, aki a telefonját rendszeresen tévére köti madzaggal, olyan igénnyel viszont jó néhányat ismerek, hogy a telefonnal csinált képeket és videókat (esetleg vicces dolgokat) szeretne a lehető legegyszerűbben megmutatni tévén másoknak. Utóbbira eddig az AirPlay a legjobb, a DLNA viszont szabványként rakás fos... Nem egyszer láttam, hogy X márkájú mobil eszköz 10-ből 6-szor nem tud kapcsolódni Y márkájú tévéhez, és fordítva. Még a médialejátszóim is redszeresen megcsinálják, hogy nem látják azt a megosztást, miközben az SMB vagy az NFS rendben van.
Szóval erőltessük a szarabb "szabványokat", mint a microUSB vagy a DLNA egy jobb, de nem "szabványos" megoldással szemben? Ettől lesz jobb a felhasználónak? Nekem nem hiányoznának, pedig használom mindkettőt napi szinten. -
Cyberpunk
félisten
Jó kis troll topic lett ez is.
-
LSL1337
őstag
Annyira jó olvasni a sok Apple felhasználót, hogy amit a cucc nem tud, az nem kell
pontosabban addig nem kell amíg nem tudja, és amikor valamelyik évben megkapja, akkor az a best thing ever, igaz retina erdőke?Emberek még mindig úgy beszélnek az iPhoneról mintha 2008 lenne
i4 még kinézett valahogy 2010-ben, de azóta...
kb játéktelefonnak néz ki egy normális droid mellett.
iPhone is 1 dolgot tud, hogy ez egy iPhone, és más nem is kell rá, és a tulajnak elég.
MO-t leszámítva a felár miatt nem rossz cucc, egy egyszerűbb rétegnek, de a tulajdonosa azt gondolja hogy ez a világ legjobb dolgra, mert a többi mellette lévő gyökérnek is ez van, jah és mert apple.
és akkor ettől azt hiszi hogy ez a tech non plus ultrája, és a droid kukásdoboz, csak mert többet/jobban tud.
-
silmatauki
őstag
Mutass egyetlen olyan wireless mirroring technológiát, amelynek 0 lagja van, azaz amely a legazonnalibb akciót igénylő játékokkal is játszható. Nem fox. Na ezért kellenek a kábelek – már ha azokat, videokimenet-szempontból, normálisan csinálják meg (szemben az Apple Lightning-jével).
-
dikan
tag
válasz
silmatauki #105 üzenetére
Ésamúgy erre is van szabvány
Úgy hívják, hogy DLNA
A 2-es már tud screen mirroringot is
-
Ali G.
senior tag
válasz
Pikkolo^^ #119 üzenetére
azért elég nagy fejlődésen ment keresztül mind, ha azt nézzük hol kezdték és hol tartanak jelenleg akkor rá sem lehet ismerni a kezdetre. Mivel gyors ütemet diktál a trend így kénytelenek belemászni mind a nagy tőlük nem megszokott dolgokba, hogy ne essen a keresletük, mert ha nem akkor úgy járnak mint a symbian
-
Ali G.
senior tag
válasz
Touch-ko #110 üzenetére
ez valahogy így van, gondolom az android fanok trollkodnak az apple és a winphone topikokban is , én csak nevetve olvasom egyeseket, androidos vagyok de ettől függetlenül még nem nézem le a többi platformot sem mert az is egy útelágazás a többi mellett, ez olyan dolog hogy útnak indulsz és három útelágazás van előtted és nagyjából mindhárom ugyanoda vezet csak némelyik út rögösebb vagy kanyargósabb mint a másik
-
joey04
titán
-
Touch-ko
őstag
Meg sem jelent meg a keszulek, de mar filazzak
Tudom hogy divat az Apple fikazasa de ez mar tulzas nem?
Nem ertem egyesek leirjak, hogy gyulolik az Apple-t de olvassak a hireket es minden Apple hirnel kommentelnek.. Mindig ugyanazok.. Nem szeretik sot nehanyan gyulolik elmondasuk szerint.
Gondolom minden olyan forumra regisztraltak mar amit gyulolnek:
Van accountjuk animal sex oldalra, pedofil oldalakon is szoltak logni, mindenfele politikai es hitterito oldalakat olvasnak es kommentelnek is...Persze ok nem hasznalnak ilyen termekeket, vagy meg nem is lattak, es ugy alkotnak velemenyt. Pl: "azert sz.r a MBP mert gagyi muanyag" es hasonloak..
Minden Apple hirnel jonnek a Jihadista Android Samsung es egyeb kacat felhasznalok es fikaznak mindent es mindenkit.
MIERT?
Holnap pedig 600000 kommentes csoportos Apple fikazas lesz, mar elore latom.
Remelem a moderatorok tiltani fognak jo par kretent! -
madgie
titán
válasz
silmatauki #105 üzenetére
Filmet továbbra sem telefonról nézek, míg mondjuk YT képének/hangjának kiküldésére továbbra is jó módszer. Prezit nemtom, játékok dettó, már leírtam mit gondolok a mobilos játékok nagy részéről.
Pikkolo^^: kicsit túlreagáltam, bocs
-
silmatauki
őstag
"silmatauki: Airplay mond valamit? Vagy te jobban szeretsz madzagozni? Nem tudom, mit és hogyan tud HDMI-n kinyomni a telefonon, már a gondolat is nonszensz, hogy a hálózati meghajtók korában külön madzagozzak ilyesmiért (persze lehet, hogy valamikor valamiért az kell, nemtom)."
Bocsi, de láthatóan nem sokat használtad az AirPlay-t. Az igazán csak iOS-natív mov / mp4 / m4v filmek lejátszására jó (amit kivételesen tud a háttérben is – ez az egyfajta multitaszkos külső videolejátszás, amit tud az iOS). Minden más tekintetben sz@r – akciójátékoknál túl nagy a lagja, prezinél túl kicsi a felbontása / “koskásodó” stb.
-
Xero
nagyúr
Az ismeretségi körömben minden második embernél van dock connector, de lassan lightning is. Az autóm fejegységéből szintén dock csati lóg és a kesztyűtartóban is van egy tartalék kábel szivargyújtóval. A táskámban szintén van egy, az otthoni asztalon is egy asztali dock, valamint a nappaliban egy h/k bridge.
A Te szóhasználatoddal élve: Mi a faxért kérjek buzi microUSB-t?
-
Zolik
senior tag
A töltős dologhoz még 1 valami:
kb minden 2. embernél van micro-USB töltő, ha lemerül a telóm kérek kölcsön.
Lightning töltőt ki a faxtól kérjek ha épp nincs nálam? Ja tudom vegyek tartalékot millió forintért hogy az apple pénztárcáját tömjem! köszi! -
Xero
nagyúr
15mp alatt rakok fel csengőhangot, bár már kinőttem a cserélgetős korszakból. Szerintem két éve a "best business tone" nevű örökzöld a csengőhangom.
Veled ellentétben nekem viszont nincs kedvem szórakozni mindenféle külső meghajtós megoldásokkal. Vannak softwarek, amikben katalogizálva vannak a dolgaim (iTunes, iPhoto) és pár pillanat alatt pakolok oda-vissza a segítségükkel tartalmakat. Ha nagyon vágyom arra, hogy speciális tartalmakat pakoljak fel lokálisan, akkor ott van pl az iFiles.
Tehát engem marhára nem tud érdekelni, hogy mibe lehet kártyát pakolni és hol van lehetőség mass storage üzemmódra. Az előbbit még el tudnám viselni, bár nagy igényem nincs rá, viszont az utóbbi fölött egyszerűen elhaladt az idő. Nem könyvtár struktúrában kell gondolkozni otthoni vonalon, hanem adatbázisokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest