- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
Srácok: Hagyjátok már abba
Nem elég már ebből? Oda vissza, adok kapok ez ahogy látom, nem az oviban vagyunk tudtommal. A fórum arra van hogy megbeszéljünk témákat, elmondjuk véleményünket, megfelelő keretek között. Na.
Ja és utólag: Don't feed
-
Touch-ko
őstag
Nem nehez felfogni.igenis szemelyeskedes amit irtal, ha tetszik ha nem. Tovabba az, hogy neked tetszik az, ha belekothetsz emberekbe, akkor az eleg szomoru.. Biztos jo sok baratod lehet...
Ha szerinted semmi rossz nincs abban amilyen hangvetellel irsz bizonyos HSZ-eket, (hozzateszem, volt akit ilyenert mar letiltottak innen, es volt mar figyelmeztetes is pont ezen a forumon) akkor ez sajnos mindent elmond rolad...
"Az, hogy mas mit ir, nem nagyon izgat,"
-ez egy forum, itt emberek kommunikalnak egymassal. Ha teged mas velemenye nem izgat, akkor mit is keresel itt?
Tovabba jo lenne, ha visszamennel az Androidos vagy Windows-os forumra, vagy oda ahonnan jottel, mert itt senkit sem erdekel a kotekedesed.(amit meg a forum szabalyzat is tilt)
-
Misály
addikt
válasz
Touch-ko #176 üzenetére
Es? Nehez felfogni a fenti hozzaszolasomat? A szemelyeddel tovabbra sincs semmi bajom, ahogy nem is tettem ra megjegyzest. Az itteni cselekedeteidbe kotottem bele. Igy ertheto?
Vagy szamodra ez mar szemelyeskedes?
Az, hogy mas mit ir, nem nagyon izgat, ezen a forumon nagyon konnyen kialtanak egyesek szemelyeskedest, amikor mar nem tudnak mibe kapaszkodni...
-
Touch-ko
őstag
Nemartana elgonodlokodnod amiket irsz... Mas is irta, hogy a kommentjeid egy reszevel atleptel bizonyos hatarokat es tobabba nem en vagyok itt az egyetlen aki szerint ez szemelyeskedes.. Nah de mit varok egy olyantol, aki csak ezert jar ide.
Tovabba az eleg durva mar, hogy TE MAGAD ISMERTED BE, hogy kotozkotsz. Tehat ergo nem is ertem a fenti kerdesed...
Tovabba azt sem, hogy a moderator eddig miert turte az itt letedet.
-
TOTTIER
tag
Üdv!
Rendelkezik már valaki ipad minivel esetleg aki személyes tapasztalatát le tudná írni?
-
Touch-ko
őstag
Igen ez volt. Aztan moge volt irva, hogy 'assembled in China'.
Emiatt volt aki belekotott.Ugrok-e ra? Ezzel siman becallottad, hogy mindezt csak azert irod mert szerinted ugrok ra, es ezt meg viccesnek is tartod. Ezt hivjak trollkodasnak. Idejossz kelteni a feszultseget es meg viccesnek is tartod. Azert ez sok mindent elarul rolad... En a helyedben erre nem lennek buszke.
Mellesleg a hulyesegnrk ezt a fokat nem nagyon birom elviselni, nah erre ugrok...
-
Misály
addikt
válasz
Touch-ko #169 üzenetére
Designed by Apple in California.
Ez volt
Mindenesetre vicces, hogy továbbra is ugrasz rá
"-lol, ez azert eleg eros tulzas vol, nem gondolod? Te CSAK egy sima troll vagy aki minden Apple cikknel csak a feszultseget jon kelteni, vagy off-olni, pont mint most.. Nem hinnem, hogy te barkinek is tudnal segiteni, hiszen az irasaidbol, a gyenge probalkozasaidbol azt szurom le itt (nem csak en) , hogy sajnos Te magad is segitsegre szorulsz...
ez viszont mar nem vicces..."
Na, jó tudni. Kihez forduljak? Meg egyáltalán miért akarnék itt, ennyi szakértő között bárkinek is segíteni? Itt mindenki jobban ért mindenhez nálam.
Minek reagálnál privátban a butaságaimra? Komolyan, mi bassza a csőrödet?
-
Touch-ko
őstag
"Az a jó ebben, hogy addig lesz miből élnem,amíg lesznek emberek, akik ilyen szakértelemmel rendelkeznek mint te."
-lol, ez azert eleg eros tulzas vol, nem gondolod? Te CSAK egy sima troll vagy aki minden Apple cikknel csak a feszultseget jon kelteni, vagy off-olni, pont mint most.. Nem hinnem, hogy te barkinek is tudnal segiteni, hiszen az irasaidbol, a gyenge probalkozasaidbol azt szurom le itt (nem csak en) , hogy sajnos Te magad is segitsegre szorulsz...
ez viszont mar nem vicces...
Lasd fenti HSZ-edet.."A china-t meg lehagytad az aláírásodból anno, elég egyértelmű okok miatt Ne ferdíts."
Kettonk kozul Te ferditesz:
Fennt azt irtad, hogy "Made in China".
Sajnos fogalmad sincs pontosan, hogy mi volt akkor az alairasom (latod, pont ezek miatt a dolgok miatt irtam nehany sorral, hogy mi a velemenyem rolad barmilyen szemelyeskedes nelkul..)Az "assembled in China"-t pont a ti trollkodasotok vegett valtoztattam meg, mert szamotokra meg 2012-ben sem esett le, hogy szinte mindent Kinaban gyartanak. Ami azutan jott, csak ostoba szemelyeskedes volt, mert mas indokot nem talaltatok, hogy belem kossetek....
Ezek utan pedig inkabb privat uzenetet irj, mert a butasagaidra nem szivesen reagalnek itt...
-
Touch-ko
őstag
Anno a cuccaimat irtam alairaskent. Ott az volt a problema, hogy ujgazdag sznob-nak neztek, mert megengedhetem magamnak az Apple termekeket.
Aztan jott a Designed in California assembled in China. -Ok azon nevettek, hogy `made in China`
Aztan jott az idezet. Most pedig ez a baj.. Nem hiszed, hogy egy picit szanalmas az alairasommal a vergodesetek?
Kicsit `van kalap-nincs kalap` kategorianak erzem ezt mar, es elegge vicc amit itt muvelnek emberek. Tenyleg az a legnagyobb problema, hogy mi az alairasom? Mi ez, ovoda?Az alairasomban pedig semmi rossz nincs. Ok irtak le a sajat velemenyuket, ami szerintuk igaz. Szerintem vicc kategoria, ezert is tettem ki. A retina kijelzot pedig tobb mint 2 eve mutattak be, meg jo hogy a konkurencia kezdi elerni a jobb felbontast es jobb ppi-t. Viszont ahogy az Apple-nel fogalmaztak, az emberi szem mar nem tud kulonbseget tenni az iPhone, iPad es rMBP kijelzoin lathato pixelek kozott megfelelo tavolsagbol. En hasznalok iPhone5-ot, es retina iPad-et is. Van itthon par olyan Apple termek ami nem retina, pl elso generacios iPhone, es iPad, MacBook es bizony latni a kulonbsegeket. Viszont mar a retina-nal jobb kijelzonek nem latom ertelmet. Olyan lesz ez, mint anno a megapixel haboru.. A sok mokus meg orul neki..
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Touch-ko #160 üzenetére
Sok nincsen viszont ez kissé gyerekes.. Még ha valami Hardveraprós csalót raksz be, de ez lejáratás... Ez kb. olyan mintha valaki bekakilna te meg világgá kürtölnéd, jót röhögve ezen. Ez egy erös példa volt most tudom. De a retinára visszatérve nem nagy szám, de hadd zabáljon csak a kijelzö, de felesleges telefonba... nekem is az Alcatelem csak 216 PPI-s, mégis szép a képe, jól látható mindenhonnan. Nem mondott butaságot... Na mindegy, erös az off már így is...
-
Sir Ny
senior tag
,,Erőteljes szuggesszióval elérni ezt az elégedettséget nem épp elegáns megoldás. De hát lehet ezt magyarázni egy elvakultnak. Retinád hogy van? Mikor láttál utoljára pixelt?"
én ezt a hangot nem tűröm el velem szemben (touch-ko talán, de)
,,Már egy antropológus is kijelentette, hogy az apple bizony úgy építi a brand-et, mint próféta a vallást. Akkor meg miről beszélünk?
Ja hogy te hívő vagy"
,,Hagyjuk a nyáladzást... Pláne, hogy nem vág ide"
szerintem EZ személyeskedés, nem az ha azt írjuk egy pöcsfejre, hogy pöcsfej
szvsz dobd ki, bár mondjuk mindegy -
Misály
addikt
válasz
Touch-ko #161 üzenetére
2k3, 2k8 r2, Cisco IOS, debian összes alfaja, suse, fedora érintőleg. Ezeknek az üzemeltetéséből élek. Nyilván nincs tapasztalatom.
A windows verziók otthoni felhasználást nem érdemes számolni, azt minden konzumer végigzongorázza különösebb alapismeret nélkül. Kütyük kit érdekelnek.
Igazából a konzumerek operációs rendszerbeli tapasztalatai vicc kategória számomra. Főleg amikor valaki ezzel jön : "ezekről van tapasztalata"...
Off-ra van egy kapcsoló, használd egészséggel...
-
Touch-ko
őstag
Elvégre a made in china ciki lenne aláírásba nem?
Lol, legalabb emlekeznel ra rendesen....
-Mivel nem "made in China" volt... Mellesleg a vilagot is Kina gyartja, igy mar nem nagyon talalsz olyan termekeket amit nem ott gyartanak.Mellesleg nem ezért nem tudsz vitatkozni, hanem azért mert almán kívül szerinted más nem létezik.
- de letezik mas is. Probaltam mast is ezekbol tapasztalatokat is szereztem: A PC korszakot a 90-es evek elejetol( elotte is volt szamitogep otthon) hasznaltam DOS-t, majd Win3.1-tol egeszen XP-ig. Kicsit hasznaltam Ubuntut 9-et is, igaz csak nehany honapig.akkoriban az iPod-ot hasznaltam, es nem letezett ra iTunes, emiatt dontottem, hogy valltok. Majd jo par eve OSX-et. Telefonoknal pedig, okostelefont SE P800-tol (2002) hasznalok. Volt egy kis Motorola Win, majd A1000, aztan megint Windiws egy Samsung BlackJack-en, aztan pedig iPhone, 2008 ota. Emellett parhuzamosan hasznaltam Androidot rovid ideig tavaly (2.3 verzio). Probalgattam kulonbozo Androidos keszulekeket is. Szoval ugy gondolom, hogy a hozzaszolasaim tapasztalatra, es internetrol, ujsagokbol osszeolvasott hirekre vannak alapozva.Kivancsi lennek, hogy Te hany OS-rol rendelkezel tapasztalatokkal.
UI.: Tanuld meg mit jelent a nyáladzás. (gyk.: astonishing Steve Jobs idézetek használata is ide tartozik)
-Ez pedig maga az ostobasagmindegy, hagyjuk... Pont ugy mint az Apple hirekhez irt kommentjeid nagy resze.
En reszemrol befejeztem az OFF-olast.
-
Touch-ko
őstag
Ez nem lejaratas. O jaratta le magat ezzel a hozzaszolasaval... Idezni pedig emberektol szabad. Ilyet a forum szabalyzat sem tilt. Viszont az o hozzaszolasainak nagy reszet viszont igen!
Masodjara pedig nem hinnem, hogy tul sok kozod lenne ahhoz, hogy mit valasztok alairasomnak.
-
Misály
addikt
válasz
Touch-ko #157 üzenetére
Elvégre a made in china ciki lenne aláírásba nem?
Mellesleg nem ezért nem tudsz vitatkozni, hanem azért mert almán kívül szerinted más nem létezik
UI.: Tanuld meg mit jelent a nyáladzás. (gyk.: astonishing Steve Jobs idézetek használata is ide tartozik)
Ed3r_X_: Vigyázz mert téged is jól belerak az aláírásodba, ez almafüggönnyöknél olyan mint a levágott fejedett hordozni.
-
Touch-ko
őstag
-
Touch-ko
őstag
Ez szerintem ostobasag. Az emberek nagy resze nem azert vesz Apple termeket mert `nemtudja miert, csak agymosott lett` , hanem mert megtetszik neki a kulseje, vagy a tulajdonsagai, esetleg az, hogy nem kell vele szivni mint a konkurencia termekeivel...
En sem azert vettem iPod-okat, vagy iPhone-okat, esetleg Mac-eket, meg iPad-eket, mert `rabeszeltek`, hanem mert egyszeruen ki akartam probalni, es amikor lattam, hogy ez mukodik, vettem egy masik termekuket. Aztan megint egyet, mert nagyon jok, es igy tovabb. Ma mar minden tech cuccom Apple. Ezek szep osszeillo kozosseget alkotnak, jo erzes hasznalni oket, megbizhatoak, es amiota Apple termekeket hasznalok, csak a 3G-s iPhone-nal volt gondom, meg 2008-ban. Pedig lassan 1 evtizede hasznalom kulonbozo termekeiket.Van iPod-om ami tobb mint 6 eve mukodik, de hasznaltam 2002-es iMac-et is, epp februarban hagytam ott a regi lakasban, mert tul nagy volt (20kg
)es nem volt tobb hely es nem akartam cipelni. Teljesen jol mukodott minden rajta. Van rengeteg elso generacios cuccom ami a mai napig mukodnek, es teljesen karcmentesek.
Szamomra bevallt, es nem azert mert valaki rabeszelt egy Apple Store-ban.
Mindenki azt vesz maganak amit akar, de mas oromet trollkodassal es rosszindulatu megjegyzesekkel elrontani eleg nagy kocs_gseg (altalanositottam, es nem rad gondoltam).
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
Touch-ko #148 üzenetére
Nem állítottuk egy szóval sem, hogy szarok a termékeik és ebben egyetértünk, szar termékekkel nem itt lennének. De az szuggesztiót továbbra is fenntartom, nem tudsz még egy céget mondani ami ennyire él az ilyen eszközökkel. Tény, hogy hatásos, de nem tartom helyesnek, hogy a vásárlóban nem az embert hanem csak a pénzt látják. (persze profitorientált világban élünk, nem kell megmagyarázni, de sajnos ezek egy olyan emberre is rábeszélnének egy air-t vagy iphone-t akinek amúgy abszolút semmi szüksége rá és 3 havi keresetéből jön ki neki. És sajnos ismerek ilyet...)
-
Az offolást, személyeskedést tartsuk távol a topiktól!
-
Touch-ko
őstag
Szerintem ekkora sikert nem lehet elerni jo tremekek nelkul. Az Apple azota novekszik, miota anno Jobs visszament a ceghez. Mindez `96-ban tortent. Egyszeruen szuggessztioval nem lehet elerni egy tobb mint masfel evig tarto sikersorozatot. Ha nincs jo termeked, akar meg hazudhatsz is, a kutya sem fogja megvenni.
A szuggesztio pedig eros tulzas...
-
Touch-ko
őstag
Hidd el, hallottam a konyvrol. Fentebb irtam is rola....
A vegeredmeny a fontos szerintem. Ha bemesz egy boltba venni valamit, akkor onnan lehetoleg mosolyogva gyere ki, az eladok legyenek baratsagosak, ereztessek veled, hogy fontos vagy, es a boltbol ugy menj ki, hogy erezd azt, hogy jo dontest hoztal, ergo elegedett vasarlokent hagyd el a boltot. Mivel miden baromsagert lehet perelni, ezert neked egy lepessel elorebb kell jarni mindig.
Nem agymosas az egesz, hanem igy lehet a legjobban eladni valamit. Az Apple is egy ceg aki penzt akar keresni. Valaki igy teszi, valaki ugy, hogy mas termeket masolja le, vagy lovagolja meg egy masik ceg sikereit, mindezt kozel 0 innovacioval.Az, hogy bizonyos dolgokat tiltanak, vagy csak maskepp oldanak meg mint egy Tescoban, az nem biztos, hogy hiba.
Vasaroltal mar Apple Store-ban? Nem APR-ra gondolok, hanem rendes Apple boltra..Ahany bolt, annyi szokas. Pl egy M&M's Store-ban teljesen mas a legkor, mint egy Armani X-ben, megsem szidod egyiket sem.
Hidd el tudom milyen emberek jarnak be egy Apple Store-ba.. A konyrol pedig inkabb semmit sem mondok, de valoszinuleg tobbet tudok az Apple hiring eventjeirol mint te.
-
Sir Ny
senior tag
,,nem is értem hogy jutottál el ide..."
pontosan innen:
,,Gyakorlatilag megtanítják, hogy kell a vevőt felmérni majd annak fényében a legjobban kihasználni, kizsebelni+elégedett és visszatérő vásárlóvá varázsolni,"
Úgy írsz, mintha szerinted elítélendő lenne ha valakit kielégítünk/elégedetté teszünk.
Ha rád vonatkoztatunk: te szeretsz elégedett lenni?
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Elégedett
,,Magát lelkileg és testileg jól érző, többet nem kívánó.
Örömet érző, mert valami úgy történt, ahogy szerette volna."szerintem nem baj ha az emberek örömet éreznek. Te szeretsz örömet érezni?
megfordítva: szeretné azt akármelyik gyártó/boltos (az apple mindkettő!), hogy a vevői elégedetlenek legyenek? Visszajárjanak reklamálni, esetleg átpártoljanak, a konkurenciához menjenek?
Nem vagyok biztos abban, hogy pontosan megértem amit akarsz, hogy mi a bajod azzal ha valaki elégedetté, boldoggá teszi az embereket?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Minöség az mikor a telefont rosszul fogva elszáll a térerõ
Na itt is lehetne említeni azt a Samsungot ami az Apple elött már teljes érintökijelzös volt. De hiába unibody, meg fém, mégis sérülékenyebb. Nem mellesleg drágább a konkurenciánál.
De Nexus 7-et is úgy vették mind a cukrot.. Hiába, két rivalizáló fél van. Nem mellesleg az Apple egy jóság
-
Touch-ko
őstag
Mi a megteveszto abban amit az Apple csinal? OH MY GOD!
Ha veszel valamit ami jobb mint amit elotte hasznaltal, volna kedved kesobb ugyanarra a sz_rra visszaterni ahonnan elindultal? Nem! Ezek az felhasznalok lesznek a markahu felhasznalok.Ez nem fekete magia, vagy agymosas, esetleg megtevesztes, hanem tapasztalaton alapulo tudatos vasarlas. Ha egyszer nekem valami tetszik, es szamomra tobb elonyosebb megoldast tud mutatni, mint a konkurens ceg megoldasai, akkor egyertelmuen a szamomra megfelelot fogom valasztani. Szamomra az Apple termekei a legjobbak, es emiatt sem erdekelnek a konkurens cegek termekei, mert noha nagyjabol kepben vagyok a tobbi ceg termekeivel kapcsolatban, megsem tartom megfelelonek azokat.
Az emberek tobbsegenek bevalik az Apple, es legkozelebb is azt fog venni. Persze lehet peldakat hozni,hogy nem igy van, de amig a szamok az eladasok novekedese mellett allnak, nincs mirol beszelni.Az Apple rengeteg olyan megoldast mutatott be, amit a konkurens cegek kesobb, mar a kitaposott osvenyt jarva mutattak be. A tobbi ceg sehol sem volt amikor az iPod-bol eladtak 300.000.000 darabot, vagy amikor az iTunes Store, a Mac OS, az iPhone, az iPad, az AppStore, a retina MBP, vagy a MBA, esetleg az iMac bemutatasara kerult sor. Azota minden ceg erintos telefonokat (az iPhone elott is leteztek nekem is volt p800-am, de nem lehet oket osszehasonlitani sem..) iPod szintu mp3 lejatszokat, tabletet, vagy all in one gepeket probal gyartani tobb-kevesebb sikerrel...
Mellesleg a marketing szeles lehetosegei minden ceg szamara elerhetoek..
-
HyP3b0y
senior tag
Nem rólam van szó, nem is értem hogy jutottál el ide...
Itt a - sajnos erősen - megtéveszthető vásárlókról van szó akik túlnyomó többségben vannak.
És ezt a döntést a cégek vezérlik az agymosó marketingjükkel. De mind közül az apple műveli ezt a legundorítóbb módon(és egyre inkább akadnak követőik ilyen tekintetben).
-
Touch-ko
őstag
Az Amazonrol nekem az olcso vasarlas, es a Kindle jut eszembe elsokent. A tabletjuket pedig olyan aron aruljak, hogy az nem hoz hasznot.
Az optimalizaltsagrol annyit, hogy valoban nehezebb 100+ eszkozre optimalizalni, de senki sem tiltja a tobbi gyartonak sem, hogy sajat OS-t hozzon letre. Jah, hogy azt nehez lenne mert telitett a piac. A Samsung is probalkozik, de evek ota nem tud nagyobb sikereket elerni. Az pedig, hogy az iPhone klonok is androidot futtatnak... hat az maga a vicc kategoria
A minosegrol pedig, meg az Audinal is voltak visszahivasok, de ez szinte majdnem minden gyarto tapasztalta mar.
Azert egy Apple minoseget szerintem ne hasonlitsunk ossze egy Samsung-gal. A Samsung sem rossz, a TV-i nagyon jok, de azert ne hasonlitsunk mar ossze egy darab muanyagot egy unibody aluminium+uveg kombinacioval.Az eredeti otleteknel javaslom a fenti termekek megtekinteset. A Chromebox-nak pedig az alja is ugyanolyan.. A TW korai verzioi pedig 1-1-ben iOS masolat. A Series9-rol es a MBA hasonlosagairol nem is beszelve. Egyszeruen az Apple kiad valamit, es a Samsung par honappal kesobb kiad egy olyan termeket ami az Apple termeke elott egyaltalan nem, vagy nem abban a formaban letezett, mindezt ugy, hogy feltunoen sok hasonlosag van a ket termek kozott, ami a legtobb embernek szemet szur, mert `It looks like Apple`..
A maganvelemenyem pedig az, hogy a Samsung sikereinek egy bizonyos reszet ennek is koszonheti...Az iPad mininel szerintem lesz egy eleg nagy reteg aki meg fogja vasarolni, es elgondolkoztato, hogy mar 2-3 hetes varakozasi idovel kepes csak szallitani az Apple.
A tesztek alapjan pedig (The Verve, The Guardian, Engadget) szivesebben valasztanak a mini-t, mint a Nexus7-et. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Touch-ko #136 üzenetére
Ebbe csak a jobb minőség szúrta a szememet, a többivel talán egyet is értek, bár azért lásd be alig fél tucat eszközre kicsit könnyebb optimalizálni mint majdnem 50-re. A minőségről meg annyit hogy hát minden cégnél vannak hibák, ez alól még az Apple se kivétel. Volt annak is baja, de ez minden cégnél így van, így szerintem a minőségre itt kevésbé lehet hivatkozni, mint egy autónál.
Ez a rengeteg eredeti ötlet hát.. hasonlóság van, viszont egy az egybe nem ugyan azok. Nekem mondjuk a TW-ről nem az iOS jut az eszembe. Már ott nem hogy iOS-nál mintha az egész widgetekből állna, másiknál meg külön menü is vanDe: felesleges megint erről vitázni, az Amazon is több helyen próbálkozik, E-Book vonalon sokat tett le az asztalra, és kezd más fele is terjedni.
Viszont: A tablet piacon az Android egyre csak tör fel, viszonylagos olcsósága, (szerintem) jó használhatósága viszi előre. Egy Nexus 7-et is lehet arra használni mint egy iPad Minit, lehet egyik gyorsabb valamennyivel, de annyira azért nem nagy a különbség. És itt megint visszajutunk arra hogy ki mit akar venni
-
Touch-ko
őstag
Ne hasonlitsunk mar ossze egy iPad-et, meg egy Andoroidos eszkozt... Az Android az alapjaitol tobb sebbol verzik..
Olvasd mar vissza amit irtam. Veszteseggel szerinted hogyan lehet fejlodo ceget fenntartani? Kozgazdasa, elso osztaly... Az Amazon veszteseggel zarta a negyedevet (persze egyetlen negyedev alapjan nem lehet kikialtani, hogy a ceg veszteseges) ugy, hogy az Apple nyereseget konyvelt el, ujabb rekordot dontve.
En nem fogok teljesen nyilvanvalo dolgokrol gyozkodni teged, ha alap dolgokat nem tudsz, akkor tenyleg celszeru lenne visszaulni az iskolapadba.
A felhasznalonak is jo, ha egy olyan ceg eszkozeit vasarolja meg, aminek van jovoje (nem arra gondolok, hogy az Amazonnak nincs jovoje), noha a jobb minosegert szerintem megeri tobbet fizetni. Lasd, kulonbozo automarkak. Mindnek 4 kereke van, es elvisz `A`-bol `B`-be..
A Samsung mobiltermekeinek nagy resze az alacsony illetve a kozep kategoriaban helyezkednek el. Ontja magabol az eszkozoket (rengeteg eredeti otlete van, pl a Samsung player, a Galaxy telefonok, a Galaxy Tab, a Series 9 notebook, a chromebox, TW felulet, de meg a csomagolassal, es a Samsung Store-ok design-javal bizonyitott)..
Tokmindegy, hogy milyen HW van, de ezt az Adroid userek nem akarjak megerteni. Szerintem nem az az innovacio, ha egy OS-t te futtatsz szaggatas nelkul egy 4 magos processor, es 2GB memoria segitsegevel, ZERO optimacioval, hanem, a jobb megoldas inkabb az optimalizacio, es a gyengebb hardware. Az Apple termekek fele olyan eros hardware-rel gordulekenyebben futtatja az iOS-t mint nehany iszonyat eros Andoriodos csodamasina..
Az olcso es a jo, szavak nagyon ritkan szereplnek jogosan egyetlen mondatban..
-
HyP3b0y
senior tag
Persze, a hülyékből lehet a legjobban megélni, de ez számomra undorító. Bár tény, hogy az "aki hülye, az halljon meg" filozófiát én is vallom
Sir Ny: Olvasd el még1x. Nem azért lesz feltétlen a vevő elégedett, mert úgy gondolja ez megérte a pénzt amit kifizetett érte és a legjobb döntést hozta, hanem mert a kékpólósok bogarat ültetnek a fülébe, hogy így meg úgy ez a piac legjobb választása, konkurenciánál így 200%-al jobb, előző modellnél úgy 150%al jobb(nem beszélve azokról a manipulatív, csöpögős dumákról amiket betanítanak nekik...).
Csak szemléltetésként: [link]
Szerintem egy év alatt nem használom ennyiszer ezeket a szavakat(magyar megfelelőket) és akkor ez csak a keynote.
-
madgie
titán
Nem írtam olyat, hogy fordítva nem lehet, sőt
Szerk: a wp7 viszont szerintem is évekkel (!) el van maradva alkalmazások tekintetében a droid/ios-től. És ezt úgy mondom, hogy külsőre és kezelhetőségre a wp7 jött be nekem a legjobban
(remélhetőleg a wp8-at komolyabban veszik majd, nem béta lesz, mint a hetes)
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ugyan ez igaz fordítva is, terjed itt is hogy térj át Apple-re mert az a király. Így megértem ha válasz esetleg, viszont az átlag iPhone user nem olyanokra használja a telefonját amiket te mondasz, ergo nem éri őket kár, csak "úgy vettek iPhone-t. Ez csak egy példa sok ilyen van. Nekem speciel a WP7 Marketplace kínál kevés dolgot
De kinek szíve joga ugye, és ne ezen vitázzunk már
Felesleges és hiábavaló, meggyőzni nem fogjuk a másikat, mert mindenki mondanivalójában van egy kis igaz is
-
madgie
titán
Ha valaki még mindig azt hiszi, hogy xy az évek alatt megvett, belakott, megszokott alkalmazáshegyeit lecseréli egy tök ismeretlen cuccra, csak azért, mert margarinprodzsekt meg ócsóbb kütyü, akkor nem érti a tablet/okostelefon lényegét. Igen, az alkalmazások azok.
Én is csak ezért adtam el a WP7-et és az Androidnál sem találtam meg a számításaimat. És nem, ne kérdezze megint meg mindenki, mi nincs droidra. Nincs (még) snapseed, nincs garageband szintű zenélőcucc, imovie szinten rendszerbe épülő egyszerű és baromi gyors videóvágó, és meg sorolhatnám. Lehet másnak meg pont nem kellenek ezek, ellenben xy only android app a tutiság, szíve joga. De nem fog ész nélkül ugrálni a rendszerek között (mint én
) csak azért, mert a ph fórumon páran kitalálták, hogy ciki, ha nem vált ócsónekszusra.
Persze ha tört rendszerekről beszélünk, lopott programokkal, akkot nincs miről beszélni, nem éri "anyagi kár" a platformváltó usert.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Touch-ko #127 üzenetére
Továbbra sem tudod megmagyarázni, hogy miért jó a felhasználónak, hogy drágábbat vegyen csak azért, hogy az azt készítő cég ne legyen veszteséges.
Emellett megemlíteném a nexus 7-et, bár a topic az amazonról szól, ami a fire hd-nél durvább belsővel rendelkezik, nem is zárt, és mégis olcsóbb, mint az ipad mini.
Ja, és ez már nem termel veszteséget.
Várjunk csak, akkor mégis lehetséges jót olcsón csinálni?
Hm.. -
Touch-ko
őstag
Erdekes..
Ezek utan mar csak azt nem ertem, hogy miert az iPad a legjobban keresett tablet mindez ugy, hogy lehet kapni nala joval olcsobban is...
Az arakrol annyit, hogy minden marka ugyanezt csinalja, sot minden ceg akinek van jo marketingese
Az amazon veszteseggel zarta a negyedevet. Ha a veszteseg jo strategia, akkor en feleslegesen jartam iskolaba...
-
HyP3b0y
senior tag
Tudtam, hogy ezek a genius-ok külön képzésben vesznek részt, de azért ez tényleg sok. Gyakorlatilag megtanítják, hogy kell a vevőt felmérni majd annak fényében a legjobban kihasználni, kizsebelni+elégedett és visszatérő vásárlóvá varázsolni, meggyőzni hogy mi neki a jó, teljes manipuláció az egész.
-
Stanley-B.
őstag
Hol vagdalkoztam vele? Konkrétan azért hoztam fel, mert szerintem semmiképp sem lehetett volna retina az iPad mini, mert akkor nagyon sokkal többe kerülne, mint a többi tablet ebben a méretben.
A #93-hoz meg csak gratulálni tudok, főleg, hogy az én vonatkoztatásomat értetted félre...
(#95) Touch-ko: ez is benne van kétségtelen
-
Zirowe
nagyúr
válasz
LurkerSheik #122 üzenetére
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Touch-ko #119 üzenetére
De már megint "csodakütyü". Az isten Almáról nem lett most mondva ilyen, hardveres adottságok alapján is vannak jobb alternatívák. Csak nem Apple logó van rászitázva. Nem gyűlölöm az Apple-t, csak azt a hype-ot ami körülötte van, mert csak az lehet jó ami Apple. Nem éppen, de fordítva se így van.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Touch-ko #118 üzenetére
Csak neked, csak most:
Plays 720p, donwscales 1080p--> egyáltalán hogy került a képbe az 1080p?
Ja, csak azért, hogy oda tudják írni, hogy bezzeg a mini is leskálázza.Odaírják, hogy van 3g-re is lehetőség, csak persze kifelejtik, hogy nem az összehasonlításba vett 329$-ben, hanem az olyanok 459$-nél kezdődnek.
Folytathatnám, de értelmetlen.
Nem, te azt próbáltad magyarázni, hogy mennyire jó az embereknek, ha drágábban vesznek vmit, mert akkor a cégnek van profitja.
Nem kell sajnálni az amazont, tudja mit csinál.
-
Touch-ko
őstag
Az Apple Store-okban tobben erdeklodnek a mini felol, mint a rendes, 10 colos iPad felol..
Az iPad a legtobbet eladott tablet a vilagon.Aki androidos csodakutyut akar venni, az ugy is azt vesz. Aki elvbol gyulol mindent ami Apple az szinten androidot fog venni. Viszont az elorendelesre szant keszlet mar elfogyott, es min. 2 het varakozas van mindenkinek, aki online rendel.
-
Touch-ko
őstag
Mi ebben a nevetseges, elarulnad? Az Amazon reklamja mas szemszogbol nezve mar nem is mutat elonyt az uj iPadhez kepest.
Nevetseges ervek?
Ha van egy ceged ami veszteseggel zar, akkor az szerinted rendben van? OH MY GOD!Ha nyereseggel zarsz, akkor lesz penzt kutatasra, fejlesztesre, es emiatt jobb termekeket tudsz kesziteni mint a konkurencia. A jobb termek pedig tobb felhasznalot erdekel mint a gyengebb.
Ha nincs nyereseged nem tudsz fejleszteni, akkor gyengebb kepessegu, minosegu termekeid lesznek.
Szerinted ki az aki kacatot akar toled venni?Ha ez szerinted ostobasag, es filozofia, akkor halvany fogalmad sincs bizonos alap dolgokrol...
Megkerdezhetem, hany eves vagy?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Touch-ko #113 üzenetére
Ez a lista több, mint nevetséges, az érveidről pedig nem is beszélve.
Igen, valószínű, hogy a fogyasztónak jobb, ha drágábban kapja a terméket és a gyártónak több profitja van, shut up and take my money.
Tőlem nyugodtan élj ezen filozófia szerint, én maradok az ésszerű gazdálkodás pártján.
-
Touch-ko
őstag
Ha veszteseggel zar egy ceg az hosszu tavon a vasarloknak sem jo. Pelda:. Ha nincs bevetel nincs penz fejlesztesre, igy szepen lassan elhuz a konkurencia.
Szamomra ez a kepernyo meret nem elonyos, inkabb maradnek az iPad kijelzomeretenel. Tul kicsi tabletnek, es szamomra pont a kis kijelzo miatt esik ki. Egyenlore ugy latom, hogy noha hatalmas siker lesz az iPad Mini, de nincs szuksegem ra.
Az, hogy az Amazon ilyen durva reklamot ad ki, az azt jelenti, hogy tele a gatyaja...
Ha a ketto kozul kellene valasztanom gondolkodas nelkul az iPad mini-t valasztanam. -
Touch-ko
őstag
-
Touch-ko
őstag
-
Touch-ko
őstag
Nekem is can original iPad-em, es a legujabb is. A legujabb modellel osszehasonlitva lassabb, mivel sokkal gyengebb a hardware benne.
Viszont erdekes, hogy nekem nem nagyon laggol. Neha a nagy oldalaknal igen, de csak gorgetesnel, pl forumoknal.
Mutass egy 2010-es tabletet, ami hasonloan mukodik mint az iPad. Nekem az iPad egyszer sem indult ujra, sosem fagyott le, pedig altalaban netezesre az iPad-et hasznalom, nem a MacBook-ot.Ha jol emlekszem legutoljara pont egy osszehasonlitas vegett inditottam ujra a 2 iPad-em.
Azota egyik sem volt ki-be kapcsolva.A Samsungrol megvan a velemenyem... A htc melyik modelljet hasznalod?
. Szerintem nem erdemes osszehasonlitani 2 eves a technologiakat a legujabbakkal.
-
madgie
titán
Kinek mi a bohóckodás, ezt a slideshow-t egy sz@ros egyes iPad-del raktam össze (256 mega ram, egymagos cpu...), képszerkesztésre is betyárjó a Snapseed, ugyanazt a u-point technológiát használja, mint a kedvenc nik software termékeim az asztali gépen (ps-ben és lr-ban).
-
HyP3b0y
senior tag
-
zord01
senior tag
Ami meg az Ipad minit illeti, azt szerintem nagyon elbaxták. Nem mondom, hogy nem lesz rá kereslet, de nem lesz túl sikeres termék, és biztos vagyok benne, hogy nem fogja hozni az elvárásokat.
Ugye azt nyilatkozták, hogy a Kindle meg társai ellen indul harcba, csak kb. a felét tudja, és kétszer annyiba kerül. Így nehéz lesz egy olyan szegmensben, ahol az ár igenis sokat számít.
Aki meg fanatikus Apple fan, úgyis nagy Ipadet vesz, mivel nem sokkal drágább, mint a mini, és jóval komolyabb a vas.
Szóval a mininek egy baja van: drága. 200 dollcsiért mocskos nagyot szólt volna, de 320-ért ilyen foxtalicska hardverrel nem sokaknak fog kelleni... -
zord01
senior tag
Figyi én tökéletesen egyetértek a véleményeddel. Én is szentül hiszem, hogy a PC a tablet és a telefon platform x éven belül egyesülni fog. Arra mondjuk nem vennék mérget, hogy ez az ARM procik alatt fog megtörténni, sőt én inkább arra fogadnék, hogy az X86/64 lesz a befutó (legalábbis Windows fronton), az egyre csökkenő csíkszélesség, és fogyasztás miatt.
Minden másban egy véleményen vagyunk. Én is úgy képzelem el, hogy pár év múlva már csak 1-2 PC lesz egy családban a játékokra, filmezésre és a számításigényes feladatokra, és kb. minden családtagnak - akinek igénye van rá persze - tabletje lesz a napi feladatok ellátására, tartalomfogyasztásra, netezésre, szervezésre, munkára, tanulásra (bár ezzel nagyon nem értek egyet, úgy fest ide is be fognak törni a tabletek).
Ráadásul én úgy képzelem a jövő tabletjét, mint az MS Surface-t vagy az Asus transformer sorozatot, hogy tabletnek tablet, de lehet hozzápasszentani billentyűzetet, ami igény szerint lehet ultra vékony "védőborítás", mint a Surface esetében, igény szerint lehet vastagabb kialakítású, benne plusz akkuval, több porttal.
A mai éretelemben vett notik pedig átpozícionálják magukat. Csak olyan ember fog 3 centi vastag, 15-17 colos 2 kilós notival járni akinek komoly teljesítmény kell, de mégis hordozható formában. HardCore gamerek, mérnökök, stb...
Az ultrabookokról meg az a véleményem, hogy vagy megfeleződik az áruk (ezáltal képesek lesznek olcsó, vonzó tömegtermékké válni), vagy kihalnak azok is...
-
erdoke
titán
Az eredeti iPadben 256 MB RAM van, azt már az iOS is kinőtte. Próbálj meg JB-t futtatni 256 MB RAM-mal... (Kb. Az felel meg most az iOS 5-nek, ami az utolsó hivatalos verzió iPad 1-re). Az iPad 2 512 MB RAM-mal elég jól elvan iOS 6 alatt, megnézném, mit mutat egy Nexus 7-10 ugyanennyivel 4.2-es Androidot futtatva.
-
sszekacs
csendes tag
Touch-ko, most komolyan hagyjuk ezt a marhaságot.
Nekem is eredeti iPad-em van, plus Samsung galaxy S (főzőtt Jelly bean rom) és HTC One V (eredeti Sense).jelentem, az eredeti iPad sokkal jobban laggel mint a két telefon, főleg böngészés közben, de pl akkor is ha a háttérben új alkalmazást tölt le és képernyőt akarok görgetni.
Illetve a 2 év alatt kétszer újra indult. (A galaxy S meg vagy 5ször, de az főleg a főzött romok miatt. A HTC még sosem fagyott, vagy bootolt újra (4 hónapos).
Ok, az eredeti iPAD gyengébb, mint a fenti telefonok, de mondjuk nem is kellett anno multitaskolnia, illetve képernyőgörgetéskor csak ikonokat kell újrarajzolnia és nem widgeteket, stb stb.
Szóval csak azt a hülyeséget hagyjuk, hogy az ipad nem laggel, csak az android, és az iPad nem bootol újra néha, csak az android. Dehogynem. Ezzel együtt szeretem
, bár szerintem a következő tabletem Surface (office miatt, munkára is jó szabadság alatt), vagy android tablet lesz.
-
otoaak
tag
"Szerintem nem az a fail, amit te irtal, hanem az, hogy egy normal OS normal futtatasahoz 2-4 magos processor meg min. 1GB RAM kell."
Van egy abakuszom teljesen "smooth" rajta az "oprendszer" és még egyszer sem fagyott le én nyertem.
Tök jó, hogy saját magadat meg tudod győzni a hülyeségről de másokat ettől még nem kellene ezzel fárasztanod, köszi.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Stanley-B. #86 üzenetére
En elkepzelhetonek tartom az is, hogy a retina kijelzo a kovetkezo ok miatt maradt ki.
Mint minden mas gyartonal itt is tobb evre terveznek. Elkepzelheto az is, hogy a tervezes idoszakaban meg nem nagyon lehetett retina felbontast gyartani, vagy voltak vele problemak.Esetleg a developereknek is egyszerubb megirni 3 felbontasban az App-okat, foleg az iaphone5 bemutatasa utan ami miatt modositani kellett az appok meretet, tehat meg egy felbontasba kellene gondolkodniuk.
Tovabba lehetsegesnek talalom az is, hogy a tervezes idejen meg nem allt rendelkezesre (szerintem meg most sem nagyon) olyan akksi ami ekkora meretben 10 oras uzemidod tud biztositani.
Az ara is kozrejatszhatott, viszont ne felejtsuk el, hogy az iPad2 es a New iPad is megjelenesukkor ugyanolyan arban voltak, tehat extra koltseget nem haritottak a fogyasztokra.
-
spawn21
veterán
válasz
Stanley-B. #86 üzenetére
A Retina kijelzőn kívül, tudsz mást is felhozni?
Mert folyton azzal vagdalkozol. (ugye tudod ki gyártotta azt a Retina kijelzőt, ami azt hiszem valójában egy IPS panel?) -
Ayanlith
tag
válasz
Stanley-B. #86 üzenetére
Akkor máshogy fogalmazom meg: ameddig az a prémium anyaghasználat inkább esztétikai és nem tartóssági szempontból van jelen, addig beérem a kevésbé prémium, de kellemes fogást biztosító anyaghasználattal is. Valahogy sejtettem, hogy az akkumulátor felhozásáért még "kapni fogok".
Természetesen máshogy is meg lehet közelíteni a témát. A kérdés az, hogy az a megközelítés tényleg a saját értékrendem szerinti-e vagy nem megy tovább a mezei önámításon.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Valentino K. #67 üzenetére
Nem ertem... Attol, mert az Android gepekben altalaban tobbmagos processor van, az meg nem jelenti, azt, hogy egy iPad2-n meg nem futhat jol az OS. Szerintem nem az a fail, amit te irtal, hanem az, hogy egy normal OS normal futtatasahoz 2-4 magos processor meg min. 1GB RAM kell.
Amig az elso generacios iPad-em teljesen normalisan mukodik, addig van olyan Android tablet, ami 2X eros hardware-en jobban szaggat, meg fagy mint az iPad tobb mint 2 eves hardware-en. Szerintem ez a failNevetsegesen magas az ar? Mivel Mo-n magas az AFA, es a forint is gyenge, es termeszetesen az Apple nem a magyar piacra szanja elsosorban a termekeit, igy igen, draga. Viszont, vannak olyan orszagok, ahol nehany napi fizudbol meg tudod venni, ott annyira nem minosul draganak.
-
.mf
veterán
Én pedig úgy látom, szerintem sokan másokkal egyetemben, hogy nem csak a tablet, vagy inkább kevésbé a tablet, mint az egész számítógépes piac át fog alakulni. Méghozzá azáltal, hogy a Microsoft az eddig távolabbi asztali és WP/CE verziókat elkezdte egyre közelebb hozni, egy-két generáción belül már egységes oprendszer lesz minden architektúrára. Ezáltal az x86 sok évtizedes egyeduralma megszűnik, az ARM a tabletek és telefonok után betör az asztali piacra is. Sőt, az asztali piac is átalakulhat, az egyszerűbb feladatokra lehet, hogy gyakran már csak egy dokkoló lesz a tablethez / telefonhoz.
-
Stanley-B.
őstag
Az iPad minivel nem akarták a csúcstechnológiát hozni, mert nem ezért hívták életre, hanem hogy a Kindle és a Nexus 7-nek legyen vmi riválisa. Namost ez retina kijelzővel eleve lehetetlen lenne és enélkül sincs olyan közel árban a másik kettőhöz.
Ne így közelítsd meg, hanem úgy, hogy az iPad mini ha az iPad 2 sebességét hozza (márpedig hozni fogja), akkor is bőven folyamatosabb működést nyújt, mint a Nexus 7.
Az akkumulátornak semmi köze az anyagminőséghez. -
Jojo5
őstag
nekem sajnos a sima iPad nagy szóval, az lesz, hogy most mini, aztán jövőre váltás megint az akkor megjelenő minire x ezer perkálása után...
Volt a kezemben iPad és túl nagynak valamint nehéznek találtam pedig, a 90+kg-ommal nem vagyok a legkisebb darab emberke...
Volt a kezemben Galaxy Tab, hát vicces, hogy laggolt a téma pedig az elérhető frissítések mind fel voltak rá pakolva...
-
Ayanlith
tag
válasz
dreamdancer #70 üzenetére
Az Apple jelenlegi csúcstermékeihez képest elavult. Mint már máshol írtam, míg a Nexus 7 - többek között - pont azért vált népszerűvé, mert a csúcstechnológiát hozta el kicsiben, addig ez az iPad miniről ez sajnos nem mondható el. Igazából én személy szerint beértem volna rosszabb kamerával és talán egy leheletnyivel magasabb árral is, ha az ehhez a kijelző felbontáshoz való Apple csúcsprocesszort, az A6-ot kapta volna meg a mini. (Teljes öröm persze akkor lett volna, ha mindehhez még Retina kijelző is párosul, de azért telhetetlen nem vagyok.)
Az anyagminőség valóban fontos, azonban közel sem minden. Nekem az iPod touchomat fél éven belül kellett cserélni akkumulátor probléma miatt, pedig aránylag keveset használtam. Ha valóban minden szempontból tartós vagy tartósabb lett volna a készülék, mint bármi más elektronikai cuccom, akkor azt mondom, igen, ez egy remek érv, így azonban nem tudom teljes szívvel ezt mondani. Persze most lehet azt mondani, hogy hibás darabot fogtam ki, de azért ez még sem teljesen megnyugtató válasz a problémára.
Egyébként az Apple platformot még mindig jobbnak érzem összességében, mint az Androidot, a többségében jobb és optimalizáltabb alkalmazások miatt.
-
zord01
senior tag
Hát én másképpen látom. Szerintem a tablet piac brutális változások előtt áll.
Egyfelől itt a W8, ami egy katalizátor ahhoz, hogy a jó öreg Win PC-ről Tabletre portolja át magát, Ez egyfelől ahhoz fog vezetni - szerintem - hogy iszonyat sok gyártó, iszonyat sok modellel el fogja árasztani a piacot. Ráadásul a procik terén is lesz választék szép számmal. Lesz itt Core I5, I3, ARM, Atom, Hondo...
Másfelől a hardver szintjén is lépnek felfelé. A panelek 10 colon tolják magukat a Full HD felé, 7 colon a HD felé.Mivel ma még egy W8 tablet többe kerül, mint amit adnék érte, ATM nem játszanak, de ez 1 nagyon max 2 éven belül már egyáltalán nem így lesz. És ha a W8-as cuccok becsúsznak abba az árkategóriába, amit már én is korrektnek gondolok, akkor egész biztos, hogy a W8 előnyt fog élvezni mindenféle más OS-sel szemben.
Tehát nekem erre a kb. 1 évre kell egy tablet, ezért nem akarok rá sokat költeni. Utána csere...Én szentül hiszek benne, hogy ez így fog történni, de ha nem lesz igazam, akkor sincs fogom megbánni, hogy nem adtam ki 140k-t valamiért, amihez nagyon hasonlót már 80-ért meg lehet kapni...
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem a tabletek már inkább csak szoftverben tudnak nagyobbat lépni, szóval én nem félek attól, hogy elavúlnak, pláne nem évente. iPad 2-m van, mégse érzem egy pillanatra se, hogy elavúlt lenne, pedig ugye már van "iPad 4" is. Ha a mai HD vagy HD+ kijelzős 2-4 magos brutál tableteket nézem, nem is tudom hogy hova lehetne azokat fejleszteni hardveresen. Szoftveresen persze még lenne hová, de a vas maga nem avulna el emiatt.
-
zord01
senior tag
válasz
Tigerclaw #78 üzenetére
Annyiért már nem kell, ezzel pont a legnagyobb előnyét veszíti el, az árát. Ennyiért már Surfice-t kapnék, bár 3G abban sincs.
Az a baj a tabletekkel, hogy a jelenlegi modellek akkora fejlődésben vannak, hogy 1 év alatt tutál elavult lesz, ugyan ezen az áron 2-sze annyit fognak tudni, így nekem nem érnek 60-80k-nál többet... -
Ed3r_X_
nagyúr
Egyetértek a cikkel, ennek csak az az előnye hogy iOS. De nekem nem előny, max. Almásoknak.
-
zord01
senior tag
Hát nagyon jól sikerült az Fire HD, és ha lenne benne 3G modem őt venném, de így felejtős sajna...
-
kiiso
tag
válasz
Az A5 Soc még mndig elég jó, az iPad mini nem gyengébb a konkurencia 7-8"-os modelljeinél.
-
BoB
veterán
Hogy is mondják?:
Jó ez a fórum csak sok itt a fanboy
-
dreamdancer
őstag
Oké, értem én, hogy az Apple kommunikációs stílusa, mondjuk úgy, hogy elég "egyedi", időnként bicskanyitogató, de szvsz így is túl sokat foglalkoznak a tálalással a konkrét termék vagy szolgáltatás helyett. Persze lehet a stílusról is vitatkozni (én például az ilyen összehasonlító reklámokat utálom), de hogy bármilyen Apple-hírrel kapcsolatban ebbe az irányba kanyarodjanak a dolgok a kommentekben, az elég zavaró.
-
rjg
őstag
válasz
dreamdancer #66 üzenetére
Úgy látom (#69) bunfi -nak átment, ami neked nem. Az az arrogancia bosszant, ahogyan "megmondják (az éppen akkor érdekükben álló) tutit. Ha a szél másként fúj, nem azt mondják, a körülmények/igények változtak, ezért átgondoltuk a dolgot, hanem mintha mi sem történt volna, ismét megmondják, mi a legjobb vagy ők is feltalálják a langyos vizet. Mondom ezt Apple userként, lásd az aláírásomat. Ez a hozzáállás az iPhone megjelenése és őrületes - és jól megérdemelt - sikere óta csak fokozódik náluk és sajnos átszivárog az OSX fejlesztésébe is.
-
dreamdancer
őstag
válasz
Elavult hardver? Miért is? Szerinted minden mobil eszköz elavult, amiben nem 4 magos proci van meg min. 720p-s kijelző?! Mert akkor az aktuális androidos kínálatnak (kezdve a kínai vackokkal) a 95%-a elavult a logikád alapján...
-
bunfi
őstag
válasz
dreamdancer #66 üzenetére
Nem a véleményváltoztatás ténye a gond, hanem a módja.
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #42 üzenetére
Nem szép tölük. Oket a perek miatt eddig is mellöztem, lényegtelen, hogy van-e alapjuk. Nem ilyen hülyeségekkel kellene eladni a termékeket, hanem esetleg jobb akksival, optimalizàltabb szoftverrel, jùzert segìtö funkciòkkal, kompetitìv àrral... De tudod, hogy nem vagyok fangirl, én mindet ùtàlom.
dreamdancer: Azért addig hörögni fogok, amìg nem félteràs lesz a telòk memòriàja.
-
dreamdancer
őstag
Komolyan az fáj neked, hogy az Apple időnként változtat a véleményén, hogy mi a tuti? Ja, változtat, ahogy az idők is változnak.
Emlékszem, az első iPhone alkalmából hányan hörögtek, hogy milyen rossz, hogy nincs külön töltő- meg adatkábel - azóta ez a normál. Fikázták az unibody házat - ma a legtöbb csúcsmodell ilyen. Hörögtek a micro SD hiánya miatt - és jé, kijött a Nexus 4. Az iPhone 4-nél beszóltak a micro SIM-re, hogy értelmetlen szopatás - azóta ebből is szabvány lett a felső kategóriában. Akkor ez most kit is minősít?
A válasz: senkit és semmit. Mindig változnak a dolgok.
-
madgie
titán
válasz
Valentino K. #61 üzenetére
"Az új iPad mini tényleg egy vicc"
A kijelzőjén kívül semmi vicc nincs benne. Félre ne érts, én se venném most meg (talán jövőre, retinával), de ez nem droid, hogy 46 féle felbontással jöjjón a sok ketyere, aztán majd a marketben csak talál az ember valamit, ami natívban fut rajta
Bár mit várunk el, Xbox/Ps3-on sem trendi már évek óta a natív felbontás
-
Valentino K.
senior tag
Miért lenne támadó?
Tényeket sorolnak fel, kvázi technikai paramétereket. Az lenne támadó, ha odaírnák, hogy az iPad egy fos, a Kindle Fire meg istenkirály
Lehet nem lenne ilyen reklámra szükség ha nem pörögne az Apple-nél a marketing bullshit gépezet(persze ez igaz számos másik cégre, nem feltétlen csak a telco iparágon belül). Az új iPad mini tényleg egy vicc. -
Robertoq
őstag
válasz
fordfairlane #52 üzenetére
Igaz, én meg ismerek egy dél-koreai céget, aki eléggé vezeti az okostelefon eladási statisztáikat jelenleg, szóval lehet, hogy pont ez kell
-
rjg
őstag
válasz
fordfairlane #52 üzenetére
Jogos, szerintem mégis van egy nagy különbség. A Samsung bevallottan "foss@" a készülékeket, minden területen, minden méretben és felszereltséggel. Az Apple pedig mint az igazság egyedüli letéteményese, kinyilatkoztatja, mi a tuti méret. A telefonnál a 3,5, tabletnél a 10 coll. Amikor a piac elmegy mellettük, akkor szembeköpve magukat hirtelen mégis a 4" lesz a legjobb telefonméret - ami a Samsung Galaxy S esetében az egyik nagy ellenérvük volt - a tabletnél meg hirtelen megjelenik a kicsi. Így kicsit komolytalan az enyém az egyetlen igazság attitűd.
-
Misser
tag
(#19) Edenyke:
"miért, nem ők azok, akik tűzzel vassal fogják próbálni bizonyítani, hogy ez nem is igaz?(#27) misser:
"még senki nem kezdte el bizonygatni, de te már egyből fanboyozással kezdtél. okosabb viselkedés lenne ha megvárnád őket, hogy tűzzel-vassal bizonygassák azt hogy ez nem igaz, mert így csak te vagy az aki provokálni akarja őket."(#41) Edenyke: "Pedig nem kellett sokat várni, már a második hsz-ben megjöttek.
íme a 2. hozzászólás:
(#2) Misser: "persze egyből elő kell szedni a fanboyozást...
sajnos meg kell várni, hogy eljusson oda a technika, hogy megkapja a retina displayt. a felbontás az egyedüli valós hátránya ennek az ipad mininek."
(#47) Edenyke: Senki nem mondta a tűzet, se a vasat, de a túlzásokat már persze megszoktam, mint a tagadásokat is.
nem tudom ki itt a vicces
-
bunfi
őstag
#33 Meg lehetett tenni és most is meg lehet tenni, mivel nincs más út. Persze lehet, hogy te tudsz jobbat...
#40 A wp7 alkalmazásboltja elég rossz példa, mivel a Microsoft nem kínál alternatívát a mangosok számára, vagy veszel új készüléket wp8-cal vagy szevasz.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Stanley-B. #20 üzenetére
Ne gondold, hogy az iPad nem szokott laggolni, pedig elég sok trükköt bevet, hogy smooth legyen, mint pl. hogy a tartalom helyett kockás hátteret rak be görgetésnél, vagy azt, hogy szintén görgetésnél leállít minden animációt az oldalon.
-
Misser
tag
én tűzzel vassal bizonygattam, hogy nem igaz?
ne nevettesd már ki magad ilyen valótlan állításokkal. és hiába forgatod a szemed.
HyP3b0y: ha visszagondolunk, akkor az ipad 2 is lemaradásban volt egy idő után a konkurencia felbontásához képest. Megvárták, míg olcsóbb a retinához szükséges hardver (mint ahogy erdoke irta).
-
Misser
tag
-
Angel1981
veterán
Hát, az a "Much more for Much less" szerintem határon van.
Jó, különösebben nem zavar, csak kérdeztem - annyira azért nem lennék meglepve, hogyha az Apple lépne, ők erre igencsak érzékenyek.Tudom, hogy ilyet az Apple is csinált, de hát a kettős mérce tőlük nem áll távol...
-
spawn21
veterán
válasz
Stanley-B. #30 üzenetére
ezt a modellt?
Mert remélem tudod, hogy erről van most szó!!
-
erdoke
titán
Pont ezt mondták egy éve, amikor megjelent a Kindle Fire. A HD az utód, nem az első próbálkozás.
A 2048x1536-os felbontás pedig 7,9" mellett olyan szinten drágította volna meg jelenleg a készüléket (a nagyobb súly mellett), hogy teljesen piacképtelenné tette volna. Eljön még az idő, amikor lesz normál "nagy" iPad és mini + mindkettőnek Retina verziója.
-
Dany007
veterán
Azért brutális az árazás... Legalábbis itthon. Köszönhetően az áfának meg a többieknek.
Most hirtelen megjött a kedvem és megnéztem mennyi itthon a Kindl fire HD. Első klick akciós ár 75.000 forint.
Tudom, hogy a 199 dollár áfa nélküli, de akkoris... Jóformán duplája itthon áfával, mint kint áfa nélkül... -
bunfi
őstag
válasz
Stanley-B. #30 üzenetére
Appstore launch: 500 alkalmazás. 500. Miért vagytok ennyire elvakultak?
-
bunfi
őstag
Az alkalmazáskínálatnál egyetlen kulcsszó van: még nem. Egyik platform sem úgy indult, hogy az alkalmazásbolt minden igényt kielégített. Amennyiben a platform sikeres lesz, lásd iOS vagy épp Android a hobbyfejlesztők és a feljesztőcégek is alkalmazások tucatjait, százait fogják elkészíteni és idővel mindenre lesz megfelelő alternatíva, sőt több is.
-
Stanley-B.
őstag
Igen. Sőt volt is egy kb 3 hétig. Ha te használtál iPad 2-t, akkor érted miről beszélek, ha nem akkor meg le is zárva.
bunfi: de az app kínálat nem onnantól érdekes már, hogy megvetted az eszközt? 1 év rengeteg idő. Az anyaghasználat meg neked lehet nem fontos, de igen sok embert ismerek akinek igen.
-
spawn21
veterán
-
Misser
tag
még senki nem kezdte el bizonygatni, de te már egyből fanboyozással kezdtél. okosabb viselkedés lenne ha megvárnád őket, hogy tűzzel-vassal bizonygassák azt hogy ez nem igaz, mert így csak te vagy az aki provokálni akarja őket.
az igaz, hogy nem ismerem az amazon alkalmazás kínálatát, de kétlem, hogy versenybe szállna az appstorral. aki persze használja az amazon alkalmazásait, az írhatna a tapasztalatairól.
-
dreamdancer
őstag
Én alapból rühellem az összehasonlító reklámokat, mivel érdekes módon mindenki csak azokat hangsúlyozza, amiben ő a jobb, itt pl. az anyaghasználatot valahogy nem feszegette az Amazon, hogy csak az első dolgot mondjam, ami eszembe jut.
Ppi-ben tényleg jobb a Kindle Fire HD, de a képernyőformátum már filozófia kérdése, az Apple a 4:3-at preferálja a HD-vel szemben, gondolom azon az alapon, hogy a júzerek elsősorban nem az Avatart akarják ezen nézni, hanem netezni, mailezni, könyvet olvasni fognak, arra meg - talán - a hagyományos képernyőarány a jobb. (Amiben szvsz igazuk is van.)
Ez az egész egy dolgot jelent: az Amazon kitette a háztetőre "Az Apple mini az, amitől leginkább fosok" feliratot. Gratulálok.
-
bunfi
őstag
válasz
Stanley-B. #20 üzenetére
Az alkalmazáskínálat fél-egy év alatt megfelelő lesz. Az anyaghasználattal dobálózni pedig kissé unalmas már.
-
spawn21
veterán
válasz
Stanley-B. #20 üzenetére
Miért laggolna, használtad már??
-
Hiperwolf
tag
Tulajdonképpen érthető a felbontás, majd akkor raknak jobbat bele, ha a nagy iPad retina felbontásával csinálnak ekkora panelt.
Legalább nem kell optimalizálni az appokat, ami dicséretes. -
Stanley-B.
őstag
Az app kínálat/színvonal, a laggolás és gyengébb anyaghasználat valahogy kimaradt kedves Amazon, vajon hogy lehet ez?
-
Zirowe
nagyúr
Abban semmi dehonesztáló nincs, hogy a nyers adatokat összehasonlítják, főleg, mivel ezt az apple is szokta alkalmazni a keynote-okon (minit is hasonlítgatta, és azt könnyebb egy kézben tartani
).
Én ebben semmi dehonesztálót nem látok, főleg, hogy ők nem is tettek kijelentéseket.
Gizmodo idézet, adatok összehasonlítása, ezekből levont következtetés.
Akit ez bánt, annak saját problémái lehetnek.
Misser: miért, nem ők azok, akik tűzzel vassal fogják próbálni bizonyítani, hogy ez nem is igaz?
Az appok száma nem kárpótol mindenért.
-
törölt tag
Ertem én a célt, de semmi nem szentesìti a negatìv kampànyt. Ugyanolyan visszataszìtò ez, mint a samu antifanboyos reklàmai. Az elsö pàr màsodperc poénos, de sokkal jobban néznek ki ezek blogokon, stb. Ez olyan, mintha a cég helyettem fanboykodna...
-
Robertoq
őstag
Ezt a videót nem hagyhattam ki
Videó -
Hami33
aktív tag
Én tuti veszek minit a iPad nagy nekem és ezzel sokan így vannak! Stabilitásban verhetetlen az iOS ezt az android csak most kezdi behozni...
-
Ati1979
veterán
Ez az egész apple egy divatirányzattá nőtte ki magát. Divatos, ezért tök mindegy mennyit tud, és milyen ígyis úgyis megveszik. Csak az a baj, hogy semmi sem tart örökké......
A konkurencia is kezd ráállni az apple féle marketingre, mert látják, hogy sikeres.Azt nem mondom, hogy nem jó, meg nincsennek alkalmazások, de ez egy más kérdés.
-
Hami33
aktív tag
Nem értem miért kellene Retina a minibe. iPad 2 sem volt rossz ez meg kisebb is élőben kell megnézni! iOS meg nem kellene androiddal hasonlítgatni. Más rendszer más igényekhez!!!
-
rudi
nagyúr
Szerintem ezek a kérdések felmerültek akkor, amikor kitalálták a reklámot. Aztán osztottak szoroztak, megfontolták, hogy a perköltség és egyéb esetleges cécó hogyan visznyul a karácsonykor hatványozottan fontos, brutális reklámértékhez, és kapott egy zöld jelzést a dolog.
-
Angel1981
veterán
Most viccen kívül; ezért nem kaphatnak pert a nyakukba?
Tudom, főleg csak nyers adatokat közölnek, de így kiélezni az egészet egy összehasonlító ábrával, dehonesztáló megállapításokkal / idézetekkel, nem törvényellenes? -
madgie
titán
"No HD Movies or TV"
Igaz, "csak" HD Ready, de a 720p az smafu? Vagy az már Amazonéknak SD tartalom?
szerk: ja, most látom, Standard Definition-nek írják a képernyőt is. OK, végül is igaz, az 1024*768 nem egy nagy kaland 2012 végén.
Crucio: és tényleg, hamu a fejre! Én hülye csak képsorokat számoltam fejben
-
Zirowe
nagyúr
Amazing.
Fanboyoknak meg úgyis mindegy, hiszen ezek nem érvek arra, hogy lecseréljék/megváltoztassák az ökoszisztémájukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest