Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zord01

senior tag

Ami meg az Ipad minit illeti, azt szerintem nagyon elbaxták. Nem mondom, hogy nem lesz rá kereslet, de nem lesz túl sikeres termék, és biztos vagyok benne, hogy nem fogja hozni az elvárásokat.
    Ugye azt nyilatkozták, hogy a Kindle meg társai ellen indul harcba, csak kb. a felét tudja, és kétszer annyiba kerül. Így nehéz lesz egy olyan szegmensben, ahol az ár igenis sokat számít.
    Aki meg fanatikus Apple fan, úgyis nagy Ipadet vesz, mivel nem sokkal drágább, mint a mini, és jóval komolyabb a vas.
    Szóval a mininek egy baja van: drága. 200 dollcsiért mocskos nagyot szólt volna, de 320-ért ilyen foxtalicska hardverrel nem sokaknak fog kelleni...

• zord01

senior tag

válasz .mf #87 üzenetére

Figyi én tökéletesen egyetértek a véleményeddel. Én is szentül hiszem, hogy a PC a tablet és a telefon platform x éven belül egyesülni fog. Arra mondjuk nem vennék mérget, hogy ez az ARM procik alatt fog megtörténni, sőt én inkább arra fogadnék, hogy az X86/64 lesz a befutó (legalábbis Windows fronton), az egyre csökkenő csíkszélesség, és fogyasztás miatt.

Minden másban egy véleményen vagyunk. Én is úgy képzelem el, hogy pár év múlva már csak 1-2 PC lesz egy családban a játékokra, filmezésre és a számításigényes feladatokra, és kb. minden családtagnak - akinek igénye van rá persze - tabletje lesz a napi feladatok ellátására, tartalomfogyasztásra, netezésre, szervezésre, munkára, tanulásra (bár ezzel nagyon nem értek egyet, úgy fest ide is be fognak törni a tabletek).

Ráadásul én úgy képzelem a jövő tabletjét, mint az MS Surface-t vagy az Asus transformer sorozatot, hogy tabletnek tablet, de lehet hozzápasszentani billentyűzetet, ami igény szerint lehet ultra vékony "védőborítás", mint a Surface esetében, igény szerint lehet vastagabb kialakítású, benne plusz akkuval, több porttal.

A mai éretelemben vett notik pedig átpozícionálják magukat. Csak olyan ember fog 3 centi vastag, 15-17 colos 2 kilós notival járni akinek komoly teljesítmény kell, de mégis hordozható formában. HardCore gamerek, mérnökök, stb...

Az ultrabookokról meg az a véleményem, hogy vagy megfeleződik az áruk (ezáltal képesek lesznek olcsó, vonzó tömegtermékké válni), vagy kihalnak azok is...

• zord01

senior tag

Hát én másképpen látom. Szerintem a tablet piac brutális változások előtt áll.
    Egyfelől itt a W8, ami egy katalizátor ahhoz, hogy a jó öreg Win PC-ről Tabletre portolja át magát, Ez egyfelől ahhoz fog vezetni - szerintem - hogy iszonyat sok gyártó, iszonyat sok modellel el fogja árasztani a piacot. Ráadásul a procik terén is lesz választék szép számmal. Lesz itt Core I5, I3, ARM, Atom, Hondo...
    Másfelől a hardver szintjén is lépnek felfelé. A panelek 10 colon tolják magukat a Full HD felé, 7 colon a HD felé.

Mivel ma még egy W8 tablet többe kerül, mint amit adnék érte, ATM nem játszanak, de ez 1 nagyon max 2 éven belül már egyáltalán nem így lesz. És ha a W8-as cuccok becsúsznak abba az árkategóriába, amit már én is korrektnek gondolok, akkor egész biztos, hogy a W8 előnyt fog élvezni mindenféle más OS-sel szemben.
    Tehát nekem erre a kb. 1 évre kell egy tablet, ezért nem akarok rá sokat költeni. Utána csere...

Én szentül hiszek benne, hogy ez így fog történni, de ha nem lesz igazam, akkor sincs fogom megbánni, hogy nem adtam ki 140k-t valamiért, amihez nagyon hasonlót már 80-ért meg lehet kapni...

• zord01

senior tag

válasz Tigerclaw #78 üzenetére

Annyiért már nem kell, ezzel pont a legnagyobb előnyét veszíti el, az árát. Ennyiért már Surfice-t kapnék, bár 3G abban sincs.
    Az a baj a tabletekkel, hogy a jelenlegi modellek akkora fejlődésben vannak, hogy 1 év alatt tutál elavult lesz, ugyan ezen az áron 2-sze annyit fognak tudni, így nekem nem érnek 60-80k-nál többet...

• zord01

senior tag

Hát nagyon jól sikerült az Fire HD, és ha lenne benne 3G modem őt venném, de így felejtős sajna... :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés