Hirdetés

iPad mini ellen „kampányol” az Amazon

A hivatalos bejelentést követően szinte azonnal támadások kereszttüzébe került az iPad mini, hiszen számos oldal élesen bírálta a konkurens megoldásoknál lényegesen magasabb árhoz tartozó „múltat idéző” műszaki felszereltséget. Míg a Google saját megoldása 199 dollárért HD kijelzőt és az NVIDIA legújabb négymagos processzorát kínálja, addig az Apple készülékében előző generációs, kétmagos A5 processzor teljesít szolgálatot, mely mellé jóval alacsonyabb képpontsűrűségű, 7,9 hüvelykes, HD tartalmakhoz nem igazán illeszkedő 1024 x 768 képpontos megjelenítőt kapott. Az egyre kiélezettebb piaci versenyben az új konkurens megjelenését az Amazon sem hagyta szó nélkül és közvetlenül a főoldalán hirdeti, hogy a Kindle Fire HD sokkal többet kínál jóval kevesebbért. Az Apple karcsú, fémes táblagépe persze ennek ellenére is jó eladásokat érhet el, hiszen az iOS platform köré kiépült ökoszisztéma elérése sokak számára vonzó alternatívát jelenthet.

Azóta történt

Előzmények

  • iPad mini 4G – november 21-től

    Az Egyesült Államokban csak november második felétől lesz elérhető az Apple kisebb táblagépének modemmel szerelt változata.

  • Bemutatkozott az iPad mini

    Felére csökkentett tömegű, mégis hosszú üzemidejű és jól felszerelt internettáblával rukkolt elő az Apple.

  • iPad mini – október 23-án?

    Pletykának szerint néhány nappal a Windows 8 operációs rendszer premierje előtt mutatja be az Apple a kisebb és olcsóbb táblagépét.

  • Kindle Fire HD – darabokra szedve

    Az iFixit szerint az Amazon táblagépe viszonylag könnyen szerelhető, de az előlap megrepedése igen költséges lehet.

Hirdetés