- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Konkrét tapasztalaom az ssd-vel: Linuxon: félek mi lesz, előveszem a leírást. Átnézem. Lényegében semmi teendőm, megy.
win 7: tegyem fel a drivert. Nem jó a drivert, ezt tegyem fel. Ok. Így már jó. Akkor ellenőrizzem, hogy megy, nem megy. biosban valami szar kikapcsol, úgy indít, akkor jól fel tudom tenni. Hopp előbb le kellett volna szedni. Újra az egész. Driver fenn. Jó ok. Akkor tesztprogramot leszed. Jah, hogy rossz helyen kezdődik a win partíciója, amit a win csinált... akkor minden előröl.Na ez a valóság.
-
Penge_4
veterán
Ez nagyon zsír. Akkor így simán lehet frissíteni a futó alkalmazásokat is és nem rinyál közben, mint a Windows, hogy állítsam le (meg van, amikor azt sem teszi meg, ha a telepítő nincs rá felkészítve) és miután kilépek belőle, frissül, a régi fájlokat meg törli, szemetet sem hagy maga után.
Meg a fájl sem tud beragadni, hogy használja még xy. processz emiatt nem törölhetem.
-
törölt tag
Megint védem a másik oldalt, átlagbélának nem kell a 200k-s picipuha iroda, a fapad is sok neki. Tehát ha fizet érte, akkr is olyan húsz körül megússza.
#251 sing1ep1ayer: de a hülyeséget azért nyugodt szívvel terjeszted róla.
#254 fordfairlane: csak nem bedőltél annak a tudatlanok körében terjesztett maszlagnak, hogy nyugaton a kerítés kolbászból van és mindenki vadi új BMW-vel rohangál a napi három órás melóba?
-
quailstorm
félisten
ezt most hogy érted?
Unokatesómnál nem volt gond még az ubuntuval sose, nekem meg kell a támogatottság mert láma vagyok. Amíg nem értek hozzá/nem érdekel annyira, inkább választanám a bejárt utat. Tutorialhegyek vannak ubuntuhoz droid fordítás ügyben, jó lesz az.
De ha meg tudod indokolni meghallgatom.
@singleplayer
Most már hiteltelen vagy nekem. Aki nem próbálta a Win8-at az ne nyilatkozzon. Kell hozzá egy kis türelem, de jóval kevesebb mint a linuxhoz. Viszont gyors. NAGYON GYORS.
Persze Win7 maradt. Ahogy a vista és az XP is.
meg a Win98SE is csak az a másik gépen
(#242) bambano : ezt az időzítést
-
sing1ep1ayer
őstag
Nekem is megy minden, csak le kell tiltani BIOS-ban az egyik kártyát. Ettől még megy minden és használható a rendszer. De olyan ember még nem jelentkezett itt, aki a pár kattintásos Linux alatti VGA átváltást be tudná lőni a gépemen. Ha lesz, esküszöm ezentúl minden hasonló topikban én leszek az, aki szétoltja majd a sok Windowsos hülyét és megmagyarázza nekik, hogy a Linux igenis jobb. Addig nem. Ebből a millióból csak akad egy, aki meg tudja csinálni, ha már a pingvin az ablak előtt jár.
-
sing1ep1ayer
őstag
Senki nem tiltja, hogy az élelmesebbek (mint szerénységem
) csupa-csupa opensource alkalmazást használjanak Windows alatt. Mivel én eleve mindkét rendszeren megfordulok, ez a lehető legjobb választás számomra. Ettől nem lesz rosszabb a Windows.
Próbáld meg felrakni azt a Skype multiarch fájlt a 64-bites wheezyn, ne csak felolvasd nekem amit ott látsz. Olvasni én is tudok. Sőt, fel is raktam, de hidd el nem annyi volt, hogy kattintasz rajta aztán felrepül. Tessék megnézni! Esetleg ha korrekt akarsz lenni, akkor mérd le stopperrel is, hogy mennyi idő alatt tudod telepíteni az említett disztrón.
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem tévedés, hogy a Linux funkciószegényebb. Te alkalmazásokat említettél, nem funkciókat. Azokból lehet hogy alapból többet kapsz, de mit érsz vele, ha például wifid nincs a példaként említett wheezyben? Már kapásból netezni sem tudsz. A hybrid grafikával szerelt laptop (ezt a témát mindenki kerüli, akárhányszor megemlítem) pedig 100 fokig fűti a proceszort amiatt, hogy mindkét VGA maximumra van terhelve a rendszer által, ezért a gép nyom egy shutdownt. Bravó! Az energiagazdálkodási funkciók kimerülnek annyiban, hogy lekapcsoljon-e a képernyő, ha lecsukod a laptop fedelét. Ez nem funkciószegényebb?
Windowsra nem sok dolgot kell telepíteni, hogy használható legyen. Normális tűzfal és vírusírtó a minimum, ezen kívül ha valami nagyon kell, majd jelzi a rendszer. Nálam például minden más portable alkalmazás. Nem kell Skype-ot felraknom, sem office-t, sem böngészőt, sem semmi mást, mert mindent elérek a másik lemezre pakolt portable alkalmazásaim közül. Nem alapból kaptam őket a Windowshoz, de léteznek hozzá, könnyedén beszerezhetőek. Többségük Linux alatt is megy. Ott csak a hardver nem működik megfelelően és sok dolog csak nagyon komoly rendszerbuherával állítható be.
Windowsnál tessék konkrét példát hozni, milyen hardvert kell válogatni hozzá. Mert Linuxnál az alaplapon és a procin kívül szinte minden mást, ugye említettem a wifit, a VGA-t, de mondhattam volna a nyomtatót is, vagy az egeret. Általában mindent meghajt valamilyen szinten egy generic driverrel, de általában semmit nem tökéletesen.
De tudod mit? Te már olyan sokadik ember vagy, aki köti az ebet a karóhoz, ideje bizonyítani! Én odaadom neked pár napra a gépem, a perifériákkal együtt és rakj rá olyan Linux disztrót amilyet akarsz, minden eszköz tökéletesen működjön és ki lehessen használni maximálisan a tudását. Cserébe te is adhatsz nekem kölcsönbe egy gépet otthonról random kiválasztva, amin nekem XP-t, vagy Win7-et kell ugyanilyen szinten "élhetővé" tenni. Meglátjuk ki jut messzebbre. Az ajánlatom bármely a Linuxot foggal-körömmel védő emberke felé él, de azért ne egy kukázott 486-ost hozzatok, hanem egy manapság átlagosnak vagy újnak számító hardvert. Mondjuk P3 és fölötte.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest