- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pushalias #327 üzenetére
A lényegre koncentrálva: alapállítás, a linux fényévekkel van lemaradva a windowstól. Erre hoz példákat. ezeket szépen páran megcáfoljuk. megmutatjuk érvelése hibáját, hibáit. Reakció, de a linux mégis le van maradva. Itt nem lehet mással foglalkozni, megmutatni neki miért nincs igaza, mint az ő egyenkénti érvelésével foglalkozni, ehhez. És azt speciel nem vitattam, hogy bizonyos területeken bizonyos okokból a linux hátrányban van a windows-zal szemben, azt vitattam, hogy fényévekkel van lemaradva. Hisz tudásra, képességekre még inkább előtte is jár, ergo amik a linux hibáiként vannak emlegetve azok nem a linux hibái, hanem a felhasználó lustaságáé, a fejlesztőké, azok üzletpolitikájáé, stb.
-
Syl
nagyúr
válasz
pushalias #324 üzenetére
ezt egy pillanatig sem próbáltad megcáfolni
De ezt senki nem akarja cáfolni. Ha egy hardverhez a gyártó nem készít linuxos drivert (többnyire nem készít), akkor elterjedésüktől függően megteszi ezt a közösség. Nem is értem miért kell meglepődni azon, hogy bizonyos hardverekhez nincs linux driver. OS2 driver sincs hozzájuk, so what?
És igen, nem árt gondolkodni vásárlás előtt. Laptopot mondjuk live cd-vel tesztelni.
Én amikor az ősszel pakoltam össze az új gépem, sokat nem kellett agyalnom. i3 CPU belső VGA-val, SSD és memória. A hálózatra kötött HP photosmart nyomtatóm (+scanner+fax) például minden varázslat nélkül azonnal működött. Win alatt kell neki egy 350 megás telepítő.
Viszont a driver hiányát az oprendszernek felróni, szerintem nagyon ostoba dolog. -
törölt tag
válasz
pushalias #324 üzenetére
sing1ep1ayer úgy ír a problémáiról, mintha azok általánosak és kizárólag linux alatt jelentkezők lennének, ezzel igazolván, hogy a linux fényévekkel van elmaradva a windowstól. Ezekre pedig már többen hoztunk épp elég ellenpéldát, valamint az egyedi példáim a winen előfordulásról mutatják, még sincs fényévnyi elmaradás, a problémák winen is léteznek. Érvelése nem állja meg a helyét.
"Egy driver elkészítése mindig befektetés. Annyiban tehát a Windows „érdeme”, hogy a gyártó úgy érzi, megéri pénzt fektetni abba, hogy egy szolgáltatást biztosítson annak felhasználói csoportnak, akik a Windowst használják."
Természetesen így van, de ettől a döntéstől nem rosszabb rendszer a linux, ahogy hangoztatva van. Lásd ha nincs X, Y program winre, csak osx-re, ps4-re, xboxra, akkor a win rosszabb attól? Rosszul érvel, azt akarnám neki elmagyarázni, a jelek szerint nem érti. És te sem.
"Meg azt is, hogy ezeknek az aránya az összes eszközhöz képest egy bizonyos szintnél magasabb."
Na pont ezt nem teszi, pláne a saját "nulla sugarú" rálátásából- hozzá teszem, nekem is nulla rálátásom van, ahogy gyakorlatilag a teljes felhasználói bázis esetén mindkét oldalon "nulla sugárra" látunk rá(nulla sugár = nagyon kis epszilon) Ezekből pedig nem általánosíthatunk. Linux esetén általánosan egyetlen disztró és ablakkezelő alapján általános véleményt kinyilatkoztatni pláne nem lehet. vagy akkor jönnek a win8-as kommentjeihez hasonló hatalmas okosságok. És a cáfolatok, lásd energiagazdálkodási kérdések.
"Én nem tudok konkrétumokat a jelenről (és tessék, mégis hogy osztom róla az észt ). Egy biztos, valamikor igen magas volt ezeknek az aránya, ugyanakkor vélhetően ez az arány folyamatosan csökken. De erre nem az a cáfolat, hogy egy, kettő, három konkrét termékhez vagy szolgáltatáshoz nincs windows-os hozzáférés. Hanem mondjuk az, hogy az előbb körbeírt eszközök és szolgáltatások aránya már elenyésző."
Ha elolvastad amiket írt, az alapján pont nem trendeket emleget, s nem a rálátásának korlátait figyelembe véve nyilatkozik, hanem globálisan kinyilatkoztat.
" És akkor még nem is jutottam el odáig, hogy a konkrét disztribúció is tartalmazza-e a konkrét drivert. Vagy hogy ez bizonyos adott szoftver vagy szolgáltatás elérhető-e arra a disztribúcióra, ami egyébként nekem tetszene. Windows esetében jóval gyakoribb az, hogy a korábban megvásárolt eszköz a korábbi Windows verzióval még használható volt, de az új verzióhoz már nincs hozzá megfelelő driver. Ha azonban új terméket vásárolok, fel sem merül bennem az a gondolat, hogy a rendszerem nem fogja támogatni."
Linuxon ha van driver, akkor minden disztróhoz lesz, csak nem biztos, hogy beletették, de te be tudod tenni. lehet nem két kattintás, de ezért van általában több formája is a drivereknek, kódoknak, hogy megoldható legyen. ugyan így, ha program van linuxra, akkor az minden disztróra van. Az, hogy A program nincs adott os-re, ugyan az, a fejlesztő döntése, ha feladatait el lehet végezni alternatív programmal, akkor nem okoz a rendszer szintjén hiányosságot. Nem attól hiányos a linux, mert nincs rá MSOffice, hanem attól lenne az, ha nem lenne rá semmilyen irodai program, semmilyen szóvégszerkesztő, táblázatkezelő, stb. Épp ezért jöttem adott ellenpéldákkal, mert azok igazolják az ilyen gondolkodással meghozott következtetések hibáját, a gondolkodás hibáját, hisz szépen rávilágítanak arra.
-
Syl
nagyúr
válasz
pushalias #135 üzenetére
a barátodnál mi az ürügy a frissítések kikapcsolására
Szerintem sejted
Hint: szoftverért nem hajlandó fizetni. Mondjuk normális gépre sincs pénze, egy tízen éves Athlon XP-vel netezik. Persze a pénztelenség nem igazolja a szoftverlopást. Akkor használhatna ingyenes alternatívákat. De neem. Neki a total commanderből is a feltört verzió kell.
-
-
BigManus
addikt
válasz
pushalias #126 üzenetére
Szia!
" A Windows 7-re váltás eléggé adja magát annak, aki nem akarja a szokásait túlzottan megváltoztatni. Mert mint itt is kiolvasható több hozzászólásból is, az operációs rendszer kiválasztásában igen fontos tényezőt jelentenek a megszokások. "
Lényegében Münchenről van szó...
A váltás meg több tényezőn alapul. Pl. bírják e a gépek a Windows 7-et.Más...
Itt a két tábor már olyan nagyon egymásnak esett, hogy kezd átmenni személyeskedésbe a dolog.
Miért nem próbáljátok (juk) visszaterelni a beszélgetést a normális mederbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest