- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
ezt most hogy érted?
Unokatesómnál nem volt gond még az ubuntuval sose, nekem meg kell a támogatottság mert láma vagyok. Amíg nem értek hozzá/nem érdekel annyira, inkább választanám a bejárt utat. Tutorialhegyek vannak ubuntuhoz droid fordítás ügyben, jó lesz az.
De ha meg tudod indokolni meghallgatom.
@singleplayer
Most már hiteltelen vagy nekem. Aki nem próbálta a Win8-at az ne nyilatkozzon. Kell hozzá egy kis türelem, de jóval kevesebb mint a linuxhoz. Viszont gyors. NAGYON GYORS.
Persze Win7 maradt. Ahogy a vista és az XP is.
meg a Win98SE is csak az a másik gépen
(#242) bambano : ezt az időzítést
-
quailstorm
félisten
Pause nagyon hamar átmegy stop-ba, nem úgy mint utorrentnél, nekem így a jobb.
Last active engem sose érdekelt, nem én tartom fenn az ncoret, átláthatatlan mennyiségű torrent nincs ráengedve az ADSL-re.
Placeholdert még nem tapasztaltam eddig, az elég érdekes bug, azóta nem javították véletlen?Mindenesetre jobban tetszik, mert még egyelőre tiszta, nem ad és malware. Webes felülete meg van.
Deluge úgyszint ilyen hibákkal rendelkezik?
-
quailstorm
félisten
Sose értettem azokat az embereket akik ilyen hatalmas IQ-val rendelkeznek hogy a leggányabb tört rendszert használják... Haveri körömben mindenkinek jó a nem frissülő Win7 mert működik. Én meg nem értem őket...
Aztán mikor ideadja a telóját javításra csak 27 trójai van rajta...XP-hez van rendes kulcsom, máshoz nincs. De google 2 keresőszó és meg van oldva a probléma. Más gépéhez ott a daytona 2008 ha XP kell. Nem tudom mennyire legális, de működik.
Vista-tól 8-ig meg a leglustább megoldás a KMSemulator, de számtalan más is van, csak Win8-on használom az említettet. Onnan meg olyan mint az eredeti.
Persze ahhoz is kell ész hogy az ember nem nyeljen be egy vírushalmot mikor ilyenben utazik...És ehhez képest jó az XPSP2, hááát fasza. Nem egy kapkodó idegbeteg az athlon XP, a mostani internet nagyon bedurvult gépigényben. De egyébként gyors rajta az SP3, minden mással. Pillanatok alatt bootol, kikapcsol. Gyorsan indul az office, megy a scanner szoftvere is, képszerkesztés alapfokon, nero wave editor. Szóval el lehet vele lenni. Még egy Half-life LAN Co-op-hoz is jó(GF4200ti). NOD32 antivirus 6 viszont elég komoly lassító tényező, de jobbat nem tudok, inkább legyen lassú a vírusirtó miatt, mint a vírusok miatt.
Egy lubuntu meg kb ilyesmire ugyanúgy megfelel, csak nagyon másképp megy. -
quailstorm
félisten
válasz
sing1ep1ayer #96 üzenetére
hát nem is szoktam, csak van egy download mappám ahova hányásként kerül be minden, és aztán válogatom, az több giga, meg amire gondoltam, azok az appok és az appdata, meg a böngészőelőzmény(800mega mostan)
-
quailstorm
félisten
már megbeszéltük az ubuntu topciban hogy nekem reinstall kell, azt is hogy miért...
Mostanában akkor szarja magát össze, ha a keresés litában nyomok install/uninstallra, nem pedig rányomok az appra, megvárom míg betölti a jellemzőit és úgy.
Az már szerencsére rég eltűnt hogy állandóan crashel. Csak azért vagyok dühös a cuccra, mert nem adtam neki indokot hogy összeomoljon, hiszen semmit nem használtam rajta sokáig...(#91) sing1ep1ayer: kell a hely, személyes cuccokkal megvan az 50giga hamar...
egyébként meg tétel, mert "csak" 2,5TB háttértáram van.(#93) TOuRpista: csak tudnám minek az utorrent. Egy fos kémprogram az egész. Minden közösségi hulladékintegrációval. 3-mas verzió idegesített 3.2 óta nem érdekel. qBittorrent és deluge, natív és remek.
-
quailstorm
félisten
Kősz.
Nem tudom hogy nem bukkantam még rá erre a fájlkezelőre. Gnome commander repül a picsábaA VLC-t mindig is tudtam hogy szar, pedig népszerű és haverok is tukmálják rám... MPC-HC-s vagyok windowson. Linuxon meg ugye általában mindegy, tehát jó volt a VLC a mostani gépemmel, de nem mindig. Olyankor Mplayer natúran, vagy KMplayer.
De ránézek az SMPlayerre, igényesnek tűnik.
(VLC-t akkor utasítottam vissza, mikor nem ment vele az 1080p Athlon XP-n...)A többire.
exFAT támogatás már van XP alatt, ebből is látszik hogy jó rég használtad. Shareware appok nagy részében ki lehet venni a pipát, bár az nem share, hanem adware amit én használok, de szerencsére tényleg kipucolható már az installerben. Pl DVDvideosoft. Aki meg nem veszi a fáradtságot annak nem tudok mit mondani. Az felrakja az ask toolbart is a javaval...
Warezban meg nincs szemét
Függőségekhez meg annyit hogyha tudom, meggátolom a telepítést, mert felesleges baromság. Felrakom az OS telepítés után frissen az összes általam ismert függőséget, így a dx-et és a Visual C++-okat is.
Viszont azért van minden játékba belecsomagolva, hogy nehogy véletlen ne induljon. Csak nem tudom miért nem olyan intelligens hogy ne downgradelje az SP1-es verziót... a Steames játék.
Egyébként arra gondolt hogy ha uninstallálod a qbittorrentet pl, nem viszi magával a függőségeit, elbaszva vele a többi libtorrent rasterbar klienst is.Ha már itt vagyunk, lenne még baromságom. Ha én linux kernelt, vagy androidot akarok otthon fordítani, akkor annak a fájljai EXT4 partíción kell hogy legyenek? Mert alig maradt 500GB szabadom, és az NTFS...
És köszi hogy segítettél, ritka hogy ilyen flame topicban hasznos infót kapjak.
(#86) sing1ep1ayer: 40giga? Szép álmokat. Az kevés még az XP-nek is. 60-at adtam neki 3 éve és 5 szabad... CCleaner meg dolgozott és játék sincs már rajta. Csak a frissítések meg pár app.
80-100 kell már...
Win8 is install után már 40-et elvitt. -
quailstorm
félisten
Látom van itt minden...
Igen, lehet így is skype-ot telepíteni. Nekem mindig ment, elsőre, gond nélkül. Unokatesómnak 5percenként megszakad, random lefagy, lefagyasztja a gépet, notifikáció popupnál lefagy de hang van, aztán meg az se. Szal kb lehetetlen használni már évek óra, Ubuntu 11.04-13.04-ig... Mindig csak a problémákat hallom tőle... Inkább felhív telóval mert az megy.
Okát nem tudom, skype honlapjáról se mindig jó a csomag. Laptop meg egy Core2duo gép csak 9600GT-vel. Ez sem lehetett gát.Azt meg nem lehet rámondani hogy hülye, ami csak létezik N900-ra azt már láttam nála telepítve, windowst meg csak most használ hogy laptopot cserélt. Otthoni gép elavult, a 9600GT szintén. Szal családi gép lett belőle neki meg most van egy i7-es szörnyetegje. Természetesen a kedves UEFI miatt elég szarul meg a linux, hosszadalmas tákolás után be lehet kínlódni a HWgyorsított felületet, de elég furcsa jelenségeket tud produkálni. Marad a Win8. Mivel új a gép, más esélytelen. (azt hiszem a jelenlegi gépem megtartom, mert olyan csodálatos hogy XP óta minden hibátlanul fut...)
Unokatesómmal mindig ellentétben vagyunk. Ő nyomja a linuxot, Arch meg Ubuntu ezerrel. Én meg a windowst. Namost, mondtam hogy laptopot cserélt. Megfogadta a tanácsomat, rakott fel vírusirtót, legális a rendszer, nincs fenn szemét, szóval kb az én szisztémám szerint van alapozva. Ja meg van rajta TC és nincs UAC. De hiába, mert már az első üres indítás rosszabb volt mint a másik gépén a Win7 cracked ultafos edition. Az én 3 éves XP-m szintjét hozza az a lapos, ami a PC-mnél 20-szor erősebb... (SLI GTX650m meg 16GB RAM). Az ikonokat is egyenként tölti, 5 perc mire kattingathatsz az egérrel. Ultrafail. Nálam legalább meg lehet magyarázni hogy az a 200 app, meg a 60 autostartoló baromság, és 3GB telefondriver okozza. De utána legalább olyan gyors mint a 7-es vagy a vista...
Ehhez képest a gépein bármilyen linuxot láttam, mint a villám, késedelem nélkül és azonnal reagált. Pedig volt ott ubuntu prerelease is bőven...Nálam meg az van hogy a windows repül, számomra egyszerű, áttekinthető és tiszta. Azonnal reagál és azt csinálja amit akarok. A linux meg kitépi a kezemből az irányítást, összeszarja magát úgy hogy nem használom, lebénul, meg tetű lassú. Egyszer kérdeztem unokatesómat mit lehetne csinálni ubuntuval hogy nem hozza fel popup ablaknak az újonnan megnyitott appokat, mert rohadt idegesítő hogy írok és pofánnyom minden hülyeséggel. Ezt még az XP is tudja. Duplakatt ikonra, tálcán dolgozós app, nyit háttérben. Nem ubuntu 12.10 az nem. Akkor derült ki hogy egy google chrome-ot kerek 30mp-ig nyit. Ugyanazon HDD-n lévő vista se repült (kb 30MB/s max átvitel) de azért sokkal jobb volt. Most hogy egy 170MB/s-es HDD-n van, se éri el a Win7-8 szintet reszponzibilitásban.
Én driver gondokkal ugye nem küszködök. nVidia x-swat azt cső. Ellenben a videokodekes dolgot nem értem. Linuxon megnyitom VLC-vel és laggol(telós videó, egy időben Win is csinálta). Mondhatni szokványos volt. Inkább KMplayer. Windowson K-lite mega fel, és gond elfelejt...
Olyan szintű fájlkezelőt, mint a TotalCommander, meg még mindig nem találtam linuxra, márpedig anélkül el vagyok veszve.
Több dolog nem zavar azon kívül hogy még egy cinnamon telepítés sem sikerül.Szóval ennyit a Windows linux háborúról. Látszólag ok nélkül tud minden baromságot művelni a két rendszer, és akkor még az esetleges drivergondokról nem is beszéltünk.
Telómon is az van, hogy jön a frissítés, MINDENKINEK FELMEGY, nálam meg összeszarja a telefon magát, még jó hogy a watchdog kikapcsolásával meg gyors terminálba lépéssel downgradelni bírtam a csomagokat. Érdekes módon másodjára nekem se volt gond.
Személyesen annyit tudok mondani hogy a linux nem gyorsabb, sőt lassabb, és pláne nem stabil vagy kényelmes. Legalábbis 10 év Windows only után a leírt problémákkal ez jön le. És én is tudom hogy nem igaz.Amit még észrevettem hogy a windowst az szidja aki nem tudja használni. Nekem már gyors és kényelmes, az eltérő GUI és makró dolgok meg berögzültek külön. Ritka hogy windowson elkezdjem tekerni a görgőt a chromium tabjai közt...
Ami igazán zavar windowsban az a console(linuxban terminál) gánysága. A copy paste funkciók nincsenek megfelelően implementálva, és az alap parancskészlet szegényes. Ez azért lassít.nem Pengének szól az egész, csak a skype részre reagáltam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest