Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Kb mint amikor felvilágosítottak, hogy a T61-esben attól még nem megy a trim windows alatt, hogy az állapot lekérdezés szerint mennie kéne, mert az csak azt jelzi, hogy alkalmas rá... aztán kerestünk egy drivert, amivel valóban megy. Az egyik desktop gépeknél felsorolt driver volt a megoldás. Zseniális.
Tegnap kicsit játszani támadt kedvem (steam akciók). Na elővettem a desktop gépet. Először csak integrált hd3200 grafikával... beletelt két órába mire rájöttem, hogy a microsoft féle driver aktív, hiába telepítettem a legfrissebbet. Persze azért jártam így, mert a catalyst telepítő nem szól, hogy tati, ez a kártya már a legacy driverrel megy, tedd fel azt. Hanem szépen feltelepült az ms féle kasztrált verzió mellé az új vezérlőpult és meg néztem, hogy miért nem tudom beállítani, hogy ne fekete kerettel mutassa a képet natív felbontásban. Ez utóbbi mondjuk azért van, mert az ati/amd azt gondolja, hogy a buta felhasználók nem tudják beállítani a tv/monitoron, hogy ne nagyítson bele a képbe, ezért az az alapértelmezett, hogy kicsinyíti a kiadott képet. Ez ótvar képminőséget ad natív felbontáson is. Rendes driverrel persze utána már át tudtam állítani, minden felbontásban külön-külön. Mondjuk ez utóbbi úgy tudom linuxon is megvan. Teljesen idióta hozzáállás a cég részéről.
Nameg a windows szokások hülyeségei: mikor drivereket cserél kérdés nélkül. A driverek elvileg opcionális frissítések, de néha mégis rátolja, ha be van kapcsolva az automatikus frissítés. Szereztem már pár ősz hajszálat amd és nvidia gpu-val szerelt gép kapcsán is ezzel a hibával. Sebaj, egyre több játék jelenik meg linuxra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Napelem
- Milyen TV-t vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest