- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Software Center előnyét..."
10x tovább tart a csomagtelepítés, a függőségeket meg 50/50 alapon vagy jól rakja fel, vagy nem...
Jó lenne ha a linux hívők elfogadnák, hogy a linux nem tökéletes, és nem úgy jó ahogy van, ugyanúgy vannak hibái és azokat meg kéne oldani, de amíg a puszta létük elismerése is tagadást és hisztérikus reakciókat vált ki, addig erre esély sincs.
-
quailstorm
félisten
már megbeszéltük az ubuntu topciban hogy nekem reinstall kell, azt is hogy miért...
Mostanában akkor szarja magát össze, ha a keresés litában nyomok install/uninstallra, nem pedig rányomok az appra, megvárom míg betölti a jellemzőit és úgy.
Az már szerencsére rég eltűnt hogy állandóan crashel. Csak azért vagyok dühös a cuccra, mert nem adtam neki indokot hogy összeomoljon, hiszen semmit nem használtam rajta sokáig...(#91) sing1ep1ayer: kell a hely, személyes cuccokkal megvan az 50giga hamar...
egyébként meg tétel, mert "csak" 2,5TB háttértáram van.(#93) TOuRpista: csak tudnám minek az utorrent. Egy fos kémprogram az egész. Minden közösségi hulladékintegrációval. 3-mas verzió idegesített 3.2 óta nem érdekel. qBittorrent és deluge, natív és remek.
-
floatr
veterán
Teljesen felesleges ezekbe a dolgokba ilyen mélyen belemenni. Ha nagyon kell, akkor már a fájlrendszernél el lehet kezdeni a sorolást, de inkább olyanon bukik el sokszor a dolog, mint pl. színvonalasabb ügyviteli szoftverek hiánya (kulcs, hessyn), játékok hiánya (ez változóban), alap hw támogatás (pl nekem sok fejfájást okozott egy pár éves epson nyomi, ami nem kéne h pilótavizsgás legyen sehol sem). Ezek nem az OS problémái, mégis itt csapódik le egyben. Még mindig túl sok gyártó tesz rá nagyívben, ezért nem akarnak vele sokan szívni.
Mókás viszont látni, hogy az android kezd felnőni odáig, hogy a végén ez dönti be a ms hegemóniát idővel desktopon is.
-
sing1ep1ayer
őstag
Ezekre mégis mi szüksége van egy otthoni felhasználónak? Én sosem éreztem, hogy nekem layerek kellenének. De mondom, van erre program, nekem portable verzióban is van egy, csak most lusta vagyok átugrani Win alá, hogy megnézzem a nevét.
Workspece-ek: na ezt sem használtam még soha. Lehet azért, mert én windowsról jövök és ott nem hiányzott. Igazából értelme csak akkor van, ha egy-egy desktopra több ablakot pakolsz ki, amelyeket együtt használsz. (Otthoni felhasználásnál ez előfordul valami okból?) Ha teljes képernyős alkalmazások futnak a munkaterületeken, akkor gyakorlatilag az ablakváltástól semmiben nem különb az egész.
A kompozit ablakkezelésnek bevallom gőzöm sincs mi az előnye, azon kívül hogy ha akarom idegesítően hullámzik az egész elhúzáskor, a hálózattranszparens grafikus felületnek szintén nem látom mi haszna van otthon.
-
sing1ep1ayer
őstag
Pont ez a baj, hogy nekem is megy mind a kettő. Azt szeretném, hogy egyszerre csak az egyik menjen.
Igazából a BIOS-ban van egy olyan kapcsoló is, amivel beállíthatom, hogy amennyiben az OS nem tudja kezelni a váltható grafikát, akkor csak az integrált, vagy csak a dedikált kártya működjön. Basszus, gondolod ez működik Linux alatt? Még ez sem!Persze együtt vele lehet élni, csak néha emiatt be kell lépnem a BIOS-ba.
Egyébként pedig még mindig nem hazugoztalak le. Azt írtam, hazugság állítani, hogy a Linux nincs lemaradva a Windowstól, vagy egy szinten van vele, ha általános céllal otthoni rendszernek használják. Mivel te nem írtál ilyet sehol, ezért rág nem vonatkozik a kijelentésem.
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem vagyon MS-fanboy. Teljesen objektíven ítéltem meg a két redszert. Én örömmel használom a Linuxot is, de ettől még bőven le van maradva.
Mondjuk te szakértője vagy úgy látom, szóval mennyit kérsz azért, hogy belődd a laposomon a dual-VGA-s működést? Ha már a rendszer nincs lemaradva, akkor biztosan tudja ezt kezelni, csak bennem van a hiba. Igaz? Tehát te meg tudnád csinálni? Meg a pendrive, amit nem lát a Linux, az is biztos az én hibám, nem a rendszeré.Ez sem elmaradás a Windowshoz képest, igaz? Ez abban is teljesen ugyanilyen.
Egyébként nem hazug vagy, csak elfogult. Pont hogy te vagy fanboy, nem én.
@ (#57) Bici
Köszi szépen! Ez kétségtelenül jobb, mint a legtöbb disztróban, de mindjárt átugrok Win alá készíteni egy screenshotot, amivel összevetve máris látszik majd mennyire szegényes még mindig. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest