- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
válasz
joysefke #171 üzenetére
"...Egy frissen feltelepített Windowsra akármilyen internetről letöltött appot egyből fel tudsz rakni (nagyon kevés kivételtől eltekintve), az működni fog nem igazán vannak függőségi gondok.
(max .NET-et kell frissíteni, de az ugye kb egy komponens /és azt is a gyártó szállítja/ és nem a fél oprendszer)..."Így is meg lehet fogalmazni, a valóság azonban az, hogy legalább hatféle redistributable vc++, háromféle .NET, meg négyféle DX9 kell az ilyen függőségek kielégítéséhez. Ennyi van a két éves Win7-en. Szuper.
#178 Penge_4: a sudo nem csomagkezelő, azzal csak az emeltebb privilégiumszintet engedélyezed magadnak, ne keverd a csomagkezelőkkel.
-
sh4d0w
félisten
válasz
#51736960 #127 üzenetére
"...nem lesz olyan egyszerű kinyírni egy olyan oprendszert, amely még mindig a piac harmadát birtokolja..."
Maga a Microsoft teszi ezt meg, 2014-ig van support XP-re. Ha valaki nem akarja vmilyen ok miatt upgrade-elni a vasat, nincs más lehetősége, mint vmilyen Linuxot használni - és a Lubuntu erre a célra tökéletes.
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #108 üzenetére
Stabil KDE-s? Slackware.
-
sh4d0w
félisten
válasz
quailstorm #90 üzenetére
Nálam meg nem, de egy gyors keresés eredményezett néhány megoldást a problémára...
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #82 üzenetére
Gondolom a Software Center előnyét nem kell ecsetelnem a "megkeresem a Google-ben, nem ezt a verziót, hanem a másikat, letöltöm, víruskergetem, next-next-finish"-sel szemben és ugyanez igaz a karbantartásra is. Workspace-ek: egyikre ezt az ablakot rakom, mert ez eldolgozik magában, a másikra meg azt rakom, mert ott én dolgozom manuálisan. Megmondom a terminálablaknak, hogy maradjon mindig felül, mert több információt akarok onnan kimásolni egy másik ablakba és ne kelljen állandóan kattintgatni a kettő között. Örülök, hogy a kompozit ablakkezelésnek köszönhetően olyan átlátszóra állítom a terminált, hogy lássam mögötte a weblapon írtakat. Ha meg véletlenül nem a saját gépemen dolgozom, hanem a laposon, de kell vmilyen grafikus felületű program az asztali gépemről, akkor átforwardolom az alkalmazást a laposon lévő X szerverre és úgy használom, mintha nálam futna. Ezt mondjuk megteheti annyi ismerősöm, amennyit a hardver elbír, nincs limitálva mindenféle hülye terminal serveres licencekkel.
Csak ennyi előnye van ezeknek az apróságoknak, semmi több.
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #71 üzenetére
Nálam csak az intel megy és a BIOS-ba még csak be sem tudok lépni, mert céges a cucc és nincs szükségem az nv quadro teljesítményére.
A Linux pedig nincs lemaradva a Windows-tól, sőt, jónéhány területen mérföldekkel jár a Windows előtt - még otthoni felhasználás esetén is. Programok telepítése lényegesen egyszerűbb, rendszer karbantartása lényegesen egyszerűbb, workspace-ek jelenléte olyan "áldás", amit egy Windows-os nemigen tapasztalhat meg, a dabadab által említett layerek jelenléte szintén zenész. Van kompozit ablakkezelés, hálózattranszparens grafikus felület. Ezek melyike van Windows-on?
#76: "...Windows esetén olyan sincs, hogy a különböző függőségek bekavarnak..." Ez így van, sokkal jobb, hogy van hatféle redistributable VC2005++, háromféle .NET, négyféle DX9 telepítve, mert a disk ugye ingyen van...
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #58 üzenetére
Miután a T420-asomban intel és nv cucc van és megy mind a kettő, ezért szvsz nem megoldhatatlan a feladat. Miután azonban lehazugoztál, annyit nem tudsz fizetni, hogy megcsináljam neked, comprende?
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #50 üzenetére
"...azt állítani hogy jobb lenne otthoni desktop rendszernek, mint a Windows, vagy hogy nincs tőle lemaradva egyszerűen hazugság, már ne is haragudjatok..."
Miután így lehazugoztál, köszönjük "értékes" információidat, kedves MS-fanboy...
#52: igen, szervereken olyan biztosan áll a lábán a Windows, mint a desktop piacon, ugyi?
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #19 üzenetére
De amikor nekikezdtem, csak halvány sejtéseim voltak arról, mit hogyan, mert unixszal dolgoztam, de azért egy Ubuntu jelentősen különbözik attól a világtól.
Azóta Linuxon belekontárkodtam a videokészítés rejtelmeibe, a shell-programozásba, játékba, meg még ki tudja, hány egyéb dologba és egyik alkalommal sem kellett a Windows. Jelenlegi munkámat is sokkal kényelmetlenebb lenne Windows-ról csinálni, mint Linuxról.
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #14 üzenetére
T400-ra, T420-ra csak feldobtam az Ubuntut, utóbbi gép intel szutyok+nvidia szutyok és nem fűti ezerrel a lapost és nem kapcsol ki. Az nv cucc kivételével minden ment elsőre. Az egyetlen probléma, amivel találkoztam, hogy az intel lassítója időnként szeret hátast dobni - de az ugye nem a rendszer hibája, hanem a fos intel driveré, amivel máshol is lehet találkozni, nem csak linuxon.
Az otthoni gépemben nem válogattam az alkatrészeket (illetve de, tudatosan ATi kártyát vettem bele) és köszönöm, hat éve jól elvagyok vele.Ha szándékosan nem törekszem arra, hogy szétcsesszem a rendszert, nemigen lehet gerincre vágni. Kollégám Windows-t használ, órákig tűnődött azon, hogyan lehetne egy bizonyos szöveges tartalmú fájlból kivágni értékes információkat, nagyjából 3 perc alatt megoldottam bash-sel. Tesztrendszert állítottam össze a munkámhoz Ubuntun, Windows-on nagyjából kivitelezhetetlen lenne a megoldás. Windows egy dologra jó: játszani - de már ez a hegemónia is megtörni látszik (Desura, Steam, Indie, Crytek).
-
sh4d0w
félisten
válasz
sing1ep1ayer #6 üzenetére
Sok régi hardverrel a Win7 sem tud mit kezdeni és lehet, hogy most Wheezy-ről írsz, de hogy nem napi szinten használod, az is biztos. Napi szinten mind munkában, mind otthon Linuxot használok több éve és az általad említett jelenségek ismeretlenek számomra.
-
sh4d0w
félisten
"...gondoljunk csak a LibreOffice és Microsoft Office közti kompatibilitási problémákra..."
Amiből egyenesen következik, hogy az OOXML mégsem az a szabványos, nyílt dokumentumformátum, aminek egyesek láttatni szeretnék.
Münchennek pedig big respect a kitartásukért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest