Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz pushalias #327 üzenetére

A lényegre koncentrálva: alapállítás, a linux fényévekkel van lemaradva a windowstól. Erre hoz példákat. ezeket szépen páran megcáfoljuk. megmutatjuk érvelése hibáját, hibáit. Reakció, de a linux mégis le van maradva. Itt nem lehet mással foglalkozni, megmutatni neki miért nincs igaza, mint az ő egyenkénti érvelésével foglalkozni, ehhez. És azt speciel nem vitattam, hogy bizonyos területeken bizonyos okokból a linux hátrányban van a windows-zal szemben, azt vitattam, hogy fényévekkel van lemaradva. Hisz tudásra, képességekre még inkább előtte is jár, ergo amik a linux hibáiként vannak emlegetve azok nem a linux hibái, hanem a felhasználó lustaságáé, a fejlesztőké, azok üzletpolitikájáé, stb.

törölt tag

válasz pushalias #324 üzenetére

sing1ep1ayer úgy ír a problémáiról, mintha azok általánosak és kizárólag linux alatt jelentkezők lennének, ezzel igazolván, hogy a linux fényévekkel van elmaradva a windowstól. Ezekre pedig már többen hoztunk épp elég ellenpéldát, valamint az egyedi példáim a winen előfordulásról mutatják, még sincs fényévnyi elmaradás, a problémák winen is léteznek. Érvelése nem állja meg a helyét.

"Egy driver elkészítése mindig befektetés. Annyiban tehát a Windows „érdeme”, hogy a gyártó úgy érzi, megéri pénzt fektetni abba, hogy egy szolgáltatást biztosítson annak felhasználói csoportnak, akik a Windowst használják."

Természetesen így van, de ettől a döntéstől nem rosszabb rendszer a linux, ahogy hangoztatva van. Lásd ha nincs X, Y program winre, csak osx-re, ps4-re, xboxra, akkor a win rosszabb attól? Rosszul érvel, azt akarnám neki elmagyarázni, a jelek szerint nem érti. És te sem.

"Meg azt is, hogy ezeknek az aránya az összes eszközhöz képest egy bizonyos szintnél magasabb."

Na pont ezt nem teszi, pláne a saját "nulla sugarú" rálátásából- hozzá teszem, nekem is nulla rálátásom van, ahogy gyakorlatilag a teljes felhasználói bázis esetén mindkét oldalon "nulla sugárra" látunk rá(nulla sugár = nagyon kis epszilon) Ezekből pedig nem általánosíthatunk. Linux esetén általánosan egyetlen disztró és ablakkezelő alapján általános véleményt kinyilatkoztatni pláne nem lehet. vagy akkor jönnek a win8-as kommentjeihez hasonló hatalmas okosságok. És a cáfolatok, lásd energiagazdálkodási kérdések.

"Én nem tudok konkrétumokat a jelenről (és tessék, mégis hogy osztom róla az észt ). Egy biztos, valamikor igen magas volt ezeknek az aránya, ugyanakkor vélhetően ez az arány folyamatosan csökken. De erre nem az a cáfolat, hogy egy, kettő, három konkrét termékhez vagy szolgáltatáshoz nincs windows-os hozzáférés. Hanem mondjuk az, hogy az előbb körbeírt eszközök és szolgáltatások aránya már elenyésző."

Ha elolvastad amiket írt, az alapján pont nem trendeket emleget, s nem a rálátásának korlátait figyelembe véve nyilatkozik, hanem globálisan kinyilatkoztat.

" És akkor még nem is jutottam el odáig, hogy a konkrét disztribúció is tartalmazza-e a konkrét drivert. Vagy hogy ez bizonyos adott szoftver vagy szolgáltatás elérhető-e arra a disztribúcióra, ami egyébként nekem tetszene. Windows esetében jóval gyakoribb az, hogy a korábban megvásárolt eszköz a korábbi Windows verzióval még használható volt, de az új verzióhoz már nincs hozzá megfelelő driver. Ha azonban új terméket vásárolok, fel sem merül bennem az a gondolat, hogy a rendszerem nem fogja támogatni."

Linuxon ha van driver, akkor minden disztróhoz lesz, csak nem biztos, hogy beletették, de te be tudod tenni. lehet nem két kattintás, de ezért van általában több formája is a drivereknek, kódoknak, hogy megoldható legyen. ugyan így, ha program van linuxra, akkor az minden disztróra van. Az, hogy A program nincs adott os-re, ugyan az, a fejlesztő döntése, ha feladatait el lehet végezni alternatív programmal, akkor nem okoz a rendszer szintjén hiányosságot. Nem attól hiányos a linux, mert nincs rá MSOffice, hanem attól lenne az, ha nem lenne rá semmilyen irodai program, semmilyen szóvégszerkesztő, táblázatkezelő, stb. Épp ezért jöttem adott ellenpéldákkal, mert azok igazolják az ilyen gondolkodással meghozott következtetések hibáját, a gondolkodás hibáját, hisz szépen rávilágítanak arra.

törölt tag

válasz azbest #278 üzenetére

Mikor a notit vettem a touchpadnek nem volt fenn a drivere. Agybajt is kaptam, miért nem működik rajta a scroll. Üzletbe vissza, ott a hülyéje elkezdte, hogy egeret a görgetősávra vinni, majd bal gombos kattintással lehúzni, működik Ez volt a bolt supportja, elvileg hozzáértőtől. (Azóta nem tettem be a lábam oda, s mindenkit lebeszélek róla.

törölt tag

válasz sing1ep1ayer #276 üzenetére

"Amint látod igen. Nem az a baj, ha téved valaki, hanem ha nem ismeri be, mint ahogy itt sokan teszik a topikban."

Remélem tükör előtt mondtad.

" De mi köze mindennek ahhoz, hogy a Linux kevésbé kezeli a hardvereket, mint a Windows? Vagy most belekapaszkodsz egy dologba, aminek semmi köze a témához, hogy ezzel igazolj valami tök mást?"

Nem, de ha valahol elkezdesz hülyeséget beszélni, azzal leírod minden más érvedet is. Bemutattad, nem értesz valamihez, de hangoztatod a teljesen fogalmatlan állításaidat.

"Milyen gépen? Megcsináljam?"

Acer noti, de nem kell, nem zavar annyira, hogy a ritka géphasználathoz alaposan utána járjak.

"De azért le tudod tölteni hozzá a drivert és úgy már megy, igaz?"

De ez nem a win érdeme, hanem a gyártóé, hogy írt rá drivert.

"És ugyanakkor, ugyanolyan feltételekkel, ugyanazt az eszközt viszont a Linux látta? Kipróbáltad ott és akkor? Vagy erről már nem szól a fáma?"

Ugyan akkor nem lehetett letesztelni, ugyan olyan feltételekkel sem- hisz már eleve más volt az OS. De ugyan azt a pendriveot sikerült használnom elötte, utána mindenféle egyéb rendszereken, winen, linuxon is. Olyan is volt, a pendrive egyik gépen ment, másik nem látta, másikat fordítva- a gépek pedig klónozottak voltak.
    Az egész arra vonatkozik, hogy az általad felhozott hibák mindegyike előfordul win alatt is, vagyis ez alapján nem lehet kijelenteni, a win jobb, jobban kezeli a hardvereket, a linux fényévekkel le van maradva. amit állítasz.

#277 pushalias: értem én, csak mint látod, minden egyes linuxot lehúzó állítását tudom mutatni winen is, vagyis sarkítva amit állít az alapján a windows fényévekkel van lemaradva. tudod, erről szól a cáfolata a másik érveinek.

törölt tag

válasz sing1ep1ayer #251 üzenetére

"Mint mondtam sosem próbáltam. Mily meglepő, hogy nem értek hozzá."
    És ez megakadályoz abban, hogy utána nézz, mielőtt véleményt alkotsz róla, s hülyeségeket terjesztesz? vagy ez az indok rá, egyfajta felmentés?

"Linux alatt nálam nincs váltható grafika, tévére a mai napig nem sikerült kikötnöm rendesen (bár ezt biztos meg tudnám oldani, ha utánajárnék, de annyira nem izgatott, mivel van Win7 is mellette) és az egeremen sem működik az összes gomb."

A váltható grafika nekem winen sem megy, ha jól sejtem, pedig beállítottam, a tv-re kikötést xubuntu alatt valamikor öt éve már opcióként adta alapból a program, mint alternatív kijelző, túrni sem kellett érte semmit, az egér extra gombjainak működéséért ugyan úgy a driver hiányát kell felelőssé tenni, mint winen, ha csak a beépített felülettel kell próbálkozni. Spec driver nélkül winen én sem tudom konfigurálni a RAT MMO-mat.

"Meg a múltkor egy pendrive sem akart megjelenni sehogy a rendszerben USB-re dugva - egyáltalán nemvolt mit mountolni."

Hajj, mennyi alkalommal jártam így win alatt, egyik gépen látta, másikon nem, egyik alkalommal látta, másik alkalommal nem, ha közbe volt iktatva egy hub nem látta, stb.

törölt tag

válasz bambano #248 üzenetére

Megint védem a másik oldalt, átlagbélának nem kell a 200k-s picipuha iroda, a fapad is sok neki. Tehát ha fizet érte, akkr is olyan húsz körül megússza.

#251 sing1ep1ayer: de a hülyeséget azért nyugodt szívvel terjeszted róla.

#254 fordfairlane: csak nem bedőltél annak a tudatlanok körében terjesztett maszlagnak, hogy nyugaton a kerítés kolbászból van és mindenki vadi új BMW-vel rohangál a napi három órás melóba?

törölt tag

válasz sing1ep1ayer #244 üzenetére

"Nem mondtam hogy nincs, de alapból nem az fogad. És a Start menüt is kiherélték"

Jó, akkor szerintem innentől a win-hez értésedet is megkérdezgetjük teljes joggal. Valamint bármely OS releváns megismerési szintjét.

#237 joysefke: tudod az embernek a saját kis világán túlra látás csodákra képes a véleménye megalapozását tekintve, illetve kiderítheti, hogy érvelése mennyire nem helyes logikailag.

törölt tag

válasz Jim Tonic #230 üzenetére

Olyan nem lehetséges, nem mondasz igazat. ;]

törölt tag

válasz joysefke #219 üzenetére

Szarawvindóz, nincs rajta Soul Calibur.

MS Office, szerintem vígan kiváltható átlagembernek mással, esetleg van wine.

"-Minőségi gördülékenyen működő szoftverek"

Hát, rögtön az OS-sel bukik a win, a programok gördülékeny működése pont egyforma.

"Néhány speciális szoftver, mert mindig van valami amit speciális, de használni kell, és természetesen csak Windowsra van meg. Az utsó például a pulzusmérős órámhoz kapott grafikonrajzoló és kiértékelő alkalmazás. Windows only. Tudom, futni meg edzeni meg pulzust kiértékelni rétegigény... De mindig van valami apróság, amihez windows kell"

Deszar a win,hogy nincs rá garage band.

#223 sing1ep1ayer: a hibrid müködés win7 alatt is szar tud lenni, a melegedés is, sima üres asztalnál egér sem mozdul esetben ha nem indítok speedfant akkor is pörgeti a rendszer a ventit sokszor, és forró levegőt okád magából a vas.

törölt tag

válasz joysefke #205 üzenetére

"Az általános tapasztalatom az, hogy desktop fronton használhatóságban a Linux rengeteget fejlődött, de nyomában sem volt egy aktuális windowsnak sem 2000-ben, sem 2013-ban és semmikor a két évszám között sem.

Nem azt mondom, hogy használhatatlan, sőtt van egy jópár terület ahová nagyon megfelelő a Linux (akár még a Windowssal szemben is), de ez nem a desktop, legalábbis, ha nem csak a legegyszerűbb feladatokat akarod megoldani."

2007-ben ubuntu is vígan megfelelő volt már bármilyen windows helyett korábban is XP-t váltani. Ma meg pláne.
    Desktopon mi az a nem csak legegyszerűbb használat, ami miatt azt mondod, nem alternatíva? Egy FEA nem alternatíva alapnak? Ha ellenpéldát hozok rá, akkor sem?

"Onnantól kezdve, hogy valaki vesz egy laptopot, OEM Windows Licensz van hozzá én semmi előnyét, értelmét nem látom egy Linuxnak"

Onantól, hogy lesz OEM Win-je, valóban nem feltétlen éri meg váltani, de onnantól, hogy vesz egy gépet opendos-szal, már mindegy mit rak rá, az esetek 99,99%-ában.

törölt tag

válasz sing1ep1ayer #198 üzenetére

"Az energiagazdálkodási funkciók kimerülnek annyiban, hogy lekapcsoljon-e a képernyő, ha lecsukod a laptop fedelét. Ez nem funkciószegényebb?"

Akkor ezek szerint szelektíven olvasod a topikot, kaptál már erre választ, van bővebb energiagazdálkodás is.

"Windowsnál tessék konkrét példát hozni, milyen hardvert kell válogatni hozzá.(sic!)"
    Memória, VGA, proci(8 esetében talán már nem), nyomtató.

#202 sing1ep1ayer: és ezzel frissítesz víruskergetőt, tűzfalat is? Flasht, win-t, mindent? .Net? Java?

Minden problémára én sem tudom a megoldást, viszont nem is állítom, hogy ettől az "egy" problémától már sokkal szarabb a linux a winhez mérten, pláne, hogy ezer más hardveres oldalon meg van hatalmas előnye.

törölt tag

válasz joysefke #197 üzenetére

Számomra eddig sosem okozott megtalálni a jó linuxos megoldásokat. winen pont annyit szívok mire találok értelmes programot, mint linuxon.

A rávilágításod eléggé olyan volt, hogy volt egy xar programod, és innentől az egész rendszer xar. (Pl. függőségi viszonyok automatizált kezelése). Erre hozom az ellenpéldát, eleve függőséggel indít, nem is tudok változtatni rajta, majd nem is tudom feltenni, holott x pénzt fizettem érte.

"Ebben a kontextusban én semmilyen előnyt nem látok a Linux megközelítésében."

Ja, hogy neked jó minden programod külön frissítgetni, a helyett, hogy a rendszer magától elintézi, az igazán remek és tényleg nem ad előnyt.

#198 sing1ep1ayer: winhez lehetőleg három évnél ne régebbi nyomtatót, VGA-t, stb. Ergo ott is válogatni kell. De már a vista korszakban kezdődött, mi tudta futtatni, mi nem, miközben linuxot tehettél akkor is szinte bármilyen procival bíró termékre. Ma sincs másképp, memóriát nézned kell, winnek elég legyen.

Az, hogy nem kell telepíteni, mert portable az honnan adja a teljes funkcionalitását a winnek? Miben több a linuxnál, amire meg telepíteni akarsz unos untalan? Linuxból komplett rendszerek vannak portablek, winből van ilyen? (Talán a 8-ból már igen, de nem biztos a teljes portableség)

törölt tag

válasz bambano #193 üzenetére

Itt a win védelmében megemlíteném, hogy sok elem jogi okokból nincs benne alapból. Mondjuk személy szrint én nem hiányolom őket.

#192 joysefke: tehát a logikád alapján ilyen megfontolásból akkor nem is lenne szabad a wint és a fizetős programokat használni.

törölt tag

válasz joysefke #173 üzenetére

Ha cinikus akarnék lenni, akkor mondanám, a FOSS SIP egy fos.

törölt tag

válasz joysefke #171 üzenetére

Szerettem volna a boltban megvett Rush for Berlint telepíteni W7 alá. A starakármi másolásvédelem elindult települni, majd mikor települt visított, hogy nincs, nem kompatibilis, stb., a telepítés meg megakadt. Azóta gép indításakor van egy hibaüzenet, hogy nem kompatibilis, programok listájában nem látszik, hogy uninstallálni lehessen, a játékot feltelepíteni nem tudom/tudtam. Pedig csak egy játékról lenne szó.

törölt tag

válasz Studiossrác #147 üzenetére

Most akkor komplett költözésről beszélünk, vagy arról, lehet élni linuxon, és jól lehet élni rajta?

Speciel az összes webes játék pont ugyan úgy fut, mint winen, a facebookosok is, a dobozosok pedig kezdenek terjedni, lásd Valve linux projecje.

"Mikor a játékokkal gondban van maga az operációs rendszer, a különböző programok telepítése pedig gondot okoz a usereknek. Esetleg vesz 1 jó kis egeret (bluetooth), amit nem ismer fel egyből a linux. Ezeket mind tudja orvosolni windows alatt. Le lehet most írni, hogy ettől még nincs lemaradva a linux, csupán user errorról beszélünk."

Mivel nehezebb bármilyen programot telepíteni linuxon, mint winen? Pláne a tárolókat is figyelembe véve? Operát, vlc-t, pidgint, skypeot pont ugyan úgy telepítettem, honlapra fel, katt a letöltésre és jött a cucc, települt. Vagy linuxon volt tárolóban, pipa elé, meg a többi program elé, és egy csomagban letöltötte, telepítette, nem nekem kellett megvárni, amíg egyik telepítés véget ér, hogy kezdhessem indítani manuálisan a következőt. Ha winen nem megy az egér, pont annyi a szívás vele, mint linuxon. Miért nem megy, hol kell keresni a hibát, stb.

törölt tag

válasz Studiossrác #143 üzenetére

És amire átlagfelhasználó használja a gépét mi nem megy linuxon? Játszani linuxon is lehet, élvezetesen is, olcsón is, vagyis ott sem jelenik meg negatívum.

#136 joysefke: nem csúcs gépen, hanem elég szutykon, összelegózotton, driverproblémákkal együtt is jobb teljesítményt nyújtott mint a driverekkel megtámogatott Win - AMD karit tudta kezelni, driverrel nem volt gond, Winen a drivert csak újraindítás nélkül, annak igényét az explorer.exe lelövésével kielégítve tudtam működtetni, újraindítás után pedig driver uninstall, install, explorer.exe leállít, újraindít. S semmilyen problémám nem volt linux-szal, kezelhetőség, bármi egyéb terén.

törölt tag

válasz Bici #125 üzenetére

A flamet indító kijelentést, miszerint a linux fényévekkel el van maradva viszont se perc alatt lehet cáfolni. Olyan vita egyébként most nem volt, hogy ultimate melyik rendszer a jobb.

#129 sh4d0w: fogadjunk, hogy az xp felhasználók jelentős részének eddig is pont annyira volt szüksége a supportra,mint ez után lesz?Így konkrétan semmilyen hátrányt nem szenvednek miatta, magyarul váltani sem fognak?

törölt tag

válasz Dark Archon #41 üzenetére

Ahhoz képest még mindig gyakori a ping és az ipconfic win alatti elővétele is, grafikus felület helyett. Na meg egy skypeot nem csak sudo apt get lehet beszerezni, netről letölteni pont olyan nehéz, mint win alatt.

törölt tag

válasz Sanya #29 üzenetére

Mert telepítésnél, frissítésnél a win nem kéri a kulacsod, ugye? Driver telepítés csomagkezelőből kat-kat, ok.

Az untiy hülyesége univerzális linux probléma?

Ennyiből mégis hogy sikerül leszűrni, hogy le van maradva mint a borravaló?

"nvidia optimus is tökéletesen működik linux alatt, a multitouch meg egyenesen csodás."

Nem rosszabb, mint win alatt az AMD+intel integrált kártya kezelése, az tuti.

törölt tag

válasz sing1ep1ayer #6 üzenetére

"Ha olyen általános célú, otthoni rendszerként használná valaki a Linuxot, mint mondjuk a Win 7-et (vagy az XP-t, ha már a cikkben az szerepel), akkor hamar rájön majd, hogy az ingyenes OS bizony fényévekkel le van maradva."

Ezzel vitatkoznék, pláne általános otthoni felhasználás esetén.

"Rengeteg területen a funkciók iszonyat szegényesek a Windowsban találhatóakhoz képest, tehát még csak azt sem merném állítani, hogy jobban testreszabható."

Mire gondolsz? Mert eléggé ellentétesen tapasztalom ezt.

"Stabilabbnak sem nevezném. A Debian ugyan kellőképp masszív, a többi disztró viszont könnyen összeomolhat hozzá nem értők kezében."

Ahogy tapasztaltam nem védettebb kevésbé júzererror ellen a wineknél.

"Otthoni mindenes rendszerként én mindössze 2 előnyt mernék valóban felhozni: ingyenes és kisebb a helyigénye mint a Windowsé, aztán itt be is lehet fejezni."

Ha akarod nincs csempe egyáltalán. Gyorsabb is tud lenni jóval az általános működése, ha az ember erre figyel oda.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés