- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
joysefke #233 üzenetére
"Egyáltalán hogyan akarod elvárni, hogy egy ilyen öreg csotrogányt támogasson a gyártója egy 2012-ben megjelent operációs rendszer mellett??? 5-6 évvel a gyártása után"
Érdekes, az ingyenes, nyílt forráskódú operációs rendszernek a legújabb verziója támogatja. És biztos vagyok benne, hogy a 13.10 is fogja, de még a 14.04 is. Halkan megsúgom, a telepített rendszer a gazdag felhasználói programkínálattal (nem ilyen Notepad tudással) is 7-8 gigát foglal el, nem 40-et.
Nem fért el valami generic driver? Az még, ha tényleg valami dzsunka nyomtatót vagy bluetooth-t vagy ilyesmit nem támogat, az is szemétség, de azt még valahol megértem. De alaplapi integrált hálókártyát? Anélkül még net sincs, bakker!
"szvsz így is többet kaptál mint amiért fizettél, szavad sem lehet"
Na ezért volt mindig is hányingerem, ettől a profitorientált hányingertől, amit az M$ képvisel. Működik? Működik! Célnak megfelel? Megfelel! Akkor miért akarnak rákényszeríteni, hogy dobjam ki, szennyezzem vele a környezetet? Majd váltok, amikor úgy érzem, hogy szükségem van a váltásra. Amíg működik, addig működjön és legyen hozzá driver.
(#279) tomtyi: "Addig megy a géped, amíg le nem állítod. A gnome is addig megy, míg ki nem lépsz. De ha egy menetben vissza is telepíted, akkor semmi nem változik."
És akkor mi történik, ha pár felhasználói programot, amire jelzi, hogy jött frissítés úgy frissítek, hogy éppen fut és előtte nem lépek ki belőle?
-
azbest
félisten
válasz
joysefke #281 üzenetére
Valószínűleg jobban járnátok asztali voip készülékkel. Bruttó 15-ért már kapni alap Cisco/Linksys SPA901-et, faja kis webes felülete van, ahol szépen bekonfigolható. Kijelzős változat talán 25 alatt van, mondjuk azt nem tudom szöveggel tud-e kezdeni valamit. Négy éve én is sokat szívtam a softphone-okkal, mire találtam olyat ami megy. Azért akad néhány [link]
-
dabadab
titán
válasz
joysefke #196 üzenetére
Aha, ertem.
Tehat kezzel szetganyolod a csomagkezelo adatbazisat.
Aztan meglepodsz, hogy ez igy nem mukodik teljesen jol.
Aztan szerinted ez a Linux hibaja.Ezek utan szamomra teljesen egyertelmu, hogy a SIP cuccok is azert nem mukodtek, mert nincs egyetlen normalis SIP-es megoldas sem, semmikeppen sem user errorrol volt szo.
-
bambano
titán
válasz
joysefke #138 üzenetére
neked se sikerült a terjesztése szót is elolvasni... nem vagy egyedül.
(#136) joysefke: jaja, tényleg flottul megy minden, az nsa-nál meg a cia-nál is ezt mondják, flottul járnak kis-be a wines gépekre. az ms flottul átküldi időben az exlpoitokat, a javításra meg várhatsz. szóval minden flottul megy, as usual.
-
-
pakriksz
őstag
válasz
joysefke #219 üzenetére
pedig a játék nem általános használat, már ha a multiplatform flash meg web alapú játékokat nem vesszük annak. Körülnézek az ismerősi körben, csak a kockák játszanak pc-n, a többiek max angry birds...
Ahol a gyerek játszik ott az előbb említett kategóriával játszik, vagy PS/Xbox-on...gördülékeny működés és win? Na ne röhögtess... az ms szoftvereket még csak minőséginek sem lehet nevezni, többség egyenesen hulladék, csak a piaci helyzetéből adódóan tudja letolni a zemberek torkán, de még van amikor úgy sem.
Valahogy az ext3-4-es fájlrendszereket sem látja az a windows amin minden megy, sőt eddig csak olvasót találtam hozzá ilyen fájlrendszerre, írás nem működik. Ellenben linuxon ahol semmi nem megy, kapásból felmountolja az összes NTFS particiót és írja olvassa.
-
törölt tag
válasz
joysefke #219 üzenetére
Szarawvindóz, nincs rajta Soul Calibur.
MS Office, szerintem vígan kiváltható átlagembernek mással, esetleg van wine.
"-Minőségi gördülékenyen működő szoftverek"
Hát, rögtön az OS-sel bukik a win, a programok gördülékeny működése pont egyforma.
"Néhány speciális szoftver, mert mindig van valami amit speciális, de használni kell, és természetesen csak Windowsra van meg. Az utsó például a pulzusmérős órámhoz kapott grafikonrajzoló és kiértékelő alkalmazás. Windows only. Tudom, futni meg edzeni meg pulzust kiértékelni rétegigény... De mindig van valami apróság, amihez windows kell"
Deszar a win,hogy nincs rá garage band.
#223 sing1ep1ayer: a hibrid müködés win7 alatt is szar tud lenni, a melegedés is, sima üres asztalnál egér sem mozdul esetben ha nem indítok speedfant akkor is pörgeti a rendszer a ventit sokszor, és forró levegőt okád magából a vas.
-
F34R
nagyúr
válasz
joysefke #213 üzenetére
Csak am linux alatt lehet korrigalni, windows alatt meg vannak korlatok, es ahogy windows-nal sem szeretem a csicsat es "nehez" kinezetet igy pingvin-en is inkabb a karakteres dolgokat kedvelem.
nekem meg felhasznalas szinten nem volt vele gondom, egyedul a sajat faroksagom miatt szenvedek alatta, de az sem annyira veszes, jaah meg szokoevente be szokott akadni a js.node a firefox-ba de azt is szerencsere ki lehet loni (tobbnyire ezt betudom a dzsunga oldalaknak is) -
Penge_4
veterán
válasz
joysefke #213 üzenetére
"Ő sem mondta azt meg, hogy milyen Linux kerüljön a gépére. Egy disztrót keres ami megfelelően működik."
Szerintem meg egyértelmű, hogy bármilyen disztró is, de a legfrissebb és a legújabb kell. Úgy korrekt, nem? Legújabb a legújabb ellen.
"Mindig ez van, ha a Windowsal van valami baj, akkor az megfogható, hogy"
Ahogy az is, hogy Gnome alatt buta a Power Utility. De Linuxon nem kell kernelt meg verziót meg minden mást cserélned ahhoz, hogy KDE-t pakolj fel (akár párhuzamosan megfér egymás mellett a kettő), míg Windows-on nem csak az alapokban módosult dolgokról (újabb verziójú NTFS támogatás, újabb verziójú Windows Explorer, újabb verziójú MS Paint, stb.) kell lemondanom, de már konkrétan meg vannak számlálva a napjai. Az, hogy supportált egy dolog. De nézd már meg, hogy amint megjelenik egy újabb, mindenki azt tolja ezerrel és háttérbe szorul prioritás tekintetében a korábbi verzió, akár bugfixekről, akár feature-ökről van szó.
-
törölt tag
válasz
joysefke #205 üzenetére
"Az általános tapasztalatom az, hogy desktop fronton használhatóságban a Linux rengeteget fejlődött, de nyomában sem volt egy aktuális windowsnak sem 2000-ben, sem 2013-ban és semmikor a két évszám között sem.
Nem azt mondom, hogy használhatatlan, sőtt van egy jópár terület ahová nagyon megfelelő a Linux (akár még a Windowssal szemben is), de ez nem a desktop, legalábbis, ha nem csak a legegyszerűbb feladatokat akarod megoldani."
2007-ben ubuntu is vígan megfelelő volt már bármilyen windows helyett korábban is XP-t váltani. Ma meg pláne.
Desktopon mi az a nem csak legegyszerűbb használat, ami miatt azt mondod, nem alternatíva? Egy FEA nem alternatíva alapnak? Ha ellenpéldát hozok rá, akkor sem?"Onnantól kezdve, hogy valaki vesz egy laptopot, OEM Windows Licensz van hozzá én semmi előnyét, értelmét nem látom egy Linuxnak"
Onantól, hogy lesz OEM Win-je, valóban nem feltétlen éri meg váltani, de onnantól, hogy vesz egy gépet opendos-szal, már mindegy mit rak rá, az esetek 99,99%-ában.
-
törölt tag
válasz
joysefke #197 üzenetére
Számomra eddig sosem okozott megtalálni a jó linuxos megoldásokat. winen pont annyit szívok mire találok értelmes programot, mint linuxon.
A rávilágításod eléggé olyan volt, hogy volt egy xar programod, és innentől az egész rendszer xar. (Pl. függőségi viszonyok automatizált kezelése). Erre hozom az ellenpéldát, eleve függőséggel indít, nem is tudok változtatni rajta, majd nem is tudom feltenni, holott x pénzt fizettem érte.
"Ebben a kontextusban én semmilyen előnyt nem látok a Linux megközelítésében."
Ja, hogy neked jó minden programod külön frissítgetni, a helyett, hogy a rendszer magától elintézi, az igazán remek és tényleg nem ad előnyt.
#198 sing1ep1ayer: winhez lehetőleg három évnél ne régebbi nyomtatót, VGA-t, stb. Ergo ott is válogatni kell. De már a vista korszakban kezdődött, mi tudta futtatni, mi nem, miközben linuxot tehettél akkor is szinte bármilyen procival bíró termékre. Ma sincs másképp, memóriát nézned kell, winnek elég legyen.
Az, hogy nem kell telepíteni, mert portable az honnan adja a teljes funkcionalitását a winnek? Miben több a linuxnál, amire meg telepíteni akarsz unos untalan? Linuxból komplett rendszerek vannak portablek, winből van ilyen? (Talán a 8-ból már igen, de nem biztos a teljes portableség)
-
sh4d0w
félisten
válasz
joysefke #171 üzenetére
"...Egy frissen feltelepített Windowsra akármilyen internetről letöltött appot egyből fel tudsz rakni (nagyon kevés kivételtől eltekintve), az működni fog nem igazán vannak függőségi gondok.
(max .NET-et kell frissíteni, de az ugye kb egy komponens /és azt is a gyártó szállítja/ és nem a fél oprendszer)..."Így is meg lehet fogalmazni, a valóság azonban az, hogy legalább hatféle redistributable vc++, háromféle .NET, meg négyféle DX9 kell az ilyen függőségek kielégítéséhez. Ennyi van a két éves Win7-en. Szuper.
#178 Penge_4: a sudo nem csomagkezelő, azzal csak az emeltebb privilégiumszintet engedélyezed magadnak, ne keverd a csomagkezelőkkel.
-
dabadab
titán
válasz
joysefke #171 üzenetére
Nem tudom, en majd' ket evtizede eve hasznalok Debiant, olyanra nem emlekszem, hogy egy csomag fuggosegeit kezzel kellett volna osszevadasznom barhonnan is, pont erre vannak a csomagkezelok. Valami olyat tudok csak elkepzelni, hogy nem SUSE-re keszult csomagot eroltettel fel ra, vagy valami hasonlo, nem rendeltetesszeru hasznaltot.
"Egy frissen feltelepített Windowsra akármilyen internetről letöltött appot egyből fel tudsz rakni (nagyon kevés kivételtől eltekintve), az működni fog nem igazán vannak függőségi gondok."
Es ha azokban a konyvtarakban, amiket hasznal, mondjuk biztonsagi res van, akkor az ugy is fog maradni, kiveve, ha kezzel vegigmesz a rendszeren levo osszes DLL-en es valahogy megprobalod kideriteni, hogy az milyen verzioju, van-e valami problemaja, elokerited valahonnan az ujabb verziojat, stb, stb.
Nyilvan meg lehet ezt (marmint hogy minden program melle odarakjak a neki szukseges konyvtarakat) Linuxon is csinalni (nota bene: vannak, akik meg is csinaljak), de nem veletlen, hogy nem ez lett az elterjedt modell.
-
törölt tag
válasz
joysefke #171 üzenetére
Szerettem volna a boltban megvett Rush for Berlint telepíteni W7 alá. A starakármi másolásvédelem elindult települni, majd mikor települt visított, hogy nincs, nem kompatibilis, stb., a telepítés meg megakadt. Azóta gép indításakor van egy hibaüzenet, hogy nem kompatibilis, programok listájában nem látszik, hogy uninstallálni lehessen, a játékot feltelepíteni nem tudom/tudtam. Pedig csak egy játékról lenne szó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest