Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"És akkor mi történik, ha pár felhasználói programot, amire jelzi, hogy jött frissítés úgy frissítek, hogy éppen fut és előtte nem lépek ki belőle?": semmi. unixnál (így linuxnál is) semmi problémát nem okoz, ha letörölsz egy fájlt és utána még használni akarod. simán működik, hogy megnyitsz egy új fájlt, letörlöd, majd írod-olvasod.
emiatt ha frissíted, az történik, hogy a futó program miatt megmarad az előző verzió is, az upgrade miatt meglesz az új verzió is, majd amikor kilépsz a programból, letörli a régit. az sem gond, ha a két verziónak ugyanaz a neve.
-
bambano
titán
válasz
Studiossrác #143 üzenetére
"Amire 1 átlagfelhasználó használja a gépét, azok közül minden megy winen.": ja, ha valaki felrakta neki. 30-50k között tudsz most wint venni, 200k-ból megvan egy olyan ms office, ami komolyabb feladatokra is alkalmas (tehát van benne pl. access), negyed millert egy lendülettel ki is gurítottál az ajtón.
persze, lehet rá OOo-t is rakni, teljesen igaz, csak ha már ooo-t akarsz használni, minek pazarolsz alá windowst?
az is kétségtelen tény, hogy linuxra nincs fotóbolt. legalább nem hazudoznak annyit a linuxos grafikusok.
-
bambano
titán
válasz
joysefke #138 üzenetére
neked se sikerült a terjesztése szót is elolvasni... nem vagy egyedül.
(#136) joysefke: jaja, tényleg flottul megy minden, az nsa-nál meg a cia-nál is ezt mondják, flottul járnak kis-be a wines gépekre. az ms flottul átküldi időben az exlpoitokat, a javításra meg várhatsz. szóval minden flottul megy, as usual.
-
bambano
titán
válasz
sing1ep1ayer #198 üzenetére
én pl. azért nem írtam semmit a hibrid grafikás notebookról, mert nincs mit mondani róla. (btw szokjunk már le erről a laptopozásról). van egy hibrid grafikás, wifis, 3g modemes notebookom, rá akartam tenni a squeezet, az meghasalt rajta (később rájöttem, a vt-d volt rosszul beállítva a biosban), fogtam egy akkor még erősen testing wheezyt, ráraktam és minden ment. megismétlem, mert ez nekem is újdonság volt: MINDEN MENT. úgy lett feltelepítve a notebookomra az akkor testing wheezy, hogy egy kib.tt konfigot nem kellett kézzel átírni. SEMMIT. az utolsó forrasztáspontig felderítette a vasat magától, HELYESEN, és *MINDEN* működött.
mit írjak neked? FOGALMAM SINCS, hogy mit csinál, nem kellett nyomozni, nem kellett netet túrni, semmit nem kellett csinálni, rárántott másfél giga deb-et, feltornázta és kész. nem fűti szét a notebookot, 9 órát megy akksiról, ha nem hajtom szét az agyát, ha rádugok egy kivetítőt, működik, a wifinél egy kattintás, hogy bekapcsolja a rádiót, meg egy kattintás, hogy felmenjen az általa ismert hálózatokra, a 3g modem dettó.
megvonási tüneteim vannak, én szerettem régen hekkelni, de nincs mit. arról most ne beszéljünk, hogy ehhez képest a gyárilag hozzáadott w7-tel mi volt, egy star wars hős jusson róla mindenki eszébe. A vége az lett, hogy gyalu. kifizettem, jogom van letörölni a francba, megszabadultam tőle. ballmer meg költse gyógyszerre.
-
bambano
titán
úgy érted, hogy hiányoznak linuxról a színvonalas ügyviteli rendszerek? láttál már te színvonalas ügyviteli rendszert, pl. oracle cuccai? sap? mert az oracle elsődleges platformja a linux, a sap is unixokon szeret menni, nem windowson. az, hogy találtál egy magyar garázscéget, amelyiknek a programja nem megy linuxon, kb. semmit nem jelent.
(#95) quailstorm: ha úgyis újrarakod a linuxodat, miért nem raksz fel valamit, amit nem profitért írnak tele buggal?
-
bambano
titán
válasz
Dark Archon #75 üzenetére
Az egész vita onnan indult, hogy: "Ha olyen általános célú, otthoni rendszerként használná valaki a Linuxot," szerintem is a hajlított lemezek tervezése meg a matlab az tipikusan általános, otthoni felhasználás. de főleg a matlab az, amit a hitelkárosultak is rendszeresen használtak, miközben épp szünet van a barátok közt öldöklésében... a sok hülye matekprofesszor, miért is tartunk itt...
-
bambano
titán
válasz
sing1ep1ayer #50 üzenetére
dikk má' hé... a linux rossz, a linux le van maradva, a linux funkciószegény, de a windows attól lesz funkciógazdag, hogy felraksz rá egy vlc-t, ami, valljuk be, a linuxhoz áll közelebb, opensource projekt lévén? aaaaaaaaargh most letettem a hajam.
"Mi van azzal, hogy a Linuxon bekapcsold az SSD-re a TRIM-et?": semmi. linuxon bekapcsolom az ssd trimet és kész. ja, de ez nem a blokkos eszköz dolga, ez a file system layer dolga, tehát nem ssd doktor program kell neked, hanem fájlrendszer doktor program.
"sudo apt-get install skype - nagyon vicces. Csináld már meg ugyanezt légyszíves egy 64 bites Wheezy-n!" rámész a skype.com-ra, rögtön linuxul beszél hozzád, kiválasztod a disztrót, és mit látsz??? na mit? debian 7.0 wheezy *MULTIARCH*. SEMMIT nem kell mókolni, wheezyre van gyári skype. légy szíves a szkájppal kapcsolatos problémádat porold már le, mert már a dínók is röhögtek rajta.
-
bambano
titán
válasz
sing1ep1ayer #6 üzenetére
oké, tehát a linux funkciószegényebb.
egyszeri júzer megveszi a lepukkadt gépét a hülyeboltban, szerencsés esetben kap hozzá oem licenszet, általános esetben freedossal, mer az ócsóbb. hazaviszi, felrakja vagy felrakják neki, mit tud vele kezdeni? nótped mint szövegszerkesztő meg passziánsz. ennyi a windows funkciógazdagsága. ja, azé' explórer is van benne.aki egy ilyen windózzal együtt tud élni, azelőtt megemelem a kalapom. a valódi élet inkább az, hogy warezolnak rá egy lopott offiszt, meg elkezdik mindenféle programmal telerakni, hogy élhető legyen a környezet. szkájp, böngésző update, driver update, ms security essentials, ilyen túl, olyan cucc, regcleaner, stb. kodek pakk, fontpakk, médialejátszó, filmlejátszó, normális levelező program, instant messenger, stb. csak pakolják, csak pakolják a programokat, mert a mai átlag otthoni élethez ezek kellenek. fless, jáva, .net upgrade. közben tornáztál egy nagyot az internet beállításokkal, főleg, ha nem vagy olyan szerencsés, hogy jó fajtájú hálózatod legyen otthon.
na ekkor jutsz el odáig, hogy van egy valóban funkciógazdag rendszered, aminek a mélyén ott pislog valahol az ntoskern.exe.
ehhez képest akár a debian wheezy: berakod az install cd-t, kiválasztod, hogy desktop, oszt megy. minden benne van a telepítő anyagban, amire szüksége van az egységsugarú readonly usernek.
tehát a linux a funkciószegényebb... oh wait..
ebben a hsz-ben természetesen nem mondok olyat, hogy mindenhova jobb a linux, azt mondom, hogy az állítás, miszerint "Ha olyen általános célú, otthoni rendszerként használná valaki a Linuxot,... az ingyenes OS bizony fényévekkel le van maradva/funkciószegény"
tévedés.
(#14) sing1ep1ayer: "A Linuxnál muszáj a hardvert az OS-hez összeválogatni": egyre több olyan tapasztalatot olvasni, itt is, a sajátom is ez, hogy windowshoz is muszáj válogatni a hardvert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Forrmell.enn
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest