- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
P9 Lite Mini/Y6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
biega
aktív tag
Kaptam egyet másodkészüléknek, Telekomosként látta meg a napvilágot, típusa SLA-L02. Elvileg duál SIM-es, de nem látja a második kártyát. Lehet tenni vele valamit?
-
törölt tag
Sziasztok.
Hol lehet beállítani, hogy ne lépjem túl az előfizetésem egyenlegét?
Köszönöm. -
scyllarus
veterán
válasz
FireFox1996 #159 üzenetére
Lássuk be, sokkal többet nem is ér így 2019-ben. De ennyiért tényleg jó.
-
FireFox1996
őstag
Telekomnál listaáron 14.960 Ft-ért lehet(ett) kapni, ennyiért elég jó ajándék
-
joebacsi4
tag
Sziasztok!
P9 lite Mini párosítható Samsung gear 2 órával? -
Krameg
csendes tag
Üdvözletem!
A P9 Lite mini készülékem kijelzőjének bal felső szélén egy 1,5 cm-es csíkban be van sárgulva. Valaki tapasztalt már hasonlót? Nyomást nem emlékszem hogy kapott violna, az alaplap melegedésére tudok gondolni, esetleg amiatt alakulhatott ki. Mert van mikor elég meleg állapotban van a mobil. Van esély rá hogy gariban cseréljék a kijelzőt? -
Zsoxx
senior tag
Leteszteltem néhány külső applikációval a különbséget. Camera MX, Open Camera, HDR Camera (ilyen nevű több is van, ez a szivárványszínű margaréta ikonnal jelzett). Egyértelműen nem jobb minőségű az általuk készített 8 MP-es fotó a 13 MP-nél, látszik rajta, hogy csak digitálisan lecsökkentett méretű, de ugyanolyan szemcsés a szélein.
Csak a saját kamera app-nál figyelhető meg a minőségi különbség, amit korábban írtam. Pedig elvileg ugyanazt az API-t használják. -
scyllarus
veterán
válasz
janeszgol #150 üzenetére
Nekem az SE jobban melegszik töltés közben.
Amúgy teljesen jó alapteló, fotózni nem ezzel szoktam (sőt, igazából mobillal ritkán fotózom), minden másra meg elég nekem. A cégnél erre cserélték a L550-eket (pontosabban választható volt ez is), a kollégáim fele-fele arányban választották az SE-vel, és nincs panasz rájuk. Az 550-hez képest meg pláne előrelépés minden téren. -
janeszgol
félisten
válasz
scyllarus #149 üzenetére
A Lumia 640-re is jött egy ilyen gyanakvás az egyik oldal tesztjében. Hogy igazából 5 mpx, mivel a Lumia 630 kameráját kapta, csak szoftveresen feljavít 8-ra, az f2.2-es rekeszérték meg szoftveres. Van Lumia 640-em, én nem látom rossznak a képet, de nem tudom ezt se megcáfolni, de bizonyítani csak annyit, hogy a Lumia 630/635 szebb képet csinál.
Kíváncsian várom a teszted. Tegnap előtt, kedden voltam egy nagyon jó haveromnál és a barátnőjének ilyen telója van. Én a szobában lőttem egy vaku nélküli fotót (világos volt még, délután kb 18 óra felé, ablakkal háttal álltam) és én teljesen jónak láttam maximum felbontáson. A telefon amúgy nem rossz. Panasz a töltés közbeni melegedéssel, forrósodással volt, ami nem mindig jött elő.
-
Zsoxx
senior tag
Lehet, hogy nem mondok újat, de észrevettétek már, hogy a 8 MP-es kép sokkal jobb minőségű, mint a 13 MP-es? Kevésbé szemcsés a szélein a kép. Ez általános jelenség az okostelefonoknál?
-
SPF
senior tag
Jelzofeny nektek jelez nem fogadott hivas eseten? Nekem egy ideje nem, hiaba van bekapcsolva...
-
törölt tag
-
scyllarus
veterán
válasz
#79715584 #139 üzenetére
Hát itt a cégnél 100+ darabot használunk, ilyen gondja senkinek nincs.
Vagy egyedi hiba, és akkor csere, vagy ami eszembe jutott: hogy fogja a telefont? Ott szoktak érdekes dolgok történni, ha valaki befogja a beszédmikrofont. Ha jól rémlik, az alján a bal oldali "hangszóró" lyuksor alatt van (de nem biztos), azt pl. pont le lehet takarni egy kisujjas alátámasztással. -
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap vettünk szolgáltatótól egy ilyen készüléket anyámnak. A hanghívás/telefonálás minőségével vannak bajok. A másik fél nagyon rosszul hallja őt, mintha "bugyborékolna" a vonal, viszont anyám tökéletesen hall mindenkit.
Tapasztalt valaki hasonlót? Vissza kell vinni cseréltetni, vagy van valami beállítás, amivel javíthatnánk a hívás minőségét? -
dzsi23
addikt
Minden jól van beállítva, alapjáraton nem lassú (vagyis egy csúcskészülékhez képest igen, de még egy középkategóriáshoz képest is), de amikor tele van a memória, és gyorsan szeretnék valamit fotózni, akkor bizony lassan csinálja. Ilyenkor ki kell üríteni a memóriát, az megoldja, kibírom, de 2018-ban ez már elég kényelmetlen dolog.
Érdekes, hogy alig tart valamit a memóriában, mindent újratölt, ha újra megnyitom a memóriából, mégis durván be tud lassulni. Egyszerűen rossz a memóriakezelése. Szabadon tart folyamatosan 800-900 MB-t, gyakorlatilag csak a felét használja a 2 GB-nak. -
lm83
őstag
A kamerában próbálj valamit állítani. Nálunk is először elég lassan csinálta, aztán valamit csinálgattam vele és azóta egyből megvan.
-
dzsi23
addikt
válasz
scyllarus #128 üzenetére
Én is használom 4 hónapja, el lehet vele lenni, de ennyi. Naaagyon be tud lassulni, nem ártana még bele ram, üzemideje kevés, és a kamera is gyenge minőségű. Ráadásul sokszor nagyon lassan készíti el a képet, és nem is az van a képen, amit fotóztam. Rányomok az exponálásra, olyan, mintha fotózott volna, de igazából csak 2-3 másodperccel készít képet. És még az iránytű és a giroszkóp is kimaradt (ezt valahogy átugorhattam a teszt olvasása közben, nem gondoltam, hogy ilyen alap dolog kimarad egy top-gyártó készülékből, még ha olcsó is). Na mindegy, még egy ideig elleszek vele, aztán csere.
-
KoryHu
aktív tag
Vettem két ilyen készüléket cégesre.
A cikk pontatlan, a videófelvétel lehet Full HD is, csak át kell állítani, azt pedig nem értem, hogy mitől duplikáció az email és gmail, vagy a galéria és a fotók. Másra való, más funkciót is tudnak. Más készüléken is így van, ott ez nincs kiemelve.
A rá rakott alkalmazások nagy részét simán le lehet törölni, ha valakit zavar (játék, egyéb bloatware appok, kivéve a Google appjait).
Érdekes, hogy van dupla koppos feloldás is. -
SPF
senior tag
Valakinek a hivasatiranyitast sikerult mar mukodesre birnia?
“Nem vart valasz a halozattol.” Mindig ezt a hibat kapom... -
törölt tag
Igen, olyanra gondoltam ami a Samsungokon van. Most tértem át Lumiáról. Ott volt óra a stand by képernyőn is. Nem gond. Akkor marad így.
Az autóstöltő is megoldódott. Nem az 500 forintos Kínait kell használni.
Köszönöm. -
scyllarus
veterán
válasz
#31418368 #119 üzenetére
Az nem a zárképernyő, az a stand-by.
Ahogy előttem írták, ilyen always-on display-szerűre gondolsz?
A Playen lehet, hogy van rá valamilyen alkalmazás, de nem biztos, hogy működik, plusz a nem amoled képernyő miatt meríteni is fogja rendesen az akkut. Ha ki akarod próbálni, a Playen keress rá az "always-on"-ra. -
törölt tag
Sziasztok!
Hogy lehet órát kitenni a zárolási képernyőre?
Köszönöm. -
ORCA58
addikt
válasz
#31418368 #111 üzenetére
P9 Lite(2016) a telefonom.
3-féle navival (Sygic, Igo Szülinapp és Here) próbáltam, közben a zene is szólt. Egyik navival sem fogyaszt olyan sokat, hogy a Nokia 550mAh autós töltő ne tudta volna ellátni energiával. Lassan de tölt is bele mindegyik esetben, és nem is melegszik! -
törölt tag
Sziasztok! Én kábé egy hete használom. Nyilván azoknak akik "mindene" a telefont használják kevés ez a készülék. Én inkább telefonként használom, ritkábban az okos funkcióit. Nekem jó. A számomra felesleges appokat töröltem. Így tárhelyet és sebességet nyertem.
Egy jó autóstöltőt keresek, ami GPS használat közben is tölti. A mostani sajnos nem jó. Pedig 1A-es. Ha valaki tud ajánlani egyet azt köszönöm. -
Grecky
senior tag
Kiegészítés a teszthez/specifikációhoz:
Videofelvétel: 1080p@30fps -> valamiért 720p a default
480p@120fps slow motion video2 napja tesztelgetem, hugomé lesz, tapasztalatok:
- kijelző minőség, fényerő hibátlan, simán full HD-nek néztem
- fotós rész rendben van, a tesztből kimaradt előlapi kamera képe teljesen vállalható, széles látószögű
- kisebb megakadások ugyan vannak a rendszerben, de bőven elfogadható szintű, ezt a huawei a szokásos
animáció gyorsítással orvosolja (fejlesztői beállításokban kikapcsolható)
- előlapi értesítő LED! - ebben az árkategóriában meglepően pozitív
- ujjlenyomat olvasó tökéletesen működik
- külső hangszóró hangminősége, sajnos hangereje elég gyérHirtelen ennyi, mindenképpen ajánlott készülék, főleg, h a héten Huawei akció keretében jóval olcsóbb.
-
SPF
senior tag
Sziasztok,
Hivasatiranyitast hol lehet aktivalni?
Kimeno bejovo hivasidot meg lehet nezni valahol? -
3shae
aktív tag
válasz
cpt_sanya #101 üzenetére
A Google store-ban valóban panaszkodnak de jobbára Huawei tulajok..
Újratelepítettem a telefont, most már elégedett vagyok a teljesítményével! Nem receg, nem dadog, jó vele írni is.
Strava továbbra sem jó. Összehúz pontokat, marhaságokat regisztrál stb..Szóval ez miatt kukáznom kell a telót..
-
dzsi23
addikt
"oldalt és hátul a fémlap, illetve az alsó-felső műanyag antennasáv kapott komfortos lekerekítést" - teszt
Biztos, hogy oldalt fémből van? Számomra nagyon műanyag érzése van, ami egyáltalán nem baj, sőt, jó kézbe venni egy műanyag telefont a sok fém után, főleg, hogy a kialakítása is bejön, szépen le van kerekítve mindenhol. Bár közben megjött a tok, így akár fém is lehetne.
A hátlap viszont lehet fém, de egyelőre ott is rajta hagytam a fóliát, elfér a tok alatt (vagyis csak ott hagytam rajta, elöl lecseréltem üvegfóliára).
Vasárnap beleraktam a simet, és mivel tok is van már tegnap óta, teljes értékűen használhatom, és vigyáznom sem kell rá, mint a hímes tojásra. Azt kell mondanom, semmi hiányérzetem nincs a J5 2017 után.
Féltem a virtuális kezelőgomboktól, eddig sosem akartam ilyen telefont, de úgyis nagyon terjednek a 18:9-es készülékek, már a samsung és a xiaomi is áttért erre (S8, Note 8, A8 2018, Redmi 5), előbb-utóbb úgyis váltanom kellett volna. Most váltottam, és teljesen jó, alaptalan volt a félelmem, percek alatt megszoktam.
Az ujjlenyomat-olvasó sokkal gyorsabb és pontosabb, mint a J5-é, még a Redmi 3S-énél is jobb, pedig az is nagyon jól tette a dolgát.
Ami hiányzik a J5-ből, az a kamera. Az sajnos messze jobb volt ott. De ez az ára az olcsóságnak. -
dzsi23
addikt
(#87) "tokot nehéz rá venni"
(#96) "azonnal kellett rá vmi tok hogy az első pillanattól fogva védve legyen ott és akkor ezt találtam"Nem érzel egy kis ellentmondást a mondataidban? A tokoknak sem jártál utána, és mégis azt írtad, hogy nehéz rá tokot venni. Nem nehéz.
"mondj bármit akkor is szar rajta gépelni"
Kíváncsiságból visszaraktam a swiftkeyt (vagyis engedélyeztem, mert letörölni nem lehet, így csak tiltva volt), és azzal is tudok írni rendesen. Töröld le a felesleges appokat, amiket nem használsz, mert van rajta bőven, és ahogy észrevettem, nagyon lassítják a telefont, ezért lehet, hogy rosszul érzékel. Én 20 appot biztos letöröltem/tiltottam. És azóta felraktam már 30-at, amiket használni is szoktam, de semmi baja, szal a gyári felesleges appok közül okozhat valami problémát. Ha ez sem segít, akkor vagy hibás az érintő panel, vagy user error.
És igen, ahogy scyllarus is írta, az eladó jó eséllyel nem is ismeri a stravat, de az a dolga, hogy eladja a telefonokat.
-
scyllarus
veterán
Szerintem sokan vették, csak a vásárlók és a mobilarena olvasók közös halmaza kicsi.
Az itteniek többsége ennyi pénzért Xiaomit vesz, a szolgáltatónál vásárlók meg többnyire nem járnak ide.3shae: Ez az év vicce eddig, ilyen kérést feltenni a hostesseknek
Azoknak fogalmuk sincs a telókról, nemhogy a kompatibilis alkalmazásokról (ilyen marginális appról pláne).
Ismered a viccet, amikor a piacon odamegy az árushoz a vevő, és megkérdezi: erős ez a paprika? Persze, atomcsípős! A következő vevő, ugyanarra a paprikára: ugye nem erős? Dehogy, csecsemők is ehetik! Így vannak ők is kb. -
3shae
aktív tag
- Dec 23 hajnalban hagytam eó a telefont.
- Aznap nem volt időm elmenni és körültekintően vásárolni.
- mondj bármit akkor is szar rajta gépelni
- megvettem ezt a szart és azonnal kellett rá vmi tok hogy az első pillanattól fogva védve legyen ott és akkor ezt találtam
- teszteket nem volt időm olvasni. Már nyultam volna a zsebembe hogy megnézzem, de akkor jutott eszembehogy néhai édesanyám kagylótelefonja van nálam ami ugye nem netképes..
- a huawei mördzsije beszélt rá tképpen a vásárlásra (annyit mondtam neki hogy stravaban erős legyen a bicózás miatt ) -
dzsi23
addikt
- ROHADT LASSÚ dadog reccen böngészéskor
Alapjáraton nekem is lassú volt, de letöröltem egy rakás appot, amit rászemetelt a huawei (na meg a telenor, mert náluk vettem), és azóta, ha nem is repül a rendszer, de pörög. Legalább is annyira simán pörög, amennyire 19 ezerért (előfizus ár) várnám. Ha te drágábban vetted (40-50k a bolti/kártyás ár), magadra vess, mert annyiért jobbat is vehettél volna.- mivel ROHADT LASSÚ gépelni is szar vele mert kihagy karaktereket.
Az általam törölt programok között a swiftkey is szerepelt, azzal lehet hibázik, nem tudom, nem szeretem, nem próbáltam, de a Gboard nem hibázott még 1x sem.- tokot nehéz rá venni, amit sikrült vennem az is marha drága volt.
User error. Pl. az aliexpress ugyanúgy tele van ezerféle, pár száz forintos tokkal, mint minden más teló esetén, de magyar boltból is 2500-ért rendeltem 2 tokot meg egy üvegfóliát (hétfőn érkezik).- átkúrás az egész, semmi köze a P9 szériához..
Ez sem a telefon hibája, sok helyen (pl. itt a tesztben is) leírták, hogy ez egy átnevezett Y6 Pro 2017. A hozzászólásodból ítélve, előbb megvetted, és csak utána olvastál tesztet. Öreg hiba, nem vásárolunk így, és nem ér csalódás.- közeli vakus képek sötétek mert szerintem késik a vaku..
Ez igaz, sajnos. Mentő lehetőség, hogy van egy "Folyamatosan ég" lehetőség a vakunál, amivel nincs ilyen probléma. Szelfizéshez persze necces lehet, mert kiégeti az ember szemét a sötétben. -
3shae
aktív tag
válasz
scyllarus #89 üzenetére
Igen, most olvastam a tesztet, kb mintha én írtam volna..
De a legfájóbb az, hogy tegnap az Auchanban megtapiztam egy J3 2017-et, és mennyivel gyorsabban pontosabban lehetett írni rajta.. Mekkora barom voltam hogy nem azt vettem.Ááááárrrggghhh!!
Kísért a múlt: mint régen kiforratlan szoftveren béna hardverrel na kb ilyen. Azt hiszem a galaxy duos vagy mi volt az a teló na ezt utálom annyira mint azt a mocskot.
-
scyllarus
veterán
Böngészéskor valóban nem egy sebességbajnok, de teljesen vállalható, én inkább ezen böngészek, mint az Iphone SE-men..
Gépelni sokkal jobb rajta, nekem nem hibázik.
Tokot 1000-1200 Ft körül hegyekben találtam az ebayen. Kinek mi a nehéz és a drága.
A P9 szériához valóban nincs semmi köze, ez a név csak marketingfogás a gyártó részéről.
A többiről nincs tapasztalatom. Érdekes, mennyire egybevág a te tapasztalatod a tesztelőével, ugyanakkor páran teljesen mást tapasztalunk. Nem tudom, mi lehet az oka. -
3shae
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen telefon tulajdonosa vagyok. A tapasztalataimat megosztom veletek, egyébként egy J3 2016- ról "kényszerváltottam" ugyanis elhagytam azt..
Tehát számomra ezek tetszenek;
- Fém ház
- 3000 mah akksi
- újjlenyomatolvasóAmi nem:
- ROHADT LASSÚ dadog reccen böngészéskor
- mivel ROHADT LASSÚ gépelni is szar vele mert kihagy karaktereket.
- Stravát szarul kezeli marhaságot művelt légvonalban összekötött két pontot (Gondolom elveszítette a jelet) zagyvaság az átlagsebesség, megtett távolság stb..
- tokot nehéz rá venni, amit sikrült vennem az is marha drága volt.
- átkúrás az egész, semmi köze a P9 szériához..
- közeli vakus képek sötétek mert szerintem késik a vaku..Röviden ennyi..
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Beszereztem egy P9 Lite Minit, mert J5-ömet sikeresen összetörtem, és gyorsan kellett valami olcsón. Simet csak hétfőn kapja meg, addig nem hordom magamnál, mert akkor jön meg rá a tok, nem akarom, hogy ez is csúnya véget érjen.Viszont ezen kívül már mindent beállítottam, programjaim egy részét is felraktam már, próbálgattam, és bizony teszi a dolgát. Nem egy csúcsgép, de annyiért, amennyiért vettem, teljesen jó.
Persze, az 50 ezres feltöltőkártyás árát nem éri meg, de még a bolti 42k-t sem, mert annyiért is van már R4X, ami nyilván többet tud, de előfizura (alsó kategóriás előfizetésem van) 19k-ért vettem meg, és ez az, amit az R4X-szel nem tehetek meg.A "ráknépségnek" (#53) köszönjük a szokásos böfögést, amit minden topikban meg kell ejtenie.
-
gam3r-x
csendes tag
Sziasztok!
Én több mint 2 hónapja használom ezt a telefont, és már akkor is meg lehetett kapni 48000 forintért az emagnál, függetlenül. Ez egy belépő szintű telefon, nyilván nem ezen futnak a leggyorsabban a 3D-s játékok, de az nem igaz hogy lassú a telefon. Mindennapi használatra pont elég, nem fagy, és nem akad. Az meg konkrét hazugság hogy 10Gb-ot foglal a rendszer. 5.83 Gb a szoftver, 1.3 Gb az alkalmazások, de abban már az általam telepítettek is benne vannak. Az akksija nagyon jó, neken 3 napot elmegy, viszont az 1A-es töltővel egy örökkévalóságig tart feltölteni. Értesítőled van, csak kicsi és lassan villog. Simán rá lehet nézni a telefonra két villanás között. Külsőleg kifejezetten igényes. 7.0-ás android van rajta 5.1-es emuival, és már több frissítés is jött. Ingyenesen letölthető témáival tetszés szerint variálható a felület. Szerintem jobb vétel mint egy hasonló árú Samsung. Lehet hogy egy Xiaomi még jobb vétel, de egy átlag felhasználó, aki 20 percet szán egy telefonvételre, nem is tudja hogy mi az a Xiaomi. -
TATU
csendes tag
válasz
#04441088 #78 üzenetére
Szerintem nincs benne ilyen.
(#3) domerator: +1
(#14) Swinegod: +1
(#57) scyllarus: +1
(#71) nyisziati: +1 -
törölt tag
Okostok beállítások hol vannak benne?
-
nyisziati
veterán
Teljes lokalizációról nem volt szó, de a MIUIHU tudja ezt is, hazai webshopoknál, magánszemélyeknél lehet így rendelni (többnyire), hogy eleve telepítve kéred.
Vagy a webshopnak megírod, hogy global dev rommal kéred, abban van magyar nyelv. Vagy az EU stabilban."Ugyanazt": két ugyanolyan telefon nincs, nyilván, de azért bőven összemérhetők.
Szoftverben nekem személy szerint a MIUI még jobban is tetszik, de nem vagyunk egyformák.Egyébként nézd meg, az okosteló ajánló topikban az érdeklődők hány százalékának ajánlják. És nem tegnap óta. Ahogy visszaemlékszem, kb. 2015-ben volt olyan, hogy a Honor valamelyik változatát ajánlották az érdeklődők javának, azóta ezt a szerepet fokozatosan átvette a X.
-
nyisziati
veterán
"amit megveszek (pontosabban megvennék) 100-120 ezer forintért, azt megkapom minőségibb kiadásban 70-80 ezer forintért is."
Így van, nekem is volt két Huaweiem, alátámaszthatom.
Aztán rájöttem, hogyha Xiaomit veszek, akkor szintén ugyanazt a minőséget megkapom még kb. 30-40 %-kal olcsóbban... -
scyllarus
veterán
Bocs, új korában néztem, akkor még v4 volt, 21k-t tudott. Mondjuk a 34 is jóval kevesebb annál, mint amit ez a teló tud. (Az S5 ugyanaz, 35k-t tudott) Manapság már kevesen méregetik az új programmal a régi hardvereket, hirtelen nem találtam.
A rendszer 6-ot eszik, és köszi, egészen kellemes felhasználói élményt nyújt az Iphone SE-vel párhuzamosan használva (ami, ha már a számokat erőltetjük, 120k-t fut)
A szintetikus tesztek nem adják vissza a valós használatban nyújtott teljesítményt. És nincs mindenkinek szüksége csúcshardverre, feleslegesen sok pénzért. Ez a teló sem az Antutu-huszároknak készült, ahogy a Redmik sem, viszont a mindennapokban teljesen használható, főleg amennyiért valójában megvásárolható. -
DrKapocs
őstag
válasz
scyllarus #67 üzenetére
Nem haragudj meg, de butaságot írsz. Xiaomi mi2s, Antutu 6.0.1-en mérve 34258 pontot ér el. Ez miért is fele annyi, mint amit ez a telefon tud?! (A Galaxy 5 pedig simán veri ezt, ez is butaság volt.) Egyébként igenis van értelme egy 5 éves vasat összevetni ezzel. Jól rávilágít arra, hogy ez a telefon már új korában is messze elavult. Azt ne mondd már nekem, hogy a 2/16 (amiből a rendszer eszik 10-et) az normális dolog 2017. év végén! Milyen felhasználói élményt nyújt ez a telefon?! Az 5 éves mi2s-ben van 2/16 (vagy 32). Aki kicsit is ért a telefonokhoz, ezért a készülékért ma már pénzt nem ad, főleg ennyit nem. Ha ajándékba kapja, megpróbálja visszavinni és kicseréltetni.
-
scyllarus
veterán
Igen, tényleg vicc. A Mi2 majdnem feleennyit "futott meg"
Sőt a 3 éves Galaxy S5 is kevesebbet ért el. De a te telód nyilván különleges.
Egy belépőszintű telót egyébként is érdemes összevetni a régebbi csúcshardverekkel.
De látod, te jól választottál annak idején, mert az ötéves telód használható még ma is. -
DrKapocs
őstag
"Hardverileg ugyanakkor ritmushátrányban van, meg-megbotlik saját lábában, így nem lesz 2017 végén a mobilparkett ördöge."
Ne vicceljünk már. A lassan 5 éves Xiaomi mi2s-em megfutja ezeket az értékeket. Nyomatékosítanám... lassan 5 éves! Vicc ez a készülék.
-
donnie.d
aktív tag
Nekem van egy 2017-es P9 Lite és teljesen megvagyok vele elégedve. Mondom én ezt, hogy évekig a nagy gyártók (Samsung, Sony) telefonjait vettem, és valahogy mindig próbáltam leplezni a csalódottságomat, ami egy-egy készülék okozott nekem.
Aztán a P8 Lite-tal beléptem a Huawei táborába, és akkor teljesen el voltam ájulva, hogy amit megveszek (pontosabban megvennék) 100-120 ezer forintért, azt megkapom minőségibb kiadásban 70-80 ezer forintért is.Persze itt is lehetnek gikszerek, ha jön egy frissítés, ami nem jól sikerült, vagy kicsit megkavarja a telefont.
Szóval részemről az érvelésed számomra nem helytálló.
-
blackmoto
senior tag
válasz
Eztis_Aztis #4 üzenetére
You made my day.
)
-
tomboy0013
veterán
válasz
Wiz Khalifa #51 üzenetére
A biztonsági frissítéseknek sok köze nincs a stabilitáshoz meg a gyorsasághoz sem.
A Pixelek meg a nexus-ok utódai szóval nem meglepő, hogy a "Nexus oldalán van frissítés szempontjából". A Nexus vonal 2 éve megszűnt. -
scyllarus
veterán
Nálunk is az egyik céges teló ez.
Wiz Khalifa: Azt erősen kétlem. Az MTK 6737 spec. alapján egyforma (magok száma, órajel, csíkszélesség, stb.) a SD425-tel, de ugye a Mali-Adreno különbség erősen errefelé billenti a mérleget.
Ram mennyiség, felbontás egyforma.
A Huawei közismerten elég jól optimalizál, a Nokia 3-ra viszont volt panasz e téren. -
ViZion
félisten
Még azt nem értem, h a 16 GB-ból csak 6 elérhető... az meg mi a franc? Mire kell 10 GB?
Nevetséges.
-
KoryHu
aktív tag
Én cégesbe nézegettem ezt a készüléket, kollégáknak. Nem túl nagy (ez adott esetben előny nálunk), de igazából használható sok mindenre, és árban sem rossz. Amikor 6-8 db-ot kell venni, nem mindegy az ár sem.
Szolgáltatóhoz kötve igazából ennyiért a Samsung J3 lenne (1-2 ezressel még drágább is), valamint a Nokia 3, szerintem ez is van olyan, sőt szerintem jobb is.Az viszont igaz, hogy a létjogosultsága max. kínálat bővítésre jó, mert 8500 Ft-tal lenne drágább a P9 Lite 2017 pl. házon belül.
-
scyllarus
veterán
Lehetne kicsit konstruktívabb társalgást folytatni? Nincs azzal baj, ha valakinek negatív a véleménye egy adott készülékről (amit egyébként nem is ismer), de ha már szükségesnek tartja közölni, legalább támassza alá pár érvvel is, ahelyett, hogy benyög 1-2 szót. Köszönöm.
-
no more
veterán
Ezek a Huawei lite telefonok nagyon bénák...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
scyllarus #50 üzenetére
A gond nekem az android vonalon hogy mindig van valami amiatt nem igazán tetszik. P9 Lite után volt egy S7-em. Az gyors volt meg minden de abban meg azok a "kényelmi" funkciók hiányoztak amit pl a P9 Lite-nál megszoktam meg az hiányzott hogy jöjjenek rendszeresen a biztonsági frissítések hogy stabil és gyors maradjon. Mert a Nexus pl ilyen.
Ezért váltottam vissza iOS-re. De jövőre veszek egy Google Pixel 2-őt (vagy ha lesz addigra akkor 3-at) és meglátjuk mi lesz. Mert az betyárosan tetszik és az is szerintem (mivel nem módolt OS) Nexus oldalán van a frissítések szempontjából.
Egyébként az a jó hogy ennyi féle telefon van hogy mindenki megtalálja a magáénak valót.
Amint lesz valahol kiállítva megtapizom azért ezt a Mini-t kíváncsi vagyok rá. A doboza amúgy emlékeztet a régi Vodafone-os telefonok dobozára az is totál piros volt.
[link]
-
scyllarus
veterán
válasz
Wiz Khalifa #49 üzenetére
Pont az volt a másik kiszemeltem. Havi 500 Ft plusz lett volna a Lite 2017, szóval nem tétel, de nem mertem megvenni az üveg hátlap miatt, túl sérülékenynek tűnt. Kipróbálva nem tűnt gyorsabbnak, az erősebb hardvernek nagyobb felbontást kell meghajtani.
Nekem 1 hónap után is megfelel, úgy, hogy én is SE mellett használom. -
Wiz Khalifa
veterán
Érdekes lépés ez a Huawei-től.
De kíváncsi lennék kajak milyen használni tartósabban. Nekem egy P9 Lite-om volt aztán anyámnak adtam mert agyfaszt kaptam a sebességétől.
Tehát kétlem hogy ez jobb lenne a Lite-tól. De hát ki tudja. Embere válogatja neki mi a jó. Anyámnak tökéletesen megfelel. Lehet ez is jó sok embernek de ennyiért nem éri meg. Az ember akkor kipótolja az árát 5-10k-val és vesz egy P9 Lite 2017-et.
-
janeszgol
félisten
válasz
grkalimari #42 üzenetére
Inkább vedd ezt. A P8 Lite-nak gyengébb a kijelzője, ráadásul szériahiba a wifi és BT halál, plusz a cikkben említett telefonra nagyobb eséllyel kapsz frissítést.
-
jacis
nagyúr
Napi két Huawei. Darabra megvan, de amúgy ez is egy nagy nulla.
-
nyisziati
veterán
válasz
Krisztianson #45 üzenetére
Az emlékek mindent megszépítenek...
-
Swinegod
őstag
válasz
grkalimari #42 üzenetére
Egy márkában gondolkodni hatalmas baromság, főleg ebben az árkategóriában. Redmi 4X, annyit mondok
-
scyllarus
veterán
válasz
grkalimari #42 üzenetére
A P8 Lite-ban ugyanakkora a tárhely. Ami ott gond, az a 2013-as Mali grafikus gyorsító, ami gyengébb az Adrenonál. Plusz az akkuidő is vékonyabb, amennyire én tudom. Szóval játékoknál gond lehet.
Az enyém éppenséggel fürge, de menj be egy áruházba/szolgáltatóhoz, próbáld ki, mennyire felel meg neked.
Sok függ attól is, mire használnád. -
grkalimari
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ezt a telefont érdemes venni vagy a P8 lite-ot (nem a 2017-re gondolok), ha csak huawei-ben gondolkodok és 50e a lélektani határ.
Árban kb. együtt mozognak. A P8 lite ellen szól, hogy 2015-ös telefon, viszont a P9 lite mini-nél ahogy olvastam az értékelést elég sokat megeszik alapból a 16 GB-ból és nem akarok úgy járni, mint egy másik telónál, hogy folyamatosan kevés a tárhely.., illetve az is eltántorít, hogy azt írják nem annyira fürge telefonnak tűnt és ez miatt meg a P8 lite fele hajlok újra.
Üdv,
grkalimari -
hardline
senior tag
válasz
scyllarus #36 üzenetére
"Az az érdekes, hogy a Redmi 4A topik indulásakor (csontra ugyanez a hardver mínusz ujjlenyomatolvasó) mindenki érdeklődött a teló iránt."
Ja, sokan. Talán azért mert hazai garival függetlenül 35 ezerért lehetett venni, nem pedig közel 50 ezerért, mint a tesztben szereplő huszadik bőrt a P9 névről. Csak úgy mondom.
-
scyllarus
veterán
válasz
Szabcsizz #34 üzenetére
Boltból valóban olcsóbb a Xiaomi. De ez szolgáltatónál nagyon megéri, ott meg csak a Note 4 van és csak a Pannonnál.
Az az érdekes, hogy a Redmi 4A topik indulásakor (csontra ugyanez a hardver mínusz ujjlenyomatolvasó) mindenki érdeklődött a teló iránt. Itt meg a gúnyolódás megy, fura módon Xiaomi/Galaxy Sx/Iphone tulajoktól)
-
DonaldJames
tag
Nem rossz.
-
BeryBp
csendes tag
Ez még a tavalyi Xiaomi Redmi 3s-nek se nagyon ellenfél, mert még az is több ponton jobb és még olcsóbb is volt, még megjelenési áron is. Persze márkanévvel eladható.
-
Krill77
őstag
10 gb az android? Uhh. Ami a kezemben van azon 2gb. Biztos, h az uj annyival többet tud? Kókányolás
-
arecibo
tag
Nem tudom miért kell ekézni... Második telefonnak vettem az S6 mellé, elolvastam a tesztet, azt hittem megint belefutottam valami sz@rba...Alap felhasználásra teljesen jó a teló. Akadás, fagyás nincs, akkuidő nálam 3 nap, mondjuk nem vagyok hard user. Úgy vagyok vele, az S6 megy a levesbe, ez nekem bőven elég. Fényképezni a nagygéppel szoktam, az S6-on sem volt még elindítva a kamera. Zenelejátszó, rádió rendben. Aut fényerő, értsítési led van. Telefonálásra jó a hangminőség. Szvsz jól van optimalizálva a rendszer. 700 mega alapból a ram használat, 1,3 giga fölé még nem tudtam menni vele (pedig ment az igo, bt kapcsolat a kocsival).Nekem bejött. Nem egy csilivili masina, de teszi a dolgát. Tudom, sokkal jobbak vannak ennél, meg minek ez ide, stb. A célközönséget kell nézni....pl én
-
koshmar
veterán
Miért kell lekerekíteni a sarkait..a P9 lite 2017-tel ugyanez a bajom, szóval csak sima P9 lite-ot veszek, úgy látom
-
törölt tag
Pont nemrég cseréltem kijelzőt ismerősömnek egy ilyen készüléken
2 nap után törte össze
Amúgy hozzá kell tenni hogy Ár/érték arányba nagyon jól összerakott kis készülék és egész stabil .. igaz nem sokat ér .. Még mindig maradok inkább Apple termékek szervizelésénél .. de becsuszik néha 1-2 droidos szutyok is
-
scyllarus
veterán
válasz
tony_snow #25 üzenetére
Magyarországon nagyon népszerű a P9, ezért neveznek minden telefont így itt. A P9 Lite 2017 is P8 Lite 2017 néven jött tőlünk nyugatabbra.
Szerintem se stimmel a név, se nem P9 se nem Mini, kifejezőbb a máshol használt Y6 Pro, de hát a marketingosztály mindenütt nagy úr... -
avlisz80
tag
EZOSZTMINEK???
-
Samsungi baberokra tor ugy latom
-
tony_snow
tag
válasz
kbyte1024 #23 üzenetére
Miért lenne gusztustalan, hogy pénzt akar keresni egy cég? És az utóbbi idők számaiból kiindulva baromi jól csinálják, amit csinálnak. Szerintem inkább csak elhibázott névválasztásnak tűnik, de nálam sokkal okosabb emberek vannak a Huawei döntéshozói között, biztos tudják mit miért csinálnak. Ha csak ez az egy gyártó létezne, ezzel az egy telefonnal a kategóriában, és az embereknek nem lenne választásuk, akkor lehetne gusztustalannak nevezni őket.
-
djhalasz
tag
Ingyen teljesen jó volt az előfizetéshez. 40ért el is adtam.
-
kbyte1024
veterán
Gusztustalan,hogy az 1000.bört is leakarják húzni a 9-es szériáról. Ez meg kb ahogy elöttem is páran megjegyezték egy rakat kaka! Már követni nem lehet a sok elnevezést ugyanarról a termékről.
-
blagolf
senior tag
Eszetlen egy elnevezés, ilyen mérettel.
-
donnie.d
aktív tag
Hát ettől a telefontól én nem estem hanyatt....
-
doooo
veterán
Mennyire gáz az az üres hely a második kamera helyén...
-
janeszgol
félisten
Azért a Huawei tud centizni. Ez a teló 55k. 60 ezer a P9 Lite 2016 (jobb kijelző), az Idol 5 (gyengébb SoC és kamera, de jobb kijelző és 3 giga ram), Nova Smart (2 giga ram miatt mindegy), Nokia 5 (kamera gyengébb.
Szóval lehet én is valami random Xiaomit vennék inkább. -
atike
nagyúr
Nem tudom elképzelni azt, hogy valakinek a vágyai tárgyát képezze ez a telefon...
-
Swinegod
őstag
Huawei: Can i copy your homework?
Xiaomi: Sure, just change it a little bit
Huawei: Jackpot!Redmi 4X copy, és még csak nem is mini, az a 4,5" lenne. Azontúl kávakirály is
-
Nimda
addikt
Ilyen egy Redmi 4X utánzat.
-
Findzs
addikt
Olyan mintha egy ránc felvarrott Y5 II lenne
-
bepe79
addikt
Igen, a legtöbb iphone user fejében az él, hogy android = laggos sz@r. Merthogy 5 évvel ezelőtt kipróbálta a Galaxy Ace-t vagy az S Advance-t. Hát már rég nincs így szerintem sem, az alsókategóriában is jönnek olyan készülékek, hogy az embernek leesik az álla, olyan sebességet produkál a készülék.
-
scyllarus
veterán
Hát, nem tudom.
Én egy hónapja használom - párhuzamosan egy Iphone SE-vel - csak hogy legyen viszonyítási alap.
Akadásnak nyoma sincs, nekem 41k felett volt az Antutu érték is, alapból nem 10 csak 6 GB volt foglalt.
Ezt sokkal jobban szeretem használni. Azt természetesen nem állítanám, hogy ez a jobb, de szívesebben használom, szóval olyan vacak sem lehet... -
z4 Zero
csendes tag
Párom húga 3 napja kapott egy ilyen készüléket afféle előkarácsonyi ajándéknak.
Flottás előfizuval, az ehhez járó karácsonyi Telenor kedvezménnyel alig 3200 Ft-ra jön ki a végösszeg havonta, ennyiért szerintem nem rossz.
Közösségi appokra, YT-ra és zenehallgatásra lesz használva, erre szerintem tökéletes, a kamera minősége meg annyira nem érdekli az új tulajdonost. Volt a kezemben néhány órát, a felület valóban komótosabb kissé, netezés közben sem siet el semmit a telefon, de úgy gondolom hogy amilyen áron sikerült hozzájutni az anyaghasználat, összeszerelés meg az általános teljesítmény egész elfogadható.
-
Eztis_Aztis
tag
Szerintem pedig ajánlott!!
Ajánlott, méghozzá azoknak, akik drágán keresnek sz@rt.
-
domerator
veterán
Plecsnihatár???? Miről beszéltek? Milyen plecsnit kapna? "Tetszett volna 2015-ben"?
Ez az igazi lehúzás!
-
vond
MODERÁTOR
"...adott a színvonal, hogy plecsnihatáron táncoljon. Hardverileg ugyanakkor ritmushátrányban van, meg-megbotlik saját lábában, így nem lesz 2017 végén a mobilparkett ördöge."
-
bepe79
addikt
2018-ra elértük, hogy az 5" és a 143,5 x 71 kiterjedés lett a "mini" ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- SzoftverPremium.hu
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged