- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
-
Mobilarena
P9 Lite Mini/Y6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
Minden jól van beállítva, alapjáraton nem lassú (vagyis egy csúcskészülékhez képest igen, de még egy középkategóriáshoz képest is), de amikor tele van a memória, és gyorsan szeretnék valamit fotózni, akkor bizony lassan csinálja. Ilyenkor ki kell üríteni a memóriát, az megoldja, kibírom, de 2018-ban ez már elég kényelmetlen dolog.
Érdekes, hogy alig tart valamit a memóriában, mindent újratölt, ha újra megnyitom a memóriából, mégis durván be tud lassulni. Egyszerűen rossz a memóriakezelése. Szabadon tart folyamatosan 800-900 MB-t, gyakorlatilag csak a felét használja a 2 GB-nak. -
dzsi23
addikt
válasz
scyllarus #128 üzenetére
Én is használom 4 hónapja, el lehet vele lenni, de ennyi. Naaagyon be tud lassulni, nem ártana még bele ram, üzemideje kevés, és a kamera is gyenge minőségű. Ráadásul sokszor nagyon lassan készíti el a képet, és nem is az van a képen, amit fotóztam. Rányomok az exponálásra, olyan, mintha fotózott volna, de igazából csak 2-3 másodperccel készít képet. És még az iránytű és a giroszkóp is kimaradt (ezt valahogy átugorhattam a teszt olvasása közben, nem gondoltam, hogy ilyen alap dolog kimarad egy top-gyártó készülékből, még ha olcsó is). Na mindegy, még egy ideig elleszek vele, aztán csere.
-
dzsi23
addikt
"oldalt és hátul a fémlap, illetve az alsó-felső műanyag antennasáv kapott komfortos lekerekítést" - teszt
Biztos, hogy oldalt fémből van? Számomra nagyon műanyag érzése van, ami egyáltalán nem baj, sőt, jó kézbe venni egy műanyag telefont a sok fém után, főleg, hogy a kialakítása is bejön, szépen le van kerekítve mindenhol. Bár közben megjött a tok, így akár fém is lehetne.
A hátlap viszont lehet fém, de egyelőre ott is rajta hagytam a fóliát, elfér a tok alatt (vagyis csak ott hagytam rajta, elöl lecseréltem üvegfóliára).
Vasárnap beleraktam a simet, és mivel tok is van már tegnap óta, teljes értékűen használhatom, és vigyáznom sem kell rá, mint a hímes tojásra. Azt kell mondanom, semmi hiányérzetem nincs a J5 2017 után.
Féltem a virtuális kezelőgomboktól, eddig sosem akartam ilyen telefont, de úgyis nagyon terjednek a 18:9-es készülékek, már a samsung és a xiaomi is áttért erre (S8, Note 8, A8 2018, Redmi 5), előbb-utóbb úgyis váltanom kellett volna. Most váltottam, és teljesen jó, alaptalan volt a félelmem, percek alatt megszoktam.
Az ujjlenyomat-olvasó sokkal gyorsabb és pontosabb, mint a J5-é, még a Redmi 3S-énél is jobb, pedig az is nagyon jól tette a dolgát.
Ami hiányzik a J5-ből, az a kamera. Az sajnos messze jobb volt ott. De ez az ára az olcsóságnak. -
dzsi23
addikt
(#87) "tokot nehéz rá venni"
(#96) "azonnal kellett rá vmi tok hogy az első pillanattól fogva védve legyen ott és akkor ezt találtam"Nem érzel egy kis ellentmondást a mondataidban? A tokoknak sem jártál utána, és mégis azt írtad, hogy nehéz rá tokot venni. Nem nehéz.
"mondj bármit akkor is szar rajta gépelni"
Kíváncsiságból visszaraktam a swiftkeyt (vagyis engedélyeztem, mert letörölni nem lehet, így csak tiltva volt), és azzal is tudok írni rendesen. Töröld le a felesleges appokat, amiket nem használsz, mert van rajta bőven, és ahogy észrevettem, nagyon lassítják a telefont, ezért lehet, hogy rosszul érzékel. Én 20 appot biztos letöröltem/tiltottam. És azóta felraktam már 30-at, amiket használni is szoktam, de semmi baja, szal a gyári felesleges appok közül okozhat valami problémát. Ha ez sem segít, akkor vagy hibás az érintő panel, vagy user error.
És igen, ahogy scyllarus is írta, az eladó jó eséllyel nem is ismeri a stravat, de az a dolga, hogy eladja a telefonokat.
-
dzsi23
addikt
- ROHADT LASSÚ dadog reccen böngészéskor
Alapjáraton nekem is lassú volt, de letöröltem egy rakás appot, amit rászemetelt a huawei (na meg a telenor, mert náluk vettem), és azóta, ha nem is repül a rendszer, de pörög. Legalább is annyira simán pörög, amennyire 19 ezerért (előfizus ár) várnám. Ha te drágábban vetted (40-50k a bolti/kártyás ár), magadra vess, mert annyiért jobbat is vehettél volna.- mivel ROHADT LASSÚ gépelni is szar vele mert kihagy karaktereket.
Az általam törölt programok között a swiftkey is szerepelt, azzal lehet hibázik, nem tudom, nem szeretem, nem próbáltam, de a Gboard nem hibázott még 1x sem.- tokot nehéz rá venni, amit sikrült vennem az is marha drága volt.
User error. Pl. az aliexpress ugyanúgy tele van ezerféle, pár száz forintos tokkal, mint minden más teló esetén, de magyar boltból is 2500-ért rendeltem 2 tokot meg egy üvegfóliát (hétfőn érkezik).- átkúrás az egész, semmi köze a P9 szériához..
Ez sem a telefon hibája, sok helyen (pl. itt a tesztben is) leírták, hogy ez egy átnevezett Y6 Pro 2017. A hozzászólásodból ítélve, előbb megvetted, és csak utána olvastál tesztet. Öreg hiba, nem vásárolunk így, és nem ér csalódás.- közeli vakus képek sötétek mert szerintem késik a vaku..
Ez igaz, sajnos. Mentő lehetőség, hogy van egy "Folyamatosan ég" lehetőség a vakunál, amivel nincs ilyen probléma. Szelfizéshez persze necces lehet, mert kiégeti az ember szemét a sötétben. -
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Beszereztem egy P9 Lite Minit, mert J5-ömet sikeresen összetörtem, és gyorsan kellett valami olcsón. Simet csak hétfőn kapja meg, addig nem hordom magamnál, mert akkor jön meg rá a tok, nem akarom, hogy ez is csúnya véget érjen.Viszont ezen kívül már mindent beállítottam, programjaim egy részét is felraktam már, próbálgattam, és bizony teszi a dolgát. Nem egy csúcsgép, de annyiért, amennyiért vettem, teljesen jó.
Persze, az 50 ezres feltöltőkártyás árát nem éri meg, de még a bolti 42k-t sem, mert annyiért is van már R4X, ami nyilván többet tud, de előfizura (alsó kategóriás előfizetésem van) 19k-ért vettem meg, és ez az, amit az R4X-szel nem tehetek meg.A "ráknépségnek" (#53) köszönjük a szokásos böfögést, amit minden topikban meg kell ejtenie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest