Hirdetés

Huawei P9 lite mini - kísért a múlt

Hihetetlen, de még mindig akad P9 a Huawei tarsolyában, bár az eddigi legkisebbet sem neveznénk miniatűrnek, csak a szokásosnál apróbbnak, szép külsővel és szerény belsővel.

Hirdetés

Külső, kijelző, csomagolás

Kezdetben vala a Huawei P9: egy remekül összerakott csúcskészülék, dupla Leica kamerával, kiforrott EMUI rendszerrel és phablet variánssal. Aztán lett a Huawei P9 lite: mutatós mobil, a kedvezményes árért cserébe elfogadható kompromisszumokkal. Majd következett a P9 lite 2017 (és a P8 lite 2017, meg a P10 lite, plusz az egyéb, elburjánzó középkategóriások), és megint kellemes volt az ár/érték mutató. Ha a Kedves Olvasó azt gondolná, hogy ezek után Sencsenben végleg elengedik a P9 kezét, rosszul teszi: 2018 határán is akad egy variáció a Huawei tarsolyában. Íme, a Huawei P9 lite mini, de akit a termékfotókat meglátva déjà vu érzése fogja el, megnyugtathatjuk: ezzel a készülékkel is találkozhatott már, csak Huawei Y6 Pro 2017 néven.


[+]

Kijelző-teszt
Mérés Huawei P9 lite mini Sony Xperia XA1 Huawei P10 Lite Motorola Moto G5
Képátló 5 hüvelyk 5 hüvelyk 5,2 hüvelyk 5 hüvelyk
Felbontás 720 x 1280 720 x 1280 1080 x 1920 1080 x 1920
Technológia IPS LCD IPS LCD LTPS LCD IPS LCD
Fehér fényerő 427 nit 549 nit 545 nit 503 nit
Fehér fényerő (min.) 5,7 nit 8,2 nit 3,2 nit 6,4 nit
Fekete fényerő 0,39 nit 0,48 nit 0,39 nit 0,34 nit
Kontrasztarány 1094:1 1144:1 1398:1 1481:1
Színhőmérséklet 7065 K + kézi 6715 K + kézi 7665 K + kézi 7022 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

A mini utótag egyébként apró készüléket sejtet, de az 5”-es képátló nem annyival kisebb az 5,2”-esnél, hogy indokolja, a 143,5 x 71 x 8,05 milliméteres fémház térfogata még nagyobb is az eredeti P9-énél. 145 grammjával és egykezes használatra alkalmas képernyőfelületével mindenesetre üde színfolt az óriásmobilok között, és a Huawei-től megszokott, remek összeszerelés is adott. Elöl a 720 x 1280 pixeles IPS megjelenítő védőüvege, míg oldalt és hátul a fémlap, illetve az alsó-felső műanyag antennasáv kapott komfortos lekerekítést, és bár a mutatós kivitel csúszós lett, mint a térkő ónos esőben, jobbra a hangerőszabályzó és a bekapcsoló, hátul pedig az ujjlenyomat-olvasó van tökéletes helyen.


[+]

A konstrukcióba nem, legfeljebb a Redmi 5-tel összevetve a terebélyes képernyőkávákba lehet belekötni, de felesleges: ritka a képernyődominancia 50 ezer forint környékén. Fontosabb, hogy az illesztések remekül egybetartják a házat, amely csak a legférfiasabb kézszorításra nyekken meg. Érintési hibák a felületen nincsenek, viszont nem árt pontosabban és határozottabban bökni, a reakcióidő így sem azonnali. Az IPS panel az ideálisnál fakóbb, oldalra fordítva gyorsan csökkenő kontrasztokkal. A fényerő közepes: odakint, árnyékban elegendő, napfény alatt viszont kevés, míg éjjel lehetne valamivel sötétebb.


[+]

Ha már maradt alul szabad hely, nyugodtan odakerülhetett volna a vissza, a kezdőoldal és az alkalmazásváltó gomb. Elrejteni a virtuális variációjukat ugyanis nem lehet, csak a sorrendjüket megcserélni. Felülre 5 megapixeles kamera, fénymérő, közelségérzékelő és beszélgetési hangszóró jutott, míg alul Huawei felirat csillan meg a fekete festés előtt. Márkajel hátra is került, némi minősítő felirat kíséretében, és az ember már elégedetten csettintene a felső, hosszúkás kamerarészre pillantva: dupla lencse ennyiért?


[+]

De nem: egyszerűen csak maradt a hosszúkás védőüvegből raktáron, a 13 megapixeles szenzor és a LED villanó között másodlencse helyett üresség tátong. A vérvörös dobozról ugyanez nem mondható el, találni benne a P9 lite minin túl ugyanis néhány hasznos tartozékot. Így egy microUSB kábelt, egy 1 amperes töltőt a 3020 mAh-s telep etetéséhez, egy rövid útmutatót és egy SIM tűt, ami a készülék bal oldalát nyitja. A lite mini két nanoSIM-et, vagy egy ilyen lapkát és egy microSD kártyát fogad be, míg a készülék teteje a 3,5 milliméteres jack dugaszt várja. A miniatűrnek nem nevezhető P9 variáció nem akar kitűnni a tömegből, ám nem is köt kompromisszumot anyaghasználatban. Azt hardverben teszi, lásd a következő oldalakat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Tovább bővült a Huawei P9 család

  Csak nem akar a gyártó a tavalyi szériaszámtól megszabadulni: a P9 Lite (2017) után hazánkba érkezik az 5"-es P9 Lite Mini.

 • Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén

  Új modellszámozási rendszer első eleme lehet ez a középkategóriás termék. Itthon is kapható lesz, hozza a gyártóra jellemző stílusjegyeket és minőségi elvárásokat, plusz Android N-t futtat.

 • Huawei P9 Plus - nyomós ok

  Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

 • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

  A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

Hirdetés