-
Mobilarena
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ignisz
senior tag
Letöltöttem és frissítettem a telót. Nincs visszhang, gyorsan korrekten működik. Egy dolog zavar. Nem tudom az Adobe Readert visszatenni. Más találkozott ilyennel?
-
bubus66
nagyúr
válasz Tamás88 #4495 üzenetére
Nem kötekedésnek szánom de szerinted ezek a képek milyenek?
ADAM1337 Fórumtárs készítette. Huawei P8 Lite készülékkel.
(#4494) kolosanyi
Céges legalább a készülék?
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
-
kolosanyi
veterán
válasz Tamás88 #4480 üzenetére
Fogalmam sincs mi bajod a kamerával. Én hatósági bizonyítékok rögzítésére használom és eddig egyszer sem panaszkodtak a főnökeim, hogy rossz lenne. Először még meg is dicsérték, hogy mennyivel jobb, mint a régi kompakt meg a még régebbi bridge (HDR miatt nem ég sz*rrá a felvétel ha olyan témát kell fotózni, illetve a videó felbontása is nagyobb).
Állítsd nagyobb érzékenységre, akkor nem mosódik el.
-
válasz bubus66 #4483 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, gondolom ugyanazok az elérhetőségek lesznek, mint ami a Hicare-ben benne van.
Ezt a lekezelő stílust pedig légyszíves fejezd be, mert ha én nem így beszélek, akkor elvárom, hogy mások se beszéljenek így velem (az, hogy hogyan beszélsz a többiekkel, az nem érdekel). Amúgy nem csak nekem volt gondom a kamerával. XD Remélem, hogy a továbbiakban is jó partnerek leszünk.
-
bubus66
nagyúr
Nincs az app-ban esetleg olyan beállítás (ez csak tipp). Akkor passz
#4487) alberttt
Tényleg örülj neki én még nem vettem észre és én is használom a telefon..
Majd en se irok ide semmit, aztan kesz!
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
válasz alberttt #4485 üzenetére
Te meg használd a szerkesztés gombot (van rá 5 pereced) ha nem tetszik nem olvasod el ennyi.. A másik képernyő záron miért jelenne meg? Kipróbáltad?
ignisz
Kértem valamit tőled privátban figyeld majd meg légyszíves köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz Tamás88 #4480 üzenetére
Arra, hogy profi képet csinálj fényképezőgép való legalább is én azt szoktam használni. Van Huawei ügyfél szolgálat van telefonszám lehet jelezni feléjük (ha esetleg érdekel meg adom az élérhetőségüket).. Arra pedig amire kell megfelel.. Eddig csak neked volt bajod vele akkor használj egy Xperia M2 na akkor ...................................
(#4481) ignisz
Nem szoktam nézni a kernel dátumát minek is néznem abbol sokat nem tudok meg max akkor ha szétszedem a 133 és a 171 kerneljét
[ Szerkesztve ]
-
dobzy
tag
Sziasztok!
Csütörtökön vettem egy ilyen telefont, és eddig nagyon tetszik. Olvasgattam a topikot. Eddig amit tapasztaltam, az, hogy amikor telefonálok, akkor a másik félnél visszhangzom. A B170-es dualos ROM van fenn. Erre továbbra sincs megoldás? Na meg azt vettem még észre, hogy PowerAmp-ot használok és nem jellenik meg a zárolóképernyőn a zenelejátszó-widget, csak akkor, ha a gyári lejátszót elinítom. Aztán, amikor újrainítom a telefont természetesen eltűnik. Szerk: Mostmár egyáltalán nem jelenik meg... Ez lehet poweramp bug, vagy a telefoné? Más találkozott már hasonlóval?
Előre is köszönöm a vászokat.[ Szerkesztve ]
-
válasz bubus66 #4478 üzenetére
Remélem a kamera szoftverét is megcsinálják, mert olyan életlen képeket készít, mint a huzat. Bár lehet, hogy egy másik kamera szoftverrel át lehet hidalni, de akkor is. Meg amúgy is ezt is reklámozzák, hogy milyen jó képeket lehet készíteni.
Most néztem meg, és egy másik kamera szoftverrel (Camera JB+-al) némileg jobb, élesebb képeket lehet készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz orsacchiotto #4477 üzenetére
Annyit mint te én is ezt tudom, de ahogy a javítást szeptemberre (170-171) ígérték és November lett belőle akkor talán karácsonyi ajándéknak megkapjuk az 5.1.1-et.
-
bubus66
nagyúr
válasz orsacchiotto #4475 üzenetére
(#4475) orsacchiotto
Igen , csak a kétgombos módszer különbözik tőle, mert ott tudsz cachet törölni. ami szintén ajánlott.
(#4473) ignisz
Ha nem csinálsz full wipet akkor neki se állj mindegy, hogy helyivel vagy nem helyivel csinálod a full wipe akkor kell ( vagy is ajánlott) a bugok elkerülése végett meg kell különben a custom mappába lévő csinál egyet.
[ Szerkesztve ]
-
orsacchiotto
tag
Sziasztok!
Két nagy kérdésem van. Fontossági sorrendben a következők.
A "Project Menü" -ben ( *#*#2846579#*#*) lévő,
5. pont Restore Factory használata meg eggyezik -e
az általatok ajánlott resettel?A B170 -re mikor várható az 5.1
Ha jól emlékszem azt is november 20. körülre
ígérték. Tud valaki konkrétabbat?Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
"Az érett búza, lehajtja a fejét."
-
gyuszmó
őstag
Üdv urak
Ismét érdeklődnék :
" Light Manager appot ,hogy tudom belőni, hogy a viber is jelezzen ?
Használja vki ? vagy bármely mást amivel működik ? "
Nincs rá releváns válasz ?
köszi
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
bubus66
nagyúr
Én az egész ROM fastboot-tal tettem fel, de mehet helyivel is. Csak előtte csinálj egy FR.
Vagy csak a Custom mappába lévő update.app akarod feltenni?
-
bubus66
nagyúr
Az ROM való zsonglőrködés az a szakmai Topickba tartózik a Fólia, meg nem.
(#4468) ignisz
Igen majd nem mindegyikünk így tette fel. Ez azért lett letöltve és feltéve, ha valami gond van és újra kell húzni akkor nem kell 133 utána OTA stb. Nekem sem volt vele semmi gondom. De én fel fogom tenni mivel van benne egy custom mappa, és kíváncsi vagyok mi javítottak benne.
Szerinted nekem mióta van fent a 171-es?? Mikor az OTA frissítés meg jelent.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz Tamás88 #4463 üzenetére
Igen tudod sőt nálam 200kb/s helyet akár 3 Mb/s is tölthető
Persze ha nem lett volna fóliával tele szemetelve a topick akkor talán észre lehetett volna venni.
Nekem már 20.óta fent van 3 táron is azóta már kettő telefont meg is csináltam vele..A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
sonix
csendes tag
elnézést ha off volt, azért köszönöm a válaszokat.
-
Óra-->Ébresztő, és ott szépen rákoppintasz arra az időpontra, amit módosítani szeretnél, és ott a csengőhang résznél tudod módosítani.
Ja és most 20-án jelent meg az egysimes 171-es rom, akit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
szetib
tag
Valaki rájött már, hogy hol lehet az ébresztőhangot módosítani?
-
atomka78
tag
válasz bubus66 #4442 üzenetére
Talán azért mert elmondtam a t-mobil ügyfélszolgálatán hogy nekem mi van és erre ö ezt mondta.Én nem születhettem olyan okosnak mint te.....
ezért kérdeztem és próbáltam segítséget kérni...
de a kritikán kívül nem sokat kaptam...
Majd a következő életemben olyan okos leszek mint te..
Üdv. -
MeGabee
senior tag
Megkérnék mindenkit, hogy fólia problémákkal ne szemeteljük tele a Topikot!!!
A problémákra az alábbi topikokban tudtok tanácsot kérni: Kijelzővédő fólia felhelyezése , esetleg Xpro topik.
Köszönöm
"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
bubus66
nagyúr
-
bubus66
nagyúr
válasz adriano18 #4453 üzenetére
A Huawei ügyfélszolgálata szerint NEM AZ! Nem magamtól találtam ki, van három típus ennek a készüléknek.
Látod ahol az odavan írva
P8
IPS-NEO LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.2 inches (~71.4% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 1920 pixels (~424 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass 3P8 Lite ALE-04
DISPLAY Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.0 inches (~68.3% screen-to-body ratio)
Resolution 720 x 1280 pixels (~294 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Emotion 3.0 UIP8 Lite ALE-021
DISPLAY Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.0 inches (~68.3% screen-to-body ratio)
Resolution 720 x 1280 pixels (~294 ppi pixel density)
Multitouch Yes
- Emotion 3.1 UIPersze ha elakarok valamit adni akkor olyat is oda ír, ami nem fedi a valóságot..
[ Szerkesztve ]
-
btcenter
csendes tag
Én ezt használom több mint három hónapja és tökéletes, nem válik el egyáltalán.
http://www.aliexpress.com/item/New-0-26mm-Full-Screen-Protection-Tempered-Glass-Film-For-Huawei-P8-P7-P6-Screen-Protector/32404280932.html[ Szerkesztve ]
-
orsacchiotto
tag
Szia!
Soha nem használtam fóliát és tokot sem a telefonjaimra,
inkább vigyáztam, vigyázok rájuk. Pici odafigyeléssel, nem gond ez.A barátom javaslatára hagytam rajta a gyári fóliát, mintha nem is lenne
rajta, nagyon jó.Telefonos szaküzletekben tetess rá egy normál, méretpontos fóliát.
Cca 1500 Forint, nem nagy rizikó és általában jók.
Természetesen csak a karcok ellen véd, leesés ellen nem sok védelem van."Az érett búza, lehajtja a fejét."
-
szetib
tag
Érthetetlen miért enged fel a fólia csak egy bizonyos részen, máshol nem. A furcsaság az, hogy nem válik el a kijelzőtől, a szélen légmentesen zár, viszont levegős lett alatta. Még nem szedtem le, de feltünő ha rápillant az ember.
-
MeGabee
senior tag
válasz Feczeaux #4428 üzenetére
1.: Én ugyan nem használom ezt a funkciót rajta,de múltkor én is észrevettem,hogy olyankor elmegy a hang.Írj a Huawei supportnak,hogy a következő frissítésben már javítsák ki.
2.: Nekem nem ad fel a "smart lock"-ra semmit a beállítások.
3.: Az Összefoglalóban benne van a hibák között.99%,hogy ez a fajta random memóriafogyásra hivatkozó bezáródás az 5.1-el meg fog szűnni.
4.: Témafüggő a dolog.Az alap default(magazine) témánál megjeleníti.Én ezt használom,pont ezért.
"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
atomka78
tag
válasz bubus66 #4437 üzenetére
Rendben.Ha valakit érdekel akkor én úgy oldottam meg,hogy a Crome böngészőbe bővítményként betettem az apk dowloander progit.utána megkerestem a google play en a mobiltárca alkalmazást.ezt beregisztráltam egy mobiltárca képes telefonnal és letöltöttem az apk-t.felmásoltam a huawei p8 lite telefonomra és feltelepítettem.
Működik.
Biztos van egyszerűbb módja is ,de én nem nagyon vágom a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
-
bubus66
nagyúr
válasz atomka78 #4430 üzenetére
(#4430) atomka78
Szia Légyszíves kérd meg őket, hogy mutassanak már 150-est, mert nincsen a Telekomnál csak 130-as a van.
Ha megkérdezhetem, te hogyan akarsz dualosra singlet feltenni???? Bocsi de te hol olvastad azt hogy a Telekomost felteszed a dualosra?
(#4429) adriano18
Nem GG a Kijelző!!!
[ Szerkesztve ]
-
atomka78
tag
Sziasztok.az lenne gondom,hogy én is szenvedek ezzel a mobiltárca programmal.Nekem független dual sim és 170 es build van.azt mondták a tmobilnál,hogy az ALE-L21HUN150 build kell.Letöltöttem,kicsomagoltam,feltettem,Majd telepités megkezdése ekött azt írja,hogy software install failed
Mi lehet a gond?Probáltam belső tárhelyre és sd re is.Köszönöm. -
adriano18
tag
sziasztok!
Szeretnék venni egy ilyen készüléket. Érdeklődnék, hogy most a kijelző anyaga gorilla glass? Mivel Nano shine kijelzővédő folyadékot szeretnék rá, és azt csak gorilla glass anyagú kijelző boritásra lehet. -
Feczeaux
csendes tag
Sziasztok
Egy hét használaton vagyok túl a P8 Lite-al. Alapjában véve meg vagyok elégedve a masinával. Gördülékeny, nem laggol, igaz nem is pakolom tele a telefont.
Az aksija bírja az egy napot, ebben van cca 1 óra rádióhallgatás, netezés wifin és mobilneten, plusz telefonálás, kb 20-40 perc naponta. Nekem megfelelő.Kb a felét már elolvastam a fórumnak is, de keresek még néhány választ a kérdéseimre.
1. Ha rádiót hallgatok és mondjuk kapok egy értesítést akkor elhallgat a hang. Ez mitől lehet? Baromi nagy bug szerintem csak hívásnál kellene elhallgatnia.
2. Nem találtam eddig megoldát a smart lock funkcióra, ez otthon nagyon praktikus itt pedig hiába ajánlja fel a beállításokban rákeresésnél, hiánytik az a menüpont.
3. Ez egy egészen új dolog. Bárhol gépelek, néha önálló életre kel a billentyűzet és fogja magát és eltünteti a billentyűzetet. Ezt csak a swipe billentyűzetnél tapasztaltam a google billentyűzetnél nem, de az nagyon puritán.
4. Nem jelentek meg az értesítések a záró/nyitó képernyőn. Ezt most úgy eszközöltem, hogy feltettem egy alternatív záróképernyőt (CM Locker). -
-
zoli62
addikt
Több mint egy hónapja használom a Huawei Ascend P8 Lite-ot. Egy Samsung Galaxy S Advance-ot cseréltem le erre a telefonra. Eddig csak jó tapasztalataim vannak vele, hálózatfüggetlenül vettem az Euronics áruházban. Amitől féltem, az akku gyengébb kapacitása, és az ebbeől fakadó alacsonyabb készenléti idő szerencsére nem annyira vészes. Dual Sim-es, ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy ezek valóban tudnak két vonalon hívást kezelni?
-
bubus66
nagyúr
Ki jött a P8 Lite firmware ALE-L21C432B171 (single-SIM, Android 5.0, EMUI3.1, Európai általános verzió) aki eddig nem akart frissíteni OTA-n keresztül a ROM-cserével (szolgáltatósra értem). Annak most lehetősége lesz fastboot módszerrel feltennie. Letöltés nálam lehetséges
-
Zsolty20
senior tag
Üdv srácok!
Csupán kíváncsiságból kérdezem, hogy létezik-e másfajta ROM a telefonra a gyárin kívül? -
eenvagyok
csendes tag
Sziasztok! A 4g-t mind a két sim foglalatból tudja (persze nem egyidejűleg). Tehát mind1 melyik kártyámból szerzek mikrót, illetve a másikból nanót?
-
mumuss
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy az alapértelmezett tárhely az sd kártya, és mégis a telefonra telepíti az alkalmazásokat?? Ráadásul Titanium backup-ban sem találom azt a lehetőséget, hogy sd-re helyezzem átMate 10 pro/Note 10
-
valterka7
csendes tag
Sziasztok!
Jelzett a kis drága, hogy elértem a 2gb forgalmat. Megnéztem és van rajta egy menűpont, hogy adathasználati figyelmeztetés. (dual sim a telóm) Azt megnyitva találom meg, hogy adathasználat. Itt lehet beállítani a korlátot, valamint, h figyelmeztessen ha elértem az adott forgalmat. Ez a figyelmeztetés az értesítési sávon jelent meg. Viszont magában a telefonban nem találom. Valaki tudna segíteni, hogy hol is keressem? Az összefoglalóban benne van egy erre vonatkozó leírás, de az nem ez. :-)
-
kolosanyi
veterán
válasz orsacchiotto #4416 üzenetére
Én tűzoltó vagyok, de a BM minden alkalmazottja aláírja ezt a papírt amikor felszerel. És ez vonatkozik rájuk, családjukra, baráti körükre. Nem azt jelenti, hogy tuti állandóan megfigyelik, arra nincs kapacitása senkinek, de akármikor sorra kerülhet.
Mindenesetre tényleg észre lehet venni, akármennyire is bénán hangzik.
-
orsacchiotto
tag
Bizony ez így van!
A lehallgatáshoz, azért az alapos indokon kívül,
kell még egy két "komolyabb" engedély, tehát nem egyszerű!Ha lehallgatnak valakit, arról f.ngja sincs.
Igen kikapcsolt állapotban is, amíg a sim kártya áramot kap,
addig bármit tehetnek a telefonnal.ps.: Nem kell ezt paranoid módon kezelni!
"Az érett búza, lehajtja a fejét."
-
akosright
tag
Sziasztok. Lehet talán egy aksis fórumban lenne a helye , de bepróbálkozom. 😃
Szóval ha a gyári 1000 mah-s töltö helyett egy 400 mah-s töltővel töltöm a telefont akkor azon kívül, hogy tovább tart a töltés, kímélem az akksit és elképzelhető, hogy tovább bírja? Vagy ez csak városi legenga? 😃[ Szerkesztve ]
-
sly160
csendes tag
válasz samu2062 #4401 üzenetére
Ezt komolyan gondoljátok? Remélem csak vicceltek. Ti akik a digitális korszakban éltek, ugye nem gondoljátok komolyan, hogy bármit is észre lehetne venni belőle ha lehallgatnának. Ugyan miért visszhangozna? Azért mert valaki rááll a telefonod által használt frekvenciára. A legszebb mikor azt hallom valakitől, hogy "hallok egy kattanást amikor hívást indítok". Persze, indították a szalagos Unitrán a felvételt.
-
törölt tag
Üdv a klubban! Tapasztalatból ajánlom, hogy több üvegfóliára ne költs, mert ugyanez lesz. Igaz nekem a másik oldalán problémás. 3db-ot dobtam ki. Elég szomorú egy ekkora gyártónál egy ilyen probléma.
Ui.: Egy kérdés, bal vagy jobb fülednél telefonálsz? (csak érdeklődés képpen)
[ Szerkesztve ]
-
Atomcsirke
aktív tag
Mennyivel szebb lenne, ha itthon is árulnák a 32GB-os változatot, már csak gari szempontjából is.
Vagy ha a gyártók ezeknél a "vagy-vagy" jellegű dua..., izé másfél-SIM-es készülékeknél elfelejtenék a vérbe a 16GB-os modelleket.
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
ravebp
senior tag
-
Atomcsirke
aktív tag
Miért nincs 32 GB-os, miért?! Jó kis dög, de a navi sok helyet eszik offline térképekkel, felteszel pár zenei albumot is, és a képeknek már nem marad hely. Mármint ha dual SIM-mel nyomod, ofcoz.
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
szetib
tag
November 12-én tettem fel a fóliát, tegnap este vettem észre:
[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
Light Manager appot ,hogy tudom belőni, hogy a viber is jelezzen ?
Használja vki ? vagy bármely mást amivel működik ?
köszi
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
samu2062
aktív tag
válasz rollin46 #4356 üzenetére
Ez nagy valószínűséggel annak a jele,hogy lehallgatnak és/vagy rögzítik a beszélgetést.Ez legtöbbször akkor fordul elő ha hivatalos ügyben beszélsz.Ekkor ugye szoktak figyelmeztetni is néha erre.De magán beszélgetésnél is előfordul,mert szúrópróba szerűen hallgatnak le rendszeresen.Legközelebb mondd bele a telefonba:"A francba hogy visszhangzik a hangom,már megint lehallgatnak."Lehet hogy ezután rögtön megszűnik a jelenség. 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest