- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz HUTCHDB #3879 üzenetére
Amíg nem raktad be ezt az összehasonlító képet, akkor is lehetett látni, hogy te az árnyékra gondolsz. Az összehasonlításon az látszik, hogy a bal oldali kép fakóbb, kevésbé élénkek a színek rajt, míg a másikon a kutya szőre (fehérebb részek) és a hasa alatti árnyéka a melegebb árnylatok felé tendál. Mivel a valóságot csak te láttad, így kívülállóként nehéz eldönteni melyik a valóságosabb, érzésre az valahol a kettő között van.
Egy kép színvisszaadásának ("emberi") megítélése általában szubjektív, függhet az alany szemétől, attól, hogy milyen kijelzőn nézi (én jelen esetben egy kalibrált monitoron nézem), függhet a nemétől is (mindenféle diszkriminációtól mentesen, a nők több színt látnak ), stb.
Mondok egy jó példát: Vegyünk egy jó, de kalibrálatlan kijelzőt. Kalibráld be először "szemre", majd kalibráld be műszerrel. Az emberek többségénél a "szemre" történő kalibráció erősen hideg árnyalatokat fog produkálni, mert többek között "azt látod jobban fehérnek"....míg a műszeres kalibrálás eredménye esetén húzni fogják a szájukat, hogy milyen melegek az árnyalatok és pirosas a fehér, pedig az a fehér, ha hihetünk a műszernek.
Ugyan ezt ki tudod próbálni a telefon színbeállításaival. A gyári élénk/alapértelmezett beállítás túl hideg árnyalatokat produkál, mégis azt látod a jobbnak az élénk/meleg beállítással összevetve, holott utóbbi sokkal közelebb van a valósághoz.[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
törölt tag
válasz HUTCHDB #3860 üzenetére
Na, már megint a fátyolosság.
Mondtam már neked régen is, hogy annyiról van csak szó, hogy más wb-t állít be az automatika, mint ami neked tetszik.
Pró módban be tudod állítani olyan értékre, amilyenre szeretnéd, a többi beállítás maradhat attól automatán.De ha csakis full automatán vagy hajlandó fotózni, akkor pedig meg kell nézni az összehasonlító teszteket vásárlás előtt, azokból is kiderült volna, hogy melegebb színeket alkot a p30 pro automatikája.
"ugyan jó a gcam, de ha az alap kamera szoftver rossz, akkor a gcam sem hozza el a kívánt minőséget."
Ezt sem tudom értelmezni, semmi köze a két szoftvernek egymáshoz.
-
jilian
addikt
-
Drakmusz
addikt
válasz HUTCHDB #3851 üzenetére
Azt viszont el kell fogadnod, hogy nagy csodákkal már nem fogsz találkozni a mobilos képalkotást tekintve.
A gyártók egy ideje már elérték a határokat, az egyéni ízlés dönt.
Mindenki válassza azt a fajta képi világot, amely az ő ízléséhez a legközelebb áll.
Ez egyébként is egy kényes téma, a felhasználók jelentős része nem tud objektív maradni ebben a kérdésben.Általában mindenki a saját portékáját dicséri, miközben az igazán fontos tényező az eszköz mögött álló emberke.
Manapság mellélőni egyik csúcsmodellel sem lehet, nagyon kiegyensúlyozott a mezőny.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
tibcsi0407
félisten
válasz HUTCHDB #3851 üzenetére
Például amikor a Galaxy Note 8 kamerája szerinted szar volt a Mi Mix 2 ellenében. Ez a felhasználók 99%-a szerint egy irreális állítás.
Nincs ezzel semmi baj, hogy a Te ízlésvilágodnak a Xiaomi jön be, de akkor nem kellene a többit erőltetni. Felesleges köröket futsz.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Aryon87
félisten
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #3840 üzenetére
Ugyanaz a differencia megvan AI nélkül is.
Sajnos ez számomra nem elfogadható.
Bármennyire is vetíted előre a mate 10 pro topikot, ott is az igazságot írtam le, amit számtalan utánam követező komment megerősített.
Más kérdés, hogy akinek nincs összehasonlítási alapja, ráadásul egy régebbi készülékről vált, az kevésbé veszi észre a problémákat, illetve több olyan felhasználó is van, aki kevésbé érzékeny dolgokra...
Pedig mostmár a rendszer az EMUI igen jó, nem nagyon lehet belekötni.
A Mate 20 pro -m is jó volt szoftveresen, de a kamera dettó ilyesmi volt, így el kellett adnom, mint ahogyan teszem a P30 proval is." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
ffodi
veterán
válasz HUTCHDB #3836 üzenetére
A valóságot szoktam mellé tenni, vagyis ha a kijelzőn látottak nagyjából megegyeznek azzal, amit a valóságban látok, akkor az eredmény jó. Az AI van, hogy eltúlozza a színeket, különösén ha észlel valamilyen "jelenetet".
A kedvedért rögtönöztem egy tesztet. Előkaptam a fiókból egy SONY DSC-RX100-as kompaktot és egy HTC10-et. Mindegyik eszközön automata módban (Huawei-nél AI on) fotóztam mesterséges fény mellett, olyan felületet, amiben van barnás/pirosas árnyalat (mindegyikkel csak egy fotó készült, úgyhogy "point and shoot"....).
KÉP (A képeket egymáshoz méreteztem)
A SONY és a P30 PRO találta el a legjobban a valóságot, míg a HTC elég fakó és kicsit mosódott képet csinált (benti fényviszonyok...). A P30 nagyon jól visszaadta a parketta színét, míg a SONY a szekrényét találta el kicsit jobban, még akkor is ha a kép amúgy sötét. Jól látszik továbbá az is, hogy a legjobb minőségű fotót a Huawei csinálta, ahol a szekrény a valóságnál tényleg picit pirosabb, a SONY pedig inkább a sárgás árnyalatokat kedveli.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz HUTCHDB #3838 üzenetére
Ott a problema. Kapcsold ki az AI-t, es lass csodat.. sejtettem hogy ez lesz a gond, ekkora differencia nem lehet a 2 kozt
Hdr sehogy nincs automatan, viszont a szoftver jol kezeli a fenyeket, majdnem egyezik az automata hdr szinttel, ai nem kell hozza.
Vidd vissza a P30Pro-t, ugyanugy leszel ezzel is mint anno a M10Pro-val, arra meg itt nincs szukseg.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz HUTCHDB #3836 üzenetére
P30Pro-n az AI ki volt kapcsolva? Mert az hajlamos eltolni a dolgokat. Mi8 eseteben en fakonak latom a szineket, mig a Huaweinel valosagosabb. Persze te tudod mi a valodi, mint irtad is, hogy a Mi8.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz HUTCHDB #3825 üzenetére
Gcam nincs Kirinre optimalizalva, mi vagyunk az egyetlenek (Huaweisek), akik nem tudjak hasznalni (bar en nem erzem szukseget. Snapdragonnal es Exynosnal sem nagyon hasznaltam, ha igen, ott is inkabb a portre modot)
Pirosas tonust a fokameran nem erzekelek, pedig rengeteget fotozok.
A zoom kamera dolgozik mas fenyertekkel, ezt naplemente fotozasnal latni inkabb[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz HUTCHDB #3825 üzenetére
Van olyan GCAM port ami elindul, de rosszabb (kevésbé részletese, homályos) képeket lehet vele készíteni, mint a gyári alkalmazással. Emellett van néhány funkció, ami nem működik, ilyen pl. a NightSight és emlékeim szerint a HDR+ is. A Kirin SoC miatt a(z) (újabb) Huawei készülékekre általában nincs 100%-osan működő port, vagy ha van, akkor rosszabb képminőséget produkál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hangprojektor extrákkal: Samsung HW-Q700A teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió