- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
Tudnál erről képernyőmentést csinálni ha vmikor majd nagyon ráérsz?
Furcsálltam, hogy míg korábban többször is láttam, h várakoztatva vagyok pár ismerősnél, ennél a telefonnál nem látom.
Kipróbáltam direktben egy kollégával, de szimplán csak csörgött, és nem láttam semmi ilyenre vonatkozó írást a képernyőn. -
zoleeno1
veterán
Igen, ezt tudjuk, hogy a kameranal jelent valamit, ott lathato is. De elvileg egyeb mas teruleten is mukodnie kene, figyelve a felhasznaloi szokasokat. Na ez a resze a vakitas szerintem, mert semmit nem veszek eszre.
Nalam pl olyan alkalmazast, amit napi rendszeresseggel, tobbszor is használok, feszt bezar. Pedig boven van hely a memoriaban, meg van adva minden jog neki, le van lakatolva az alkalmazasvaltoban, megis
-
bodeesz
tag
Bár hiányos az angolom, de én itt nem látom hogy arra figyelmeztetne hogy a kód kikérése garancia vesztéssel járna. Az valóban szerepel hogy feljegyzésre kerül a kikérés. A nyitásból eredő károkra persze írja hogy nem vonatkozik gari. De azt nem részletezi hogy ők sajna nem tudják csekkelni hogy volt-e nyitva vagy sem.
Összefoglalva: Ez szerint a dokumentum szerint a KIKÉRÉS nem gari vesztős, de ha nyitott BL okoz galibát, akkor bukta gari. -
csullogf
újonc
Szia! Minden kodek frissítése/telepítése után is csak akadozva játszik le a gép (VLC) 4k-s videót. Mintha lassított felvételt néznék. Ugyanezeket a telefon simán le tudja játszani, csak hát egy negyedórás felvétel 2 és fél giga, jobb lenne, ha a gépen lenne. Mindegy, lebutítottam a filmeket full HD-re, úgy meg tudom nézni. (meg kisebb helyet is foglal)
-
kp78
addikt
A téma okozta a késést
Pedig semmi extra csilli-villi téma nem volt, a témák app-ból szedtem le (Aurora nevű), de most áttettem egy másikra, és máris nincs késésSose jutott volna ez eszembe, max. véletlenül jövök rá, de mivel nem témázom újra naponta a telefont, eltartott volna egy ideig. Sőt FR után a gyári témával joggal gondolhattam volna, h a FR segített, pedig kali.
Lehet a saját letöltött témákat törölni vhogy?@Bodor
Nekem anno bevált, tudsz a csengőhangnak "felutást" csinálni, h ne egyszerre üvöltve csörögjön, még akkor sem, ha hangosra van téve a telefon. Ha jól emlékszem a hang egésze is állítható halkabbra, vagy hangosabbra. -
kp78
addikt
Nem örülök, h ezek szerint (csak) az enyém kezdi később (2 rezgés után) a csengetést a bejövő hívást követően
Ha valaki más is még kipróbálná...Szerk.: Kipróbáltam rezgés nélkül is, és úgy is később indul a hang (gyári csengő hang is).
Már javában ott a hívás a képernyőn, de semmi hangot nem ad 2-3 másodpercig. -
kp78
addikt
Nem tudom mire gondolsz, de semmi nincs bekapcsolva, csak az, hogy rezegjen is az 1. sim kártya csengőhangja. Nincs bejövő hívások beolvasása, fogadás hangvezérléssel, ha ilyenre gondoltál.
A hívásmegszakítás bekapcs. gombbal aktív, de azért ez nem hsizem, hogy befolyásolná.
Nálad egyszerre kezd ezek szerint rezegni és csörögni? -
Teljesen igazad volt
Én ragaszkodtam a hülyeséghez végig pedig rosszul tudtam.A 433 is 5 ghz-n kellett akkor hogy legyen természetesen.Ez a 144 mb/s teljesen megdöbbent.500-as netből ez nagyon kevés és ha nincs 5ghz-s telefonja az embernek akkor nem is tudja kihasználni azt amit megfizet? -
2,4ghz-n a kapcsolat sebessége 430 mb/s és ebből 300 körüli speedtestes letöltési sebességeket értem el régi csak 2,4 ghz képes xiaomi telómmal is.5ghz-n a vonal sebesség közvetlen a router mellett 866 mb/s és az eddigi maximum 392 mb/s volt de általaban 300-350 közötti.
-
Bodor
veterán
Megcsináltam, köszi!
Más: Arcfelismeréssel kapcsolatban kérdezem, hogy ha a zárképernyőn megjelenik pl. egy messenger értesítés, akkor ha felismeri az arcomat , nem kellene egyből látnom is az üzenet tartalmát? Most úgy működik, hogy fel kell húznom a képernyőt, de akkor sem az üzenetet mutatja, hanem a főképernyőt. -
prince0065
csendes tag
Én is sajnálom, elhiheted, mert a telefon maga nagyon tetszik és nem vagyok a "cseréljünk 3 havonta készüléket" tábor tagja, csak sok átment a kezemen és használgattam párhuzamosan őket az állandó készülék mellett. O+3 1,5 évig megvolt és előtte a G4 is, ezek tovább öröklődtek családon belül és mind a mai napig megvannak.
Üzemidőben persze a legtöbb dolog (90%) user és alkalmazás error ezt aláírom és én is tudom, de mint említettem 1,5 -2 napot ez is ment nálam, csak ennél többre számítottam a nagyobb akksi miatt, viszont ezt a szintet hozta a O+ is előtte. Így engem nem ért a WOW faktor ezen a téren főleg miután az FR és alap alkalmazásokkal reprodukálni tudtam a dolgot.
Az pedig már személyes preferencia, hogy az OOS egyszerűsége jobban bejön, mert jobb szeretem a letisztult, AOSP közeli rendszert.
Így tehát nem állítom, hogy a telefon rossz, lehet csak az én felhasználási módom nem tetszik neki, de inkább úgy döntöttem, hogy csere lesz belőle a befektetett pénz miatt.@kali: köszi a figyelmeztetést, mindig elfelejtem, hogy ezt itt nem kéne fórumon belül.
-
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Nem mintha siettetni akarnám a frissítést, mert ráérek, nekem így is tökéletes ez a telefon. De megkérdezném azért, hogy nekem kétkártyás, nem szolgáltatói telóm van 1 telekomos, és 1 telenoros sim-el. Itt esetleg számít az, hogy melyik sim, melyik pozícióban van, vagy, hogy melyik az alapértelmezett? Már, mint a frissítés szemponjából számít-e? -
Bodor
veterán
Megvan a megfelelő alkalmazás, mellyel nem csak az értesítés hangerejét tudom beállítani a többitől függetlenül, hanem minden egyes alkalmazáshoz külön hangot tudok hozzárendelni.
-
-
golyós
addikt
Pedig az említett véletlenek sora a megoldás. Nekem is újraindul nem egyszer. Ővtáskában hordva elég ha lehajolsz cipőt kötni, az a 10 sec elég neki az újrainduláshoz. Iszonyat érzékeny a bekapcs gomb.
Aztán nyilván nem mindegy, hogy milyen tokban használjuk. Ha csak kicsit is jobban feszűl a telefonon akkor már sokkal könnyebben újraindul.A 142es rom-ig nekem is bughalmaz volt az Oreo, de azóta nem tapasztalok olyan dolgokat, mint elötte. Pl. az android rendszer értesítései nem jönnek egyfolytában hiába volt-van letiltva. Talán a kétkártyás hálozat eldobálást sem tapasztalom annyit mint elötte. Most inkább levált 3g vagy H -ra, elötte elment percekre a mobilnet nem csak a 4g.
Gondolom nem minden javítást publikálnak nyilvánosra, hiszen a dual sim és a Telenor 4g-t sem verték nagydobra.
Alakul a rendszer ez biztosMiuiról váltva nehéz megszokni dolgokat, véleményem szerint a legjobb rendszer androidra.
-
Blero2
tag
Annyit jelzett a teló, hogy nem a szokásos módon történt a gyári visszaállítás, hitelesítést kért sms-ben h én vagyok a tulaj, stb... Amúgy a szoftvere ritka instabil, nem kell zsebben lennie újrainduláshoz, nem 1x, nem 2x fogadott már melóban asztalon fekve úgy a teló, h adjam meg a sim kódot, mert gondolt egyet és újraindult.
A tár védése dolgot kifejtenéd? Igyekeznék elkerülni hasonló esetet...mert akkor biztos megy a kukába -
-
fl1973
csendes tag
Szia.
Köszönöm a segítséget. Mindent a leírtak szerint csináltam, de mégsem akarta a jót!
De aztán csak nem adtam fel, és amikor a "localhost" beírásból visszatöröltem egy betűt, amit a billentyűzet javaslat elfogadásával írtam be máris aktív lett a MENTÉS gomb.
Vissza írtam a "t"-t.
És már szedi is a frissítést lefele! -
kp78
addikt
Frankó.
Billegek, mint 1 hintaló, hogy maradjon, vagy vigyem vissza
Nagyon sok minden tetszik benne, de ez is olyan dolog, amit sokszor használok G4-en, és itt ezek szerint nem megy, ahogy az Opera értesítést sem bírom működésre bírni. Az alkalmazások menüben a speciális hozzáférésnél az optimalizálás mellőzését is beállítottam hozzá, de az sem segített.
A hétvégén sokat fogom nyüstöni, hogy végre billenjen a mérleg valamerre. -
Vikooo
addikt
Az is AI -nak minősül? Ilyet a Google fordító is tud és a Samsungnak is voltak probalkozasai 🤨
Nem kotekedni akarok csak megint vakitanak a gyártók, az AI nem a tanulásról, adaptalasrol szól?
A videofelvetelnel használt EIS -t sem minősítik AI -nek pedig szoftveresen nagyjából azt csinálja mint az allokepnel a Huawei megoldása (hangsúlyozom az nagyon állat lett és nem tudom, hogy csinálja croppolas nélkül).
Mennyire jó lenne ha megtanulna a szokasaimat és valóban hasznos funkciókkal latna el.
-
Arcfelismerés engem némiképp zavar... A klasszikus pilótaszemüvegben nem ismer fel, de nem ez a gond. Ha a kezemben van és sétálok, megemelem akaratlanul, és ha az arcom már kicsit is előtte van, felold. Sokszor felold mikor én nem akarom. Lehet beálíltom, hogy csak csúszással oldjon a kijelző miután észrevett.
-
Wilika
aktív tag
Nem tudom, egyre inkább azt érzem, hogy valami bődületesen kotvány a szoftvere ennek a telefonnak.
Ha ehhez a hardverhez kapnék egy AndroidOne-t, (meg egy optiamlizált kamerát) én lennék a világ legboldogabb embere és egy percig sem sajnálnám, hogy egy vagon pénzt elbasztam rá.Wipe, újrabeköltözés, volt már minden. De azt más xda-s fórumokon is megerősítették, hogy pl. több gugli account-ot tartani nem szerencsés huawei/honor telefonokban, mert akkor pár gugli szolgáltatás megmakkan. Most, hogy csak az az egy Gsuite-os fiókom van benne, végre működik a helymegosztás, és idővonal, cserébe az összes kibaszott feliratkozós, hírleveles címemet át kellett rá irányítanom...
A Huawei hotline mondta, hogy küldjem be, szervizbe, mire majdnem kikeltem magamból, hogy MINEK? Hogy szétszedjék és megnézzék, hogy nincs-e valahol egy gonosz MANÓ ami összekuszálja a thread-eket a processzorban?
Persze, hozzátartozik az is, hogy valószínűleg "lelki oldalról" is zavar ez a rendszer, mert teljesen megszerettem az alap androidot (a sony is alig túrt bele), ez meg ott rúg bele (mind design, mind működés tekintetében) ahol lehet.
-
-
Csaszi87
tag
Akkor lehet csak az enyémnek vannak ilyen kínjai...
Egyébként nincs vele semmi probléma más esetekben, de ezt ha bevinném garanciáztatni még meg se tudnám mutatni hogy mi a baja. meg nincs is kedvem 1-2 hetet várni rá ilyen piti dolog miatt és még lehet utána se lenne jó. De bosszantó amúgyEzt a 142-es fw-t honnan tettétek fel, tökéletes is? Bocsánat de még nem volt időm visszaolvasni, nagyon halad ez a topik
-
asddsa
tag
A samsung talán ezt teszi, de pl a HTC ketszer is kuldott a regi helyett uj telefont.. (mert nem tudta megjavitani)
Anno a NOKIA is maga cserelte a rossz keszulekeket.Gondolj bele... Nincs rajta importkoltseg, ha replacement jon a telefon.
Az osszes gyarto ismeri a telefon elso bekapcsolasanak datumat, hisz lejelentkezik minden keszulek.
A balkani gyartok pl dell, lenovo SOHA nem kert tolem szamlat.. SN check, ha covered jonnek javitani. Es 300+ ilyen van a kezem alatt...
-
asddsa
tag
Nekem osztrák ajándék telefonom van. a Huawei saját programja a "Care" azt mondja, hogy covered Magyarországon. Hogy a tökömbe veszi magát ahhoz egy Magyar huawei szerviz, hogy nem szereli meg?
Ráadásul ez a telefon egy szolgáltatós ajándék volt, hűséghosszabbításért. Ergo számla sincs.
Tehát ilyenkor mivan?Ez:
From: Huawei Hungary
To:
Sent: 2018-01-29 17:15
Subject: Huawei [Case ID #: 275745]Frida vagyok, én fogadtam az üzenetét. Köszönjük érdeklődését a Mate 10 Pro iránt!
A mellékelt adatok alapján a készüléket a Hutchison Drei Austria hozta forgalomba (osztrák régiójú, ahogy Ön is említette), így meghibásodás esetén hivatalos szervizpartnerünk még fizetős keretk között sem tudja vállalni a javítást (márkaszervizünk a Huawei Technologies Hungary Kft. által importált, azaz magyar régiójó készülékek javítását vállalja, jótállási feltételeinket itt tudja megtekinteni: http://bit.ly/2nfj67P), valamint szervizünknek szüksége van az eredeti vásárlást igazoló számlára, vagy a garanciajegyre.
Ha további kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal!
Üdvözlettel,
Frida
Huawei Ügyfélszolgálat
Véleménye fontos számunkra, hogy megbizonyosodjunk a tájékoztatás magas minőségéről.
Kérjük a kiküldött kérdőívünket akkor töltse ki, amikor válaszoltunk az összes levelére.
A visszajelzésében az ügyintéző munkáját fogja értékelni. Megértését és segítségét köszönjük.Egyáltalán 2018ban minek számla bármihez is? Ha lopott, akkor listás lesz az IMEI és az SN, amit a gyártó is megkap.
Ha cserélni kell, azt is a gyártó adja, nem pedig a számlázó cég. -
wwhy
veterán
ha viszont külföldi jön ide a kint hivatalos helyen vásárolt és megfelelő számlával rendelkező készülékével, azt javítják neki hazánkban.
a H-től ma kapott e-mail alapján ekkor sem javítják; ez lett volna a lényeges nekem, hogy külföldön vásárolt teló, Mo-n dolgozó személy = ? és igen, = no gari. Ez az abszurdisztán számomra.
-
wwhy
veterán
Én tényleg elengedem a témát, de akkor csak nálunk nincs EU/nemzetközi gari? hogy ad/fogad a német, román stb. mégis _hivatalos_ EU/nemzetközi garit, és csak azt köti ki, hogy nem szürkeimport legyen a készülék - ami persze, hogy jogos/érthető. A bukaresti képviseletben a csaj kb. hangosan felröhögött, hogy Mo-n ilyen van - míg ők csak lecsekkolják az IMEI-t, és az ott látható országból származó számlát kérnek, és ennyi, mehet a szervizbe.
És akkor gondolom, hogy ez a magyarországi hozzáállás nyilván nem csak a telókra vonatkozik, hanem minden eszközre.
Részemről az off befejezve, csak ha érdemi válaszokat kapok a nemzetközi vonalról, akkor jelentkezem e témában.
-
Bandus99
őstag
Oke de jelenleg ott tartunk hogy lenne egy telefon amit szivesen megvennek, mert normalisnak gondolom az eladot es arban is megfelelo lenne. Csakhogy nem magyar vasarlas. Ha nem lesz baja a keszuleknek 2 evig akkor semmi gond. Node ha fel egy ev mulva garancias baja lesz ? Az nekem nem megoldas, ha majd elutasitjak akkor keresek mas megoldast.
Tudom akkor engedjem el a tortenetet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- ÚJ SAMSUNG Galaxy Z Fold 7 256GB / 512GB / 1TB
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest