- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Íme az új Android Auto!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple Watch
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Huawei Ascend G620s
Új hozzászólás Aktív témák
-
garrotter
tag
-
FroZone99
aktív tag
válasz kicsizee #3570 üzenetére
Persze előtte érdemes megpróbálni egy gyári visszaállítást.Hátha megszűnik az akadás a lassulás.Csak azért írtam mert a lassulást egyébként a programok egyesével való letörlésével lehet hogy meg tudod állapítani /vagy nem/Egy próbát mindenképp megér , ha valakinek nincs jobb ötlete
-
FroZone99
aktív tag
válasz kicsizee #3563 üzenetére
Én a dload-os módszerrel feltettem a gyári B265-ös romot, és semmi akadást problémát nem észleltem. Most a TSF Shell launcher fut rajta és így is van 250Mb szabad ram általában. Szóval szerintem a frissítést ha egy futó rendszerre rakod rá és ugye telepítve vannak egyéb progik lehet valamelyikkel összeakadhat.Macerás visszatenni mindent de a legegészségesebb a 3 gombos módszerrel az új romot feltenni.
-
-
qltsar
veterán
válasz kicsizee #255 üzenetére
Érdekes, pedig minden rendben van úgy néz ki...hát jó, majd még kicsit pofozgatom a dolgokat !
Szerencsére azokat az idegesítő boot hangokat sikerült kiszednem, viszont találtam egy érdekességet. A kernelben alapból be van kapcsolva a Z-RAM. Ekkora memóriával rendelkező telefonoknál kicsit fura, hogy még használják. Elég erőforrás-igényes...ki is kapcsoltam. [link]
"Roughly one can say (For devices with more than 512MB RAM):
Without ZRAM: + CPU Performance | + Battery | RAM
With ZRAM: CPU Performance |-Battery | + RAM"[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kicsizee #162 üzenetére
Nem vitatható el a Qualcomm és az MTK közötti minőségi különbség (elsősorban jelen esetben), ez nem is lehet vitás.
A legszomorúbb dolog viszont az, hogy a szakmainak mondott oldalak többség még mindig szintetikus tesztek által nyújtott eredményekre és pontszámokra alapozik. Simán hoznak elő olyan listákat egyes SoC -król, GPU -król, egyebekről, ami nem egészen a valóságnak felel meg.
Én kedvelem a Kirint, de nem szabad elefeledni a hibáit sem. Pl. az általában nem mefelelő GPU használat, helyenként alacsony órajel...stb. Vagy hogy helyenként érdemesebb a GPU órajelét, fixre kényszeríteni (ezzel együtt akár a magokat, illetve a DDR órajelét is). Mégis szeretik a legtöbb helyen olyan szintre sorolni, ami közel sem igaz rá. Mindenki elmondja, hogy jaj az AnTuTu nem hiteles, egyebek, mégis az ilyen tesztek alapján rangsorolnak.
-
törölt tag
válasz kicsizee #160 üzenetére
Az FB -t meg a Messenger -t szerintem nem is érdemes a többi app mellett említeni. Minőségileg nem címkézhető, működésileg bizonytalan.
Évről évre nagyobb a fejlődési ugrás, sokkal gyorsabb. Így ha valaki vesz egy telefont, akkor felesleges híreket olvasnia, ha csak nem szándékozik a telefonját fél vagy 1 évente cserélni.
Az embereket meg hajszolják a 128 magba és a 322 giga RAM -ba, közben meg a legtöbb gyártó még mindig nem képes egy normális szoftvert felhúzni. Persze a magyarázat erre, hogy erősebb hardver kell, az emberek meg megeszik. Az alkalmazások meg ezzel arányosan fejlődnek.
-
válasz kicsizee #153 üzenetére
+(#154) porterocka: "Egy-két ponton az MTK 6582 gyengébb SoC"
Azért a Honor 3C jóval gyengébb GPU-ban... ami elég sokat számÍt. az meg, hogy a Mali 400 még játékot fog futtatni, eléggé megmosolyogtató. Fél vagy egy év múlva is játszani szeretnél, akkor el kell kerülni a Mali 400-zal és 450-nel szerelt telefonokat.
Azt már csak félve jegyzem meg, hogy MTK SoC-kre eléggé pofátlan a szoftvertámogatás... Pl. GPL-re nagyban tojnak, és az MT6589(T)>MT6582 váltásnak csak annyi értelme volt, hogy siettessék a 6589 "elavulását", és ne kelljen tömegesen frissÍteni a 6589-es gépeket KitKatre. Ugyanezt megléphetik a 6582-vel és a Lollipoppal. Ami elég nagy kitolás lesz, tekintve, hogy milyen fontos változásokat hozott az 5-ös Android.Egy szó, mint száz: Honor 3C-t inkább ne, akkor már egy ZTE V5 sokkal jobb választás, még úgy is, hogy KÍnából kell beszerezni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
törölt tag
válasz kicsizee #153 üzenetére
+ 1 giga azért nem rossz dolog, de ha nem moddolod szét a felületet, vagy nem akarsz 1.000 folyamatot egyszerre futtatni, akkor nem sok különbség lesz használatban.
Egy-két ponton az MTK 6582 gyengébb SoC, de alapvetően nincs sok (egetverő) különbség. Meg ugye 3C egy régebbi telefon már, csak nálunk, illetve EU -ban számít újnak. Huawei zászló alatt ezzel a SoC -val IS már régebb óta létezik.
Énke85:
Továbbra is alkalmasak a telefonok a 2 éves használatra, csak ugye ha a földed nem műveled, nem veted, akkor nem is fog rajta semmi teremni. A droidot gondozni kell és gond nélkül fut. Nem beszélve a custom ROM -okról.Nyilván ha valaki gamer, annak lesznek/lehetnek gondjai, de az meg ne ebből a kategóriából válasszon. Ugyanakkor a játékok készítői meg hülyék lennének csak a legújabb HW -re fejleszteni, tehát akár 6582 -vel szépen el lehet futtani a legnagyobb játékokat is, persze nem max. beállításon.
Nyilván egy alsó kategóriás telefonra ez már nem igaz, de g620s és a 3C belefér a középső kategóriába.
[ Szerkesztve ]
-
Énke85
csendes tag
válasz kicsizee #144 üzenetére
Szia!
Köszi szépen
Na igen, amúgy pont ezen agyaltam, hogy Te is írtad, a G630-asod 1 év után kezdett haldokolni... Egyáltalán van olyan okosteló, ami tovább bírja ennél?? Sajna eddig nem úgy tapasztaltam.... Szóval most azon agyalok, h lehet az LG L65-öt kéne választanom, azt néztem még ki emellett. Kevesebbet tud, de jóval olcsóbb is és ha úgyis csak kb. 1 évig bírja mind2, akkor lehet inkább az lenne a jobb döntés...Allons-y!
-
törölt tag
válasz kicsizee #150 üzenetére
Lehet segít, ha újrateszed rajta az FW/ROM -ot, annyira nem ismerem azt a telefont. DE ha időnkén jól működik, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy szoftveres a probléma. Lehet az is, hogy valamelyik app a legutóbbi frissítés óta megbízhatatlanul működik és rendszeresen ébred.
Egyébként a Huawei telefonok nem igazán szeretik az OTA frissítést, így ha adott a lehetőség, akkor érdemesebb general verziós, nagyobb méretű FW -vel csinálni manuálisan. Természetesen a wipe ajánlott dolog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kicsizee #146 üzenetére
ROOT -olva ki tudod, illetve annak hiányában marad a tiltás.
Arra viszont érdemes figyelni, hogy mit lősz ki.
A legnagyobb probléma velük az, hogy nagyon sokat dolgoznak a háttérben, így az akksit is használják. Főleg netes szinkronizáció alatt. Ezeknek a száma meg csak nőni fog.
Szerk.:
Amúgy ITT van "házon belül" egy nagyon jó írás a 64 bitről. Nem a legújabb, de szépen megírt anyag.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kicsizee #144 üzenetére
64 bitnek jelenleg még semmi jelentősége nincs. Így nincs köze ahhoz, hogy mire van felkészítve az app. Az EMUI legfrisebb (3.0) verziója is 4.4 -re épül. Egyelőre ennyinél tart a Huawei.
P7 -nek egyébként semmi baja nincs, csak nem az elavult cikkeket kell olvasgatni. (kíváncsi lennék ezekre a rossz dolgokra)
EMUI egyébként egy elég jól optimalizált rendszer, de a droidot néha kell gondozni (ahogy ezt te is írtad) és minden probléma nélkül működik. Haladunk előre az időben és a rendszerek egyre komplexebbek lesznek. Ráadásuk az okostelefonok nem attól okosok, hogy önálló működésre képesek. Főleg, ha a Google teleszemeteli az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Külpolitika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kuponkunyeráló
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/1TB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Iphone 12 64Gb Black - Kártyafüggetlen - Karcmentes - 87% - Magánszemély
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512/12 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest