- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
-
Mobilarena
Huawei Ascend G620s
Új hozzászólás Aktív témák
-
ValoVillam
tag
Sziasztok!
Nemigen írtam még ide.
Van egy ilyen telefonom, az előző években rokonaim használták, de elromlott és így visszaszállt rám, szeretném működésre bírni.
Ez a gond vele: be sem lehet kapcsolni. Egyáltalán. Semmire nem reagál. Semmiféle gomb hosszan megnyomására sem. Töltésre sem...semmiféle jelzést nem ad sehol.Aki utánam évekig használta az nem buherálta egyáltalán (és még az alap op.rendszer volt rajta, amivel 2015-ben vettem), egyik napról a másikra lett belőle tégla.
Az akksiját is kicseréltem pár napja, hátha, de semmi változás. Ugyanolyan tégla.
Mit lehet vele kezdeni? (Nekem még jó lenne, ha működne, mondjuk túrák közben útvonalrögtítésre.)[ Szerkesztve ]
-
pbox
csendes tag
válasz aytukabozs #4298 üzenetére
https://drive.google.com/drive/folders/1Yw4wvYj0TvnrIaiOFgxWWoztP8r9OW2Y?usp=sharing
-
aytukabozs
addikt
-
pbox
csendes tag
válasz aytukabozs #4296 üzenetére
Philz touch recovery.Hangerő és bekapcsoló gombbal vezérelhető
-
aytukabozs
addikt
Hello.
Reménytelen kicsit amit szeretnék, de hátha.
Egy NEM TAPIZÓS recoveryt keresek, ehez a masinához.
Kicsit vakvoltos a digitizer, és pont ott nem érzékel ahol a TWRP slidere van. :/Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
MODERÁTOR
-
FroZone99
aktív tag
Hali.
Nekem most a 9.0-as Mokee rom van rajta -
aRm1n
aktív tag
UPDATE:
A fenti problémát sikerült megoldanom a recovery visszaállításával és a stock Telekom rom update.app-os telepítésével. Most azonban nem tudtam felrakni a legújabb TWRP-t, mivel nem elég nagy neki a recovery partíció (azért felkínlódtam egy 3.0.1-est). A legutóbbi Linage 15.1-ekre pedg azt mondja a TWRP, nem erre az eszközre való, ami nem lehet (cherry), plusz volt is fent azelőtt. Van valakinek ötlete esetleg?Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje nem jártam erre, erre látom, milyen kicsi a világ és más is hasonló gondokkal küszködik, mint amibe belefutottam. A gondom a következő:
Egy ideje egy családtagom használja a G620-asomat, mivel másfél éve váltottam. Nemrég jelezte, hogy gond van a telóval. Lineage OS 15.1 volt rajta és TWRP 3.2, ebből következően bl nyitva, root nem volt a romon.
Normál használat mellett egyik nap újraindult fastbootba, majd ennyi volt. Mire hozzám került, Huawei logós bootloopon kívül csak a TWRP-be és fastbootba képes belépni. Próbáltam TWRP-ből wipeolni mindent, resetelni és újraflashelni a LOS-t. Mivel ez nem oldotta meg a gondot és továbbra sem bootol, egy korábban már sikeresen használt [Huawei_Ascend_G620s-L01_V100R001C00B246_Android 4.4.4_EMUI 2.3_05021PPB] verziójú romból kibányászott fastboot img-ket próbáltam fastboot flash-al flashelni, a system és a boot fel is ment, a persist, a cust és a cache viszont FAILED (remote: command not allowed) hibával elbukik.
Mit lehetne még tenni? update.app-al nem sokra megyek custom recoveryvel, próbáljam flashelni a gyárit? Lehet, hogy eMMC hiba áll a dolog mögött? Ha igen, hogy lehetne erről meggyőződni?Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
6zuzo9
csendes tag
Hello,
Igen, olvastam de 4 eurot nem adnék érte.
Még annyi hogy az oem partíció az a mmcblk0p9 "néven fut". -
6zuzo9
csendes tag
Hello,
Hátha olvassa még valaki.
Kezembe jutott egy ilyen gyöngyszem boot loop-val, amit sikerült megoldani egy gyári rom telepítéssel, még a gyári recovery van fennt rajta. B256os felment rá, Android 4.4.4.
Olvastam róla elég sokat és tennék rá egy másik rom-ot de ahhoz a bootloadert unlockolni kellene. Találtam egy jó leírtást itt [link] , de sajnos egyik leírt megoldással sem sikerült. Unlock nélkül meg nincs TWRP se custom rom.
Van vmi ötletetek? -
-
Ernesst
aktív tag
Szia!
Egyébként attól függ, mit is szeretnél elérni.
A Htcmania oldalán lévő romok szinte mindegyikét végig próbálgattam. Az EMUI 3 alapúakkal leginkább csak a gond volt, azoknál lényegesen jobban optimalizált az eredeti EMUI 2.3, amit most használsz. A MIUI romok jók, de szintén kicsit optimalizálatlanok (teljesítmény, akku), az AOSP holmikat viszont szerettem (főleg a CM 12.1-et).
Ha viszont naprakész, stabil rendszer telepítése a cél, akkor LineageOS, ahogy scyllarus fórumtárs is javasolta. -
keekee
tag
válasz scyllarus #4278 üzenetére
Szia, köszi, nézegetem a listát, szép gyűjtemény. Gondoltam nem árt egy twrp előtte, de a fastboot menüben azt írja magáról, hogy "phone locked" de ha lekérdezem adb-vel, az meg aszongya:
(bootloader) Bootloader Lock State: UNLOCKED
(bootloader) Bootloader WidevineKey: WidevineKey_VALID
(bootloader) System State: need to verify
(bootloader) Boot image need to be verified
(bootloader) Recovery image need to be verified
(bootloader) Bootloader Version: 001.001.000szóval franc se érti
kingroot egyébként működött, a két fos telekomos alkalmazáson kívül végülis mindent le tudtam szedni, ami felesleges, úgyhogy még az is lehet, hogy így marad a rendszer. Azért ha van ötletetek, bármit szívesen kipróbálok
-
scyllarus
veterán
Lineage OS.
Vagy válogass innen: romok
(Nem próbáltam egyiket sem, de itt vannak EMUI romok is)[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
keekee
tag
Sziasztok,
adott egy jelenleg ilyen verziószámú teló: L01V100R001C150B265, ami már Telekom független. Fiamnak készíteném átmenetileg használatra, ajánlanátok valami független szoftvert hozzá? Hoszabb távon Xiaomi a terv, szóval csak átmeneti megoldásként kéne
Előre is köszi a segítséget:keekee
-
scyllarus
veterán
Kérdés, hogy miért kell a ROM. Függetleníteni nem fogja a telót a ROM magában, lehet hogy csak a bloatware-mentesség a célja.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
renegat1
tag
Sziasztok! Nincs valakinek egy független rom-ja ehhez a telefonhoz? Mindenhol csak a telekomost találni.
-
Santino
aktív tag
válasz Ernesst #4269 üzenetére
Szia!
Elnézést, lusta voltam visszakeresni, hogy ki említette az akadozást!Gondoltam, hogy nekilátok alaposabban megnézni, hogy melyik alkalmazás vagy alkalmazások fogják meg ennyire a CPU-t, de aztán -miután írtad is a Google keretrendszerrel kapcsolatos észrevételedet- rájöttem, hogy szinte mindegy is. Ha már egy alap frissítés "megoldja" ezt, akkor nem nagyon van még mit vesézni rajta. Ha meg letiltanám az összes frissítést, akkor ugyan lenne egy jó, régi hardware/új software kombinációjú gyors telefonom, az összes lehetséges szolgáltatás mellőzésével. Magyarul nem lenne értelme. (kósza gondolat: esetleg ha a google szolgáltatásokat megnyírbálnám???)
A CM12-t nem használtam ezen a készüléken, a gyáriról azonnal a LOS 14.1-re mentem át. De valószínűleg megnézem majd, hogy a CM12 nekem mennyire tetszene ezen a készüléken. Egyenlőre még 2-3 hónapig marad ez a felállás, január-február környékén tervezek venni egy másik készüléket és akkor lehetőségem nyílik majd a CM12 tesztelésére ezen a vason.
Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
Ernesst
aktív tag
válasz Santino #4268 üzenetére
Szia! Én voltam, aki a rendszer akadozásáról írt a LOS 14.1 kapcsán, mostanra – ahogy írtam is – nekem is 15.1 van fent. És mostanra ugyanazok a tapasztalatok, mint amiről Te is írsz: időként váratlanul megakad, úgy marad, utána összeszedi magát, megy tovább. Összességében szerintem is sok már ennek a vasnak a 8.1-es droid, sok volt már a 7.1 is. Az a tapasztalatom, hogy a „szűz” rendszer valóban jól fut, még akár fluidnak is nevezhető, egészen addig, amíg a Google keretrendszer el nem kezdi magát frissíteni. És nyilván a telepített appok is „fogják” utána, de szerintem a komplett ökoszisztéma (Android + Google szolgáltatások) az, ami már több erőforrást igényelne. Utoljára a CM 12 volt, ami hasított rajta, azt szerettem nagyon.
Ettől függetlenül megmosolyogtató és nagyon örülök neki, hogy a legfrissebb biztonsági frissítés van rajta és korszerű rendszerrel fut, megelőzve ezzel jónéhány aktuális flagship modellt. -
Santino
aktív tag
Korábban igértem, hogy leírom tapasztalataimat.
A készülékre gond nélkül fel lehet telepíteni a LOS 15.1 aktuális verzióját (Android 8.1.0).
A telepítés után nekem nem volt gondom vele, akadozás nélkül üzemelt a készülék az alapfunkciókkal.
Igaz sokat nem használtam így, néhány teszt, aztán elkezdtem feltelepíteni az általam igényelt alkalmazásokat.
Ezek után bizony jöttek a mai napig meglévő -számomra egyenlőre érthetetlen- jelenségek.Ahogy már korábban is írta valaki, bizony néha nálam is előjött az a néhány másodperces nemtudoksemmitsemcsinálni állapot, amikor a készülék teljesen kezelhetetlen, nem reagál semmire sem. Az idő letelte után rendesen(?) lehet használni.
Próbáltam ilyenkor CPU terhelést nézni. Mind a négy mag 100%-on működött, egyenlőre még nem tudtam megfejteni, hogy melyik alkalmazások pörgetik a processzort ilyen módon.
Eltávolítottam néhány alkalmazást, amelyekről úgy gondoltam, hogy gond lehet vele, de a jelenség még most is néha előjön.Van olyan alkalmazásom, amelyiknél akár 1-2 percig is elérhetetlen a készülék kezelőfelülete. Előfordult olyan is, hogy fogtam és kikapcsoltam, mert nem győztem tovább várni.Vizsgáltam a RAM felhasználását is, túlnyomó részben 70-80 % közötti a kihasználtsága. Szerrintem ez normális.
Az akkumulátor -persze használat függvényében- könnyen lemeríthető egy nap alatt. És nem filmeket nézek vagy zenét hallgatok, vagy játszom (ezt egyébként sem). De ezt azért írhatom az akksi életkorának a számlájára is. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy 4-5 éves akksi már hamarabb lemerül.
Én nekem az az érzésem, hogy ehhez a hardware-hez az Android 8-as kicsit sok. Használható, de vannak nyűgjei. Egyenlőre én így használom napi szinten, tovább nyomozok, hátha....
-
Santino
aktív tag
válasz Ernesst #4265 üzenetére
Szia!
Természetesen nem tettem fel, bár tegnap letöltöttem. Kicsit a firmware-re koncentráltam, ez kimaradt.
Kezdek szétesni, jó lesz a négynapos hétvége.Felraktam, megjavult.
Ismételten köszönöm a segítségedet.Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
Ernesst
aktív tag
válasz Santino #4264 üzenetére
Szia! Van ilyen jellegű, ismert bug a LOS romokban, amire megoldás a 4xqwt_lp_modem.zip fájl flashelése. Azt is feltetted?
A baseband requirements részben találod.[ Szerkesztve ]
-
Santino
aktív tag
Sajnos egy alapvető hibába ütköztem a LOS 15.1 használata közben. Hívás kezdeményezés után ha bontom a kapcsolatot a piros gombban, akkor egyszerűen "beragad" a hívás funkció. Nem tudok újabb hívást kezdeményezni, ha közben engem hívnak, akkor kicsörög a hívó félnél, de nálam a készüléken semmilyen jelzés nincs, hogy keresnek. Ez a kép marad a kijelzőn. Ebben az esetben csak az újraindítás segít.
Nem tudom, hogy ez általános firmware hiba vagy csak az én készülékem ilyen, ebben kérnék olyan készülék tulajdonosoktól hozzászólást, akik a LOS 15.1 verziót használják.
Ha ez ilyen és nincs rá megoldás, akkor számomra használhatatlan ez a firmware verzió, marad a LOS 14.1.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Santino
aktív tag
válasz Ernesst #4262 üzenetére
Letöltöttem a felrakott fájlokat, a négynapos hétvégén lesz egy kis időm alaposan megvizsgálni, hogy igazából melyik verziót tartom érdemesnek használni.
Jövőhéten megosztom majd a tapasztalataimat, esetleg mások okulására.
Mégegyszer köszönöm a segítségedet!Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
Santino
aktív tag
válasz Ernesst #4260 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infót, kiderült a probléma. Én olyan TWRP 3.akármi verziót probáltam felrakni, ami nem volt kompatibilis a készülékemhez. Mindegyik olyan 24-25-26 MB volt, a Te általad linkelt pedig 20 MB alatti. Persze azonnal felment, utána pedig a firmware is. Köszönöm a segítségedet.
Viszont lenne egy kérésem: 14.1 fimware-t meg tudnál nekem osztani? Nekem csak a 20180404 van meg, Telepítés után csak update-eltem automatikusan, külön nem töltöttem le.Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
Ernesst
aktív tag
válasz Santino #4259 üzenetére
Szia, ahogy ígértem, az infók, tapasztalatok:
3.0.3-as TWRP volt fent, 2017 augusztusi 14.1-es LOS rommal, root, és egyéb módosítások nélkül.
Először feltettem a 3.2.3-as TWRP-t innen, majd a legújabb LOS buildet innen (2018.10.22.), meg hozzá OpenGapps csomagot. Rendben bootolt, eddig stabil, bár a telepítés óta nem volt sok időm tesztelgetni. -
Santino
aktív tag
válasz scyllarus #4254 üzenetére
Én igazából e fórum miatt váltottam (PH! app), mert a gyári firmware 4.4.4, oda pedig nem fejlesztették az appot.
Nekem bevált, kb 2 naponta töltöm, ahogy az eredetivel is. Sokkal szabadabban tudsz tulajdonosa lenni a készüléknek.
A GPS probléma néha előjön, néha nem. Igazából nem tudom, hogy készülék probléma e vagy navigációs probléma. Az esetek 95 százalékában nincs vele gond.
A kamera tényleg gyengébb lett valamivel, de egy megfelelő alkamazás sokat segíthet, jelenleg ugyanolyan képeket csinálok vele, mint a régi időkben.
És az is sokat számíthat, hogy az SD kártyádat tudod a rendszer részeként is használni, akkor pedig bőven kitolódik a 8 GB-os korlát.
A néhány másodpercig történő nem reagálást (ahogy Ernesst említette) korábban én is tapasztaltam, de sajnos nem tudom, hogy melyik verzióban (hetente majd havonta frissült a 14.1). A mostani 20180404-ben még nem tapasztaltam. És úgy emlékszem, hogy a legutolsóban sem (talán 20180801) volt.
A gyorsasága, számomra meglepő volt, régi hardware, gondoltam akadozva fogja vinni az újabb android verziót. De nem, teljesen kezelhető.
De ha esetleg ebben gondolkodsz, a bootloader ki kell nyitni, hogy egyáltalán valamit kezdeni tudj vele.[ Szerkesztve ]
-
Ernesst
aktív tag
válasz Santino #4255 üzenetére
Szia!
Szerintem nekem régebbi 14.1 van rajta, a TWRP verzióra sem emlékszem fejből. Most nincs nálam, később tudom megnézni.
Az az érdekes, hogy most én is csak 15.1 verziókat találok a Lineage oldalán.
Az upgrade-et még nem próbáltam, nem gondoltam volna, hogy lesz rá 15.1 is, de kíváncsivá tettél ezzel a kérdéssel. Egyik este megpróbálom rátenni, mondom majd, mi volt. -
Ernesst
aktív tag
válasz scyllarus #4254 üzenetére
Szia! Az UI animációk gyorsabbak, érzésre pörgősebb a rendszer. Időnként viszont nálam elég komoly lagok jönnek elő, van, hogy 5-10 mp-ig nem reagál semmire. A kamera rosszabb, az akkuidő szintén karcsúbb (4-5 óra SOT maximum, a gyári 7 óra helyett).
Már nem ezt a mobilt használom a mindennapokban, az elképzelés az volt, hogy jó lesz a kocsiba navigációnak. A gyári rendszer pontatlan gps-e miatt cseréltem romot, de sajnos nem lett sokkal jobb.
Viszont így kompatibilis az újabb appokkal, több beállítási lehetőség van, van app jogosultság-kezelés. -
Santino
aktív tag
válasz Ernesst #4253 üzenetére
Szia!
Elmondom mi a gondom: nyár végén megjelent a 15.1 verzió, de nem tudom feltenni. Ugyanis a TWRP-ből a 2.akármi verzió nem tudja felrakni a 15.1 firmware-t. Viszont a TWRP 3.akármi verzió meg nem megy fel a telefonra.
Nekem a 14.1-ből a 2018.0404 van fent.
Keresem a megoldást a 15.1 felrakására.Ha nem tudom megoldani, akkor opcióként feltennék egy 14.1-ből későbbi kiadást. Sajos már nem találok letölthető verziót, nekem lementve csak a 20180404 van meg.
Valamelyik opcióban tudnál nekem segíteni?
Köszönöm!
-
scyllarus
veterán
válasz Ernesst #4253 üzenetére
És hogy vált be a 14.1? A gyárihoz képest milyen? A gyerekek telefonjait gondoltam átrakni, ha megéri.
-
Santino
aktív tag
Használ valaki a készülékén LineageOS firmware-t?
-
mdk01
addikt
Sziasztok,
Tegnap este lemerült a telefonom teljesen és kikapcsolt.
Feldugtam egy óra múlva a töltőre és nem reagált semmit. Nem villant ki a piros led, hogy töltené, a képernyőn sem jelent meg semmi.
Próbáltam 3 töltővel, de semmi.
Kitakarítottam a csatlakozóját is a kosztol, már fújtam bele kontaktsprayt is. Ezután a piros led világított kb. fél percig aztán megint elaludt.
Még ma este is piszkáltam a csatit és megint sikerült elérni azt, hogy fél percig világítson a led, de aztán megint elaludt.
Mikor fent van töltőn akkor langyosodik az aksi melletti rész, nem tudom mi van ott.
Jah és mégegy fontos info, hogy a gombokra sem reagál, de nem tudom, hogy azért mert fullra le van merülve, vagy esetleg van neki valami egyéb baja.
Nem volt semmi előjele az egésznek.Szóval a kérdés, hogy hogyan tovább volt e már valakinek ilyen problémával tapasztalata?
Köszönöm -
Santino
aktív tag
Sziasztok!
A készülékemen a TWRP-ből a 2.3.3-as van fent, OS pedig LineageOS 14.1-20180808-NIGHTLY-cherry.
Szerettem volna a TWRP-t frissíteni, de nem tudom a kétgombos módszerrel (hangerő + és Power) elindítani a TWRP-t, helyette az androidos FASTBOOT&RESCUE MODE feliratos képernyő jön be. Ahol utasít, hogy csatlakoztassam az USB kábelt a gépemhez, stb..Megsérülhetett a TWRP ezért nem jön be?
-
SimonJanos
aktív tag
válasz tillatrilla #4243 üzenetére
A függetlenítés érdekel: akkor ez megoldható online is / Telekom (ld. előző hsz)!?
Öreg haveré rég elmúlt 2 éves, ezután úgy tudom alap hogy függetlenítik.
Ezenkívül: a remek üzemidő elkezdett kissé romlani: a szokásos akksi menüben nem láttam "energiavámpír" app'ot... Érdemes vmi applikációval ellenőrizni vagy -ahogy gondolom- elvárható egy ~ 3 (4?) éves készüléktől hogy az akksi már nem ua.
Amúgy remek készülék ez!stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
scyllarus
veterán
válasz tillatrilla #4243 üzenetére
Ez természetes, a Telekomos rom tele volt szemetelve mindenféle T-s appal, ami a függetlenben tuti nincs benne.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!!
Na,végre van jó hírem. A nem független telefonomat visszakaptam a szervizből,most már tényleg független!
Ez röhej azért,hogy mennyit kellett érte futkosnom,meg telefonálgatni... És szerintem nem azt a romot rakták rá,mint amivel anno megvettem,mert néhánnyal több,és ismeretlen ikonok is vannak a képernyőn. Meg a feloldó képernyő is olyan,mint az újabb rendszerű Honor,Xiaomi telókon.Üdv: Attila
-
Ernesst
aktív tag
válasz rusher86 #4241 üzenetére
Szia! Még nem függetlenítettem, de kíváncsiságból kértem hozzá kódot a Telekomtól a telefonos automata menün keresztül. 24 órán belül jött az sms a feloldó kóddal.
Ha ezt beírod a tarcsázóba: *#*# 2846579#*#*, utána a "Network information query" menüben a SIM lock státuszt választod, ott milyen értéket látsz? (SIM lock deactive = független)Bocs, most nézem, hogy ez benne van a topic összefoglalóban is. Ráadásul az almenük neve is más, mint a mostani készülékemben, amiből kilestem.
[ Szerkesztve ]
-
rusher86
csendes tag
Sziasztok! Hálózat függetlenítette már valaki ezt a telefont? Nekem Telekomos és leadtam az igényt, hogy függetlenítse ki a szolgáltató, de nem küldtek PIN kódot még mindig. Egy olyan sms-t kaptam válaszul, hogy az ehhez a telefonhoz tartozó IMEI számú készüléken mostmár használhatom a hazai hálózatokat. Na, de ha beteszem a külföldi szolgáltatós kártyámat, még mindig a feloldó kódot kéri.
-
cssaszi
tag
válasz FroZone99 #4239 üzenetére
Bocsi!Én néztem el! Viszont akkor ha volt root azt teljesen el kell tüntetni mert ha jól emlékszem máskülönben nem rakja vissza a gyári romot.A fiam telójára raktam én is cm meg mókolt gyári romot és azóta nem tudom dloaddal visszarakni a gyári független romot a telóra.Végül megoldottam adb flasheléssel,huawei update extractorral kibontottam a romot és úgy flasheltem fel.Azóta a sorozatszámnál nem azt a 16számjegyű számot írja hanem valami egészen más 12számjegyűt.A teló mondjuk így is hibátlanul működik.
-
rusher86
csendes tag
Sziasztok! A Mokee féle ROM-ot szeretném lecserélni az alap Telekomos gyári ROM-ra. Itt az egyik hozzászólásban meg is találtam. Felmásoltam az sd kártyára és a 3 gombos indításnál megáll. A hiba a következő:
Error: update.app is a invalid package.
Error: SD card update failure, SD card update abort!Mi lehet a probléma?
-
cssaszi
tag
válasz jasper07 #4227 üzenetére
Először is tudni kellene milyen buildszámú rom volt/van rajta.Letöltöd ugyanazt a buildszámú romot.Ez egy zip fájl lesz.Kicsomagolod,lesz benne egy dload mappa abban pedig egy update.app fájl méretben kb 1.6-1.7 gb.Ezta a dload mappát rámásolod a memóriakártyára.Előtte nem árt ha formázod a kártyát.Ha ez megvan akkor hangerő + - és bekapcsológombot egyszerre nyomod amig elindul a telepítés.
[link] -
cssaszi
tag
válasz jasper07 #4221 üzenetére
Szia!Nyomd addíg a bekapcsoló gombot amíg újraindul.Mielőtt rezzene egyet a teló gyorsan nyomd a bekapcsoló+hangerő fel gombot egyszerre kb 5mp-ig.Be kell jönnie a recovery menünek.Itt wipe data/factory reset majd wipe cashe partition utána system reboot.MINDENT TÖRÖLNI FOG ÉS VISSZAÁLLÍTJA GYÁRI ÁLLAPOTBA.
[link][ Szerkesztve ]
-
cssaszi
tag
válasz tillatrilla #4220 üzenetére
Szia!Csak azt nem értem hogy hogyan lehet az hogy a telekomnál függetlenként van nyílvántartva amikor ez hálózatfüggő.Szerintem vidd be a telekomhoz és mutasd meg hogy ez nem független.Ez az ő hibájuk hogy nem jól van nyílvántartva a teló náluk.Egy próbát megér szerintem.Vidd magaddal a számlát is,hogy náluk vetted.Esetleg még írj a huaweinek az esetről.
-
tillatrilla
senior tag
válasz cssaszi #4219 üzenetére
Szia!
Sim card lock state NW Locked.
Akkor ez nem független,gondolom. Igen,itthon vettem közvetlenül a szolgáltatótól. Gari már lejárt róla,így még arra sem lehet hivatkozni. Most úgy néz ki a dolog,hogy nekem kell kifizetni vagy a szervízköltséget,vagy a bevizsgálási díjat,+a postaköltséget. Ilyet szívni apám... Azt mondták,hogy ilyet még nem tapasztaltak...Üdv: Attila
-
cssaszi
tag
válasz tillatrilla #4218 üzenetére
Szia!Tárcsázóba üsd be ezt: csillag-kettóskereszt-csillag-kettőskereszt-2846579-kettőskereszt-csillag-kettőskereszt-csillag.Előjön egy menü.Itt válaszd a ProjektMenü-Network setting-Sim card lock state query.
SIM card lock state:SIMLOCK DEACTIVE akkor független a teló,ha SIMLOCK ACTIVE vagy valami más akkor függő.Ha az utóbbi verzió van akkor nyugodtan vidd be a telekomhoz és ott is mutasd meg az eladónak ezt.Érdekes mert pont tegnap kaptam meg a telekomtól a feloldó kódot a p8 litehoz.Nekem is azt írták sms-ben hogy szóltak a huaweinek a függetlenítő kód miatt és kb egy hét múlva meg is küldte a telekom.Egyébkénthol vetted a telót?Telekomnál?[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! A vérnyomásom az egekben,ezért le kell,hogy írjam a problémámat.... Szóval van egy Huawei G620S telefonom,amit amolyan tartalékként használok,tartogatok itthon. Az elmúlt héten kaptam egy olyan SIM kártyát a UPC-től,ami havi 1GB internetes adatforgalmat tartalmaz 1 éven át. Gondoltam faca,akkor belerakom majd ebbe a G620S-be.UPC felhívta a figyelmemet,hogy a sim-et csak szolgáltató független készülékben lehet használni.Nosza,IMEI szám alapján kértem függetlenítő kódot. Ma kaptam egy sms-t a Telekomtól,hogy a megadott IMEI szám alapján a nyilvántartott készülék független,így nem kell hozzá kód. Beleraktam itthon a sim-et,sim pin1 oké,és jött a fekete leves. A telefon mégis csak kéri a hálózat függetlenítő kódot.Telefon a Telekomnak,ők ebben nem tudnak segíteni,hívjam a Huawei magyarországot. Felhívom őket,és ők meg azt mondták,hogy nem is értik,hogy miért mondta a Tkom,hogy ők majd segítenek. Vegyem fel a kapcsolatot a Tkom-mal...Tehát most tulajdonképpen nem tartok sehol.... Valami ötlet? IMEI számot ellenőriztem,nincs elírás,telefon sohasem volt szervízben,és nem piszkáltam az Androidot sem.
Üdv: Attila
-
h.g.f
csendes tag
Sikerült haladnom valamelyest -- és köszönök minden segítséget --: kinyertem a ti linketeken talált update.app fájlból az img fájlokat (system.img, userdata.img, cust.img, modem.img, recovery.img, stb.). Ezzel vajon tudok kezdeni valamit? Lehet ebből kiindulva telepítést végrehajtani?
-
scyllarus
veterán
-
scyllarus
veterán
Le van írva a linkben. Az egész dload mappát másold az sd gyökérbe, és az Updater appal nyisd meg az update.app fájlt.(Local update)
[ Szerkesztve ]
-
h.g.f
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- BestBuy topik
- Fujifilm X
- Google Pixel topik
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest