- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csak nekem kapcsol be minden egyes alkalommal az usb hibakeresés amikor rádugom a hoxot gépre??
hiába szedem ki a pipát, legközelebb megint ott van... -
többször olvastam hogy valamilyen programmal meg tudjátok nézni mi és mennyiszer ébreszti fel a telefont, a One S-em nagyon elkezdett merülni kb 2 hete, alig használom de 12 órát alig bír ki standby-ban, szinte semmilyen program nincs rá felrakva csak a legalapabbak.
az akksi menüpontnál a kijelző, android oprendszer és hanghívások a legnagyobb fogyasztók, de valami nincs rendben mert előtte 2 napot simán kibírt ugyanilyen használat mellett.melyik programmal tudom tehát megnézni, hogy mi ébreszti fel a telefont?
előre is köszönöm! -
nagyon jó ez a google now, de hogy tudnám vajon átállítani a mértékegységeket metrikusra?
jó lenne ha °C-ban mutatná a hőmérsékletet. -
Én a legfrissebb gyári firmware-el használom a routert, és mondom fél éven át tökéletesen együtt működött a hox-al, most kezdte el 2 hete ezt a hülyeséget, de mivel csak akkor áll fenn, ha a hoxxal felkapcsolódok, ezért én inkább abban keresném a hibát, nem a routerben, vagy annak a firmware-ében.
-
TP LINK Router tulajok figyelem!!!
2 meglehetősen nagy hibára lettem figyelmes az utóbbi időben, és mindkettőért a hox a felelős!
- Először is a gyenge wifi jel, és wifi hibás hox-okra jellemző viselkedés (3 méter után semmi jelerősség, ha letakarod a kezeddel a telefont, lekapcsol a wifiről stb.)
Erre a megoldás nem más, mint hogy a router beállításai közt a wireless résznél az országot átállítod mondjuk Ausztriára, vagy Szlovákiára, valamiért ha Magyarország van kiválasztva akkor csinálja csak ezt.- A második és ennél sokkal idegesítőbb, hogy az utóbbi pár hétben rengeteg oldal nem jött be rendesen egyik számítógépen sem, és persze a hox-on sem. Facebook pl 2 percenként nem volt elérhető, de egy csomó másik oldal is csak második-harmadik újratöltésre.
Aztán valaki írta itt a fórumban, hogy esetleg a hox lehet az oka, azóta nem csatlakozok fel vele az itthoni hálózatra, és láss csodát minden oldal tökéletesen bejön.Nem tudom, hogy lehetne e valamit csinálni, hogy ne ez legyen a helyzet, mondjuk fix ip címet adni a telefonnak, de ha sikerrel járok mindenképp szólok. Ez a hiba egyébként a One S-emre is vonatkozik, úgy látszik, hogy a HTC-kben lévő wifi chipek nem igazán kompatibilisek a TP LINK routerekkel.
A furcsa az egészben, hogy fél éven át semmi ilyen gond nem volt, csak most hirtelen elkezdte ezt csinálni...
Egyébként TP Link 1043ND routert használok, remélem valakinek segítettem! -
csak nekem force closeol fel percenként a Facebook? Nagyon idegesítő...
-
válasz
HUTCHDB #15343 üzenetére
a haladó beállítások között igen, de a szöveg bal oldalát akkor is a képernyőhöz fogja igazítani, ami szerintem nagyon idegesítő, arról nem is beszélve, hogy egy opera mini, vagy a chrome mennyivel gyorsabb.
a gyári böngészőt csak flash oldalak esetén érdemes használni.
-
válasz
HUTCHDB #15312 üzenetére
szerintem teljesen rendben van a negyed órás próbaidő.
a legtöbb alkalmazást ki lehet ennyi idő alatt próbálni, amit meg nem arról keress neten értékeléseket az alapján el fogod tudni dönteni, hogy jó e neked vagy sem.
Ha egy nap, vagy akár csak 2 óra lenne a határidő, a legtöbb játékot majdnem végig lehetne az alatt játszani, utána meg kényelmesen visszaváltani.Amúgy hozzáteszem, hogy egy csomó nagy méretű programnál, ahol a fejlesztő saját szerveréről kell több száz megát, vagy akár több giga plusz adatot letölteni, sokszor előfordul, hogy túl vannak terhelve, és hosszú napokon át nem tudod kipróbálni amiért fizettél.
Ilyenkor még az egy napos határidő is kevés lenne.
A legtöbb esetben szerintem nincs semmi gond a 15 perccel. -
Bocha már javította:
Ezt én rontottam el, összekevertem AnTuTuban a device infót és a system infót; az egyik 1,7 GHz-esnek mondja a One X-et, mert One X+-nak azonosítja. A lényeg, hogy a cikkben szereplő adatok az 1,5 GHz-es órajellel jöttek ki.
gondolom azért nem vette figyelembe az s4 pro-t mert még egyik Magyarországon hivatalosan kapható készülékben sincs az a soc.
-
Galaxy Note 2 teszt itt MA-n:
"Az összehasonlítást a Galaxy S III-mal illetve a legfrissebb ROM-mal felszerelt, gyárilag 1,7 GHz-es órajelűre módosított HTC One X-szel tettük meg."
Vagy már itt van a One X+, vagy a kedves szerző keveri a gyári módosítást a custom rommal...
Én amúgy az előbbire gyanakszom, remélem hamarosan lesz arról is teszt. -
válasz
Acheron #14886 üzenetére
én még mindig nem értem, mi a baj a google maps-el??
nagyon pontosan mutatja a forgalmi adatokat is, így elkerülhető, hogy a nulláson beálljak a 2 km-es dugóba stb.
gondolom nem akarsz mobilnetet használni, de had kérdezzem meg, úgy mégis mi értelme van egy okostelefonnak??ha arra már nem futná, akkor előbb vennék fizetnék elő egy normális 3-4 gigás csomagra és vennék egy fokkal olcsóbb telefont, mint hogy csak wifi közelben tudjam arra használni a telefont amire való.
hogy ne legyen teljesen off, ott van a gyári locations program is a telón, nem is drága a navigációs része, 30 napig ingyen használható, megér egy próbát!
-
válasz
adamssss #14850 üzenetére
s3 utólagos akksival bűn ronda, bár ez szinte minden telefonra igaz (az s3 meg már alapból sem egy szépséggyőztes).
ha ennyire fontos a hosszú üzemidő, akkor valamilyen töltőkabátot vagy hordozható töltőt ajánlok, ilyen nagy hd kijelzőnél ne várj nagy csodát, a hosszabb üzemidő csak a vastagság növelésével lenne elérhető.
esetleg érdemes lehet még megvárnod a motorola razr hd maxx-ot, az biztos jó sokáig fogja bírni.
-
kicsit off, de máshol nem írtak ilyen hibát, hogy úgyhogy lehet hogy a hoxhoz van köze.
nekem a chrome nagyon sokszor nem hoz be semmit, csak egy fehér oldalt, csak ha ujraindítom akkor jó. Más is találkozott ilyennel, hogy vagy csak nekem szarakodik? -
szerinted az meg idén kijön? és azon mi lesz, 4.2,vagy egy teljesen új rendszer? Elég nagy már így is a lemaradás az egyes telefonok között, csomoan meg mindig gb-t használnak...
Amúgy meg egy új nexusra én is kíváncsi lennék de kétlem meg tudnék szokni egy olcsó műanyag telefont a hox után, azt viszont kétlem hogy a nexus premium anyaghasználattal jönne. -
válasz
keIdor #14261 üzenetére
én sem az appok miatt vacilálok, hanem azt nem tudom mennyire hiányoznának a google szolgáltatásai, mert elég erősen használom a keresőt, térképet, gmailt, csevegőt, youtubeot stb.
a bing meg nem igazán jön be, de jó lenne valami új, meg főleg kíváncsi vagyok mit fognak a 2 és 4 magos procik művelni wp alatt, ha már egy maggal is nagyon szmúf volt.
-
válasz
LouiS22 #14259 üzenetére
nem ér meglepetésként, hogy hamarabb jön s3-ra, de én nem igazán vagyok ráizgulva a jb-re, inkább lassan valami új teló kéne.
van amúgy itt bárki aki androidról átment wp-re?
nem tudom, hogy meg tudnám e szokni google chat, google maps, nélkül, kevesebb alkalmazással, meg szarabb keresővel...
ettől eltekintve viszont örülnék valami újnak -
válasz
rgeorge #14257 üzenetére
ez szerintem abból adódik hogy ferde szögből fényképeztem, de amúgy jó nagyon jó szemed van, mert az eredetin nagyon meredten kell néznem, hogy lássam, még így is, hogy direkt keresem.
amúgy a hdr aura sajnos nagyon nehezen kerülhető csak el, ha épp nincs mire letámasztanom a kezem akkor könnyen beremeg a teló, arról nem is beszélve, hogy amikor megnyomom az érintőképernyőt már kapásból berezgetem kicsit, ezért lenne jó egy dedikált gomb.
-
szerintem sem kell csúcsminőséget elvárni egy ekkora szenzortól, mondjuk az tényleg furcsa, hogy miért ilyen zajosak a képek.
ettől függetlenül én annak nagyon örülök, hogy rendes nagylátószögű az optika, és jó körülmények között egész szép képeket csinál, főleg hdr-el. -
Jóember! Olvasod te hogy mít írok? Ugyan ezt mondom én is, sosem írtam mást!!!
2 napon belül legalább ötször leírtad, hogy a június előttiekben valószínűleg elő fog jönni.
két lehetőség van:
- nem vagy tisztában a valószínűleg szó jelentésével, az ugyanis majdnem biztosat jelent
- abban a kényszerképzetben élsz, hogy a június előttiek legalább fele előbb utóbb wifi problémával fog küzdeni.ez viszont NEM IGAZ!
én mindössze annyit akartam mondani, hogy feleslegesen ne túlozd el a probléma nagyságát. -
szerinted ha tömeges romlanának el a one x-ek akkor nem lenne tele minden fórum ezzel, és nem akarná mindenki a htc halálát??
több one x-el foglalkozó fórumot olvasok a telefon megjelenése óta, hetente mindig van 1-2 ember akinél előjön (itt MA-n eddig összesen kb 20 emebert érintett), mindezt úgy, hogy több mint egymillió darabot adtak el belőle.
igen, gyártási hiba, bárkinél előjöhet, de nem törvényszerű, hogy elő is fog!!
nem kell felnagyítani a hibát feleslegesen!! -
folyton ezt mondogatod, hogy valószínűleg lesz wifi problémája annak akinek június előtti gyártású a készüléke.
azért ne túlozz már légyszíves, elég sok ismerősöm vett velem együtt áprilisban one x-et, egyikünknek sem lett semmi gond a wifi-vel, de szerintem legfeljebb 10-15 %-ban jön elő ez a probléma, és még akkor is lehet, hogy sokat mondok. -
válasz
heidrich #13769 üzenetére
nekem is ez volt a szempont, a minőségibb ház és a kijelző.
mondjuk én már megszoktam galaxy s1 és s2-nél az amoledet, de a one x kijelzője valami gyönyörű.
az app tray-ben az ikonok olyanok a fekete hátteren mintha rá lennének nyomtatva a kijelzőre, ilyet pedig még egy telefonnál sem láttam (elvileg az lg optimus g lesz majd hamarosan még ilyen) -
-
válasz
heidrich #13764 üzenetére
a 4.1-es sense-el megszűntek a ui laggok, úgyhogy én speciel nem vágyom annyira egy custom rom-ra, galaxy s2-met én is szarrá témáztam és romoltam (már bocsánat a kifejezésért), de valahogy a one x-nél nem érzem szükségességét, a sense szerintem úgy szép és egységes ahogy van.
ha valaki mindenképp témázni és egyéb dolgokat akar variálni, akkor persze nyitni kell, de szerintem nagyon sok mindenki visszatart a garancia bukása.
egyébként pedig van lehetőség root nélkül is az appok mentésére, tehát csak ezért nem érdemes garit bukni.
a felesleges appokat simán letiltod és onnantól kezdve nem lesznek benne az alkalmazáslistában sem, tehát önmagában ehhez sem kell root.
amúgy ha független one x-et veszel, azon alig van felesleges program, és ami rajta van az sem lassítja be a rendszert.
-
válasz
heidrich #13761 üzenetére
megválaszoltad magadnak a kérdést, bootloader nyitásnál ugrik a gari, és amíg nincs s-off, addig ez az egyetlen módja a rootolásnak, illetve custom recovery felrakásának.
ugyanúgy mint más telefonok, természetesen a one x-re sem kötelező más romot felrakni, root után ugyanúgy használható tovább a gyári, de ennek nincs sok értelme, hacsak nem vagy mondjuk alkalmazásfejlesztő és ahhoz kell a root (mondjuk ez a kérdésed alapján nem túl esélyes, már bocs
-
az durva, én még egyszer sem tudtam 3 óra fölé menni, sőt ha keveset használom nap közben, akkor van, hogy másfél óra kijelzőidővel is már töltőre kell dugni.
egy kis 3g netezés (Mobilarena, nulla játék, esetleg kis navigáció, és másfél óra kijelzőidővel már kér enni.
Szerencsére nap végéig mindig kibírja, ettől függetlenül azért el tudnék viselni egy erősebb aksit.érdekes, hogy a one x+ ban ugyanaz az 1800 mah telep lesz mint a miénkben, pedig nagyon büszkék rá, hogy mennyivel tovább bírja majd. Mitől is? Kicsit overclocked tegra 3 az miért bírná jobban?
Na majd meglátjuk, kíváncsi vagyok rá. -
nagyon gyerekes ami itt megy, fel kéne már végre fogni, hogy felesleges egymást szapulni főleg hox vs sgs3 témában mert mindkettő nagyon jó telefon.
ha már annyira flamelni akarjátok egymást akkor azt inkább a szifonos topikban tegyétek, azok legalább megérdemlik ha akkora hülyék voltak, hogy almát vettek.hox-nak szerintem szebb a kijelzője bár ez szubjektív, jobb az anyaghasználata, szebb a formája, és szebb rajta a gyári ui is (sense)
sgs3-ban jobb a soc (kár hogy nem használja ki semmi, ellentétben a hoxot tegra 3-ra készülő játékokkal), jobban bírja az akksija, és könnyebben romolható.
minden másban egyformán jó, a teljesítmény is közel azonos, innentől kezdve pedig felesleges veszekedni, mindenki el tudja dönteni melyik szempontok a fontosabbak neki.
attól még, hogy valaki betrollkodik a topicba két antutu-s képpel, nem kell egyből nekiesni, elég ha nem reagál rá senki, és máris nincs vita!!
a benchmarkokról pedig csak annyit, hogy max e pénisz növelésre jók, ha nem jól (jókor) csinálod őket, elég nagy különbségeket kapsz.
én úgy vettem észre, hogy a legmagasabb pontokat akkor kapja a telefon ha
- teljesen fel van töltve
- már legalább fél órája le van húzva a töltőről, tehát az aksi lehűlt
- és benchmark indítás előtt 2-3 percet youtubeozok, hogy felpörögjön legalább 2 mag.ha ezek nem teljesülnek (30 % alá merült / meleg az aksi / éppen most ébredt) akkor sokkal rosszabb eredményeket kapok, quadrantban simán le lehet így menni 4000 alá is.
van viszont egy nagyon fontos szempont amiről mindenki hajlamos megfeledkezni.
az erős hardvernél mindig többet ér a jó optimalizáció, barátnőm htc rhyme-ján (ami egy desire s gyakorlatilag) ugyanolyan gyorsan jönnek be az alapfunkciók (tárcsázó, névjegyzék, facebook, sima html weboldalak stb), mint az én hoxomon.
hiába 4 mag, ha szarul van a rendszer a tegrára optimalizálva, még az 1 magos rhyme is hozza ugyanazt a szintet.mindenki figyelmébe ajánlom a htc one s-t (esetleg a one xl-t de az nagyon ritka), meg kell nézni azon, hogy fut (mit fut, szalad!!) a sense.
legegyszerűbb példa a világóra. ha bezoomolsz és elkezded forgatni a Földet, szépen szaggat az animáció, és csak akkor lesz rendes 30 fps, ha teljesen kizoomolsz.
ugyanez az időjárásnál, az óránként résznél.
sima 2d táblázat, mégis szaggat a scrollozás a 4 magos telón...ugyanezek a one s-en gyönyörűen 30 fps-el mennek, de az ilyen dolgok mint hogy beállításokban mászkálás stb is mind mind sokkal gyorsabb.
összességében tehát szerintem 2 gond van csak a one x-el. szarul (vagy sehogy?) optimalizálták a rendszert tegra 3-ra, illetve gyenge az aksija.
ezen kívül nem lehet más negatívumot felhozni, de mivel ezekkel sem nagyon tudunk mit csinálni, akár abba is lehet hagyni a siránkozást.
ha valaki nagyon nem bírja ki ezeket, még mindig vehet más telefont, szerencsére van választék bőven!!bocs a hosszú postért, de ez már nagyon kikívánkozott belőlem...
-
válasz
FragMaster #12611 üzenetére
arról nem is beszélve, hogy törölnek mindent a telefonról, meg egyébként is jobb ha már én itthon törlöm, ha nem akarom, hogy a személyes dolgaimat olvasgassák.
még ha azt nem is nézem, hogy minden játékban elmennek a mentéseim, akkor is szívás, hogy utána mindent újra kell telepíteni, fényképeket visszamásolni stb.
miért nincs egy olyan szerviz ahova csak beviszem és megcsinálják???
mondom, akár fizetnék is érte, mert a garanciális szerviz a felsorolt okok miatt mégnagyobb sz*pás...a végén még fogom és megcsinálom magam...
-
jól látom, hogy a telemax-nak nincs pesten átvevőhelye??? [link]
tehát el kéne vinnem egy másik városba, hogy utána ők is továbbküldjék??nagyon jó mondhatom...
gondolom 2 hétig tartana a max 10 perces javítás...azt lehet tudni, hogy ők kinek küldik tovább?? mert akkor inkább elvinném oda egyből, akár fizetnék is a javításért, csak legyen kész ott helyben, mert telefon nélkül elég nehezen tudnék meglenni egy-két hétig...
-
lehet, hogy engem is elért a wifi probléma!!
eddig minden tökéletesen működött a telefonon, de most valamiért már a routertől 10 centire sem mutat max jelerősséget, ha elmegyek 5-6 méterre akkor pedig eldobja a wifit.
ha odateszem a kezem a kamera mellé, egyből nullára zuhan a jelerősség...
szervíz lesz ebből?
még jó, hogy nem nyitottam a bootloadert, pedig már nagyon úgy voltam, hogy ha eddig jó volt akkor ezután is az lesz...
-
szerintem ha megoldható lenne, már megtalálták volna rá a módot, mondjuk a galaxy s2-nél is olyan március környékére találták meg a sárga háromszög eltüntetésének a módját (szoftverrel, usb jiggel persze már előtte is ment).
Ott a hivatalos ICS update volt az oka, hogy végre megtalálták azt a kis fájlt ami előidézte, megmondom őszintén azthittem itt is a frissítésnél meg fogják találni, talán még a JB frissítésnél van esélyünk, de ha ott sem, akkor sanszos, hogy erre már nem lesz s off -
vegyél otthonra egy routert, úgy talán egyszerűbb lenne...
amúgy igen, bemész bármelyik mekibe, elég gyors is a wifi, simán le tudod szedni!
-
válasz
falijja #11734 üzenetére
első bekapcsoláskor kiírja, hogy mik a teendők hogy megkapd a 25 gigát, utána pedig gépen kell pár lépésen végigmenned, ott is írja, hogy még 5 dolgot kell megtenned, hogy megkapd.
fel kell raknod a saját gépedre a dropboxot, elolvasni a get started guideot, ajánlani egy másik ismerősnek, meg ilyenek, összesen öt dolgot kell, hogy megkapd, de erről látsz is egy listát itt: [link]
-
elég újraindítani a telefont és máris ott lesz a magyar keresés!
-
-
léteznek másik skinek (a testreszabások menüben megjelenési felület a neve) sensehez, a gyáriakon kívül??
mindig ugyanazt a hármat váltogatom és jó lenne valami más színkombináció is, mondjuk fehér jól menne a fehér telefonhoz.ezen kívül tudna valaki linkelni jó háttérképeket?
amit a google kihoz 1440x1280 méretben azt már mind végignéztem, de sajnos nem túl nagy a választék... -
-
Azt mi okozza szerintetek, hogy a feladatkezelőben mindig kb 100 megával kevesebb szabad memóriát ír, mint amikor bemegyek a beállításokhoz és ott megnézem a futó alkalmazásokat?
Update után én feladatkezelőben ugyanúgy olyan 180 mega szabad memóriát látok, a futó alkalmazásoknál pedig kb 300at, pedig ott sokkal hosszabb a lista. -
válasz
Cybertrone #10709 üzenetére
mondom, nekem a legtöbb dologra (játék, navi, netezés, facebook, instagram, foursquare stb) a one x van használva, a felsorolt okok miatt, az nem is bírja egy napnál tovább, a one s-re ezért szinte már csak az endomondo marad, súlya és mérete miatt könnyebb azzal futni
mindenesetre abban teljesen biztos vagyok, hogy azonos használat mellett, a one s jóval tovább bírja, nem hiába 28 nm, "csak" 2 mag, kisebb felbontás, amoled, ezek mind segítenek az alacsonyabb fogyasztás elérésében.
-
válasz
hurrikan #10690 üzenetére
ennél azért árnyaltabb a kép!
én felváltva használok egy one x-et és egy one s-t, és a következőket vettem észre:nappal és erős fényben (tehát amikor a one x felemeli a fényerőt) sokkal szebb az x képe, kellemesebbek a színek, jobban olvasható napfényben is.
este viszont fordul a kocka, azonos fényviszonyok mellett, a one s-nek fényesebb a képe (valószínűleg más algoritmust használnak), korom sötétben pedig a one x már annyira leveszi a fényerőt, hogy bizonyos színek egybefolynak vagy alig láthatóak, míg a one s képe jól látható marad.
azt, hogy a fehérek az lcd-n a feketék pedig amoleden szebbek ne ecseteljük, mindenki tudja.
ha valaki laikusként ránéz a két kijelzőre (ugyanazon fényviszonyok és azonos háttérkép esetén) elsőre lehet, hogy azt mondja a one s képe szebb, egyértelműen erősebbek rajta a színek, és a fehérek sem annyira kékesek mint a galaxy s2-n, vagy más samoledeken voltak.
ami nálam a one x felé billenti a mérleg nyelvét az a felbontás kérdése.
elsősorban szöveg olvasásánál lesz feltűnő, hogy a one s relatíve jó felbontása és a pentile matrix kombinációja nem éppen szerencsés.
Webböngészés, vagy akár a play store használata közben egyértelműen nehezebben olvashatóak a betűk, egyrészt kicsik a felbontás miatt, másrészt pedig recések a pentile miatt.
Mivel én sokat olvasok és netezek (MA fórumok stb), teljesen egyértelmű, hogy a one x-et használom erre.OFF:
Hozzá kell tennem, viszont, hogy nagyon sok érv szól a one s mellett:
Átlagosnál kicsit nagyobb kézzel könnyedén átérhető, nem úgy mint a one x,
Baromi gyors, a sense kicsit sem akad rajta, minden legalább másfélszer vagy inkább kétszer olyan gyorsan bejön rajta mint a one x-en.
És ami a legfontosabb, hogy hihetetlen jól bírja az akksija.
1600 mah ide vagy oda, mivel a one x-en netezek és játszok, a one s-re főleg telefonálás marad, 3 órás kijelzőidővel és 8 óra telefonálással 5 napig bírta!!!!!
A standby fogyasztása sokkal jobb, szinte semmi nem merül éjszakánként, nekem a one x azért olyan 10 %-ot le szokott menni, és két napot szinte sosem bír ki, legfeljebb másfelet.Tehát ha valaki nem netezik sokat, és nincsenek giga nagy kezei, a one s szerintem jobb választás, és akkor az anyagminőségről még nem is beszéltünk, mondjuk az elég szubjektív, és polikarbonátnak is meg vannak a maga előnyei (jobb térerő, melegebb érzés stb).
Bocs a hosszú postért, gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
-
nekem sem hullámzik egyáltalán, de azért megjegyezném, hogy tudtommal ÉRINTŐKIJELZŐnek hívják, nem pedig KINYOMOMABELÉTANNAKARENDVÁSTELEFONNAKMEGFÉLTÉGLÁTRAKOKRÁÉSKURVÁRAFELVAGYOKHÁBORODVAHOGYHULLÁMZIKkijelzőnek...
-
pár napja vettem egy One S-t, és azt veszem észre, hogy egyre többet használom a One X-helyett.
Erősen gondolkodom rajta, hogy írok egy részletes összehasonlító tesztet, addig is itt vannak az első benyomásaim:- SEBESSÉG:
2 hónap után már nagyjából hozzászoktam mi mennyi ideig tart a one x-en, ezért nagyon meglepett amikor először a kezembe fogtam a one s-t. Szinte minden alkalmazás 2x olyan gyorsan megnyílik, legyen az galéria, tárcsázó, névjegyzék, vagy third party appok, facebook, foursquare stb.
Nem arról van szó, hogy a one x lassú (bár én nem érzem gyorsabbnak mint a régi galaxy s2-met...), hanem arról, hogy a one s hihetetlen gyors!
Mire felemelem az ujjam egy ikonról már be is jött az alkalmazás!
Ez különösen feltűnő ha kikapcsolom az animációkat. A one x-nél van egy fél-egy másodperces hezitáció, a one s azonnal csinálja amit kell.Nem tudom, hogy a tegra 3 kernelje a ludas, vagy miért, de az egyértelműen gyengébb hardver sokkal jobban viszi a rendszert, még a homescreen-en való lapozáskor sem nagyon látom az akadozást, talán 20-ból egyszer, míg a one x-en minden második harmadik lapozáskor akad.
Quadrantban természetesen alaposan lenyomja, 5000 felett van bőven, ami érdekes, hogy procira jóval kevesebb pontot kap a one s, viszont a memória gyorsasága majdnem kétszer akkora.
Lehet, hogy ez a kulcsa az egésznek, ami még érdekes, hogy a feladatkezelőben, csak 685 mb ramot látni, utána olvastam a témának és a one s, fenntart kb 300 megát cache-nek, érdekes megoldás, nem tudom, hogy ez is besegít e tempóba.- KIJELZŐ:
Talán ez a legfontosabb érv ami miatt nem váltanék véglegesen one s-re, habár a galaxy s 1-2-nél szerettem az amoledet, a one x kijelzője után nem szívesen mennék vissza, sokkal fakóbbak a színek, minden egy erős tónussal sötétebbnek tűnik.
A fekete természetesen szebb az amoleden, de egyrészt teljesen fekete képnél foltosodás látszik, másrészt a senseben sok a fehér háttér, ami összehasonlíthatatlanul szebben mutat a one x-en.
A felbontás pentile qhd, 250 ppi körül van, ennek ellenére nem vészes, szerintem még teljesen vállalható, nem kell nagyítóval nézni és kész. Inkább a színek amik a kiábrándítóak (DE CSAK A ONE X-hez képest, más telefonokkal összehasonlítva azért megállja a helyét).- KÜLSŐ:
Nekem a fekete változatom van, ami állítólag kerámia szerű érzést nyújt, én nem érzek sok különbséget a kék anodizált aluminium és a fekete között, mindkettő hideg tapintású, én nem mondanám, hogy kifejezetten kellemes.
A fémre divatos mondani, hogy prémium, a műanyag meg gagyi, én ennek ellenére még mindig a sensation féle puha műanyagot szeretem a legjobban, ehhez pedig közelebb áll a one x.
Fontos még megemlíteni, hogy a fém borítás miatt közel sem olyan jó a térerő a one s-en mint a one x-en.- AKKSI:
Itt megint a one s nyer, 4-5 óra kijelzőidő minden további nélkül megoldható egy töltéssel, standby-ban pedig ugyanolyan keveset fogyaszt mint a one x, egy éjszaka alatt egy százalékot ment le.Összességében tehát vegyes a kép, valószínűleg a kijelző és a külső borítás miatt maradok a one x-nél, de azért érdekes, hogy sok szempontból egyáltalán nem a one x az erősebb.
Tény, hogy a custom romok sok mindent kijavítanak, de nem mindenki akar rootolni és bukni a garanciát, az out of the box experience így viszont egy fokkal jobb a one s-en.Bocs a hosszú postért, gondoltam valakiket érdekelhet, ha szeretnétek írok egy részletes összehasonlítást is, ezek csak az első benyomásaim voltak.
-
one x kijelzője szerintem sokkal jobb mint bármelyik amoled.
mondom ezt úgy hogy előtte s1-et és s2-t használtam, tehát eléggé megszoktam és megszerettem az amoledet.
Összehasonlításként van itthon egy one s-em is, az is amoled, a feketéi jobbak, de minden más szempontból ezerszer szebb a one x kijelzője. (ez persze személyes vélemény, nem kell készpénznek venni) -
ha szolgáltatónál micro simet igényelek, a régit le kell adnom?
-
válasz
hurrikan #9071 üzenetére
keress rá az apk-ra neten, nekem szépen megy, bár ha úgy forgatom a kamerát, hogy egyszerre nagyon sok 3d-s épület látszodjon, akor hajlamos kifogyni a memóriából és bezár a program.
Ilyenkor természetesen a launcher is majdnem fél percig tölt, nagyon kellene az a 2 giga ram!! -
válasz
SuperVerda87 #8957 üzenetére
értem
-
jól értelmezem, hogy bootloader nyitásakor teljes wipeot csinál a telefon?
akkor hogy tudom lementeni a jelenlegi fájlokat, beállításokat, appokat stb?
hiszen ahhoz hogy root jogom legyen, tehát működjön a titanium backup, ki kell nyitnom a bootloadert, az viszont töröl mindent.
van más megoldás?? -
Tapasztalt valaki halk recsegést, a telefon bal oldalának megnyomásakor? Főleg az USB port környékén jelentkezik, nem kell erősen megnyomnom, elég ha az USB kábel bedugása közben ráfogok a telefonra azon a részen. Normál használat közben a telefon jobb oldalát fogom, tehát nem hallom ezt a hangot, de attól még idegesít.
Természetesen mindig tokban tartom, és nem ejtettem le egyszer sem. -
azoktól kérdezem akik már több romot is kipróbáltak one x-hez, melyik a legstabilabb, legkevésbé bugos? Illetve van hozzá magyar nyelv?
-
válasz
Avicularia #8256 üzenetére
a sima változat!!!
one x-re csak a THD változatot van értelme megvenni szerintem... -
jobban szereted az agybadugósat a normális méretű helyett?
nekem teljesen megfelel a gyári, szerintem egész kényelmes, átlagosan szól, de legalább nem gubancolódik össze a kábele.
egyedül azt nem értem, hogy a gyári fülesnek miért nem úgy alakították ki a végét, hogy szépen illeszkedjen a telefonba, mivel így a telefon hátsó oldalán elég csúnyán kilóg a dugó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest