Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tabu3x

tag

Nem olvastam végig mind a - jelen állás szerint - 6502 hsz-t, szóval lehet, hogy már volt téma.
    A cikk egyes megállapításai mellett nem lehet elmenni, ki is emeltem:

"A kamerás hazardírozás viszont nem feltétlenül érte meg, az Ultrapixel technológia nem váltotta be teljes mértékben a hozzá fűzött reményeket. Gyenge fényviszonyok mellett tényleg érezteti hatását, ám egyéb esetben inkább alulmarad a riválisokkal szemben."

Nem tudom, megnézte-e valaki a tesztképeket egy rendesen kalibrált monitoron, side-by-side, avagy nem.
    Azt gondolom, hogy nem.
    Nálam ugyanis egyértelműn látszódik, hogy az összehasonlításban szereplő, "hagyományos" koncepciójú Sony képeihez képest nagyságrendekkel jobb a HTC One képminősége. Sokkal teltebbek a színek, sokkal jobban állt be a fehéregyensúly, sokkal jobb mikrokontraszt, kromatikus aberráció pedig egyáltalán nem látható (a Sony képe a faágak körül atomlila). Nem a rendszertáblát kell nézni, hogy olvasható-e (4 megapixel akkor sem versenyezhet egy 8-38 MP képpel ebből a szempontból, ha azt leskálázzák), hanem mondjuk a fatörzs erezetét, vagy a leveleket.
    A szerkesztőségi képek esetében pedig megint csak rossz példa a viszonylag homogén dobozok kinagyítása, mert ott nincsen részlet, amit meg lehetne jeleníteni. Bármilyen más részletet választva itt is egyértelmű, hogy a HTC képei állva hagyják a Sony képeit, már ami a minőséget illeti.

Csak ennyit akartam:-)

Új hozzászólás Aktív témák