- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue@X
senior tag
Mamám segíts meg. Hogy számolod a DPI-t (pont/hüvelyk) ember? Talán először meg kellene nézni hogyan is kell, nem csak összeszorozni a felbontást, és osztani a fizikai mérettel (a te számolásod alapján erre valószínűsítek).
Idézek egy oldalról: "A dpi felbontást például A/4-es nyomtatott kép esetében az alábbi módon számítandó: ‘a nyomtatott kép szélessége pixelben’ osztva ‘az A/4-es papír szélességével centiméterben’ és ez a hányados szorozva 2,54-el."
Na akkor HTC Legend (3,2" 320x480) esetén a DPI: ~180.28 DPI
15,4"-os monitor 1280x800: ~98.02 DPI
15,4"-os monitor 1920x1080 (FULLHD): ~143.05 DPI"A legendnek 48000 pixele van egy hüvelyken, az én laptopomnak meg 66493 15,4" 1280*800-zal."
Akkor az hogy lehet, hogy neked több pixel van egy hüvelyken mint a Legendnek? A Legendnek jobb az értéke, mint egy 15,4"-os FullHD felbontású monitornak. Akkor miért is lehetne jobb kijelzője neki?Tessék, segítség a DPI számoláshoz: [link] [link]
(#283) Champipi: A Hero már több mint fél éve a piacon van, nem értem a negyedéves érvelésedet.
-
Lall
veterán
Jaja a Legendnek tényleg 48000. 2x kezdtem neki a számolásnak és csak mostanra végeztem. Holnap a laptopom pixelei számolgatom, hétvégén meg a Panasonic Plazmámét. Remélem végzek velük hamar, mert a szomszéd srác is szólt, hogy számoljam már meg a led tv-jén a pixeleket. Amúgy 10 éve végeztem a BME pixeltudományi és számoló szakán. Ne keressetek, mert erre az évre már be vagyok táblázva.
-
Blue@X
senior tag
Az én logikám lehet rejtélyes mint a nőké, bár kétlem.
És igen, szerintem egy 15,4" fizikai méretű kijelzőbe is elegendő lehet az 1366x768-as felbontás. De ha a Legendet vesszük alapul, akkor 15,4" fizikai méretű kijelző felbontásának 1540x2310-nek kellene lennie (remélem jól számoltam).
Remélem érted az arányokat, amiket próbálok a számodra felvázolni, hogy ilyen fizikai kijelzőméretben ez a felbontás igen bőséges, ha nagyobb méretre vetítjük ki.
Te vagy azon generációnak a jeles képviselője, akiknek semmi sem elég. Minél nagyobb legyen, minél jobb, minél... -
joey04
titán
tehát (ismét) ott tartunk, hogy neked a leírt adatok, számok, specifikációk a fontosak, ez alapján lövöd be mennyit ér egy készülék, és az mennyire jó.
hát ez hibaA Legend kijelzője minden szempontból szanaszét veri a Dia2 kijelzőjét, akármilyen adatokkal is rendelkezik utóbbi.
Így ez a mondat hülyeség: Az meg egyéni preferencia, hogy te megelégszel a középszerűvel, felső kategóriás áron..
Ugyanis ennek a kijelzőnek szebb képe van, még úgy is, ha az adatok alapján ez nem így van
-
Blue@X
senior tag
Áááá, most már értelek.
Csak hogy tisztázzuk:
3,2" -> kijelző fizikai mérete
320x480 -> felbontás a kijelzőnek, pixel (egy sorban) szorozva pixellel (egy oszlopban)
Na most a 3,2"-os fizikai méreten a 320x480 nagyobb felbontásnak nem sok értelme van. Ha nagyobb a felbontás, akkor az nem azt jelenti, hogy a kijelző mérete is nagyobb...És igen használtam 3,2"-nál nagyobb kijelzővel rendelkező készüléket. Például a laptopom kijelzője is nagyobb mint 3,2", sőt a TV-mnek is, de PDA-m is nagyobb mint 3,2".
Igen, tudok róla hogy 3,2"-nál van nagyobb kijelző, de hogy 3,2"-on van-e nagyobb felbontás mint 320x480, azt nem tudtam, de mint kiderült van. -
Blue@X
senior tag
Ezen csak nevetni tudok...
Használtál te már olyan telefont, ami 3,2", és 320x480 felbontású volt? Szerintem netezni rajta tökéletes, a filmnézés és a dokumentum megtekintése is az. Nem tudom minek is kellene nagyobb felbontás 3,2" méretben. Annyival nem lenne szebb a film képe, vagy netezni sem lenne jobb rajta, a kijelző mérete továbbra is 3,2" marad, ami miatt az élmény elmarad a +3,5" méretű készülékektől. Viszont alá kellene pakolni egy kicsit nagyobb aksit, erősebb hardvert hogy hasonló élményt nyújtson a készülék. Nem is tudom hogy van-e olyan készülék, ami 3,2" méretű kijelzővel rendelkezik, de 320x480 nagyobb felbontás lenne rajta.Igen Bocha is egy ember, de egy olyan aki sokkal járatosabb a témában mint te, ezért nevezik őket szakértőnek. Ha rossz lenne a WiFi, megírta volna, efelől nincs kétségem.
Érdekes módon az iPhone 3,5" méreten nyújtja ugyanazt a felbontást mint a Legend, viszont ott mindenki dicséri a képminőséget, a netezési is filmezési élményt.
-
Blue@X
senior tag
Milyen kicsi felbontásról beszélsz? 3,2"-on szerintem tök felesleges a sokkal nagyobb felbontás, csak a fogyasztás nőne, számottevő előnyt nem hozna.
A WiFi gyengeségét meg nem tudom honnan veszitek, Bocha is megmondta hogy ő nem érezte gyengének: [link]
Azért mert fém a ház? Hülyeség hogy ettől számottevően gyengébb lenne a WiFi jel, meg szerintem a gumis rész alatt van a WiFi chip. Akkor meg miről beszélünk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged